هیات پزشکی ورزشی و دانشگاه آزاد کردستان تفاهم نامه همکاری امضا کردند

به گزارش دفتر استان کردستان پایگاه خبری تحلیلی پزشکی ورزشی ایران، این تفاهم نامه با حضور میلاد سیار دبیر هیات و فائض خاکی مسئول کمیته آموزش و زاهد ابراهیمی مسئول واحد تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی در محل دانشگاه به امضا رسید و مقرر شد دو طرف در زمینه فعالیت های آموزشی از جمله برگزاری دوره های آموزشی و همچنین ارائه خدمات درمانی به دانشجویان ورزشکار همکاری کنند.

در این راستا هیات پزشکی ورزشی استان کردستان قرار است زیر نظر فدراسیون پزشکی ورزشی آذرماه دوره آموزشی ماساژ ورزشی را برگزار کند.

گزارش تصویری جلسه امضای تفاهم نامه همکاری

استفاده از تبصره ۱۰۰ تا ششصد میلیون تومان ممکن شد

در این جلسه فشرده و چندین ساعته اعضای شورایعالی به نمایندگی از جامعه پزشکی نقطه نظرات و دیدگاه‌ها، انتقادات و مشکلات و مسائل مالیاتی جامعه پزشکی بخصوص مسائل مربوط به سال مالی ۱۴۰۱ را با دکتر مستوفی سرپرست دفتر حسابرسی مالیاتی سازمان امور مالیات و نماینده رئیس سازمان مالیاتی کشور مطرح کردند و دکتر مستوفی هم به پاسخگویی به این موارد و طرح موضوعات قانونی و تغییرات ایجاد شده در قانون مالیاتی و نحوه محاسبه مالیات جامعه پزشکی پرداخت و مقرر شد در کلیه موارد مسائل و مشکلات به رئیس سازمان مالیاتی انتقال و در موارد ممکن نسبت به اعمل نظر و تامین خواسته اعضای جامعه پزشکی اقدام شود.

قابل ذکر اینکه با درخواست و پیگیری شورای عالی نظام پزشکی، محدودیت استفاده از تبصره ماده ١٠٠ تا سقف ۶٠٠ میلیون تومان مالیات تشخیصی سامانه اظهارنامه های مالیاتی بدون محدودیت امکانپذیر شد. متقاضیان استفاده از این تبصره برای تشخیص و پرداخت مالیات مقطوع ١۴٠١ ، می توانند از همین امروز اقدام نمایند

همین طور اطلاع رسانی شد که در فرم تبصره ۱۰۰ مالیات مستقیم برای سال ۱۴۰۱ این امکان فراهم شده است که اگر مالیات فرد کمتر از ۶۰ میلیون باشد می‌تواند از تبصره استفاده کند و درغیر این صورت از تبصره خارج می شود. با پیگیری های انجام شده توسط سازمان نظام پزشکی در نهایت مقرر شد که اگر مالیات فرد بیشتر از ۶۰ میلیون تومان و کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان باشد و عدد این مالیات کمتر  از سه برابر عدد مالیات فرد در سال پیش باشد( توسط نرم افزار اظهارنامه تبصره ۱۰۰ این محاسبه انجام می شود) او هم می تواند از فرم تبصره ۱۰۰ استفاده کند. (یا در صورت تمایل شخصی اظهارنامه پر کند) همین طوذ اگر عدد مالیات فرد بالای ۱۰۰ میلیون تومان و کمتر از ۶۰۰ میلیون تومان نسبت افزایش این عدد نسبت به مالیات سال قبل او کمتر از یک و نیم برابر باشد (توسط نرم افزار اظهارنامه تبصره ۱۰۰ این محاسبه انجام می شود ) می تواند از فرم تبصره ۱۰۰ استفاده کند ( یا در صورت تمایل اظهارنامه پر کند) اما در خارج از این موارد فرد حتما باید اظهارنامه مالیاتی پر کند.

