خطرات مصرف طولانی‌مدت ملاتونین بر هورمون‌های مرتبط با باروری و سیستم ایمنی

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، نازیلا یوسفی در تعریف دارو و مکمل گفت: داروها برای درمان یا پیشگیری از بیماری‌ها تجویز می‌شوند و معمولاً نیاز به نسخه پزشک دارند، در حالی که مکمل‌های غذایی برای تأمین مواد مغذی ضروری و حفظ سلامت عمومی بدن مصرف می‌شوند و اغلب بدون نسخه قابل تهیه هستند.

وی با بررسی جایگاه ملاتونین از نظر دسته بندی به عنوان مکمل یا دارو افزود: ملاتونین در برخی کشورها به عنوان مکمل فروخته می‌شود، اما در برخی از کشورهای اروپایی تنها با تجویز پزشک برای گروه‌های سنی خاص در دسترس است. در ایران این فرآورده در دسته مکمل‌ها قرار می‌گیرد، اما برخلاف تصور عمومی همیشه بی‌خطر نیست و در برخی موارد نیاز به تجویز پزشک یا داروساز دارد.

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت‌محور سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ملاتونین هورمونی است که به طور طبیعی در مغز تولید شده و وظیفه تنظیم چرخه خواب و بیداری را بر عهده دارد ادامه داد: این هورمون در شرایطی مانند بی‌خوابی، پرواززدگی یا اختلال ساعت زیستی در سفر و تغییرات شیفت کاری می‌تواند کمک‌کننده باشد.

یوسفی تاکید کرد: مصرف کوتاه‌مدت ملاتونین در دوزهای پایین معمولاً بی‌خطر است، اما استفاده خودسرانه یا طولانی‌مدت آن می‌تواند عوارضی مانند سردرد، سرگیجه، خواب‌آلودگی مفرط، تغییرات خلق‌وخو و حتی اختلال در تولید طبیعی ملاتونین در بدن را به همراه داشته باشد.

به گزارش ایسنا وی در پایان با اشاره به مطالعاتی در مورد مصرف طولانی‌مدت ملاتونین بدون نظارت تخصصی که می‌تواند بر هورمون‌های مرتبط با باروری و سیستم ایمنی تأثیر بگذارد اضافه کرد: افرادی که باردار یا شیرده هستند یا بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، فشار خون بالا و اختلالات ایمنی دارند حتماً قبل از مصرف ملاتونین یا هر مکمل دیگری با پزشک یا داروساز مشورت کنند.

جلسه هم اندیشی معاونت انتظامی سازمان نظام پزشکی و سازمان نظام پرستاری برگزار شد

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، این جلسه با حضور دکتر سید علی ریاض معاون انتظامی، دکتر ذبیح اله واحدی مشاور حقوقی رئیس کل و دکتر نوید رهبر مشاور حقوقی معاونت انتظامی سازمان نظام پزشکی، آقای دکتر احمد نجاتیان رئیس کل سازمان نظام پرستاری و سرکار خانم افشانی مدیر امور انتظامی پرستاران و نماینده سازمان نظام پرستاری در هیئت عالی انتظامی سازمان نظام پزشکی برگزار گردید.

در این دیدار دکتر نجاتیان ایجاد سازمان نظام پرستاری را با عضویت ۲۹۰ هزار عضو داوطلب اعم از بهیار، تکنسین و دکترای پرستاری و ۱۵۹ هیات مدیره فعال در کل کشور یکی از اتفاقات خوب در سیستم سلامت کشور دانست.

وی هیات های انتظامی سازمان نظام پزشکی را حلقه واصل دو سازمان برشمرد و از همکاری سازمان نظام پزشکی در کمک به کاهش مشکلات پرستاران تقدیر کرد. دکتر نجاتیان معضل اصلی جامعه پرستاری را که باعث بروز خطای شغلی و افزایش مرگ و میر و طرح شکایت علیه آنان می شود را کمبود نیرو، امکانات و تجهیزات و عدم نظارت کافی به خصوص در موارد مراقبت ها در منزل دانست.

در ادامه دیدار خانم افشانی به مشکلات ایجاد شده در موارد مراقبت در منزل اشاره کرد و بر استاندارد سازی در این حوزه تاکید نمود.

در این دیدار دکتر واحدی ضمن اشاره به امکان مراجعه به عمومات در فقدان قانون و آیین نامه درخصوص مواردی همچون مراقبت در منزل، استفاده بهینه از قوانین موجود را بهترین راه برای حل مشکلات پیش رو دانست. مشاور حقوقی رئیس کل سازمان نظام پزشکی بر تاثیر آموزش اجباری درخصوص مسوولیت های کیفری، انتظامی، حقوقی و اخلاقی به کادر درمان و اعضاء هیات های انتظامی در کاهش تخلفات و قصور پزشکی تاکید نمود.

