کمیسیون تلفیق به تامین دارو و تجهیزات پزشکی در بودجه ۱۴۰۴ توجه ویژه داشته باشد

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سلمان اسحاقی در تشریح نشست کمیته نظارت بر عملکرد متولیان سلامت کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: با حضور تعدادی از اعضای کمیسیون ازجمله رضا جباری، مهدی فلاح، همایون سامه یح نجف آبادی، احمد آریایی نژاد، سید محمد جمالیان و عالیه زمانی و مسئولان مربوطه با ریاست اینجانب مشکلات حوزه دارو و تجهیزات پزشکی بررسی شد، در این نشست بر ضرورت تعیین تکلیف حقوق گمرکی ملزومات و تجهیزات پزشکی در بودجه ۱۴۰۴ تاکید شد، اگر حقوق گمرکی مشخص نشود فراهم کردن قطعات تجهیزات پزشکی به صرفه نیست و باید نسبت به خریداری تجهیزات اقدام کنیم.

رئیس کمیته نظارت بر عملکرد متولیان سلامت کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: وضعیت ارز ترجیحی برای دارو و تجهیزات پزشکی باید تعیین تکلیف شود در این رابطه پیشنهاد وزارت بهداشت برای اعتبارات دارویار۱۸۳ همت بوده اما بر اساس گزارش سازمان برنامه و بودجه این مبلغ در لایحه بودجه ۱۴۰۴، بیش از ۱۴۵ همت پیش بینی شده و از اعضای کمیسیون تلفیق بودجه۱۴۰۴ درخواست داریم به اهمیت تامین دارو و شیرخشک توجه ویژه داشته باشند.

وی افزود: در نشست مطرح شد اعتبارات ذخیره استراتژیک دارو ۶ ماهه است و باید یک میلیارد افزایش یابد که باید به این مهم هم توجه ویژه شود و همچنین باید ردیف دارو و تجهیزات پزشکی در بیمارستان ها تفکیک شود زیرا متعقدیم اگر این ردیف تفکیک شود منابع اعتباری جای دیگر هزینه نمی شود و کارایی بیشتری خواهد داشت همچنین در مورد وظایف بیمه ها مقرر شد در نشست های آتی کمیسیون بهداشت موضوع تعهدات و رابطه ارز و بیمه ها بررسی شود.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت اسحاقی در پایان اضافه کرد: رئیس جمهور در این راستا همیشه معتقد بود باید بیمه‌ها را مکلف به پرداخت اعتبارات برای تامین تجهیزات، ملزومات پزشکی، دارو و شیرخشک کنیم، پس از بحث و گفت و گوهای صورت گرفته در کمیسیون مقرر شد روسای دانشگاه های علوم پزشکی نیازهایشان در مورد دارو و تجهیزات پزشکی را به سازمان غذا و دارو اعلام کنند و سازمان هم گزارشی از اقدامات و برنامه ها به کمیسیون ارائه کند.

ویروس hpv ریسک سرطان دهانه رحم را افزایش می‌دهد

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، پوریا عادلی گفت: سرویکس از نظر آناتومیک حد فاصل رحم و واژن است و بافت نرمالی دارد که می‌تواند به سمت کنسر «سرطان» شدن پیش برود و ضایعاتی در آن ایجاد شود.

وی در خصوص استیج‌ها یا مراحل سرطان سرویکس افزود: فرق این مراحل در پیش آگهی و درمان است که در مراحل اول اساس درمان جراحی است و میزان بهبودی بیشتر است، اما هر چه از مراحل اولیه عبور کند هم میزان بهبود کاهش می‌یابد و هم درمان پرهزینه‌تر می‌شود بنابراین تشخیص به موقع اهمیت زیادی دارد.

این متخصص رادیوانکولوژی در خصوص جنس کنسر سرویکس گفت: کنسر سرویکس از ضایعات پرکنسرو و دیسپلازیا منشا می‌گیرد و از بافت سالم ایجاد نمی‌شود و اگر بتوانیم در موارد پرکنسرو تشخیص دهیم می‌توانیم با از بین بردن آن‌ها جلوی تبدیل شدن ضایعات به بافت کنسر را بگیریم، از نظر پاتولوژی اسکواموس سل کارسینوما شایع‌ترین نوع کنسر سرویکس است و از بافت اسکواموس منشا می‌گیرد و ممکن است بافت‌های غددی یا گلاندرال سرویکس هم منشا کنسر شوند که آدنوکارسینوما اطلاق می‌شود و انواع میکسی که آن‌ها را با عنوان آدنواسکواموس می‌شناسیم.