نقش تغذیه در ناباروری /در مصرف سردی ها خصوصا ترشیجات دقت داشته باشید

دکتر تن ساز با اشاره به اینکه خوراکی هایی وجود دارد که در صورت مصرف بیش از حد باعث ناباروری در زن و مرد می‌شود، تاکید کرد: افرادی که مزاج سردی دارند باید از مصرف خوراکی هایی که مزاد سرد و خشک دارند خصوصاً ترشیجات بیشتر از دیگران خودداری کنند.

به گزارش وبدا، دکتر مژگان تن ساز، رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اهمیت توجه به تغذیه و نقش آن در باروری گفت: خوراکی هایی وجود دارد که در صورت مصرف بیش از حد باعث ناباروری در زن و مرد می شود، افرادی که مزاج سردی دارند باید از خوراکی هایی که مزاد سرد و خشک دارند خصوصاً ترشیجات بیشتر از دیگران خودداری کنند چرا که مضر عصب است و سبب پایین آمدن قدرت باروری می‌شود.

وی افزود: دخترها در سن بلوغ خیلی به مصرف ترشیجات تمایل پیدا می کنند و ممکن است در آینده دچار کم کاری تخمدانها و ناباروری شوند به همین دلیل بهتر است که از همان دوران بلوغ در مصرف خوراکی ها دقت داشته باشند. حتی آقایان هم در صورتی که مزاج سردی دارند بایستی در مصرف سردی ها خصوصا ترشیجات دقت داشته باشند.

دکتر مژگان تن ساز با اشاره به تاکید حکمای طب سنتی از جمله ابن سینا بر مواقع ممنوعه نوشیدن آب سرد و اهمیت آن، تصریح کرد:  در مواقعی که بدن گرم است و حرارتی در بدن وجود دارد اگر آب نوشیده شود قدرت باروری پایین می آید از جمله صبح ناشتا، بلافاصله بعد از حمام، بلافاصله بعد از ورزش، بلافاصله بعد از غذاخوردن یا بین غذا و یا به طورکلی زمانی که فرد فعالیتی انجام داده بلکه باید کمی صبر کند تا حرارت بدن پایین بیاید. یعنی بعد از فعالیت نباید آب یخ بخورد چون باعث سرد شدن مزاج بدنه می‌شود.

رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تاکید کرد: ناباروری تنها مختص سرد مزاجها نیست بلکه گرم مزاج‌ها هم ممکنست به علت افزایش گرمی دچار این مشکل شوند.

این پزشک و متخصص طب ایرانی مصرف فست فودها را مضر دانست و گفت: فست فودها با همان مکانیزمی که می‌توانند عملکرد اعضای رئیسه بدن مانند قلب و کبد را مختل کنند و چربی را بالا ببرند  به دلیل چربی و مواد نگه دارنده میتوانند خونرسانی به رحم و تخمدان‌ها را نیز دچار اختلال کنند زیرا قلبی که نمیتواند به خوبی خون را پمپاژ کند به سایر اعضای بدن نیز نمی‌تواند به خوبی خونرسانی کند و وقتی خون کمتری به رحم یا بیضه ها برسد قاعدتا اسپرم و تخمک خوبی تولید نخواهد شد و مزاج آن عضو هم دچار سردی و اختلال خواهد شد و قدرت نگه داری جنین کاهش پیدا می‌کند.

وی در پایان تاکید کرد: سبک زندگی نقش مهمی در انواع بیماری ها از جمله ناباروری دارد. کم ترین آن چاقی است که حاصل سبک زندگی غلط است و ما می‌بینیم بسیاری از زوجینی که دچار چاقی هستند با چند کیلو کم کردن وزن مشکلشان برطرف می‌شود بدون اینکه هیچ درمان جدی دیگری را انجام دهند بنابراین اصلاح سبک زندگی و تحرک صحیح و تغذیه نامناسب نقش مهمی در باروری زوجین دارد.

