حذف کامل نسخه کاغذی از دی‌ماه

 به گزارش اداره کل روابط عمومی ؛دکتر سیده مریم حسینی_ سرپرست اداره کل بیمه سلامت استان تهران در نشست خبری به مناسبت هفته بیمه سلامت، گفت: بیمه سلامت استان تهران در راستای اهداف سازمان بیمه سلامت خدماتی ارائه می‌دهد. در حوزه کرونا خدماتی ارائه کردیم. حذف ارزیابی وسع برای عدم پرداخت سرانه، خدمات پوشش بیمه‌ای داروهای کرونایی که علی رغم هزینه های بالا تحت پوشش قرار گرفت و پرداخت‌های به موقع موسسات که جنبه حمایتی دارد، از جمله این خدمات است.

وی ادامه داد: به این ترتیب تا پایان ماه شهریور بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه بستری در بیمارستان‌ها به دلیل کرونا پرداخت کردیم. برای داروی رمدسیویر تا پایان مرداد ماه بیش از ۶۰ میلیاردتومان هزینه کردیم که ۴۰ میلیارد در بخش بستری و ۲۰ میلیارد در بخش سرپایی به موسسات پرداخت کردیم. از طرفی به صورت علی الحساب قبل از اینکه اسناد ارائه شوند در فروردین و اردیبهشت یک پارت پرداخت به موسسات برای خرید این دارو به دلیل حضور پیک پنجم داشتیم.

حسینی درباره پرداختی به داروخانه‌ها، بیان کرد: پرداخت مطالبات داروخانه‌ها برای تیرماه است چون هنوز اسناد غیر الکترونیک می آورند اما آنهایی که اسناد الکترونیک داشتند به شهریور ماه رسیدیم. پزشکانی هم که نسخ الکترونیک داشتند تا شهریور پرداخت شده است.

وی با تاکید بر اهمیت پیشگیری از کرونا، گفت: با تست PCR می‌توان زودتر بیماری کووید را تشخیص داد. پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری این تست به صورت رایگان انجام می‌شود و پوشش بر اساس پروتکل‌های ابلاغی وزارت بهداشت است.

وی اضافه کرد: اقدام دیگر در حوزه کرونا، الکترونیک شدن خدمات است. سازمان بیمه سلامت از دو سال و اندی پیش بر اساس قوانین بالادستی این اقدام را آغاز کرده بود و از سال ۱۴۰۰ این موضوع شدت گرفت و در حال حاضر ۶۴ درصد از نسخ کل کشور به صورت الکترونیک پیچیده می‌شود و بیمار با ارائه کد رهگیری و کد ملی خدمت دریافت می‌کند. در استان تهران نسخه نویسی الکترونیک ۳۴.۶ درصد محقق شده است که با توجه به الزام قوانین بالدستی نظیر قانون برنامه ششم توسعه و… از اول دی ماه پرداخت‌ها به صورت الکترونیک خواهد بود. این اتفاق در استان تهران برای پزشکان طرف قراردادش با ۱۵۰۰ پزشک پرداخت‌ها الکترونیک صورت می‌گیرد و  ۴۵۰۰ پزشک در درمانگاه‌ها به صورت الکترونیک نسخه می‌نویسند و حتی همکاران ما در استان تهران برای بیش از ۷۰۰۰ پزشک غیرطرف قرارداد دسترسی ایجاد کردند؛ زیرا دیگر از تیر ماه دفترچه‌ای چاپ نمی‌شود و قرار است کاغذ و سرنسخه حذف شود. این پزشکان آموزش دیدند تا بتوانند به صورت الکترونیک برای مردم نسخه بنویسند تا بیمار دچار مشکل نشود.

حسینی در ادامه تاکید کرد: در بخش دولتی دانشگاهی ۷۲ درصد از بیمه شدگان اقشار نیازمند هستند. در تهران  ۳ میلیون و ۷۰۰ بیمه شده داریم. ۵ صندوق بیمه‌ای داریم که دو صندوق سلامت همگانی و روستاییان رایگان بیمه می‌شوند و به مراکز دولتی مراجعه می‌کنند لذا این قسمت هم با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی تا اول دی ماه باید اجرایی شود. حدود یک سال است که با آنها جلسه داریم تا زیرساخت خود را آماده کنند و اول دی ماه به این الزام قانونی برسیم.

