برگزاری آیین گرامیداشت سالروز ولادت حکیم ابوعلی سینا و تجلیل از پزشکان مرکز

همزمان با فرا رسیدن سال روز ولادت حکیم ابوعلی سینا و روز پزشک شهردار و اعضاء محترم شورای شهر سنندج جهت تجلیل از مقام پزشک در مرکز حضور پیدا نمودند.

در این بازدید که با حضور دکتر محمد باقر خادم عرفان معاون محترم آموزشی دانشگاه دانشگاه و مسئولین بیمارستان برگزار گردید با اهدای گل و شیرینی  از زحمات پزشکان محترم شاغل در مرکز تجلیل به عمل آمد.

در این دیدار سید انور رشیدی شهردار محترم شهرستان در سخنانی پزشکان و کادر درمان را یکی از ارکان مهم جهت خدمت رسانی به هم میهنان خواندند و مراتب تشکر و قدر دانی خود را از این عزیزان ابراز نمودند.

سپس دکتر محمدآزاد ماجدی ریاست مرکز ضمن خوشامد گویی به مهمانان و حاضرین، به بیان مشکلات و چالش های پیش روی مرکز در جهت ارائه خدمات بهتر به بیماران و مراجعین پرداختند.

در این دیدار سید انور رشیدی به همراه اعضا محترم شورای شهر قول انجام آسفالت پارکینگ پرسنل و مراجعین که یکی از معضلات بیمارستان می باشند را در سریعترین زمان ممکن دادند که این مهم باعث افزایش رضایتمندی مراجعین،پزشکان و پرسنل شاغل در مرکز گردیده و همچنین بار ترافیکی خیابان های اطراف بیمارستان را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

شناسایی علائم آلزایمر در خواب

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محققان پردیس پزشکی دانشگاه کلرادو آنشوتز و دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس آمریکا روشی را برای ارزیابی فعالیت مغز در طول خواب کشف کرده‌اند که با مراحل اولیه بیماری آلزایمر مرتبط است و اغلب مدت‌ها قبل از بروز علائم زوال عقل ظاهر می‌شود.

در این نشانگر دیجیتالی از فناوری الکتروانسفالوگرام استفاده شده و با الهام از دستگاه‌های هدبند ساده قادر است، الگوهای امواج مغزی مرتبط با فعال‌سازی مجدد حافظه در طول خواب عمیق، بخش مهمی از سیستم پردازش حافظه را شناسایی کند.

این یافته‌ها رابطه بین خواندن الکتروانسفالوگرام و سطوح تغییرات مولکولی خاص را نشان می‌دهد که مشخصه بیماری آلزایمر پیش از بروز علائم بالینی است. یافته‌های بیشتر نشان می‌دهد که مراحل اولیه اختلال شناختی خفیف ناشی از بیماری آلزایمر را می‌توان در سیگنال‌های الکتروانسفالوگرام تشخیص داد.

دکتر بریس مک کانل، استادیار عصب‌شناسی دانشکده پزشکی دانشگاه کلرادو و محقق ارشد این تحقیق می‌گوید: این نشانگر زیستی دیجیتال به‌طور اساسی هر دستگاه هدبند ساده الکتروانسفالوگرام را قادر می‌سازد تا مانند یک ردیاب آمادگی جسمانی برای سلامت مغز استفاده شود. نشان دادن چگونگی ارزیابی نشانگرهای زیستی دیجیتال برای نشانه‌های اولیه بیماری با استفاده از دستگاه‌های هدبند قابل دسترسی و مقیاس‌پذیر در محیط خانه، پیشرفت بزرگی در تشخیص و تسکین‌ بیماری آلزایمر در مراحل اولیه است.

در بزرگترین تحقیق در نوع خود تا به امروز، محققان داده‌های ۲۰۵ فرد بزرگسال مسن را تجزیه و تحلیل کردند و مشکلات قابل اندازه‌گیری در فعال‌سازی مجدد حافظه را در ارتباط با سطوح پروتئین‌هایی مانند آمیلوئید و تاو که در بیماری آلزایمر ایجاد می‌شوند، شناسایی کردند.

مک‌کانل بیان کرد: آنچه ما دریافتیم این است که این سطوح غیرطبیعی پروتئین‌ها به فعال‌سازی مجدد حافظه خواب مربوط می‌شوند که می‌توانیم آن‌ها را در الگوهای امواج مغزی افراد قبل از اینکه علائمی را تجربه کنند، شناسایی کنیم. شناسایی این نشانگرهای زیستی اولیه برای بیماری آلزایمر در بزرگسالان بدون علامت می‌تواند به بیماران کمک کند تا قبل از پیشرفت بیماری، راهبردهای پیشگیرانه یا تسکین‌دهنده ایجاد کنند.