اعلام مصوبات جلسات سی ام، سی و یکم و سی دوم شورایعالی سازمان

مصوبات سی امین جلسه شورای عالی دوره هشتم( به صورت حضوری)

روز پنج شنبه مورخ ۲۸/۰۲/۱۴۰۲ (نوبت اول)

مصوبه (۱)

پیرو مصوبه شماره ۲ چهاردهمین جلسه شورای عالی مورخ ۲۹/۰۲/۱۴۰۱ به منظور ارتقاء کیفیت و اتقان نظرات کارشناسی و جلوگیری از تشتت آراء راهکارهای ذیل ارائه و مقرر گردید رئیس کل محترم هماهنگی های لازم جهت اجرایی شدن راهکارهای پیشنهادی را با مبادی ذیربط معمول نمایند.

-پرونده جهت بررسی به طور همزمان به سازمان نظام پزشکی و پزشکی قانونی توسط مقام محترم قضائی ارجاع نگردد.

-حتی الامکان درصورت اعتراض به نظریه کارشناسی برای جلوگیری از تشتت آراء به همان سازمان بررسی کننده اولیه ارجاع گردد به طور مثال در صورتی که پرونده در هیات بدوی نظام پزشکی مورد بررسی و اظهار نظر قرار گرفته است در صورت اعتراض به هیات تجدید نظر نظام پزشکی ارجاع شود.

-جمع آوری مدارک و مستندات مورد نیاز جهت طرح و بررسی در جلسات هیات انتظامی نظام پزشکی و کمیسیون های پزشکی قانونی به طورصحیح ، دقیق و کامل انجام گردد.

-دلایل و مستندات کافی همراه با جزئیات کامل در خصوص اعلام قصور یا عدم قصور کادر درمان در صورتجلسه نهایی هیات های انتظامی نظام پزشکی و کمیسیون های پزشکی قانونی ذکرگردد.

-برای جلوگیری از تشتت آراء ، در صورت اعتراض به نظریه کاشناسی ، دلایل اعتراض به صورت شفاف و واضح از سوی مرجع محترم قضائی اعلام گردد.

-اعتراض طرفین پرونده در صورت وجود ادله محکم، متقن و مستندات کافی از سوی مرجع قضائی مورد قبول قرار گیرد.

-کمیسیون پزشکی قانونی و هیات انتظامی نظام پزشکی لازم است در صورت تغییر نظریه کارشناسی جلسه قبلی، دلایل خود را به صورت مستند و مستدل در صورتجلسه ذکر نمایند.

-آموزش کارشناسان نظام پزشکی و پزشکی قانونی درخصوص برخی از موارد از جمله تفکیک مفهوم تخلف انتظامی با قصور پزشکی ، نحوه کارشناسی صدمات و عوارض ناشی از قصور کادر درمانی و … انجام گردد.

مصوبه(۲)

در خصوص پیشنهاد اصلاح ماده ۲۰ و تبصره ۲ ذیل آیین رسیدگی دادسراها و هیاتهای انتظامی ، موضوع مکاتبه شماره ۵۶/۲۱۱/د مورخ ۱۸/۴/۱۴۰۱ نظام پزشکی سبزوار، نظر به اهمیت موضوع ، مقرر گردید مراتب در شورایی حقوقی متشکل از اعضای کمیسیون های تخصصی مشورتی انتظامی و حقوق پزشکی و با حضور مسئولین ذیربط در سازمان پزشکی قانونی مورد بررسی مجدد قرار گرفته و نتیجه ظرف حداکثر دو هفته به دبیرخانه شورایعالی منعکس گردد.

مصوبه (3)

با توجه به عدم انتشار مجله نظام پزشکی و درج مجازات های بند “ج” در مجله نظام پزشکی، مقرر گردید معاون انتظامی سازمان حداکثر ظرف دو هفته پیشنهاد اجرایی را به دبیرخانه شورایعالی منعکس نمایند.

مصوبه (4)

در خصوص بازنگری در مفاد ماده ۴۰ آیین نامه انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه ای شاغلین حرف پزشکی و وابسته در خصوص مدت مرور زمان تکرار تخلف و مدت زایل شدن آثار محکومیت‌ها ، مقرر گردید سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۲۶ تهران( جرائم پزشکی) ، معاون انتظامی سازمان ، رئیس اداره حقوقی سازمان پزشکی قانونی کشور و رئیس شعبه یک هیات عالی انتظامی سازمان نظام پزشکی در جلسه ای مشترک با محوریت کمیسیون تخصصی و مشورتی انتظامی، ابعاد موضوع را بررسی و حداکثر ظرف دو هفته پیشنهاد خود را جهت طرح در شورایعالی ارسال نمایند.