وی با اشاره به مزایای نسخه‌نویسی الکترونیک، اظهار کرد: جلوگیری از خدمات غیر ضروری، جلوگیری از تجویز داروی تکراری، جلوگیری از تکرار آزمایشاتی که می‌تواند برای بیمار مضر باشد و… از نکات مثبت است که هم سلامت بیمار حفظ می‌شود و هم هزینه‌های بیمه حفظ می‌شود تا در جایی دیگر شمول تعهداتمان را افزایش دهیم. از طرفی خطای پرشکی را کاهش داده و سرعت تجویز را بالا می‌برد. اگر تعداد زیادی از پزشکان با این الزام قانونی جلو بیایند، به نفع همه جامعه خواهد بود. این در حالی است که جلوگیری از چاپ دفترچه کاغذی به حفظ درختان و صرفه‌جویی در هزینه کاغذ نیز منجر می‌شود.

حسینی به سامانه‌های بیمه سلامت اشاره کرد و افزود: با این سامانه‌ها ارتباط موثر با بیمه شده برقرار می‌شود. دو سامانه شهروندی داریم و با توجه به کرونا هر چقدر ترددها کاهش یابد، بهتر است. ۷۲ درصد از جمعیت آسیب‌پذیر با مراجعه به این سامانه می‌تواند بیمه نامه را رایگان تمدید کند و شکایات خود را ثبت و سوالات را از طریق شماره ۱۶۶۶ از همکاران ما بپرسند.

وی تصریح کرد: ۲۱۷ هزار نفر در تهران در صندوق روستایی هستند و  سعی کردیم با اطلاع‌رسانی آنها را از این شرایط آگاه کنیم. البته به خاطر شرایط کرونا تمام کسانی که ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ اعتبار دفترچه‌هایشان تمام شده بود به طور خود به خود ۳ ماه تمدید شد و تا پایان آذر این اتفاق افتاد. در این مدت زمان وظیفه ما فرهنگسازی و اطلاع رسانی از طریق شبکه بهداشتی، دانشگاه‌های علوم پزشکی و… و. است.

وی افزود: چند پنل نرم افزاری برای نسخه نویسی الکترونیک داریم که سازمان‌ بیمه سلامت به صورت پایلوت نسخه نویسی را از استان کرمان آغاز کرد. این پنل رایگان است و آموزش و پشتیبانی آن توسط ما انجام می‌شود. آمار عقب مانده ما از بیمارستان‌های دولتی دانشگاهی است و می‌توانند از نرم افزارهای خود هم استفاده کنند تنها پیش شرط آماده شدن زیرساخت‌ها و سخت افزارها است. اکنون از این هفته در تهران در آزمایشگاه‌ها و مراکز تصویربرداری خواستیم نسخ را به صورت الکترونیک بپذیرند و اگر اشکالاتی پیش آمد در قطعی برق و قطعی اینترنت اجازه دادیم ۳۰ درصد نسخ را کاغذی به ما تحویل دهند. تا پایان آبان ماه به موسسات طرف قراردمان گفتیم دیگر نسخه کاغذی نپذیرند چون آموزش کافی دادیم و باید برای این تغییر همت کنند. داروخانه‌ها هم از اول آذرماه باید نسخ پزشکان را الکترونیک پذیرش کنند و کم کم تا اول دی دیگر اجازه پرداخت نسخه کاغذی را نداریم.

وی ادامه داد: نظام ارجاع بخش دیگری از خدمات ما است که از سال‌ها قبل در صندوق روستاییان دیدید ولی تنها به این محدود نمی‌شود. در صندوق سایر اقشار افراد از کمیته امداد ذیل سازمان بیمه سلامت آمدند و ۷۲ هزار بیمه شده از کمیته امداد شهری به پزشک خانواده متصل هستند و می‌توانیم به خدمات سطح دو دولتی دانشگاهی ارجاع دهیم؛ یعنی بیمه شده ما معطل نمی‌ماند و سطح یک برایش مشخص است. همین الگو قرار است درصندوق‌های یگر هم اجرا شود که در ۱۰ استان تا ۳۱ شهریور این اجرا شده است‌ و در صندوق بیمه همگانی استان تهران از اول مهر ماه به ما هم تکلیف شده این کار را انجام دهیم و ما کار را از محله هرندی به عنوان محله کم برخوردار آغاز کردیم. همکار خود را در درمانگاه محله مستقر کردیم تا اطلاعات را بگیریم و آنها را رایگان بیمه می‌کنیم و آنها  را به پزشک خانواده وصل می‌کنیم.