محققان معتقدند، این گامی هیجان‌انگیز به سمت استفاده از ابزارهای پوشیدنی به‌عنوان نشانگرهای زیستی دیجیتال برای تشخیص بیماری است.

مک‌کانل اظهار کرد: ما فقط به بخش کوچکی از این کار پرداختیم و راه را برای دستگاه‌های مقرون‌به‌صرفه و با کاربری آسان برای نظارت بر سلامت مغز هموار کردیم. کار ما این اصل را اثبات می‌کند که امواج مغزی در طول خواب می‌توانند به یک نشانگر زیستی دیجیتال تبدیل شوند و گام‌های بعدی ما شامل تکمیل این فرآیند است.

۶۰ هزار پزشک متخصص و فوق تخصص در کشور داریم

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: ۱۵۵ هزار تخت بیمارستانی در کشور داریم اگر ضریب اشغال متوسط ۷۰ درصد باشد یعنی ۳۰ درصد تخت‌ها به طور متوسط خالی است و با اندک هزینه یعنی ۴۵ هزارتخت خالی داریم که می‌توانیم برای توریسم سلامت استفاده کنیم. ۳۰ هزار مرکز درمانی به جز مطب‌ها داریم که در تمام نقاط کشور پخش و آماده ارائه خدمت هستند. ۲۵۰ مرکز دارای مجوز IPD داریم که کیفیت ارائه خدمت به بیماران بین‌الملل دارند و زمینه بسیار خوبی فراهم است، حدود ۶۰ هزار پزشک متخصص و فوق تخصص داریم که توانمندی و مهارت ویژه دارند و نتایج درمان هم به دلیل تجربه بالای آنها درخشان است پس باید از این پتانسیل استفاده کنیم.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سعید کریمی در نشست هم‌اندیشی توسعه خدمات بین‌الملل سلامت که در محل وزارت بهداشت برگزار شد گفت: جایگاه پزشکی ایران در دنیا بر همه روشن است. اگر قرار باشد چند حوزه را نام ببریم که در آن در لبه دانش هستیم یکی از آنها پزشکی است. امروز دیگر نیاز به اعزام هیچ‌ بیماری به خارج از کشور نداریم درحالی که در اوایل انقلاب هم پزشک از خارج می‌آوردیم و هم بیمار به خارج اعزام می‌کردیم اما امروز به برکت پیشرفت‌ها ما در همه زمینه‌های پزشکی لبه دانش هستیم و این اعتماد ایجاد کرده است که مردم کشورهای دیگر هم به خدمات ما اقبال نشان دهند و به ایران بیایند تا خدمت سلامت دریافت کنند.

وی افزود: ۱۵۵ هزار تخت بیمارستانی در کشور داریم اگر ضریب اشغال متوسط ۷۰ درصد باشد یعنی ۳۰ درصد تخت‌ها به طور متوسط خالی است و با اندک هزینه یعنی ۴۵ هزارتخت خالی داریم که می‌توانیم برای توریسم سلامت استفاده کنیم. ۳۰ هزار مرکز درمانی به جز مطب‌ها داریم که در تمام نقاط کشور پخش و آماده ارائه خدمت هستند. ۲۵۰ مرکز دارای مجوز IPD داریم که کیفیت ارائه خدمت به بیماران بین‌الملل دارند و زمینه بسیار خوبی فراهم است، حدود ۶۰ هزار پزشک متخصص و فوق تخصص داریم که توانمندی و مهارت ویژه دارند و نتایج درمان هم به دلیل تجربه بالای آنها درخشان است پس باید از این پتانسیل استفاده کنیم.

به گزارش ایسنا معاون درمان وزارت بهداشت در پایان تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی، وزارت بهداشت، وزارت میراث فرهنگی و… همه در این حوزه نقش دارند و با هماهنگی بین بخشی قصد ایجاد تحول در توریسم سلامت را داریم. این کار برای کشور ارزآوری دارد و در عین حال سبب شناساندن توانایی‌های درمانی ما به جهان می‌شود. سال قبل بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزارنفر گردشگر سلامت داشتیم که اینها شامل اتباع ساکن در ایران نیست، پتانسیل ارزآوری توریسم سلامت خیلی چشمگیر است، اگر هر کدام از این گردشگران ۱۰۰۰ دلار هم در ایران هزینه کرده باشند بالای یک میلیارد دلار ارزآوری داشتیم.