مصوبه (۵)

چارت پیشنهادی کمیسیون تخصصی مشورتی برنامه و بودجه و تشکیلات جهت دبیرخانه شورای عالی به تصویب رسید.

مصوبه (۶)

ایجاد ردیف بودجه مستقل برای شورای عالی در لایحه بودجه سازمان و فراهم آوری امکان استفاده از کمک های مالی انجمن ها و نهادهای صنفی در ردیف فوق در جهت پیشبرد اهداف مورد نظر شورای عالی به تصویب رسید.

مصوبه (۷)

مقرر گردید سازمان با استفاده از مشاوران تخصصی نسبت به تدوین ، اصلاح و بازنگری در چارت،تشکیلات و شرح وظایف جهت سازمان نظام پزشکی مرکزی و نظام پزشکی های سراسر کشور اقدام و پیشنهاد خود را جهت بررسی ظرف مدت سه ماه به شورای عالی ارائه نمایند.

مصوبه (۸)

مقرر شد چالش های اجرای پزشک خانواده در استان های فارس و مازندران توسط سرکار خانم ها دکتر لاله تدین کازرونی ، نوشین زنده زبان، شکوفه اژدری و آقایان دکتر یداله سهرابی ، دکتر عباس آقازاده ظرف یک هفته احصاء و طی یک نامه جهت اقدامات بعدی به ریاست محترم شورای عالی منعکس گردد.

 مصوبه (۹)

مقرر گردید کمیسیون تخصصی مشورتی مالیات و عوارض و معاونت محترم فنی و نظارت سازمان نسبت به پیگیری مالیات ۱۴۰۱ جامعه پزشکی با لحاظ چالش های گروه های مختلف اقدام نمایند.

مصوبه (۱۰)

کمیته تحقیقات استراتژیک در ذیل مجمع عمومی نسبت به بررسی و ارائه راهکار جهت افزایش سرمایه اجتماعی سازمان نظام پزشکی اقدام نماید.

مصوبه (۱۱)

با توجه به عدم بازتاب مناسب رسانه ای فعالیت های ارکان مختلف سازمان ، رئیس کل نسبت به بازنگری در وضعیت روابط عمومی سازمان و پویا نمودن آن اقدام نماید.

مصوبه (۱۲)

رئیس کل محترم پیگیری های لازم جهت تسریع در تصویب و ابلاغ تعرفه های خدمات دارویی وMMT سال جاری را معمول فرمایند.

 مصوبه (۱۳)

رئیس کل محترم پیگیری لازم در خصوص معافیت جامعه پزشکی از کارمزد تراکنش های بانکی را معمول فرمایند.

مصوبات سی و یکمین جلسه شورای عالی دوره هشتم( به صورت حضوری)

روز پنج شنبه مورخ ۲۸/۰۲/۱۴۰۲ (نوبت دوم)

مصوبه (۱)

پیرو مصوبه قبلی مقرر گردید صندوق رفاه و تعاون نسبت به ارسال اساسنامه پیشنهادی خود ظرف دو هفته به مجمع عمومی صندوق اقدام نماید.

 مصوبه (۲)

مقرر شد صندوق رفاه و تعاون ظرف دو هفته نسبت به ارسال لایحه بودجه پیشنهادی خود جهت سال ۱۴۰۲  به مجمع عمومی صندوق اقدام نماید.

مصوبه (۳)

ارسال پیشنهاد توقف عملیات اجرایی صندوق رفاه و تعاون به مجمع عمومی صندوق رفاه و تعاون تصویب شد.

مصوبه (۴)

ظرف دو هفته کمیته ای متشکل از افراد زیر در خصوص بررسی عملکرد مالی ،پرسنلی و رفاهی صندوق رفاه و تعاون و احصاء میزان تحقق انتظارات جامعه پزشکی و تطابق عملیات با اهداف مقرر در قانون نظام پزشکی اقدام و گزارش به مجمع عمومی صندوق ارائه گردد.