حسینی گفت: از مبلغ ویزیت ۲۵ هزار تومان این عزیزان، ۶ هزار تومان پرداخت می‌کنند. در حال حاضر از ۱۳ هزارنفر بیمه نشده آن منطقه حدود ۱۰۰۰ نفر که اطلاعات‌شان تکمیل شده است، بیمه رایگان شدند.

وی تصریح کرد: تجمیع منابع و خرید راهبردی از دیگر تاکیدات ما است. باید به سمت هزینه کرد بهتر برویم چون منابع سلامت نامحدود نیست و باید استفاده بهینه کنیم تا جمعیت بیشتری از خدمات با کیفیت استفاده کنند. با اجرای راهنمای بالینی و استقرار سازمان الکترونیک امکان کنترل حدود ۲۰ درصد هزینه‌ها را اجرا کردیم؛ یعنی بیشتر از ۴۷۰ راهنمای بالینی داریم که مسیر سوءاستفاده‌ها را بسته است و توانستیم خدمات سرپایی را اجرایی و کنترل کنیم و بودجه سلامت را حیف و میل نکنیم. در حال حاضر ۵۱۰۰ خدمت، ۲۴۰۰ قلم دارو و ۵۰ هزار قلم تجهیزات پزشکی تحت پوشش بیمه سلامت است.

وی درخصوص پرداختی‌های سازمان در استان تهران، بیان کرد: در حال حاضر مطالبات شهریور ماه موسسات را پرداخت کردیم و این از مزایای نسخه نویسی الکترونیک است که سبب افزایش سرعت پرداخت‌ها شده است‌. در عین حال دست همکاری بیشتر به سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی دراز می‌کنیم تا خدمات الکترونیک را در بیمارستان‌های دانشگاهی اجرا کنند. تخصیص تیر ماه موسسات دولتی دانشگاهی هم آمده و آماده پرداخت هستیم.

وی درباره هزینه تست‌های کرونا نیز بیان کرد: تست‌های PCR مرحله اول شناسایی بیمار است و اگر در این مرحله کمک کنیم، به شناسایی بهتر بیماران کمک کرده‌ایم و احتمال بستری و بدحال شدن در این افراد کاهش می‌یابد. تست‌های کرونا از سال ۹۹ در تعرفه بیمه بود ولی باید از طریق نظام سطح‌بندی انجام می‌شد و هر پزشک و مرکزی را نمی‌پذیرفتیم که این تست‌ها را بنویسد. اگر افراد با نسخ ممهور به مهر مراکز ۱۶ ساعته یا مراکز دولتی دانشگاهی به آزمایشگاه‌های معرفی شده از سوی آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت مراجعه می‌کردند، فرانشیز آزمایش را پرداخت می‌کردیم. الان با ابلاغ صورت گرفته بر اساس پروتکل‌های مشخص وزارت بهداشت هزینه تست‌ها برای مردم رایگان است. البته نمی‌توانیم هزینه چندین و چند آزمایش PCR متوالی را پراخت کنیم؛ چون منابع سلامت هم نامحدود نیست و باید بر اساس پروتکل‌ها این آزمایش نوشته شود. از طرفی در بخش خصوصی هم مبنای محاسبه برای ما تعرفه دولتی است. بنابراین فرانشیز PCR در مراکز دولتی رایگان شده است اما در مراکز خصوصی سهم سازمان پرداخت می‌شود و بیمار هم باید ما به‌التفاوت بخش دولتی و خصوصی را پرداخت کند.

حسینی درخصوص پوشش بیمه درمان اعتیاد نیز گفت: مراکزی که دانشگاه‌ها به ما معرفی کنند تحت پوشش قرار می‌گیرند و با ۲۴ مرکز در تهران قرارداد داریم. نزدیک یکسال است که قسمت ابتدایی آنها با نسخه نویسی الکترونیک انجام شده است و پرداخت‌ها تقریبا به روز است. مبالغ در این زمینه بر اساس مصوبات مشخص است و ما از افزایش این مراکز هم استقبال می‌کنیم. حتی خدمات روان‌درمانی هم در ایران مراکز به این عزیزان ارائه می‌شود.

