1396/10/13 طرح تحول سلامت براي رعايت حقوق مردم اجرايي شد

وزيربهداشت با بيان اينكه طرح تحول سلامت براي رعايت حقوق مردم اجرايي شد، گفت: در وزارت بهداشت هم وظيفه اي غيراز جلب رضايتمندي مردم و رعايت حقوق آنها نداريم.

به گزارش وبدا، دكتر سيدحسن هاشمي در پنجمين اجلاس هم انديشي با موضوع اجراي بهينه تصويب نامه تصويب نامه حقوق شهروندي در نظام اداري گفت: بحث سلامت و حقوق شهروندی را نباید در یک اتاق محبوس کنیم و در تمام حرکات، سکنات و رفتار باید حقوق مردم را در نظر بگیریم. 

دكتر هاشمي افزود: در وزارت بهداشت هم وظيفه اي غيراز جلب رضايتمندي مردم و رعايت حقوق آنها نداريم و براي رعايت حقوق بيشتر آنها طرح تحول سلامت را اجرا كرديم ،  چرا که دیدیم نتایجی مانند کاهش هزینه ‌ها در حوزه سلامت،‌افزایش دسترسی به امکانات بهداشت در مناطق محروم و حمایت از سلامت مردم را به دنبال دارد و در یک کلام اجرای این طرح اجرای اصل ۲۹ قانون اساسی بود که بخشی از آن از جمله بیمه شدن همه افراد کشور مغفول مانده بود؛ به طوری که بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت ۱۱ میلیون نفر بیمه شدند.
وزيربهداشت گفت: طرح تحول سلامت، با هدف حمايت مالي، عدالت در سلامت و افزايش دسترسي ها و همچنين مراقبت از سلامت مردم راه اندازي شد. 

دكتر هاشمي تصريح كرد: در ٤ سال گذشته كاري جز افزايش رضايتمندي مردم انجام نداديم و به میزان رضایت مردم به عنوان شاخص نگاه می‌ کنیم. 

وزيربهداشت تصريح كرد: خوشبختانه نظرسنجی دستگاه‌ های مختلفی مانند مرکز آمار ایران، خبرگزاری جمهوری اسلامی و غیره که برترین نظرسنجی‌ ها را دارند، نشان داده است که حوزه سلامت مورد توجه مردم بوده است، البته این حرف به این معنا نیست که در رعایت حقوق مردم بی‌نقص رفتار کرده ‌ایم، اما به لطف مردم و با کمک خدا این حوزه مورد توجه شهروندان قرار گرفته است.

دكتر هاشمي خاطرنشان كرد: طی این ٤ سال ۲۴ هزار تخت بیمارستانی ایجاد کردیم که این میزان یک چهارم تخت‌ هایی است که در طول تاریخ جمهوری اسلامی ایران ساخته شده است و همچنین ۱۱هزار متخصص و پزشک را در مناطق محروم و دورافتاده مستقر کردیم؛ به طوری که مناطق مختلف کشور از نظر برخورداری از پزشک عمومی و ماما به پوشش صد در صدی رسیده ‌اند.

وزير بهداشت با بیان اینکه تمام مراکز روستایی از نظر تامين واکسن و تامین دارو مورد توجه است، گفت:  طی اجرای طرح تحول نظام سلامت بالغ بر ۵۰۰۰ خانه و مرکز بهداشتی ایجاد کرده ‌ایم و در عین حال باید توجه کرد که به دلیل مشکلاتی مانند خشکسالی و بروز جنگ تحمیلی شاهد مهاجرت مردم از روستاها به شهرها بوده‌ایم و در حاضر ۱۱ میلیون نفر حاشیه نشین در کشور وجود دارد كه بر این اساس برای اولین بار برای هر ۲۵۰۰نفر در مناطق حاشیه شهر یک مراقب سلامت قرار داده و پایگاه بهداشتی ایجاد کرده ‌ایم.

دكتر هاشمي ادامه داد: با پوشش بيمه اي از بيماران خاص و صعب العلاج بسياري از دغدغه هاي آنها رفع شد، چراكه در گذشته هرچندوقت يكبار بيماران خاص و صعبالعلاج به دليل كمبود يا گراني دارو تجمع و اعتراض مي كردند و درحال حاضر درست است كه تمام خواسته هاي آنها برآورده نشده است، اما در مقايسه با گذشته شرايط بهتر شده است.

وزير بهداشت بيان كرد: در حوزه آموزش پزشكي نيز ٣٠ درصد بر ظرفيت ها افزوده شده است و بخشي از ضوابط دست و پاگير حذف شد و البته هنوز مواردي وجود دارد كه در راستاي حقوق شهروندي بايد حذف شود. 

دكتر هاشمي با بيان اينكه در اين دوره بحث زيرميزي ها حذف شد، ادامه داد: تعرفه ها تا حدود زيادي واقعي شد كه كار سختي بود، اما با همراهي جامعه پزشكي و حمايت دولت ميسر شد. 

وزير بهداشت با بيان اينكه زیرساخت های حوزه سلامت قدیمی است، خاطرنشان كرد:۸۰ درصد مرگ و میرها در کشور به دلیل بیماری های غیرواگیردار است که باید به مردم آموزش دهیم که کمتر دچار بیماری شوند، در عین حال اقداماتی که دولت از ما خواسته است به بهترین نحو به انجام رساندیم.

وزير بهداشت گفت: اقداماتي كه انجام داديم نمايشي نبود زيرا اگر نمايشي بود در هر نقطه اي خدمات ما ديده نميشد، مثلا  ۵۷۰ پروژه در استان سیستان و بلوچستان و بیش از ۶ هزار پروژه در حوزه سلامت در سراسر کشور در دست ساخت هستند که این خود نشان از اهمیت به حقوق شهروندی است. 

دكتر هاشمي گفت: اميدوارم در دولت دوازدهم نيز خدمات را دنبال كنيم  و بر كيفيت آن بيفزاييم. 
وزيربهداشت گفت: پروژه تكميل پرونده سلامت تمام ايرانيان را در دست داريم و از ١١ مصداق و ٦٩ تكليف حقوق شهروندي حدود ٢٧٠ راهنما را استخراج كرديم و به دستگاه ابلاغ كرديم.

دكتر هاشمي گفت: با راه اندازي سامانه ١٩٠ صداي تمام شهروندان شنيده مي شود و آنها مي توانند نظرات، پشنهادات و شكايات خود را به گوش مسئولان نظام سلامت برسانند. 

وزيربهداشت إظهار داشت: در دوره قبل پرداختي از جيب مردم از ٥٨ درصد به ٣٨ درصد رسيد و علاوه بر آن دسترسي ها افزايش يافت و در نقاط صفر مرزي نيز خدمات سلامت وجود دارد. 

دكتر هاشمي با بيان اينكه مهم ترين نكته كه باعث مي شود حقوق مردم رعايت شود، باور خود ماست، تصريح كرد: متاسفانه در كشور قانون گريزي وجود دارد و بايد گفت اجراي قانون خودش باعث ارامش مي شود، زيرا با نبودن قانون تبعيض نيز اتفاق ميفتد و ما مسئولان نيز بايد تابع قانون باشيم تا از تبعيض ها دور باشيم و سليقه اي عمل نكنيم و در اين زمينه نقش قوه قضاييه و مقننه پررنگ است، قوه مقننه قانون را وضع مي كند و بايد به نفع مردم باشد، قوه قضاييه هم بايد كمك كند تا حقي از مردم ضايع نشود

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید