1393/06/19 از رضایت بیماران تا دعای خیر پیرمرد مریض برای حفظ نظام اسلامی
طرح تحول نظام سلامت از پانزدهم اردیبهشت ماه سالجاری همزمان با سراسر کشور در بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کردستان آغاز شد.
معاون درمان وزیر بهداشت امروز به منظور ارزیابی نحوه اجرای طرح تحول نظام سلامت به استان کردستان سفر و از بخشهای مختلف بیمارستانهای بعثت و توحید سنندج بازدید کرد.
محمد حاجی آقاجانی ابتدا از بخش آنکولوژی کودکان بیمارستان بعث سنندج بازدید و از نزدیک با بیماران این بخش گفتوگو کرد.
مسئول بخش با اشاره به نحوه خدماترسانی به بیماران این بخش، گفت: عملا از بستری شدگان این بخش هزینهای دریافت نمیشود و کل خدمات درمانی به صورت کاملا رایگان به آنها ارائه میشود.
مرادویسی از توزیع بستههای بهداشتی به تمام بیماران بستری شده در بیمارستان خبر داد و گفت: نحوه توزیع این بستهها با توجه به سن بیماران متفاوت است.
به گفته وی، تمام بیماران این بخش زیرپوشش طرح محک هستند و هیچ مبلغی از مریض برای ارائه خدمات درمانی دریافت نمیشود.
معاون وزیر بهداشت با مادر آزیتا قادری بیمار کوچک سرطانی صحبت کرد و ضمن خواستار آرزوی سلامتی برای کودک خردسالش، از وی در مورد نحوه خدماترسانی و میزان هزینههای پرداختی در این بیمارستان پرس و جو کرد.
وی ضمن ابراز رضایت کامل از نحوه خدماترسانی و برخورد بسیار خوب پرسنل این بیمارستان، گفت: تمام امکانات درمانی و دارویی را بدون اینکه حتی مجبور باشم از بیمارستان خارج شوم به بیمارم ارائه کردهاند.
وی افزود: بیمه سالانه داریم و از زمان اجرای طرح تحول سلامت نیز کمکهای خوبی در زمینه کاهش هزینهها به ما شده است.
بخش آی.سی.یوی بیمارستان بعثت مسیر دوم بازدید آقای معاون وزیر بود که رئیس بیمارستان در این بازدید با بیان اینکه هر کسی نمیتواند وارد این بخش شود و برای افرادی که حق ورود به آی.سی.یو را دارند اثر انگشت تعریف شده است، بیان داشت: در حال حاضر 18 تخت در این بخش وجود دارد.
این مقام مسئول کمبود نیرو را یکی از مهمترین مشکلات این بخش و در مجموع بیمارستان بعثت دانست و افزود: در حال حاضر 254 پرستار بدون احتساب اتاق عمل در این بیمارستان فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه 38 بهیار در بیمارستان بعثت مشغول به کار هستند، تصریح کرد: 59 نفر هم در اتاق عمل بیمارستان اشتغال به کار دارند.
به گفته وی، در حال حاضر 369 تخت فعال در این بیمارستان برای خدماترسانی به بیماران وجود دارد.
علی رحمانپناه سرپرست شیفت صبح بخش آی.سی.یو بزرگسالان این بیمارستان خطاب به معاون وزیر گفت: این بخش بیمارستان بعثت یکی از بهترین بخشهای آی.سی.یو در کشور است.
وی با بیان اینکه میزان عفونتهای تنفسی کمتر از 4 درصد است، افزود: به ازای هر 2.5 تخت در این بخش یک پرستار وجود دارد.
معاون وزیر نیز با بیان اینکه وضعیت استان در زمینه تعداد پرستار به ازای بیمار همتراز میانگین کشوری است، تصریح کرد: این همترازی به معنی وضعیت ایدهال و مطلوب نیست و باید برای ارتقا این وضعیت و رساندن آن به نرم و میانگین جهانی تلاش کرد.
سرپرستار بخش آی.سی.یو بیمارستان بعثت با اشاره به حرکات بسیار خوبی که بعد از اجرای طرح در حوزه درمان و خدماترسانی به بیماران شده است، گفت: مهمترین مشکل کنونی ما کمبود نیروی انسانی به ویژه پرستار است که امیدواریم این سفر مایه برکتی برای رفع این مشکل باشد.
