هشدار پزشکان در خصوص افزایش موارد ابتلا به سرطان در میان بزرگسالان زیر ۵۰ سال

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا) به نقل از رویترز، دکتر ویلیام داهوت، مدیر ارشد علمی انجمن سرطان آمریکا، گفت: «ما شاهد تشخیص فزاینده سرطان در افراد جوان هستیم. اینجا چیزی در حال وقوع است.»
گزارش جدید می‌گوید در میان بزرگسالان کمتر از ۵۰ سال، سرطان روده بزرگ به دلیل اصلی مرگ ناشی از سرطان در مردان و دومین دلیل اصلی مرگ در زنان پس از سرطان پستان تبدیل شده است.

علائم و نشانه های سرطان روده بزرگ شامل تغییر در عادات روده، خونریزی مقعدی یا خون در مدفوع، گرفتگی یا درد شکم، ضعف و خستگی و کاهش وزن غیرقابل توضیح است. همچنین برخی از مواردی که خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهد عبارتند از داشتن سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری، داشتن جهش ژنتیکی خاص، نوشیدن بیش از حد الکل، کشیدن سیگار و یا چاقی.

پیشتر در سال گذشته گزارش مشابهی توسط انجمن سرطان آمریکا نشان داده بود که نسبت موارد سرطان روده بزرگ در میان بزرگسالان کمتر از ۵۵ سال از ۱۱ درصد در سال ۱۹۹۵ به ۲۰ درصد در سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است.

 اسکات کوپتز، متخصص دستگاه گوارشی در مرکز سرطان اندرسون در هیوستون تگزاس، می‌گوید: «ما شاهد بیمارانی هستیم که در سنین پایین‌تر و قبل از سن غربالگری بسیاری از سرطان‌ها مراجعه می کنند. بنابراین مطمئناً این روند نگران‌کننده ادامه دارد.»

در حالی که به طور کلی توصیه می‌شود همه بزرگسالان غربالگری سرطان روده بزرگ و رکتوم را در سن ۴۵ سالگی شروع کنند، اما اکنون پزشکان می‌گویند موارد بیشتری از ابتلا به سرطان در بین افراد در سنین پایین‌تر ظاهر شده است. سرطان روده بزرگ در میان جوانان در حال افزایش است و دانشمندان در حال تلاش برای کشف علت آن هستند.

دکتر کوپتز اضافه می‌کند: «سرطان روده بزرگ برجسته‌ترین است، اما ما همچنین می‌بینیم در سرطان‌هایی که دستورالعمل‌های غربالگری واضحی ندارند مانند سرطان لوزالمعده و سرطان معده، گرایش به سنین پایین‌تر داریم و روندهای مشابهی را شاهد هستیم.»

پزشکان نگران هستند که این افزایش بروز سرطان در جوانان، به موجی از افزایش سرطان در سنین بالاتر تبدیل شود.
گزارش جدید انجمن سرطان آمریکا پیش‌بینی می‌کند که در سال جاری حدود ۲ میلیون مورد سرطان جدید در ایالات متحده ثبت شود که معادل بیش از ۵ هزار تشخیص در روز است. همچنین برآورد می‌شود که در سال ۲۰۲۴ حدود ۶۰۰ هزار مرگ ناشی از سرطان در این کشور وجود داشته باشد.

دکتر احمدین جمال، معاون انجمن سرطان آمریکا و نویسنده ارشد گزارش جدید، می‌گوید: «افزایش شدید مداوم سرطان روده بزرگ در جوانان آمریکایی نگران‌کننده است.»

او اضافه کرد: «ما باید این روند را با افزایش غربالگری، از جمله آگاهی‌دهی درباره آزمایش‌های مدفوع غیرتهاجمی همراه با مراقبت‌های بعدی در افراد ۴۵ تا ۴۹ ساله متوقف و معکوس کنیم.»

مقامات درمانی آمریکا می‌گویند به طور کلی تعداد افرادی که بر اثر سرطان در ایالات متحده جان خود را از دست می‌دهند رو به کاهش است، اما میزان بروز چندین نوع سرطان از جمله پستان، پروستات، رحم، دهانه رحم، پانکراس، حلق، کبد در زنان، کلیه، ملانوم، و روده بزرگ در بزرگسالان جوان افزایش نشان می‌دهد.
نتایج مطالعات تازه در نشریه علمی «CA: A Cancer Journal for Clinicians» منتشر شده است.

وزارت بهداشت متعهدین انجام تعهدات قانونی را ممنوع‌الخروج اعلام کرد

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بنابر اعلام وزارت بهداشت به استناد به تبصره ۱۳ ماده ۴ “قانون اصلاح برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو” در دوره‌های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب سال ۱۴۰۱ صدور گذرنامه و مجوز خروج از کشور برای مستنکفین از انجام تعهدات قانونی ممنوع است.