تبریک روز پزشک

پزشک، سزاوار تکریم و قدر است که بسی گرانقدر است
با افتخار ، ارزش علمی و انسانی اش را پاس می داریم
روز پزشک مبارک

امکان انجام اعمال جراحی در بیمارستان های عراق توسط پزشکان ایرانی

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بهرام عین اللهی پس از حضور در نشست کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: امروز برای ارائه برنامه‌هایمان در مورد برگزاری پیاده روی اربعین حسینی در نشست کمیسیون بهداشت حضور یافتم، با توجه به تجربه ای که در سال گذشته در این مراسم داشتیم پیش بینی هایی را انجام دادیم تا بتوان خدمات رسانی بهتری را به زائران داشته باشیم البته توانستیم بیمارستان بسیار مجهز شهید قاسم سلیمانی را در پایانه شلمچه راه اندازی کنیم و از سال گذشته هم در تلاش برای تاسیس مرکز درمانی مجهز در پایانه مهران بودیم که خوشبختانه این کار انجام شده تا بتوان به حدود ۸۰ درصد زائران که از مرزهای شلمچه و مهران تردد می کنند خدمات رسانی کرد البته در مرز خسروی هم مرکز درمانی مهیا شده زیرا با توجه به گرمی هوا بیمارستان های ثابت بهتر می توانند سردی هوا را تامین کنند و نسبت به تجهیز بیمارستان های مراکز هم اقدام خواهیم کرد.

وی افزود: ۱۸۰ بیمارستان در حال آماده باش برای خدمات رسانی به زوار هستد، حدود ۳۸ اتوبوس آمبولانس مستقر شده که دارای ۱۳ تخت بوده و می توانند مانند بیمارستانی متحرک عمل کنند و پایانه هایی را مستقر کردیم تا در رفت و برگشت مراقبت های بهداشتی را مدنظر قرار دهند، در مورد مسمویت های غذایی و گرمازدگی نگرانی هایی داریم که به زائران توصیه می کنیم حتی الامکان در روز پیاده روی نکنند و در غیر این صورت در ساعاتی که شدت گرما کمتر است به این کار بپردازند، از نظر تامین امکانات لازم و نیروی انسانی متخصص مشکلی نداریم، گفت: خدمات رسانی در خارج از کشور بر عهده هلال احمر و در داخل کشور بر عهده وزارت بهداشت است اما هلال احمر هر اندازه که نیروی انسانی تقاضا کند در اختیارشان قرار خواهیم داد.

وزیر بهداشت ادامه داد: وزیر بهداشت عراق طی هفته های گذشته در ایران حضور داشت و هماهنگی بسیار خوبی با ایشان برای مراسم اربعین انجام و قول داد حداکثر امکانات را در اختیار زائران ایرانی قرار دهد و دستگاه های مربوطه در حال آماده باش هستند تا بتوان مراسم اربعین را به خوبی برگزار کرد، از صدا و سیما انتظار داریم انتشار پیام های بهداشتی و مراقبتی را مدنظر قرار دهد و استودیو سلامت را در مهران و شلمچه مستقر خواهیم کرد تا به صورت مداوم پیام های بهداشتی را به مردم منتقل کند و بسیار ضروری است زائران با رعایت نکات بهداشتی، خودمراقبتی را مدنظر قرار دهند و این مسائل در قالب بروشور و کتابچه هایی در اختیار آنها قرار داده خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت عین اللهی در پایان با بیان اینکه حدود ۱۳ هزار نفر کادر درمانی به مراسم اربعین اعزام می شوند گفت: مقرر شده ۳ بیمارستان به صورت مشترک به زوار عراقی و ایرانی خدمات رسانی کنند و همچنین برای نخستین بار امکان انجام اعمال جراحی در بیمارستان های عراق توسط پزشکان ما هم فراهم شده است، در خصوص توجه به مراقبت های بهداشتی در مرزهای شرقی با توجه به ورود زائران افغانستانی و پاکستانی، نیروهای بسیار کارآمدی در مرزها داریم که مراقبت های لازم را در دستور کار قرار خواهند داد و چنانچه زائران علائم مشکوکی داشته باشند آزمایش های مربوطه انجام خواهد شد و پایانه ها مسائل را رصد خواهند کرد.

ضرورت برداشتن سقف کارانه برای پزشکان در مناطق محروم

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی بر ضرورت برداشتن سقف کارانه برای پزشکان در مناطق محروم تاکید کرد.

دکتر یحیی ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص جلسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس که با حضور دکتر شهریاری و  مسئولان ارشد کشوری و استانی پیرامون مشکلات حوزه بهداشت و درمان لرستان برگزار شد، اظهار کرد: در این جلسه مشکلات حوزه بهداشت و درمان استان، تجهیزات پزشکی و اورژانس و  پایگاه‌های اورژانس بین‌راهی مطرح شد و تصمیمات خوبی در یان راستا اخذ شد.

وی ادامه داد: اعضای کمیسیون بهداشت مجلس در نهایت قول دادند که نسبت به تامین اعتبار برای احداث زیرساخت‌های بیمارستان‌ها و پروژه‌های نیمه‌تمام اقدام شود.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: موضوع کارانه پزشکان که ۱۰ ماه تاخیر دارد نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد که تامین اعتبار شود.

