یک تا دو میلیون کودک زیر ۷ سال از درمان رایگان برخوردار می شوند
/۰ دیدگاه /در دستهبندی نشده /توسطبه گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سعید کریمی گفت: با ابلاغ مصوبه درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال به سازمانهای بیمه گر و بیمارستانها از این پس بستری و سرپایی این کودکان در مراکز درمان دولتی رایگان است.
وی افزود: پیشتر فقط بیمه این افراد بر حسب دهک آنها و استحقاق سنجی رایگان ممکن بود، با اجرایی شدن این مصوبه درمان همه کودکان زیر ۷ سال رایگان است و فرانشیز یا خود پرداخت آنها نیز در مراکز درمانی سراسر کشور صفر خواهد بود.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه شاخصهای درمانی در کشور از سایر کشورهای منطقه بهتر است ادامه داد: ایران از پیشرفتهترین شبکه بهداشتی درمانی برخوردار است و مرگ نوزادان و مادران باردار در ایران در حد شاخصهای اروپایی است.
به گزارش مهر کریمی در پایان اضافه کرد: ۱۵ هزار تخت بیمارستانی کودکان در کشور موجود است که ۱۱ هزار تخت آموزشی است و پنج هزار تخت کودکان نیز مراقبتهای ویژه است و در کل ۲۰ هزار تخت بیمارستانی برای کودکان داریم.
پرداخت بخش عمده مطالبات جامعه پزشکی پیش از پایان سال
/۰ دیدگاه /در دستهبندی نشده /توسطدر این جلسه دکتر سید مهدی و دکتر جباری نائب رئیس و دبیر شورایعالی و دکتر صداقت عضو این شورا به همراه دکتر انیسیان مدیرکل اقتصاد سلامت سازمان و آقایان دکتر غفاری مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی و دکتر فضائلی مدیرکل ارزشیابی و تعالی خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی حضور داشتند.
در ابتدای جلسه دکتر جباری دبیر شورای عالی سازمان ضمن خیرمقدم به میهمانان دستور جلسه را مطرح و با تشریح وضعیت سخت مطبها و مراکز درمانی به دلیل تاخیر در پرداختهای بیمهای اظهار امیدواری کرد سازمان تامین اجتماعی براساس تکالیف قانونی خود نسبت به انجام تعهدات اقدام عاجل نموده و پاسخگو باشد و مدیریتی اعمال کند تا این بینظمی مالی و خلاف تعهدات قانونی باعث نارضایتی جامعه پزشکی و تسری آن به مردم نگردد.
سپس دکتر سیدمهدی با تشریح مبانی و اصول قانونی تعیین تعرفههای خدمات درمانی و اهداف قانونگذار از شکل دادن ساختاری برای تعرفه های خدمات درمانی خواستار همراهی بیشتر سازمان تامین اجتماعی به عنوان عضو اصلی شورای عالی بیمه در تعیین تعرفه های پزشکی شد. وی با اشاره به کاهش بار درمانی خدمات مستقیم درمانی سازمان تامین اجتماعی در سالهای اخیر و در نتیجه ذخیره شدن بخشی از منابع این سازمان و با اشاره به مشکلات متعدد بوجود آمده برای مطبها و مراکز و موسسات پزشکی ناشی از پرداخت بسیار با تاخیر مطالبات از سوی سازمان تامین اجتماعی خواستار عمل به قانون در زمینه پرداختهای این سازمان به ارائهدهندگان خدمات سلامت شد و تاکید کرد این وضعیت بخصوص برای مراکز خصوصی شرایط را به حد تعطیلی رسانده است.