آقایان دکتر علی دباغ ، دکتر محمدباقر حیدری ، دکتر محمد هادی صادقی ، دکتر حسین احمدی ، دکتر محمدرضا جباری ، دکتر علی سالاریان و دکتر علی محمد مظلومیان . ضمناً مسئولیت کمیته مذکور با جناب آقای دکتر علی دباغ می باشد.”

مصوبه (۵)

مقرر گردید معاون محترم اجتماعی و امور مجلس موارد مطروحه در برنامه توسعه هفتم را تا حصول نتیجه پیگیری نمایند.

مصوبه (۶)

آیین نامه اجرایی قانون اجازه تاسیس مطب با اصلاحات به تصویب رسید.

مصوبه (۷)

گردش کار موضوع ماده ۱۵ آئین نامه جذب و استخدام نیروی انسانی به تصویب رسید.

  مصوبه (۸)

نامه آقای دکتر محمد هادی صادقی در خصوص احیاء معاونت رفاهی به کمیسیون تخصصی مشورتی رفاهی ارجاع و نتیجه بررسی ظرف دو هفته به دبیرخانه شورای عالی ارسال گردد.

مصوبه (۹)

گزارش تکمیلی آقایان دکتر محمود فاضل، دکتر علی دباغ در خصوص بازنگری برنامه استراتژیک به صورت مکتوب ظرف یک ماه به شورای عالی ارائه گردد.

مصوبه (۱۰)

با تاکید بر مصوبات قبلی، سازمان مکلف است با هماهنگی آقایان دکتر محمدرضا امینی فرد، دکتر سید علی اکبر سیدمهدی، دکتر محمد هادی صادقی ، دکتر اشکان آذرکیش ، دکتر فرجود شکوهی و دکتر عبدالرسول صداقت در خصوص عقد قرارداد با وکیل مجرب جهت تعیین تکلیف عضویت کارشناسان محترم در سازمان ، ظرف یک ماه اقدام و گزارش به شورای عالی ارائه گردد.

مصوبه (۱۱)

مقرر گردید گزارش عملکرد و دستاوردهای حقوقی سازمان در جلسه آتی شورای عالی ارائه گردد.

مصوبه (۱۲)

مقرر گردید جلسه ۳۲ شورای عالی با دستور بررسی بودجه در ادامه جلسه در عصر پنج شنبه مورخ ۲۸/۰۲/۱۴۰۲ به صورت فوق العاده برگزار گردد.

مصوبات سی و دومین جلسه فوق العاده شورای عالی دوره هشتم( به صورت حضوری)

روز پنج شنبه مورخ ۲۸/۰۲/۱۴۰۲

مصوبه (۱)

بودجه پیشنهادی سازمان تا تبصره ۱ با اصلاحات به تصویب رسید.

 مصوبه (۲)

به سازمان اجازه داده شد یک دوازدهم بودجه ۱۴۰۱ در ماه خرداد عملیات مالی داشته باشد.

برگزاری اولین جلسه شورای سیاست‌گذاری طب ایرانی و مکمل سازمان نظام پزشکی

دکتر محمد رئیس زاده ریاست سازمان نظام پزشکی در ابتدای این جلسه در سخنانی با تبریک روز آزادسازی خرمشهر با ذکر خاطره‌ای از شهید صیاد شیرازی گفت: برای ازادی خرمشهر قطره قطره خون شش هزار جان عزیز و شریف به این خاک تقدیم شد و فقط یکی از دستاوردهای این جانفشانی نوزده هزار اسیر از طرف مقابل بود. امیدواریم حماسه‌های مشابه فتح خرمشهر در این سامان مکرر اتفاق بیافتد.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: طب ایرانی و طب مکمل حتما بخشی از جامعه پزشکی و عضوی از نظام پزشکی است و هرچقدر جامعه پزشکی و نظام پزشکی و وزارت بهداشت بیشتر و دقیق‌تر در این حوزه ورود کند فعالیت این بخش علمی‌تر و استانداردتر و دست افراد سواستفاده کننده و افرادی که می‌کوشند فضا را دوقطبی سازند کوتاه‌تر می‌شود. ما به جد معتقدیم که طب سنتی باید دست پزشکانی باشد که دوره‌های آکادمیک این طب را گذرانده‌اند و اصل هم در این حوزه باید سند ابلاغی مقام معظم رهبری باشد.