رحمانپناه خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت مردم استان از لحاظ مشکلات اقتصادی، امیدواریم کردستان در طرح تحول سلامت به صورت ویژهتر از سوی مسئولان دیده شود.
هدفگذاری برای جذب 16 هزار پرستار
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بحث کمبود پرستار در مراکز درمانی کشور گفت: وزارت بهداشت با توجه به این مهم هدفگذاری جذب 16 هزار پرستار جدید را به عنوان یکی از اولویتها مورد توجه قرار داده است.
وی افزود: 80 نفر از این تعداد سهم استان کردستان است که امیدواریم ورود آنها به بدنه علوم پزشکی ضمن کاهش بار کاری از دوش پرسنل موجود، بستر را برای ارائه خدمات بهتر به مردم فراهم آورد.
این مقام مسئول در مورد رفع مشکلات پرسنل با بهرهگیری از ظرفیت طرح تحول سلامت گفت: هدف اول در طرح تحول سلامت مردم و خدمت به آنها است و معتقدیم اگر بخواهیم در این طرح قبل از بیماران و مردم به کادر برسیم مطلوب نیست.
وی افزود: این طرح حرکتی ارزشی برای خلاصی مردم از گرفتاری و ایجاد بستری برای آرامش بیشتر آنها در پروسه درمان است.
رحمانپناه بر بهرهگیری از توان نیروهای حرفهای در این بخش تاکید کرد و بیان داشت: استفاده از کمک بهیاران با توجه به اینکه از لحاظ توان و حرفه به پرستاران نزدیکتر هستند در این بخش برای مراقبت بیشتر از بیماران ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: ارائه آموزشهای کلاسیک و گذراندن دورههای مهارتی را برای فعالان چنین بخشهای ویژهای در بیمارستان ضروری دانست و بر آن تاکید کرد.
بخش آی.سی.یوی کودکان بیمارستان بعثت نیز توسط معاون وزیر و هیئت همراه بازدید شد و آقاجانی در مورد میزان پرداختی، نحوه خدماترسانی و گرفتن دارو و آزمایشات از همراهان مریضهای بستری شده در این بخش سوال کرد.
مادر یاسین صیدی کودک دو ساله بستری در این بخش از نحوه خدماترسانی پزشکان و پرستاران ابراز خرسندی کرد و گفت: کمترین مبلغی تاکنون بابت بستری شدن کودکم پرداخت نکردهام.
وی افزود: در زمینه تامین دارو و مراقبتهای پزشکی به بهترین نحو به ما رسیدگی شده است.
پارتیشن منشی بخش کودکان از زیر نگاه موشکافانه حاجیآقاجانی پنهان نماند و گفت: باید هر چیزی که بین کادر پزشکی و مردم حائل ایجاد میکند برداشته شود.
بخش ارتوپدی مردان آخرین بخشی بود که توسط حاجیآقاجانی مورد بازدید قرار گرفت، محمد حسینپناهی پدر پیر یکی از بیماران به محض ورود تازه واردین ضمن خیر مقدم گفت: خدماترسانی به بیماران در حد قابل قبول و بسیار شایسته است.
وی افزود: از خداوند تبارک و تعالی تداوم و اقتدار بیش از پیش این نظام را خواستاریم.
وی با بیان اینکه مرگ و نابودی دشمنان این نظام الهی و خدماترسانی خواسته قلبی مردم کردستان است، گفت: خداوند به همه آنهایی که کمر در خدمت مردم بستهاند، راضی باشد.
این مقام مسئول تصریح کرد: تمام خدمات درمانی را در این بیمارستان بدون دریافت کمترین وجهی به ما ارائه دادهاند و براساس آنچه گفته شده تنها درصدی جزئی از ما خواهند گرفت.
معاون وزیر در پایان این بازدید با ابراز خرسندی و رضایت کامل از بیمارستان بعثت سنندج، از خدمات بیمارستان و پرسنل آن قدردانی کرد و گفت: بیمارستان بعثت سنندج یکی از بیمارستانهای مدرن و دارای خدمات ارزشمندی است
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.