وی هماهنگی با وزارت بهداشت جهت درنظر گرفتن امتیاز بازآموزی در آموزش های حقوقی به حرفه مندان و ارائه دهندگان خدمات سلامت محور را ضروری دانست.

در ادامه این دیدار دکتر ریاض ضمن تقدیر از مسوولین سازمان نظام پرستاری، نگاه مثبت به جامعه پرستاری کشور را مدیون گام های موثر نظام پرستاری دانست.

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی برگزاری جلسات مشترک بین دو سازمان را ضروری برشمرد و بر همکاری موثر و هم اندیشی بین دو سازمان در بازنگری آیین نامه های انتظامی و منشور های اخلاقی جامعه ارائه دهنده خدمات سلامت محور و همچنین آموزش های حقوقی انتظامی ضروری و تاثیر این همکاری در پیشگیری از قصور و تخلفات حوزه سلامت تاکید نمود.

در انتهای دیدار پیش نویس تفاهم نامه تنظیم شده در راستای همکاری های دوجانبه جهت بررسی و اعلام نظر نهایی به رییس کل سازمان نظام پرستاری تقدیم شد.

وزارت بهداشت به دنبال افزایش انگیزه کادر درمانی است

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سلمان اسحاقی با اشاره به توجه دولت چهاردهم به کادر درمان گفت: امروز طاهر موهبتی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت در مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به حمایت از دولت چهاردهم از وزارت بهداشت به ویژه کادر درمانی تاکید داشته‌ و با توجه به اهمیت و مطالبات به حق بهداشت و درمان مقرر شده توجه ویژه‌ای به این مسئله صورت پذیرد.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه وزارت بهداشت به دنبال افزایش انگیزه کادر درمانی است ادامه داد: معاونت توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی وزارت بهداشت در دولت چهاردهم اعتقاد به کیفیت بخشی حوزه بهداشت و درمان در تمام حوزه‌ها دارد، نخست به دنبال افزایش انگیزه برای کادر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و پس از آن تلاش به تامین تجهیزات به جهت کیفی و کمی و توسعه در حوزه بهداشت است.

وی افزود: وزارت بهداشت بر این باور است که در کنار کمیت و کیفیت حوزه بهداشت و درمان باید نسبت به بهینه سازی و تربیت دانشجو و همچنین پرسنل بهداشت درمان و آموزش پزشکی اقدام کند، مطالبات وزارت بهداشت از اولویت‌های حوزه بهداشت و درمان است، امیدواریم در آینده نزدیک با پرداخت مطالبات و همچنین واقعی سازی تعرفه‌ها وزراتخانه بهداشت نشان دهد از ظرفیت‌های نیروی انسانی خود حمایت جدی خواهد داشت، وزارتخانه بهداشت در دولت چهاردهم به دنبال شناسایی منابع مالی پایدار است، ما نمی‌توانیم سلامت جامعه را به منابع ناپایدار گره بزنیم. خبرگزاری خانه ملت

گزارش مصوبات پنجاه‌ونهمین جلسه شورای عالی دوره هشتم

مصوبه ۱
براساس مکاتبه مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۱۷ از سوی رئیس کل محترم سازمان، موضوع افزایش تعرفه خدمات داخلی سازمان برای تدوین بودجه سال ۱۴۰۴ مطرح شد و اعضای شورا با ۳۵ درصد رشد این تعرفه موافقت کردند.
 مصوبه ۲
پیرو مکاتبات دبیر محترم شورای عالی و همچنین پاسخ معاون محترم توسعه مدیریت و منابع سازمان، موضوع لزوم حضور تمام‌وقت مدیران و معاونین در ساعات اداری جهت مدیریت امور محوله بررسی شد. مقرر گردید معاونین و مدیران در چارچوب مقررات جاری کشوری و مصوبات پیشین شورای عالی به‌کار گرفته شوند؛ همچنین افرادی که واجد شرایط نیستند از سازمان منفک شوند.
 مصوبه ۳
گزارش رئیس محترم کمیسیون تخصصی مشورتی نظارت (ماده ۱۵) درباره عملکرد و فعالیت نظام پزشکی شهرستان‌ها قرائت شد. ضمن تأکید بر رعایت قانون، بخشنامه‌ها و مصوبات توسط نظام پزشکی شهرستان‌ها، مقرر گردید رئیس محترم شورای عالی در جهت اصلاح و بهبود روند، اقدام لازم را به عمل آورند.
مصوبه ۴
نامه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۶ کمیسیون تخصصی مشورتی صلاحیت حرفه‌ای درباره اصلاح فهرست اعمال مجاز در مطب (به‌همراه درخواست رئیس محترم انجمن زنان و زایمان به شماره ۹۴۶/الف/۱۴۰۳ مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۱۱) در خصوص انجام عمل لابیاپلاستی توسط متخصصین زنان مطرح شد، اما به تصویب نرسید.