جزئیات عرضه شیرخشک دولتی به کودکان زیر ۲ سال با ارایه کد ملی

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، تاخیر ایجاد شده در روند تامین و تخصیص ارز شیرخشک از بهمن ماه سال گذشته تا حدود خردادماه امسال، سبب ایجاد کمبودهایی در بازار شیرخشک رگولار طی چند ماه گذشته شد و پس از آن با رفع مشکل تامین و تخصیص ارز جهت تولید داخلی و همچنین اقدام به واردات فوریتی، تلاش شده تا ابتدا بازار این محصول به آرامش نسبی برسد و نهایتا هم با افزایش ظرفیت تولید و فعالیت سه‌شیفت تولیدکنندگان، کمبودها برطرف و بازار اشباع شود.

بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت در این خصوص گفت: قاچاق شیرخشک بویژه در استان‌های مرزی به دلیل اختلاف شدید قیمتی  و مصارف نابجای شیرخشک در برخی صنایع و همچنین مصارف عمومی، منجر به کمبود آن در بازار می‌شد، بر همین اساس از حدود ۲۰ مهرماه مقرر شد که جهت جلوگیری از قاچاق معکوس این محصول، شیرخشک با کد ملی نوزاد در داروخانه‌ها عرضه شود و اخیرا نیز در شورای تدابیر دارویی تصمیم گرفته شد تا شیرخشک با تعرفه دولتی فقط به کودکان زیر دو سال ارایه شود و ما بقی مصارف با قیمت واقعی شیرخشک را تهیه کنند.

بر همین اساس و بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، عرضه شیرخشک مطابق قیمت مصوب سازمان غذا و دارو درج شده روی قوطی است و خانواده‌ها می‌توانند با ارایه کد ملی یا شناسنامه نوزاد، شیرخشک با قیمت مصوب دولتی “بدون افزایش قیمت” را تهیه کنند. به این ترتیب داروخانه نیز با ثبت کد ملی کودک در سامانه تی‌تک شیرخشک را به صورت یارانه‌ای عرضه می‌کند.

همچنین اتباع مجاز بر اساس شناسه یکتای اتباع می‌توانند از یارانه شیرخشک بهره‌مند شوند.

در همین راستا سازمان غذا و دارو داروخانه‌ها را مکلف کرده تا اطلاعات لازم را نسبت به بهره‌مندی مصرف کننده از یارانه شیرخشک به مردم ارایه و کد ملی یا شناسنامه نوزاد در داروخانه‌ها جهت رسیدن شیرخشک به دست مصرف کننده واقعی ثبت شود.

سجاد اسماعیلی سخنگوی سخنگوی سازمان غذا و دارو چندی پیش در این خصوص گفت: در صورت تخلف هر داروخانه از این موضوع، قطعا سهمیه شیرخشک آن قطع خواهد شد.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، مصرف‌کنندگان شیرخشک جهت مشاهده داروخانه‌های مجاز عرضه شیرخشک می‌توانند به سایت معاونت یا مدیریت غذا و داروی محل سکونت خود مراجعه کنند.

این سازمان همچنین اعلام کرده که افراد در صورت مشاهده هرگونه تخلف در عرضه شیرخشک با سامانه ۱۹۰ تماس گرفته یا تخلف را به معاونت یا مدیریت غذا و داروی شهر محل سکونت خود اطلاع دهند.

در هر حال پس از کمبودهای چند ماه گذشته در بازار شیرخشک و انتقادهایی که به آن وارد شد، با تخصیص و تامین مواد اولیه مورد لزوم، در حال حاضر تولیدکنندگان داخلی به صورت سه شیفت فعالند و بنابر اعلام سازمان غذا و دارو نیاز ماهانه کشور به شیر خشک معمولی ۵.۵ میلیون قوطی است و این درحالیست که سازمان از اول آبان تا ۲۴ آبان ماه بیش از ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار قوطی شیرخشک در سراسر کشور توزیع کرده است. همچنین اعلام شده بود که احتمالا تا آخر این ماه آمار توزیع شیرخشک در کشور به هفت میلیون عدد می‌رسد و در روزهای تعطیل نیز توزیع از سوی شرکت‌های پخش صورت می‌گیرد.

همچنین جهت رفع نیاز بازار، یک میلیون و ۱۰۰ هزار عدد قوطی شیرخشک نیز وارد کشور شد و پس از طی مراحل مرتبط با آزمایش‌های تایید کیفیت و شناسه‌گذاری وارد بازار می شود.

پنجشنبه ۲۵ آبان ماه بود که منوچهر دادگر نژاد سرپرست اداره‌کل طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو از توزیع اولین محموله شیرخشک‌های خارجی در داروخانه‌ها خبر داد.