دکتر رئیس زاده گفت: باید تلاش کنیم همه دانشگاه‌های کشور در این حوزه فعالیت کنند و همه شاخه‌های علمی به بررسی و آزمایش و مطالعه علمی در این حیطه در حوزه تخصصی خود بپردازند.

در ادامه این جلسه، دکتر بابک شکارچی معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی و رئیس شورای سیاستگذاری، به بیان فعالیت های دبیرخانه طب ایرانی و مکمل سازمان طی ۶ ماه گذشته پرداخت. وی با اشاره به توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی در حوزه طب مکمل در دوره‌های مختلف زمانی گفت: تسهیل ادغام طب های مکمل در نظام سلامت کشورها، ایجاد گایدلاین های علمی، استفاده منطقی از طب مکمل مبتنی بر شواهد و نیز تبادل تجربیات جزو استراتژی‌های سازمان بهداشت جهانی بهداشت در این حوزه است

وی افزود: پرداختن به چالش های موجود در حیطه طب ایرانی و مکمل خصوصا رشد بی رویه افراد غیرعلمی و مدعی ، ضرورتی است که باید با همکاری همه اعضای شورای سیاستگذاری ادامه یابد. متاسفانه صرفا در حوزه عطاری‌ها ما شاهد هستیم که با وجود افزایش روزافزون این مراکز حضور علم در چنین مغازه‌هایی وجود ندارد و برای مثال در یک بررسی مشخص شد ۹۳% صاحبان عطاری‌ها هیچ ارتباط علمی با این حوزه ندارند و هیچ دوره اکادمیکی نگذرانده اند.

در ادامه جلسه خانم دکتر نفیسه حسینی یکتا نائب رئیس شورا و مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، در گزارشی از اقدامات و دستاوردهای دفتر طب ایرانی و مکمل گفت: ما ۸ دانشکده و ۱۲ گروه اموزشی در سطح کشور داریم. ۵۰۰ نفر فارغ التحصیل و به همین تعداد دانشجوی در حال آموزش در این حوزه را داریم و فعالیت‌های زیادی در حوزه اموزش و پژوهش انجام داده‌ایم و به عنوان مثال رتبه چهارم را در تولید علم در این حوزه در جهان داریم. اما انعکاس این فعالیت‌ها انگونه که باید در سطح جامعه عمومی و نیز جامعه پزشکی وجود ندارد.

سپس دکتر سید پیمان خامه چی دبیر شورا و مدیر دبیرخانه طب ایرانی و مکمل سازمان آیین نامه شورای سیاستگذاری را قرائت و به دستورجلسه شورا پرداخت.

در ادامه خانم زهرا شیخی نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون بهداشت گفت: در ملاقات امروز نمایندگان مجلس با مقام معظم رهبری ایشان مجددا بر سند ابلاغی تاکید داشتند و ما باید به جد برای رسیدن به موارد ذکر شده سند ابلاغی کار کنیم. ما در این حوزه فعالیت‌های متعددی عموما به صورت جلسات داشته‌ایم اما احساس من این است که این شورا عزم جدی برای تغییر شرایط و بهبود وضعیت طب ایرانی و مکمل وجود دارد که از این باب خوشحالم. همه ما اعم از مجلس شورای اسلامی، سازمان نظام پزشکی، وزارت بهداشت و انجمن‌های علمی باید درکنارهم تلاش کنیم تا وضعیت فعلی را بهبود ببخشیم و طب سنتی را در نظام سلامت کشورمان ادغام کنیم.