عادلی گفت: اسکواموس سل کارسینوما نسبت به بقیه جواب بسیار بهتری به درمان دارد، اما آدنوکارسینوما و نوع میکس پاسخ دهی به درمان آن بدتر است، هم شیوع و هم مرگ و میر کنسر سرویکس در کشور‌های low social economy بیشتر است و علت شیوع بالا آن این است که در این کشور‌ها واکسیناسیون hpv به دلیل فقر مالی به شکل عمومی انجام نشده درحالیکه در کشور‌های پیشرفته این واکسیناسیون باعث کاهش ابتلا شده است و دلیل مرگ و میر بالا هم امکانات درمانی است که در کشور‌های پیشرفته وجود دارد، اما در این کشور‌ها وجود ندارد.

وی افزود: تا حدود سن ۵۵ سالگی افزایش شیوع کنسر سرویکس را داریم که علت آن ریسک فاکتوهاست که ویروس hpv، سیگار و بارداری از جمله این ریسک فاکتورهاست، بنابراین از حدود سن ۵۵ سالگی به بعد شاهد کاهش شیوع این کنسر می‌شویم، شروع ثبت منظم آمار سرطان سرویکس در اصفهان از ۱۳۹۴ است و قبل از آن ثبت سرطان به این شکل نداشته ایم، بین سال ۹۴ تا ۹۷ افزایش دائمی داشته ایم که از عدد ۴۴ شروع شده و تا نزدیک ۱۰۰ تا در سال رسیده است و بعد در سال ۹۸ کاهش مختصری داشته و بعد از آن در سال ۹۹ مجدد افزایش یافته است.

این متخصص رادیوانکولوژی تصریح کرد: مهم‌ترین ریسک فاکتور سرطان سرویکس ویروس hpv است و ۹۰ درصد این بیماران مرتبط با این ویروس هستند، سیگار نیز باعث افزایش ریسک ابتلا به ویروس hpv می‌شود، ضعف سیستم ایمنی به هر دلیلی، استفاده طولانی از قرص ضدبارداری، تعداد زیاد زایمان ها، ژنتیک، آلودگی فلزات سنگین و … نیز ریسک فاکتور‌های این سرطان هستند.

عادلی ادامه داد: ۲ راه تست تشخیصی غربالگری برای این کنسر وجود دارد یکی hpv تستینگ است و دیگری پاپ اسمیر، باید از سم ۲۱ تا ۶۵ سال حداقل هر سه تا پنج سال یک بار بسته به روش مورد استفاده اسکرینینگ انجام شود و و اگر بیماری ریسک فاکتور‌های شخصی دارد که جزو بیماران پرخطر قرار می‌گیرد باید فواصل را کوتاه‌تر کرد، شانسی که داریم این است که می‌توانیم علیه سرطان سرویکس واکسیناسیون انجام دهیم که دو دوز برای بچه‌های ۹ تا ۱۲ سال توصیه می‌شود و برای افراد بالای ۱۵ سال ۳ دوز واکسن باید تزریق شود.

وی اظهار کرد: ما واکسیناسیون hpv در کشور نداریم و امیدواریم در برنامه واکسیناسیون کشور قرار بگیرد، در سال ۲۰۰۸ این واکسیناسیون به واکسیناسیون ملی در انگلستان تبدیل شد و برای دختر‌های ۱۲ تا ۱۳ سال انجام شد که نتیجه مطالعات نشان می‌دهد که واکسیناسیون به طور قطع باعث کاهش نئوپلازی درجه سه و سرطان سرویکس می‌شود و هر چه افراد در طبقات پایین‌تر اجتماعی و اقتصادی بودند این کاهش بیشتر بوده است.

این متخصص رادیوانکولوژی گفت: همچنین مطالعات نشان می‌دهد استفاده از یک دوز واکسن به جای دو یا سه دوز می‌تواند پیشگیری کننده ومفید باشد به خصوص در کشور‌هایی که اپیدمی مالاریا داشته اند. عادلی افزود طبق مطالعات جدید استفاده از واکسن تا سن ۴۵ سالگی می‌تواند مفید و تاثیرگذار باشد به خصوص در کشور ما که شروع رفتار‌های پرخطر به طور معمول در سنین بالاتری از کشور‌های غربی است.

