بیانیه شورای عالی نظام پزشکی در خصوص تأخیر سازمان تأمین اجتماعی در پرداخت مطالبات جامعه پزشکی
/۰ دیدگاه /در دستهبندی نشده /توسطبه گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، در این بیانیه آمده است:
جامعه پزشکی کشور، باوجود تعهد حرفهای و اخلاقی خود در قبال سلامت بیمهشدگان و ارائه خدمات درمانی باکیفیت، همواره با بیتوجهی، خلف وعده و سوءمدیریت سازمان تأمین اجتماعی در پرداخت مطالبات قانونی خود مواجه بوده است. این تأخیر طولانی، همراه با عدم پاسخگویی این سازمان علیرغم پیگیریهای مکرر، موجب مشکلات جدی و نارضایتی گستردهای در میان پزشکان و مراکز درمانی شده است.
بهگفته شورای عالی نظام پزشکی، این وضعیت نهتنها انگیزه پزشکان را برای ادامه خدمت کاهش داده، بلکه باعث افزایش موج مهاجرت کادر درمانی، افت کیفیت خدمات سلامت و در نهایت نارضایتی مردم شده است.
در بخش دیگری از این بیانیه، به ماده ۳۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت اشاره شده است. طبق این ماده قانونی، سازمان تأمین اجتماعی موظف است ۶۰٪ مطالبات پزشکان و مراکز درمانی را ظرف دو هفته و مابقی را طی سه ماه پرداخت کند، اما تاکنون از انجام این تعهد قانونی سر باز زده است.
شورای عالی نظام پزشکی در این بیانیه همچنین بر لزوم شفافسازی هزینهکرد سهم درمانی حق بیمههای دریافتی تأمین اجتماعی طبق ماده ۲۹ قانون تأمین اجتماعی تأکید کرده و از رئیسکل سازمان نظام پزشکی خواسته است تا همچنان پیگیریهای فوری و مؤثر را در راستای اجرای مصوبات این شورا انجام دهد.
در پایان این بیانیه، شورای عالی نظام پزشکی هشدار داده است که در صورت تداوم این بدعهدی و عدم اقدام فوری سازمان تأمین اجتماعی برای پرداخت مطالبات پزشکان، جامعه پزشکی ناگزیر خواهد بود اقدامات قاطع و هماهنگی از جمله لغو یکطرفه قراردادها در سطح کشور و پیگیریهای قانونی از طریق مراجع ذیصلاح را در دستور کار قرار دهد.
ضرورت ایجاد یک نظام پزشکی و رانندگی کارآمدتر و تخصصیتر
/۰ دیدگاه /در دستهبندی نشده /توسطبه گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمد رئیسزاده در سومین کنگره بین المللی مرکز تحقیقات سوانح و مصدومین همزمان با برپایی پویش «نه به تصادفات» که با حضور وزیر بهداشت و روسای اورژانس، کمیسیون بهداشت و مسئولین راهنمایی و رانندگی برگزار شد با تأکید بر ضرروت اصلاح نظام صدور گواهینامه رانندگی و ارتقای آموزشهای پزشکی برای مقابله با حوادث گفت: صرفاً معاینات عمومی برای صدور گواهینامه کافی نیست.
وی افزود: براین اساس باید شرایط جسمی و روانی هر فرد بهصورت دقیق بررسی شود. بهعنوان مثال فردی که مشکلات مغزی، قند خون یا اختلالات منتال دارد نباید مانند سایرین گواهینامه دریافت کند. همچنین محدودیتهای رانندگی بر اساس شرایط فردی تعیین شود، مثلاً برخی افراد تنها مجاز به رانندگی چند ساعت در روز باشند.
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور به ضرورت مداخله فعال در مدیریت نیروی انسانی نیز اشاره کرد و گفت: رویکرد صرفاً هشدار دهنده و منفعل در مدیریت نیروی انسانی کافی نیست بلکه باید اقدامات فعال و پیشگیرانه در این حوزه صورت پذیرد.
با تاکید بر ضرورت آموزشهای تخصصی برای کادر درمان در برخورد با حوادث و همچنین با اشاره به آمار بالای تلفات ناشی از تصادفات، غرقشدگی، خفگی، مسمومیت، سوختگی، سقوط از ارتفاع و حوادث کاری «حدود ۳۵ هزار مورد در سال» بر اهمیت توانمندسازی کادر درمان در این زمینه تأکید کرد.
وی در پایان افزود: پیشنهاد می کنیم همه فارغالتحصیلان رشتههای پزشکی، از جمله پزشکان عمومی، پرستاران و جراحان، ملزم به گذراندن دورههای آموزشی مانند “ATS” شوند تا مهارتهای لازم برای برخورد با سوانح و حوادث را کسب کنند. این امر میتواند به ارتقای کیفیت خدمات درمانی و کاهش تلفات ناشی از حوادث کمک کند، ایجاد یک نظام پزشکی و رانندگی کارآمدتر و تخصصیتر امری ضروری است تا بتواند با توجه به شرایط کشور نقش موثرتری در کاهش آسیبها و تلفات ایفا کند. وبدا