سجاد اسماعیلی سخنگوی سازمان غذا و دارو در این خصوص گفت: برنامه تولید را روزانه رصد و بازخوانی می‌کنیم و هر زمان که مشخص شود تولید داخلی کفاف بازار را می‌دهد، واردات متوقف خواهد شد، واردات نیز بخش – بخش خواهد بود و اگر احساس شود تولید داخلی همچنان کفاف بازار را نمی‌دهد، مجوز بعدی واردات صادر می‌شود.

به اذعان سخنگوی سازمان غذا و دارو، در پنج ماه اول امسال جمعا ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار ارز برای شیرخشک تامین شد و در سه ماه شهریور، مهر و آبان امسال نیز ۴۱ میلیون دلار ارز برای این محصول تخصیص یافت که همین آمار نشان دهنده چالش جدی تولیدکنندگان در تهیه مواد اولیه مورد نیاز در ابتدای سال است. ایسنا

مصوبات سی و نهمین جلسه شورای عالی دوره هشتم

مصوبه(۱)

با توجه به حضور دبیر محترم شورایعالی بیمه سلامت و مذاکرات صورت گرفته، با پیشنهاد کمیسیون تعرفه و بیمه در خصوص تعرفه خدمات تشخیصی،درمانی و دارویی برای سال ۱۴۰۳ با لحاظ شرایط ذیل موافقت گردید:

۱- اجرای بی‌کم و کاست کتاب CPT،حذف هشتک از کدهای ۷ و ۸ و ۹٫

۲- معاونت فنی و نظارت سازمان ظرف یک ماه آینده نسبت به اعلام قیمت تمام شده اجزای تعرفه اقدام نماید.

۳- سازمان پی‌گیری‌های لازم جهت حذف کمیته‌های استانی تعدیل تعرفه به عمل آورد.

۴- سازمان پی‌گیری لازم جهت لحاظ سوابق خدمتی در نرخ ویزیت و ارائه هر خدمت تشخیصی و درمانی را برای تمام گروه‌های پزشکی انجام دهد.

۵- سازمان مکلف است عدد سرانه سیصد هزار ریال را برای پزشک خانواده پی‌گیری نماید.

۶- با توجه به عدم توجه به قیمت تمام شده در محاسبه و اعلام نرخ تعرفه‌های سالانه، سازمان موظف است نسبت به پی‌گیری قانونی این امر از طریق مراجع ذی‌صلاح از جمله مراجع نظارتی و اعلام نتیجه به شورا اقدام جدی بعمل آورد.

 
مصوبه(۲)
با توجه به حضور معاون محترم درمان سازمان تامین اجتماعی و مذاکرات صورت گرفته مقرر شد کارگروهی (متشکل از آقای دکتر اسلامی(معاون درمان تامین اجتماعی) ، نماینده وزارت بهداشت( در صورت لزوم) و افراد منتخب شورای عالی شامل آقایان و خانم‌ها دکتر آدینه، دکتر تدین، دکتر خادمی، دکتر سیدمهدی، دکتر صداقت، زنده زبان ، دکتر احمدی و دکتر آذرکیش) جهت بررسی مطالب مطروحه در شورای عالی در حوزه بیمه تامین اجتماعی  و انجام مذاکرات و توافقات  تشکیل شود و نتیجه ظرف دو ماه آینده به شورای‌عالی اعلام گردد.

مصوبه(۳)
سازمان نظام پزشکی مکلف است ظرف یک ماه جهت بازنگری قرارداد بیمه‌های پایه و ظرف مدت دو ماه نسبت به تهیه و تدوین قرارداد بیمه‌های تکمیلی با حضور ذی‌نفعان و با رعایت شرایطی از جمله عدم عدول از تعرفه مصوب هیات دولت، افزایش تعرفه از زمان تصویب، ممنوعیت هر گونه تخفیف، بررسی کسورات در کمیته مشترک با حضور سازمان نظام پزشکی و …. اقدام نماید. همچنین با توجه به قانون بودجه سال جاری ضمن تأکید بر شروط قانونی و اختصاصی، نسبت به ایجاد ضمانت پرداخت‌های منظم و به موقع، و در صورت عدم اجرای تعهدات بیمه‌ها در این زمینه، جبران و تأمین ضرر و زیان معادل نرخ اوراق مشارکت اقدام نماید.

 
مصوبه(۴)
مقرر گردید هیأت رئیسه شورای عالی برای ترمیم و اصلاح کمیسیون‌های تخصصی مشورتی شورای عالی و حذف و اضافه افراد جدید ،لیست پیشنهادی را در جلسه آینده شورای عالی جهت رأی اعتماد شورا معرفی نماید.