ابراهیمی در خصوص کمبود نیروی انسانی در لرستان، گفت: کمیسیون بهداشت مجلس وزارتخانه را موظف کرد نسبت به تامین نیرو در اسرع وقت اقدام و بدهی شرکت‌های دارویی که مطالبه اصلی بود در  این جلسه مطرح شد.

وی گفت: مساله جوانی جمعیت و فرزندآوری، ماندگاری پزشک، ایجاد خوابگاه متاهلی دانشجویی، ایجاد خوابگاه و ساختمان مسکونی برای پزشکان و برداشتن سقف کارانه برای آنان در مناطق محروم، از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.

گرمازدگی یک فوریت پزشکی است

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، امین صابری نیا گفت: به طور کلی در گرمای بیش از ۳۵ تا ۳۸ درجه سانتی گراد باید بیشتر بحث گرمازدگی را مورد توجه قرار دهیم و با راهکارهایی موثر از خودمان مراقبت کنیم.

متخصص طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پیشگیری را مقدم بر درمان دانست و ادامه داد: سعی کنید در تابستان که گرمترین روزهای سال را تجربه می‌کنیم در ساعاتی که هوا خنک تر است مثل صبح زود و یا بعدازظهرها از منزل خارج شوید، در تابستان و روزهای گرم لباس‌های سفید، سبک و کمی گشاد بپوشید، همچنین از پوشیدن لباسهایی با الیاف مصنوعی اجتناب کنید، گرما زدگی بسته به نوع خفیف یا شدید آن درمان متفاوتی دارد، گرمازدگی یک فوریت پزشکی است و اگر کسی دچار گرمازدگی شد باید فورا به نزدیک‌ترین مرکز درمانی منتقل شود.

وی با اشاره به اهمیت انجام کمک‌های اولیه در درمان گرمازدگی تاکید کرد: قبل از انتقال بیمار به مراکز درمانی می‌توانید با تعویض لباس‌های فرد و سرد کردن بدن بیمار به او کمک کرد، با استفاده از یک پارچه یا حوله یا اسفنج بدن فرد را با آب سرد خیس کنید، فرد را به مکانی خنک انتقال دهید و ملحفه‌ای خیس دور او بپیچید، بیمار را در معرض باد خنک قرار دهید، می‌توانید روی دست‌ها و پاهای بیمار آب بریزید و همزمان ماساژ دهید و از کرم‌های ضد سوختگی استفاده کنید، با توجه به اینکه هوای گرم باعث تعریق می‌شود و بدن نمک زیادی را دفع می‌کند، بهتر است برای جایگزینی از آب خالص استفاده نشود.

صابری نیا استفاده از یک نوشیدنی خنک حاوی کمی نمک را به افرادیکه در معرض گرمای شدید قرار گرفته‌اند توصیه کرد و گفت: برای این کار می‌توانید مثلاً یک قاشق چایخوری نمک را در یک لیتر آب حل کنید و به مدت یک ساعت کم کم آن را به بیمار بنوشانید، همچنین می‌توانید یک قاشق غذاخوری شکر یا پودر شربت را برای افزایش کالری نوشیدنی به آن اضافه کنید ولی اگر فرد کودک یا سالمند است بهتر است او را به بیمارستان منتقل کنید، بهتر است اگر چنانچه افراد سالمند در محیط گرم به مدت طولانی قرار داشتند؛ در معرض باد مستقیم پنکه یا کولر قرار بگیرند.

متخصص طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که گرما مستقیما روی قلب تاثیری ندارد اظهار کرد: قلب برای کاهش حرارت داخل بدن باید، ضربان خود را افزایش دهد بنابراین این افزایش ضربان قلب می تواند به افرادی مبتلا به بیماری‌هایی مثل تنگی عروق هستند آسیب وارد کند، اسهال و مشکلات گوارشی بیماری خاص فصل گرما نیست، چیزی که باعث اسهال می‌شود استفاده از مواد غذایی فاسد شده ای است که در معرض گرما قرار گرفته اند و در این مواد باکتری رشد کرده است.

به گزارش ایرنا وی در پایان خطر گرمازدگی کودکان در فصل گرما در خودرو را جدی دانست و به والدین هشدار داد: هرگز کودکانتان را در اتومبیل تنها نگذارید، ممکن است این کار فاجعه بیافریند، اگر در معرض گرما قرار گرفتید خاک شیر، تخم شربتی و شربت آب لیمو خنک استفاده کنید، کودکان زیرپنج سال وافراد سالمند را به هیچ عنوان در گرما از منزل خارج نکنید چون حرارت برای این افراد به هیچ وجه قابل تحمل نیست، همچنین در فصل‌های گرم به مناطق گرمسیر سفر نکنید.