برگزاری جلسه تعرفه ای – مالیاتی نمایندگان انجمن‌های علمی و مسئولان اقتصاد سلامت سازمان نظام پزشکی

در این نشست دکتر آرش انیسیان مدیرکل  برنامه‌ریزی اقتصاد سلامت و دکتر صفریان مدیرکل امور انجمن‌های علمی سازمان نظام پزشکی، دکتر صداقت از انجمن متخصصان رادیولوژی، دکتر کشاورز، دکتر صبور و دکتر مسعودی از انجمن داروسازان تهران، دکتر قجاوند از جامعه آزمایشگاهیان، دکتر رزاز و دکتر قمی از انجمن تغذیه ایران، دکتر میرزاحیدری از انجمن فیزیوتراپی، خانم رجبی از جمعیت مامایی، خانم موثق نکونام از انجمن اپتومتری و آقایان یزدی و گورابی از انجمن شنوایی شناسان حضور داشتند.

در ابتدای جلسه هر یک از مدعوین به بیان مسائل و مشکلات صنفی اعضای انجمن علمی خود با محوریت مقوله‌های اقتصاد سلامت و شاخص‌های تعرفه‌های خدمات درمانی و مالیات اخذ شده پرداختند که اصلی‌ترین موارد مطرح شده به شرح زیر بودند:

الف – مشکلات عمده مراکز تصویربرداری به دلیل گران شدن چند برابری تجهیزات و استهلاک بالا و مشکلات تعرفه‌ای و مالیاتی

ب – هزینه‌های سنگین ابزار کار جامعه شنوایی شناسی و عدم درنظر گرفتن این هزینه‌ها از سوی سازمان امور مالیاتی و نیز کمبود سمعک و الزام به خرید سمعک از سوی مراکزی غیر از مراکز سهمیه‌ای که در نتیجه خرید سمعک از آن‌ها توسط سازمان امور مالیاتی جزو هزینه کرد مراکز محسوب نمی‌شود.

ج – محدود شدن اعمال و اقدامات ماماها و کاهش تعرفه تعیین شده حتی نسبت به میزان قانونی مقرر براساس ۷۵ درصد ویزیت پزشک عمومی و درخواست تسری افزایش تعرفه همکاران مامایی با سابقه بالای ۱۵ سال

پ- تعیین مالیات برای انجمن‌های علمی با ارقامی بسیار بالا

ت- عدم احصا و درنظر گرفتن قیمت تمام شده خدمات در تعیین تعرفه‌های پزشکی

ج – آسیب‌های شدید بخش خصوصی به دلیلی گرانی‌ها و تورم و هزینه‌های چندبرابری و افزایش بسیار کم تعرفه‌ها و احتمال تعطیلی بسیاری از مراکز خصوصی در آینده نزدیک

چ – تشکر از فعالیت‌های سازمان نظام پزشکی در سال گذشته درخصوص مباحث تعرفه خدمات دارویی و مالیت داروسازان

ح – مشکلات مالی شدید داروخانه ها و کمبود نقدینگی، گران شدن داروها و ثابت ماندن حاشیه سود داروخانه‌ها که عملا ضرر را متوجه داروخانه‌ها می‌کند و نیز پرداخت‌های بسیار با تاخیر سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها

خ – عدم مشخص شدن تعرفه خدمات دارویی سال ۱۴۰۲ به رغم گذشتن بیشتر از دو ماه از شروع سال

ر- حضور چندین سازمان مختلف در حوزه نظارت بر عملکرد داروخانه‌ها و موازی کاری

پس از اعلام مسائل و مشکلات صنفی دکتر صفریان با تشکر از حضور مدعوین اشاره کرد که اقدامات خوبی که در حوزه مالیات پزشکان در سال گذشته انجام شده بود در سال جاری هم ادامه خواهد یافت و سازمان نظام پزشکی درخصوص تعرفه‌های خدمات درمانی هم تلاش‌های چندجانبه‌ای را از همین آغاز سال جاری برای سال بعد آغاز کرده است.

سپس دکتر انیسیان به پاسخگویی به سئوالات و نظرات مطرح شده پرداخت. وی درخصوص مالیات‌های سنگین وضع شده بر انجمن‌های علمی گفت:«مشکلی که در این جا وجود دارد این است که اکثر انجمن‌های علمی سازوکار مشخص و شفاف مالی ندارند چراکه تاکنون نیازی به آن نداشته‌اند و متاسفانه ماهیت حساب انجمن‌ها و ورودی‌ها و هزینه‌ها مشخص نیست و باید حتما انجمن‌های علمی برای شرایط جدید آمادگی داشته باشند و تمام وضعیت مالی خود را شفاف کنند.»