 
مصوبه(۵)
رییس کل سازمان مطابق مفاد ماده ۴۲ قانون سازمان متبوع نسبت به تهیه اصلاحیه دستورالعمل کمیسیون‌های تخصصی مشورتی شورای عالی و ارائه به شورای عالی از مسیر طرح و بررسی در کمیسیون طرح‌ها و لوایح با حضور اعضای داوطلب شورای عالی با حق رأی اقدام و نتیجه در جلسات آینده شورای عالی مطرح گردد.

 
مصوبه(۶)
مقرر شد جلسات شورای عالی حداقل دو جلسه در ماه به صورت مجازی و حضوری جهت پیگیری امور معوقه برگزار شود.

 لیست غایبین و افراد دارای تاخیر در جلسه و تعجیل در خروج از  آن، ذیل دفتر ثبت گردید.

مصوبات سی و هشتمین جلسه شورای عالی دوره هشتم

دراجرای بند ۱ دستور جلسه، ابتدا هیات رئیسه سنّی جهت اجرای انتخابات هیات رئیسه شورایعالی مستقر گردید و با نظارت دو عضو ناظر مجلس رای گیری مخفی بعمل آمد. در نتیجه آقایان دکتر محمود فاضل ، دکتر محمد باقر حیدری ، دکتر سیدعلی اکبر سیدمهدی و دکتر محمدرضا جباری به ترتیب به عنوان رئیس ، نایب رئیس اول ، نایب رئیس دوم و دبیر شورای عالی به مدت دو سال انتخاب گردیدند.(صورتجلسه پیوست)

مصوبه (۱)

با توجه به بند ۲ دستور جلسه در خصوص برنامه و چالش های میدانی پزشک خانواده و نظام ارجاع مقرر شد ،کارگروهی متشکل از اعضای منتخب شورای عالی (خانم ها دکتر لاله تدین ، شکوفه اژدری و آقایان دکتر یداله سهرابی ، دکترعلی دباغ ، دکتر رضا آریان پور) ، معاون فنی و نظارت سازمان و آقای دکتر حسین فرشیدی و دکتر خسروی از وزارت بهداشت به ریاست آقای دکتر فرشیدی تشکیل شده و ظرف یک ماه آینده نسبت به بررسی برنامه پزشک خانواده و ارائه گزارش در جلسه آتی اقدام نمایند.

مصوبه (۲)

با توجه به بند ۳ دستور جلسه و اهمیت موضوع مالیات بر ماندگاری جامعه پزشکی مقرر شد ، معاونت محترم فنی و نظارت سازمان با دعوت از کارشناسان سازمان امور مالیاتی ، نمایندگان مجلس ، هیات رئیسه کمیسیون مالیات و آقایان دکتر علی سالاریان ، دکتر احمد آدینه، دکتراشکان آذرکیش ، دکتربهنام عباسیان نسبت به بررسی موضوع و ارائه پیشنهادات در جلسات آتی  شورای عالی اقدام فرمایند.

مصوبه (۳)

درخواست جمعی از فارغ التحصیلان PhD ژنتیک پزشکی با موضوع اعطای شماره نظام پزشکی به دانشجویان ورودی سالهای قبل از ۱۳۹۷ ، با امضای ۱۱ نفر از اعضای شورای عالی در دستور کار قرار گرفت و مقرر گردید موضوع در کمیسیون صلاحیت های حرفه ای شورای عالی مطرح و نتیجه به شورای عالی ارائه گردد.

مصوبه (۴)

با توجه به بند ۴ دستور جلسه ، مکاتبه شماره ۳۳۳۴/۴۰/۱۰۰/د مورخ ۰۵/۰۴/۱۴۰۲ معاون محترم توسعه مدیریت و منابع سازمان مطرح و مقرر گردید، ضمن ابرام بر مصوبه شورای عالی مبنی بر لزوم کسب مجوز از شورا در خصوص جذب هر گونه نیرو تحت هر عنوان جذب مشاورین سازمان در چارچوب بودجه وتشکیلات مصوب از شمول گزینش مرسوم و فراخوان (ماده ۲ و ۱۴ آئین نامه جذب و استخدام نیروی انسانی)خارج شود.

مصوبه (۵)

نامه ۱۳ نفر از اعضای شورای عالی مبنی بر لزوم ترمیم کمیسیون ها دریافت  شد و در دستور کار قرار گرفت و مقرر شد ضمن دریافت  گزارش مکتوب فعالیت های هر کمیسیون به همراه لیست حضور و غیاب اعضاء از سوی دبیر و طرح در هیات رئیسه ، نتیجه در جلسه آتی شورای عالی مطرح گردد.