وی افزود: ۱۲۰ بیمارستان طرف قرارداد داریم که ۵۰ درصد دولتی دانشگاهی هستند و بیشترین مراجعات به آنها است.

حسینی درباره بیماری‌های خاص نیز گفت: پنج گروه بیماری خاص داریم. بیماران دیالیزی، پیوند کلیه، تالاسمی، هموفیلی و MS هستند که این پنج گروه رایگان بیمه می‌شوند و خدمات بیماری خاص را دریافت می‌کنند. هزینه بالایی برای بیمه سلامت دارند ولی اولویت ما بیمه شدگان ما هستند. تلاش است به فردی که واقعا بیمار است دارو را نشان‌دار و شفاف برسانیم و از سوء استفاده‌ها جلوگیری کنیم. ۲۴۰۰ داروی متابولیک داریم و ماهی چندصد میلیون برای داروها پرداخت می‌کنیم.

حسینی افزود: در استان تهران ۱۲ هزار و ۳۸۸ بیمار خاص داریم که بیشترین تعداد آنها بیماران MS هستند و پس از آن بیشترین بیماران خاص بیماران همودیالیز هستند. داروهایی که برای کنترل بیماری خاص استفاده می‌شود اکثرا فرانشیز صفر یا نهایتا ۱۰ درصد دارد و اگر دارویی باشد که برای همه مردم هم استفاده می‌شود طبق فرانشیز معمول اعمال می‌شود. هزینه‌های بیماران خاص در سال گذشته ماهانه ۱۰ میلیاد تومان بوده است. هزینه بیماران خاص اکنون و امسال حدود ۱۲ درصد هزینه‌های ما را به خود اختصاص می‌دهد که این یعنی ماهانه حدود ۲۵ میلیارد تومان.

او درباره پوشش خدمات پت اسکن نیز به خبرنگاران گفت: پت اسکن در تعهد بیمه سلامت نیست و دو مرکز دولتی دانشگاهی داریم که این خدمت را ارائه می‌دهند و ان‌شاءالله با مکاتباتی که شورای عالی داریم باید منابع آن دیده شود و جوانب آن و میزان اثرگذاری‌اش هم مشخص شود. خدمات تشخیصی نوین در ابتدا باید بررسی شوند و بعد در پوشش بیمه بیاید.

وی درباره خدمات بیمه تکمیلی، اظهار کرد: شرکت‌های بیمه تکمیلی هم باید الکترونیک باشند و از بیمه مرکزی چندین مکاتبه با بیمه‌های تکمیلی شده است و حداقل بیمه آتیه سازان حافظ به عنوان یکی از شرکت‌های بزرگ‌ بیمه تکمیلی مسیر الکترونیکی شدن را طی کردند و اصلا نیازی نیست بیمه شده برای گرفتن کاغذ اقدام کند و برای بیمه تکمیلی ببرد. به دلیل اینکه ۴۱ میلیون بیمه شده ما آسیب نبینند با بیمه‌های تکمیلی مکاتبه کردیم تا هرچه سریع تر الکترونیک شوند. اگر موسسه‌ای رعایت نکند به شکل موردی گزارش می‌دهیم. البته در سامانه شهروندی غیرحضوری اثر هر خدمتی که بیمه شده دریافت کند می‌ماند و بیمه‌های تکمیلی بر اساس دسترسی می‌توانند خدمات ارائه شده را ببینند.

تزریق واکسن کرونا به منظور پیشگیری از این بیماری ضروری است

به گزارش وبدا، در این اطلاعیه آمده است:
از آنجایی که واکسیناسیون از نظر فنی و علمی، راهکار اصلی و قطعی کنترل بیماری کرونا و کاهش مرگ و میر مردم است لذا از مردم عزیز درخواست می کنیم که نسبت به واکسیناسیون خود علیه این ویروس منحوس و تشویق دیگران به این مهم  اقدام کرده؛ خود و اطرافیانشان را از این بیماری درامان دارند.