وی درخصوص بحث عدم احصای قیمت تمام شده گفت:«واقعیت این است که قیمت‌های تمام شده بررسی شده نشان می‌دهد که مثلا هزینه‌های خدمات در مطب مامایی که شاید پایین‌ترین قیمت تمام شده خدمات را داشته باشد در حال حاضر حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزارتومان قیمت تمام شده این خدمت است. در تمام گروه‌های پزشکی و نیز همکاران شنوایی سنجی، اپتومتری، مامایی هزینه‌ها بسیار افزایش یافته و واقعا حاشیه سود ممکن بسیار کاهش یافته است و بخش خصوصی واقعا درخطر ورشکستگی کامل قرار دارد. ما برای سال ۱۴۰۲ به دنبال محاسبه قیمت تمام شده برای تمامی شاخه‌ها توسط مراکز مرجع و متعبر حوزه سلامت هستیم و با چند مرکز دراین خصوص رایزنی‌هایی داشته‌ایم و این کار حتما به زودی استارت زده خواهد شد»

مدیرکل  برنامه‌ریزی اقتصاد سلامت سازمان نظام پزشکی گفت:«در دوازده سال گذشته تعرفه خدمات درمانی در مجموع ۲٫۸ برابر شده است اما تورم کشور در همین مقطع زمانی حدودا ۱۳ برابر شده است. این به معنای آن است که کلیه شاغلان این حوزه نسبت به دوازده سال قبل فقیرتر شده‌اند و تازه باید مالیات بیشتری هم پرداخت کنند.»

دکتر انیسیان از کلیه انجمن‌های علمی گروه پزشکی خواست از ابلاغ نسخه به روز شده کتاب ارزشگذاری نسبی خدمات سلامت که توسط سازمان نظام پزشکی به شورایعالی بیمه ارسال شده حمایت کنند که در ان تک تک خدمات هر گروه علمی به صورت مجزا ارزشگذاری شده است.  وی همچنین اعلام کرد که با مشخص شدن اخرین تغییرات ماده‌های مالیاتی قطعا محتواهای آموزشی از سوی سازمان نظام پزشکی درخصوص امور مالیاتی برای کلیه گروه‌های اعضای سازمان منتشر خواهد شد.

وی از اعضای سازمان خواست که درصورت داشتن قرارداد با مراکز درمانی درصورتی که از پروانه مرکز استفاده می کنند کلیه تراکنش های مالی را با حساب مرکز و در صورتی که از پروانه خود استفاده می کنند با داشتن قرارداد اجاره مشخص با مرکز کلیه تراکنش‌های مالی را با حساب و دستگاه پوز شخصی به نام خود انجام دهند.

وی همچنین از اعضای سازمان که با مراکز درمانی و بیمارستانی همکاری دارند خواست که حتما اسناد مربوط به مالیات مکسوره خود از سوی مراکز را دریافت کرده و نزد خود نگه دارند و اگر مراکز یک ماه پس از کسر این مبلغ ان را به امور مالیاتی پرداخت نکردند حتما مراکز را به پرداخت آن وادار کنند یا مبلغ را خود مجدد از مراکز دریافت کنند.

درنهایت دکتر انیسیان به اعضای جامعه پزشکی توصیه کرد که درصورتی که درآمدشان در سال گذشته از مبلغ سالیانه ۶ میلیارد و هفتصد و بیست میلیون تومان کمتر بوده و مالیات سال پیش از آن هم کمتر از عدد ۲۵ میلیون تومان پرداخت کرده بودند از تبصره ۱۰۰ استفاده کنند اما اگر رقم مالیات سال پیش از آن ایشان بیشتر از رقم ۲۵ – ۲۶ میلیون تومان بوده است بهتر است این گروه حتما اظهارنامه مالیاتی را به صورت شفاف پر کنند.