طرح دارویار ساماندهی شود

دکتر محمود فاضل در همایش بزرگداشت حکیم محمدبن زکریای رازی و مقام داروساز گفت: حوزه سلامت کشور امروز سراسر تلخی است و سازمان نظام پزشکی به عنوان نماینده تمام اقشار حوزه سلامت پلی بین خواسته‌های صنفی به دولت وحاکمیت است، همچنین انجمن داروسازان جزو بازوهای توانمند این حوزه بوده که مطالبات صنفی را دنبال می‌کند.

رئیس شورایعالی نظام پزشکی ایران به تشریح طرح دارو یار پرداخت و گفت: این طرح در اصل برای پرداخت سریع‌تر مطالبات داروخانه‌ها و ساده کردن فرآیند کار بود، اما اکنون در طرح دارویار دچار مشکل هستیم و در داروخانه‌ها نمی‌دانند طرف حساب مطالبات چه کسی است. در گذشته داروخانه‌ها قرارداری با سازمان‌های بیمه گر داشتند و مطالبات هرچند با تاخیر اما پرداخت می‌شد، ولی وقتی سازمان‌های بیمه به دلیل طرح دارویار پا پس کشیدند با انبوهی از مطالبات پرداخت نشده روبرو هستیم که اکنون تبدیل به معضل شده است.

وی با تاکید بر اینکه طرح دارویار ساماندهی شود، اضافه کرد: برخی از رفتارها باعث نا امنی خاطر داروخانه‌ها و مردم می‌شود و این دو را روبروی یکدیگر قرار می‌دهد و تنها بر افروخته شدن خشم مردم را به دنبال دارد از این رو باید طرح دارویار ساماندهی شود

رئیس شورای عالی نظام پزشکی ایران افزود: دولت‌ها و حاکمیت باید از انحمن‌هایی که تشکل آن‌ها بر بر اساس قانون و مصوبات وزارت‌های مختلف بوده، استفاده کنند، اما علی رغم تکالیف قانونی بر دولت مبنی بر مشورت گیری در نگارش قوانین و آیین نامه‌های حوزه سلامت از سازمان نظام پزشکی و انجمن ها، این اتفاق رخ نمی‌دهد و باعث می‌شود که دولت نتوانند حوزه‌های خودش را مدیرت کند.

دکتر فاضل با بیان اینکه نظام پزشکی بخشی از ماموریت حاکمیتی را برعهده دارد، تصریح کرد: قضاوت، این سازمان با دستور شورای عالی نظام پزشکی تبیین و تهیه آیین نامه‌ها را عهده دار است و در بخش دولتی باید برای تدبیر درست از کسانی که بر آن‌ها مدیریت می‌کنیم، مشورت بگیریم، اما اکنون این روند انجام نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه با تلاش‌ها و رفع نواقص اتفاقات خوبی در زمینه سلامت رخ داده است، تاکید کرد: در زمینه پلتفرم ها، سازمان غذا و دارو مکلف شد که از سازمان نظام پزشکی و انجمن داروسازان در نگارش آیین نامه پلتفرم‌ها ظرف مدت سه ماه آینده بهره بگیرد و در راستای ماده ۳ قانون نظام پزشکی، مشارکت این سازمان را داشته باشد.

رئیس شورایعالی نظام پزشکی ایران در خصوص تعرفه‌های پزشکی نیز گفت: با پیشنهاد سازمان نظام پزشکی و موافقت وزارت بهداشت و سازمان برنامه وبودجه، مقرر شد ۴۰ درصد رشد در تعرفه ۱۴۰۲ اعمال شود، اما این میزان به ۲۵ درصد کاهش داده شد که ۱۵ درصد در نیمه دوم سال ترمیم می‌شود.

فاضل با اشاره به اینکه تعرفه داروسازی مطابق قانون بودجه ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در برنامه هفتم توسعه گنجانده شده است، تاکید کرد: اکنون برنامه هفتم توسعه کشور در دست شورای نگهبان برای بررسی نهایی است که سازمان نظام پزشکی در قسمت‌هایی از این تعرفه دیدگاه‌هایی دارد که در حال پیگیری برای اصلاح مجدد هستیم.

وی ادامه داد: جامعه پزشکی و حواشی آن مانند یک سیستم و حیات وابسته به یکدیگر هستند و نمی‌توان بخشی از آن ناقص باشد بنابراین تمامی ارکان سلامت باید در کنار یکدیگر عمل کنند همچنین روحیه مطالبه گری باید در انجمن‌ها ادامه یابد و کسانی که در خارج از هیئت مدیره‌ها هستند، انسجام خود را حفظ کنندو بایستی به سرمایه اجتماعی خود اعتنای بیشتری کنیم و اشراف بیشتری داشته باشیم.

دکتر فاضل در پایان سخنان خود با تاکیدکرد: بر اساس تعهدمان اخلاق پزشکی از کار درمان جدا شدنی نیست.