عادلی در پایان با اشاره به درمان‌های غیر جراحی سرطان سرویکس در مراحل پیشرفته‌تر همچون پرتودرمانی خارجی و داخلی گفت: براکی تراپی یا پرتودرمانی داخلی جز ضروری درمان سرویکس محسوب می‌شود و لازم است مجموعه فرآیند درمان بیمار جهت حصول نتیجه در ۸ هفته انجام شود. سرطان نیوز

جمعیت سالمند کشور در ۱۰ سال آینده از ۱۰ به ۲۰ درصد می رسد

ضمن گرامیداشت دهم مهرماه روز جهانی و هفته ملی سالمندان ، برای سالمندان گرانقدر کشور که به منزله یک ثروت ملی بوده و در حفظ و انتقال گنجینه ی فرهنگ ایرانی – اسلامی و همبستگی بین نسلی دارای جایگاهی والا هستند، آرزوی سلامت دارم.افزایش امید به زندگی و کاهش بی سابقه نرخ باروری کلی، در قرن بیستم در سراسر جهان منجر به پدیده سالمندی جمعیت شده است. کشور ما نیز با توجه به ارتقای سطح سلامت عمومی، افزایش امید زندگی و اجرای افراطی سیاست های تنظیم خانواده، دستخوش چنین تغییرات جمعیتی شده است. در صورت حفظ روند یاد شده، رشد سالمندی جمعیت، با ضریب سالمندی یا شاخص سالخوردگی جمعیت که بیانگر تعداد افراد ۶۰ ساله و بالاتر به ازای ۱۰۰ نفر جمعیت زیر ۱۵ سال است، نشان می دهد که در فاصله سال های ۱۳۵۵ تا ۱۳۹۵ این شاخص از ۱۲ به ۳۹ افزایش یافته است. این مسئله از ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی و سلامتی تبعات و پیامدهایی را به دنبال دارد. به گونه ای که نسبت جمعیت سالمند در طی حدود ۲۰ سال آینده، از ۱۰ درصد به ۲۰ درصد خواهد رسید (۲ برابر شدن جمعیت سالمندی). این در حالی است که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته جهان، دو برابر شدن جمعیت سالمندی در طول بیش از صد سال اتفاق افتاده است. بدیهی است تغییرات جمعیت شناختی در سیاستگذاری های کلان وزارت بهداشت و به طور ویژه معاونت بهداشت مد نظر قرار دارد. یکی از راهکارهای مواجهه با تغییرات یاد شده، اصلاح ساختار جمعیتی از طریق حفظ و ارتقاء جوانی جمعیت با هدف پویایی جمعیت است . یکی از پیامدهای مثبت این سیاست وجود نیروی انسانی جوان لازم برای حمایت و مراقبت از جمعیت سالمندانی است که شمار آنها به طور روزافزونی در حال افزایش است. هدف کلیه اقدامات معاونت بهداشت در حیطه تکریم سالمندان، حفظ و ارتقاء سلامت سالمندان از جنبه های مختلف جسمی و روانی و اجتماعی ، به تعویق انداختن وابستگی و ناتوانی، برخورداری سالمندان از سلامت روانشناختی، حفظ نشاط و سرزندگی و مشارکت آنان در جامعه است. البته بدیهی است این مهم تنها وقتی تحقق می یابد که مراقبت های سلامتی مطلوب از زمان پیش از تولد، آغاز و در کلیه مراحل بعدی زندگی تداوم یابد. فردی که سالم است و سالمند می شود امکان بیشتری برای داشتن مشارکت فعال در خانواده و جامعه و برخورداری از زندگی با کیفیت خواهد داشت. امید است با همراهی، همدلی و همکاری همه جانبه تمامی سازمان ها و دستگاه های دولتی و غیر دولتی و ترویج گفتمان علمی و عملی مشترک بین صاحبان اندیشه، سیاست گذاران و مجریان شاهد عملیاتی شدن و اجرای سند ملی سالمندان و در پی آن تحقق جامعه ای سالم و پویا باشیم که در آن آحاد جامعه فرصت تجربه یک دوره سالمندی سالم، موفق و فعال را داشته باشند.