همچنین  اطلاعیه شماره یک مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت متذکر  شده است برای تاثیر گذاری بیشتر و در امان ماندن از بیماری کرونا، لازم و ضروری است که علاوه بر انجام واکسیناسیون بیش از گذشته،  پروتکل های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستشوی دست ها رعایت شود.

در پایان این اطلاعیه تزریق واکسن را یک مسئولیت مهم  اجتماعی معرفی کرده است که تسریع در  آن  کنترل و پیشگیری این بیماری را بسیار  اثر گذار نموده است./۲۰۵

ایستگاه رایگان تندرستی در سنندج آغاز شد

به گزارش دفتر کردستان پایگاه خبری تحلیلی پزشکی ورزشی ایران، این طرح صبح امروز همزمان با سراسر کشور در محل مجموعه ورزشی استقلال در جهت ارتقای سلامت عمومی ورزشکاران آغاز شد.  

در این ایستگاه خدماتی نظیر اندازه گیری قند خون، فشار خون و قد و وزن با حضور کادر پزشکی ورزشی هیات ارائه می شود.

:: گزارش تصویری ۱ ::

:: گزارش تصویری ۲ ::

کارمندانی که واکسن نزده باشند باید هر ۷۲ ساعت تست کرونا بدهند

 محسن فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران درباره مصوبه روز دوشنبه ۲۶ مهرماه استانداری تهران مبنی بر لغو دورکاری کارمندان ادارات از روز سه شنبه ۲۷ مهرماه گفت: لغو دورکاری کارمندان ادارات استان تهران از روز ۲۷ مهر توسط مقامات استانداری اتخاذ شده است.

رعایت ضوابط ستاد ملی کرونا، شرط حضور در محل کار

وی افزود: اگر آمادگی در سطح کشور وجود داشته باشد مصوبات ستاد ملی با محوریت طرح مدیریت هوشمند محدودیت‌ها از اول آبانماه سال جاری برای کارکنان دولتی، نهادهای مردمی و شرکت‌های خصوصی اجرا می شود که ضمن لغو دورکاری، کارکنان برای حضور در محل کار باید کارت واکسیناسیون داشته باشند.

فرهادی با اشاره به  اینکه  استانداری و ستادملی مقابله با کرونا با یکدیگر رابطه طولی دارند گفت: مصوبات ستاد ملی کرونا برای کل کشور لازم الاجرا است و استانداری‌ها هم اختیاراتی دارند مثل تعطیلی روزهای خاص و جابجایی ساعت‌ها که احتمالا استاندار تهران از این اختیارات استفاده کرده‌اند. با این مصوبه دورکاری در استان تهران حتما لغو شده است.

کارمندانی که واکسن نزده باشند باید هر ۷۲ ساعت یکبار تست دهند

وی آغاز مرحله لغو دورکاری و بازگشایی مدارس در کشور را نیازمند زیرساخت مناسب عنوان کرد و گفت: تمامی این فرآیندها نیازمند افزایش پوشش واکسیناسیون در کشور است و کارکنان موظف هستند کارت واکسن داشته باشند اگرچه واکسن زدن اجباری نیست و در صورتیکه فردی از کارکنان دولتی، نهادهای مردمی و شرکت‌های خصوصی کارت واکسن نداشته باشد باید هر ۷۲ ساعت یکبار تست پی سی آر بدهد. الزامات و اجبار قوانین مربوط به کارکنان، تحت اختیار مسئولان هر بخش و متفاوت از دیگر نهادها است.

رعایت پروتکل‌های بهداشتی؛ شرط اصلی حضور دانش آموزان در مدارس

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بازگشایی مدارس را منوط به واکسیناسیون کامل معلمان و افزایش پوشش واکسیناسیون دانش آموزان عنوان کرد و اظهار داشت: علاوه بر واکسیناسیون حتما باید دستورالعمل‌های بهداشتی اعم از زدن ماسک و فاصله گذاری اجتماعی در مدارس رعایت شود.

وی با اشاره به شرایط مورد نیاز برای بازگشایی مدارس گفت : حدود ۱۳۴ هزار مدرسه در سراسر کشور داریم که تعدادی از آنها عشایری و تعدادی چندپایه روستایی هستند که برخی از آنها حدود ۲۰ دانش‌آموز دارند. پیش از این هم مدارس روستایی و عشایری به دلیل نداشتن امکانات اینترنتی و تلفن هوشمند و به جهت امکان رعایت فاصله گذاری اجتماعی به صورت حضوری برگزار می‌شدند و در حال حاضر هم به صورت حضوری هستند.