دکتر صداقت هم با اشاره به لزوم تعیین تعرفه های واقعی هم برای بخش خصوصی و هم برای بخش دولتی اظهار کرد قطعا غیرواقعی بودن تعرفه ها برای هر دو بخش شرایط را حتی از حد تاب آوری هم گذرانده است و در چنینی شرایطی عدم پرداخت به موقع تعهدات از سوی سازمان های بیمه گر عملا موجب درلبه خطر قرار گرفتن موسسات و مراکز و بخصوص مطب های خصوصی شده است
دکتر انیسیان با اشاره میزان تاخیرات بیش از شش ماهه سازمان تامین اجتماعی در پرداخت تعهدات به مراکز درمانی، با اشاره به کوچک بودن سهم بخش خصوصی از کلیت تعهدات سازمان تامین اجتماعی، خواستار پرداخت سریع بخش مهمی از تعهدات این سازمان شد. وی همچنین با ارائه راهکارهایی برای تسهیل در پرداخت های سازمان یا شیوههای تهاتری و جبران خدمات، خواستار بررسی همه راههای ممکن برای کاهش زمان پرداخت مطالبات جامعه پزشکی و کادر درمان از سوی این سازمان شد.
در این جلسه دکتر غفاری و دکتر فضائلی نمایندگان سازمان تامین اجتماعی با ارائه گزارشی از پرداختهای سال جاری سازمان تامین اجتماعی در حوزه درمان، و جزئیات میزان عقب افتادگی پرداختها به بخشهای مختلف، به برحق بودن خواستههای جامعه پزشکی تاکید کرده و اعلام کردند ما از همه نظر هم از باب یادآوری و هم هشدار به مسئولین،گوشزد کردیم که خط قرمز تابآوری حوزه سلامت به وضعیت نگرانکننده رسیده است و مخصوصا ماه اسفند متفاوت از سایر ماهها است دکتر غفاری با اذعان به این نکته که از وضعیت پرداختهایمان راضی نیستیم، گفت: ما شاهد رشد هزینههای خرید خدمت در سازمان تامین اجتماعی از ۱۳٫۴ همت(هزار میلیارد تومان) در سال ۹۵ به ۴۸ همت در سال ۱۴۰۱ هستیم و در مورد مطالبات جاری جامعه پزشکی در سال جاری تاکنون ۴۸ همت پرداخت داشتهایم که ۱۲ همت آن مربوط به مطالبات سال ۱۴۰۱ و الباقی مربوط به سال ۱۴۰۲ بوده است و هم اکنون ۲۲٫۶ همت بدهی به پزشکان و موسسات درمانی داریم که ۱۲ همت آن مربوط به بخش خصوصی و غیر دولتی است.
دکتر غفاری با بیان این نکته که در بحث تعرفه با سازمان نظام پزشکی هم نظر هستیم درخصوص قراردادهای بیمهای گفت: ما موافق این موضوع هستیم که قرارداد یک موضوع دوطرفه است و باید در دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت موضوع مورد بازنگری قرار گرفته و دغدغههای جامعه پزشکی مورد مداقه و اهتمام قرار گیرد.
در بخش پایانی این جلسه نمایندگان شورای عالی نظام پزشکی با بیان این موضوع که بر اساس تکالیف قانونی از جمله جز ۱ بند ل تبصره ۱۷ قانون بودجه ۱۴۰۲ و ماده ۳۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، سازمانهای بیمهگر از جمله تامین اجتماعی ملزم به پرداخت مطالبات حداکثر ظرف یک ماه و جبران ضرر و زیان ناشی از تاخیر هستند، و پیگیری تامین مالی و وصول طلب تامین اجتماعی از دولت به عهده خود سازمان تامین اجتماعی است خواستار پرداخت مطالبات با قول مشخص و شفاف گردیدند.
نهایتا تماس تلفنی با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و معاون درمان آن سازمان برقرار شد تا مشخص شود در چه زمانی و به چه میزانی این مطالبات پرداخت خواهد شد که نمایندگان سازمان تامین اجتماعی قول دادند که به زودی و پیش از پایان سال بخش مهمی از مطالبات جامعه پزشکی پرداخت گردد.
در پایان مقرر گردید همکاریهای فیمابین و نشستهای هماندیشی در قالب همین کارگروه ادامه یابد.