در متن ابلاغیه میرحامد خانی مدیرکل حقوقی املاک و تنظیم مقررات وزارت بهداشت آمده است:

احتراما نظر به تبصره ۱۳ ماده ۴ قانون اصلاح برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب سال ۱۴۰۱، صدور گذرنامه و مجوز خروج از کشور برای مستنکفین از انجام تعهدات قانونی ممنوع است و وزارت بهداشت مکلف است اسامی این افراد را به مراجع ذی‌صلاح اعلام کند و همچنین وفق بند ۳-۱۸ ماده ۱۸ دستورالعمل دستورالعمل قانون مذکور انجام تکلیف مصرح در تبصره ۱۳ برعهده مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت گذاشته شده است. فلذا خواهشمند است دستور فرمایید اسامی افراد یاد شده به منظور جلوگیری از صدور گذرنامه و ممنوع‌الخروجی آنان از کشور به مراجع ذی‌صلاح در این وزارتخانه منعکس شود.

لازم به ذکر است، جهت جلوگیری غز تبعات مصرح در تبصره ۱۴ قانون یاد شده، پذیرفته‌شدگان دوره‌های پیش از تصویب این قانون نیز مشمول مفاد این قانون می‌شوند. عدم اجرای تکالیف مقرر در تبصره‌های یک، ۲ و سیزده این یند از سوی مسئولان ذی‌ربط جرم محسوب شده و مرتکب به مجازات تعزیری درجه ۶ موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی مصوب یکم اردیبهشت ماه ۱۳۹۲ می‌شود.

تصویب رشد ۴۶ درصدی تعرفه خدمات تشخیصی درمانی ۱۴۰۳ در شورای عالی بیمه

به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی؛در جلسه امروز شورای عالی بیمه با حضور همه اعضا، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، معاون درمان وزارت بهداشت، نمایندگان بیمه ها، سازمان برنامه، سازمان اداری استخدامی، رئیس کل سازمان نظام پزشکی، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی و مدیر کل اقتصاد سلامت سازمان نرخ تعرفه ها با رای اکثریت اعضا تصویب شد.

تعرفه های خدمات تشخیصی درمانی در سال ۱۴۰۳ برای همه بخش های ارائه دهنده خدمت به میزان ۴۶ درصد مصوب گردید.

در صورت آزادسازی نرخ ارز ترجیحی برای سرفصل های ارائه خدمت(به استثنای دارو)، میزان رشد جز فنی، لوازم مصرفی پزشکی و هتلینگ تعرفه های خدمات تشخیصی درمانی مورد بازنگری قرار خواهد گرفت.

از سوی دیگر لازم است منابع بیمه ها از طریق سازمان برنامه و بودجه برای قانون بیمه همگانی تامین گردد.  

طب ایرانی و طب رایج مکمل یکدیگر هستند

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، نفیسه حسینی یکتا با بیان اینکه طبق تحقیقات بیش از ۸۰ درصد مردم جامعه از طب ایرانی استفاده می‌کنند گفت: طب ایرانی ریشه در فرهنگ، آداب و رسوم ایرانیان دارد و از دیرباز مورد توجه ایرانیان بوده است و هیچ وقت از بین نرفته؛ آنچه که در حال حاضر رقم خورده دانشگاهی کردن این طب است.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: از سال ۱۳۸۶ که بستر این طب در کشور فراهم شده بالغ بر ۵۰۰ فارغ التحصیل در این حوزه داریم و مقالات پژوهشی متعددی به چاپ رسیده است و این تلاشها باعث شد تا  کشورمان به رتبه چهارم در تولید علم در طب‌های سنتی و جایگزین در دنیا بعد از چین، هند و آمریکا ارتقا پیدا کند که این موضوع نشان دهنده عزم متخصصین این حوزه برای تولید علم در این حوزه است.

وی با اشاره به مخالفت برخی افراد با طب ایرانی تصریح کرد: افرادی بدون علم به ظرفیت این حوزه و بدون تلاش برای اطلاع و آگاهی از این حوزه به مخالفت می‌پردازند. از طرفی در سطح جامعه با افرادی روبرو هستیم که از علاقمندی مردم سوء استفاده می‌کنند و بدون علم و دانش کافی خدمات و مداخلاتی را به نام طب سنتی انجام می‌دهند که سبب آسیب‌هایی به سلامت مردم می‌شود.

حسینی یکتا گفت: برخی از پزشکانی که با طب ایرانی مخالفت می‌کنند، عزمی برای دریافت اطلاعات درست و دقیق یا گوش شنوایی برای این موضوع ندارند یا ظرفیت‌های طب ایرانی را می‌شناسند اما به جهت اطلاع از ظرفیت این حوزه با آن مخالفت می‌کنند، افراط و تفریط‌ها از طرفی باعث تهدید سلامت مردم می‌شود و از طرف دیگر مردم را از حق استفاده از طب بومی کشور در کنار طب رایج محروم می‌کند.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در پایان گفت: طب ایرانی و طب رایج مکمل یکدیگر هستند، هر کدام از این طب‌ها قابلیت‌هایی دارند و در کنار هم می‌توانند مورد استفاده و بهره‌برداری قرار گیرند. این بهره‌برداری به موقع فقط توسط کسی می‌تواند انجام گیرد که به هر دو این حوزه اشراف کامل داشته باشد، بهره‌مندی از طب ایرانی رو به گسترش است. اقبال روز افزون به بهره‌مندی از این ظرفیت کمک خواهد کرد تا این مکتب در دل دانشگاه ادامه پیدا کند و البته که سیاستگذاری‌های درست و دقیق به تسریع حداکثر بهره‌مندی از این ظرفیت حتماً کمک خواهد کرد.