فرهادی درخصوص بازگشایی مدارس در کلان‌شهرها توضیح داد: مدارس شهرهای بزرگی مثل تهران باید بتوانند فاصله اجتماعی ۱٫۵ تا ۲ متر مربعی را به همراه تهویه مناسب برای دانش آموزان فراهم کنند. با توجه به اینکه بسیاری از مدارس در این شهرها امکان فراهم کردن تمامی این شرایط را ندارند پس باید کلاس‌ها تلفیقی از آموزش حضوری، مجازی، کارگاهی و آزمایشگاهی باشد که تصمیم گیری چگونگی برگزار کردن آن بر عهده مدرسه است. در هر صورت ما هیچ کلاس شلوغی مثل دوره قبل از کرونا نخواهیم داشت. برنامه ریزی برای آن سخت است اما طی برگزاری جلسات متعدد با آموزش و پرورش پروتکل بهداشتی ۰۷ به مدارس اعلام شده و نکات کلیدی در آن قید شده است.

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت رعایت پروتکل‌های بهداشتی را شرط اصلی بازگشایی مدارس عنوان کرد و گفت: دستور این است که واکسیناسیون دانش آموزان انجام شود اما واکسیناسیون شرط اصلی حضور دانش آموزان در مدارس نیست.

فرهادی با تایید اظهارات دکتر مرندی مبنی بر اینکه” تا ۸۰ درصد جامعه واکسینه نشود؛ بازگشایی مدارس منطقی نیست”.ضمن اینکه با کاهش ایمنی، نیاز به تزریق دُز سوم واکسن نیاز است؛ اظهار داشت: باید برای واکسیناسیون سراسری با شتاب پیش برویم ضمن اینکه برخی با ورود سوش‌های جدید، قائل به پوشش ۸۵ درصدی واکسیناسیون عمومی هستند. ایمنی بخشی این واکسن مثل واکسن‌های سرخک و ب ث ژ نیست که ایمنی  حدودا ۱۰۰ درصدی داشتند. تاکید بر واکسیناسیون در جهت کاهش بستری‌ها و مرگ و میرها صورت می‌گیرد.

واکسیناسیون سالمندان و بیماران خاص پس از واکسیناسیون ۸۰ درصدی

فرهادی تزریق دُز سوم برای افراد سالمند و دارای بیماری زمینه ای را توصیه کرد و اظهار داشت: اگر پوشش واکسیناسیون به بالای ۸۰ برسد دُز سوم برای افراد سالمند و دارای بیماری زمینه‌ای توصیه می‌شود. ما باید در شرایطی بازگشایی‌ها را انجام دهیم که احساس کنیم تمام کشور قرمز است و نباید شرایط زرد و آبی را در نظر بگیریم . باید احساس کنیم همیشه خطر ابتلا وجود دارد. باید پروتکل‌های بهداشتی ماسک‌زدن، شستشوی دست‌ها، فاصله گذاری اجتماعی و تهویه مناسب رعایت شود همانطور که تمام دنیا بر این ۴ فاکتور برای پیشگیری از کرونا تاکید دارند.

عضویت رئیس نظام پزشکی تهران بزرگ در ستاد کرونای استان تهران

به گزارش خبرنگار اداره کل روابط عمومی دکتر محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی در دیدار با مهندس منصوری استاندار تهران و پس از شرح تلاش جامعه پزشکی و ایثار آنان در ایام شیوع کرونا به اهمیت سازمان نظام پزشکی در تنظیم روابط بین پزشک و بیمار پرداخت؛ در این دیدار همچنین یکی از قول های رییس کل سازمان محقق شد و از این پس رئیس نظام پزشکی تهران بزرگ به عضویت ستاد کرونای استان تهران  درآمد که بلافاصله دعوت از رئیس نظام پزشکی تهران انجام و فردا دکتر علویان در اولین جلسه ستادکرونای استان تهران حضور خواهد یافت.