اصلی ترین چالش امروز صنعت داروسازی ” نقدینگی” است
/۰ دیدگاه /در دستهبندی نشده /توسطبه گزارش اداره کل روابط عمومی و اموربین الملل سازمان نظام پزشکی، در این بازدید که با میزبانی مدیران عامل محترم داروسازی دکتر عبیدی، شرکت شیمی داروی پارسیان دارو و شرکت زیست دارو دانش و سایر مدیران این شرکت ها صورت پذیرفت ، جلسه ای جهت اطلاع از توانمندی صنعت داروسازی و عملکرد بخش های مختلف برگزار گردید و طی آن رئیس سازمان نظام پزشکی و رئیس شورای عالی ضمن تقدیر از زحمتکشان این عرصه مهم به تبادل نظر پیرامون چالش های این صنعت پرداختند و راهکارهای گوناگون جهت رفع مشکلات و ارتقاء کمی و کیفی هر بخش مطرح گردید.
در طی این بازدید، رئیس کل سازمان نظام پزشکی و رئیس شورای عالی در جریان سرمایه گذاری های این شرکت های دارویی در خطوط جدید تولید دارو و توانمندی های تحسین برانگیز صنعت داروسازی کشور قرار گرفتند و طی جلساتی با مدیران عامل این شرکتهای مذکور، چالشهای صنعت داروسازی، راههای برون رفت و نیز تعاملات دوسویه ی سازمان نظام پزشکی و صنعت داروسازی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. این در حالی است که صنعت داروسازی کشور با وجود برخوداری از استانداردهای بالای جهانی به شدت نیاز به تامین مالی و سرمایه در گردش دارد. بطوریکه پشتیبانی و حمایت های مالی و قانونی به یکی از دغدغه ها و نگرانی های صنعت داروسازی کشوربدل شده است. در همین حال صاحبان صنایع داروسازی کشور معتقدند؛ به لحاظ دانش فنی صنعت دارو در جایگاه خوبی قرار دارد اما این صنعت نیاز به بازسازی و نوآوری دارد تا بتواند بیش از پیش توسعه یابد و بدین ترتیب با ایجاد انگیزه شاهد خروج نیروهای علمی و تخصصی کشور نباشیم.
-صنعت داروسازی کشور از عوامل مهم خودکفایی کشور است
رئیس کل سازمان نظام پزشکی؛ داروسازی عبیدی و شرکت شیمی داروی پارسیان دارو را شرکت هایی با پتانسیلهای بالا در صنعت دارویی کشور دانست و این بازدید را بسیار مفید جهت مشاهده ی از نزدیک این ظرفیتها ارزیابی کرد.
دکتر رییس زاده پس از بازدید از صنعت داروسازی کشور عنوان کرد:صنعت داروسازی و داروسازان این کشور مایه افتخار و از عوامل مهم خودکفایی کشور در عرصه بهداشت و درمان کشور هستند.
وی جدی ترین مشکل این صنعت را درحال حاضر تامین نقدینگی ، وصول مطالبات از شرکتهای بیمه، و نیز تعدد قوانین لحظه ای عنوان کرد و اظهار داشت: چالش های اینچنینی سیاستگذاری برای توسعه این صنعت در بلندمدت را با چالش مواجه کرده است.
-موانع کندکننده دانش داروسازی کشور رفع شود
همچنین رئیس شورای عالی نظام پزشکی در جریان بازدید از خطوط تولید صنایع دارویی کشور گفت: تولید دارو به لحاظ روش، الزامات، تکنولوژی ، مصرف کننده و … با تولید مواد دیگر متفاوت است و دقت و وسواس خاصی را می طلبد.
دکتر محمود فاضل در ادامه افزود: اقتضا دارد،مسئولین تصمیم گیر حاکمیت و دولت، در حوزه اقتصاد و سلامت ، سیاست هایی اتخاذ کنند که به رشد و تعالی بیانجامد.
وی گفت: بسیاری از برندهای داروسازی ایران که گواهی GDP را دریافت کرده اند قابل رقابت با برندهای اروپایی هستند.
دکتر فاضل تاکید کرد: دانش داروسازی پشتوانه و اساس حوزه سلامت است و موانع کندکننده آن باید رفع شود.
گفتنی است، داروسازی دکتر عبیدی در زمینه تولید محصول نهایی، شرکت داروی پارسیان دارو در زمینه تولید مواد اولیه و نیز شرکت زیست دارو دانش به عنوان شرکت دانش بنیان و های تک فعالیت دارند.