آخرین وضعیت تب دنگی در کشور

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، این مرکز اعلام کرد:

بر اساس گزارشات نظام مراقبت سندرمیک جاری در کشور از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا ۳۱ تیر ماه بالغ بر ۱۵۲ مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شده است. همچنین مطابق بررسی اپیدمیولوژیکی انجام شده برای بیماران، اکثریت موارد تشخیص داده شده سابقه سفر به کشور امارات متحده عربی داشته و در این کشور به بیماری مبتلا شده اند.

در ادامه این گزارش تاکید شده که ۱۳۰ مورد سابقه سفر به کشور امارات، ۷ مورد سابقه سفر به پاکستان، یک مورد سابقه سفر به عمان و یک مورد سابقه سفر به کشور بنین «غرب آفریقا» داشته‌اند. ۱۲ بیمار بدون سابقه سفر به خارج از کشور هستند که ۱۱ مورد در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان و یک مورد در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان تشخیص داده شده اند و انتقال محلی محسوب می‌شوند.

مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرده که به غیر از یکی از بیماران که دارای ملیت آفریقایی بوده، باقی بیماران دارای ملیت ایرانی هستند. موارد مثبت وارده از خارج کشور عمدتا در استان فارس توسط دانشگاه های علوم پزشکی گراش، لارستان، جهرم و شیراز تشخیص داده شده اند «این افراد دارای سابقه سفر به خارج از ایران بوده و در کشور دیگری به بیماری مبتلا شده اند».

این گزارش تصریح کرده که باقی موارد وارده از خارج کشور «دارای سابقه سفر به خارج» در دانشگاه های هرمزگان، بوشهر، قزوین، چابهار، زاهدان، شهیدبهشتی، ایران، گیلان، مشهد، قم، ایرانشهر و اصفهان شناسایی شده‌اند. تاکنون یک مورد مرگ گزارش شده است و وضعیت عمومی سایر بیماران پایدار است.

مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت یادآور شده است که در حال حاضر پشه آئدس اجیپتی در استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان «چابهار و کنارک» بوشهر «عسلویه و کنگان» و آئدس آلبوپیکتوس در استان گیلان گسترش دارد. در هفته سوم تیر ماه سال جاری نیز در شهرستان رامسر استان مازندران و شهرستان بیله سوار استان اردبیل، پشه آئدس آلبوپیکتوس گزارش شده است.

دستیابی به بهترین درمان ازجمله دست آوردهای جامعه پزشکی است./ وزیر بهداشت آینده باید شرایطی را فراهم کند که این افتخارات ادامه یابد

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی کشور ،محمود فاضل رئیس شورای عالی نظام پزشکی کشور گفت :
افتخارات نظام سلامت، طی قرن‌ها در این مملکت ادامه داشته و وزیر بهداشت دولت چهاردهم باید به عنوان متولی این حوزه، رویکردی را انتخاب کند که این افتخارات همچنان برای سال‌های آتی ادامه یابد.
دولت در تمام پروژه‌ها باید یک پیوست سلامت و یک پیوست جامعه‌شناسی داشته باشد. اگر قصد دارند قیمت یک فرآورده خاص را تغییر دهند یا یک طرح مشخص را در جای معینی اجرا کنند، باید بررسی شود که از لحاظ جامعه‌شناسی چه تأثیری بر جامعه خواهد گذاشت.
اگر دولت قصد دارد پذیرش دانشجو در این رشته‌ها را افزایش دهد، باید متناسب با فرصت‌های شغلی پس از فارغ‌التحصیلی باشد. اگر نتواند این تناسب را برقرار کند، باعث سرخوردگی فارغ‌التحصیلانی می‌شود که برای آموزش‌شان هزینه و وقت گذاشته شده است.
آن چیزی که جامعه ما را راضی و سالم نگه می‌دارد این است که پزشکان در لباس یک حرفه و نه در لباس یک شغل کار کنند. این از وظایف وزارت بهداشت است و به همین خاطر می‌گویم وزیر بهداشت آینده باید با جسارت و جرات تمام، طرحی نو ارائه کند تا تمامی وزارت‌خانه‌های کشور سرفصل اقدامات‌شان با سلامت شروع شود.
متاسفانه امروز بخش عمده‌ای از وقت وزارت بهداشت صرف بهداشت، درمان و دارو می‌شود. این موضوعات اساسی هستند اما در شرایطی بهتر عمل می‌کنند که فضای اصلی را نیز درست کرده باشند.
وزارت بهداشت باید این مسئولیت را درک کند که حکم پدر جامعه پزشکی را دارد و زمانی که پزشکان پس از فارغ‌التحصیلی و دانش‌آموختگی به نقاط مختلف کشور جهت خدمات به مردم اعزام می‌شوند، باید شرایط محیطی مناسبی برای آنان فراهم کند.
بسیاری از پزشکان در جاده‌های نامناسب به شهرها و روستاهای دوردست می‌روند و در خانه‌های بهداشت روستاهای دورافتاده مستقر می‌شوند و از تمامی امکانات شهرهای بزرگ خود محروم هستند. بنابراین باید این خدمات‌شان را به نحو بهتری جبران کنیم. نباید با بی توجهی به آن ها باعث ایجاد سرخوردگی، بی‌انگیزگی و افسردگی در آنان شویم و آنان را از مسیری که انتخاب کرده‌اند پشیمان کنیم.