برگزاری آئین تجلیل از مدافعان سلامت کردستان و دست اندرکاران کسب رتبه درجه یک برتر کشوری در فرآیند چهارمین دوره اعتباربخشی ملی بیمارستان‌ها

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با حضور نماینده ولی فقیه در کردستان، فرمانده سپاه بیت المقدس، استاندار، رئیس و معاونین دانشگاه، رؤسای بیمارستان‌ها، جمعی از مدیران و رؤسای سایر ارگان‌ها و ادارات استان، مراسم تقدیر از مدافعان سلامت و دست اندرکاران کسب رتبه درجه یک برتر کشوری در فرآیند چهارمین دوره اعتباربخشی ملی بیمارستان‌های کشور توسط مراکز پزشکی، آموزشی و درمانی کوثر و بعثت سنندج در محل پردیس دانشگاه برگزار شد.

در این مراسم نماینده ولی فقیه در کردستان ضمن قدردانی از مدافعان سلامت استان که از اوایل شیوع بیماری کرونا تاکنون دلسوزانه نسبت به درمان بیماران مبتلا به این ویروس و مهار آن تلاش و همکاری داشته‌اند، اظهار کرد: از درگاه ایزد منان برای همه کسانی که در این عرصه فعالانه کوشش کرده‌اند توفیق روزافزون و برای شهدای سلامت که در این راه جان خود را از دست دادند علو درجات را خواستاریم.

حجت الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی در ادامه با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص)، سلامتی و امنیت را دو نعمت بزرگ برشمرد و خاطرنشان کرد: طی دو سال گذشته تا کنون به واسطه مشکلات اقتصادی، تحریم‌ها و شیوع کرونا خوشبختانه کشور ما در بخش بهداشت و درمان، علوم پزشکی و تأمین سلامتی جامعه نمره قبولی کسب کرده است.

وی با آرزوی سلامتی برای همگان، قطع زنجیره کرونا و بازگشت کشور به وضعیت عادی از لحاظ این بیماری گفت: امید است کشور ما و این استان از بلایای ارضی و سماوی به دور باشد.  

در ادامه مراسم استاندار کردستان ضمن خدا قوت و قدردانی از کادر بهداشت و درمان و همه کسانی که غیرتمندانه در راستای پیشگیری و درمان این بیماری در استان سهیم بوده‌اند، اظهار کرد: همت و تلاش کسانی که برای حفظ و تأمین سلامتی مردم صادقانه کوشیده‌اند، شایسته تحسین و سپاسگزاری است.

بهمن مرادنیا با بیان اینکه در اوایل شیوع این ویروس، ابعاد این بیماری برای ما ناشناختە بود و کمبود تجهیزات بهداشتی و پزشکی نیز وجود داشت، خاطرنشان کرد:  با تلاش فراوان و همت همه دست اندرکاران صبور و  ساعی استان توانستیم بخشی از این مشکلات را برطرف کنیم.

وی با بیان اینکە همە باید تلاش کنیم کە وضعیت استان از همە لحاظ در حال بهبود باشد، گفت: از مردم فهیم کردستان درخواست دارم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی کادر درمان را در مبارزه با کرونا و خارج شدن استان از وضعیت قرمز یاری کنند و نسبت بە دریافت واکسن در راستای حفظ جان خود و عزیزانشان اقدام نمایند.

استاندار کردستان همچنین بە کسب رتبە درجه یک برتر کشوری در فرایند چهارمین دوره اعتباربخشی ملی بیمارستان‌ها  توسط دو بیمارستان بعثت و کوثر سنندج نیز گریزی زد و گفت: کسب عناوین برتر توسط دو بیمارستان استان نشاندهنده مدیریت مطلوب و همکاری مسئولین دانشگاه علوم پزشکی و بیانگر توسعه‌یافتگی استان است.

استاندار کردستان با بیان اینکه ضرورت دارد نقاط قوت، اقدامات، کارهای بزرگ و ارزندە استان به اطلاع مردم برسد، تصریح کرد: متأسفانه ما عادت کرده‌ایم اخبار منفی را بیشتر مورد توجه قرار دهیم و به اخبار مثبت توجه چندانی نشان ندهیم.

مرادنیا ضمن گرامیداشت یاد شهدای مدافع سلامت از همه تلاشگران و مدافعان سلامت مردم که به واسطه حضور خود ضامن سلامتی جامعه بوده و هستند قدردانی کرد.

در ادامه این آئین رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان از همه فعالان، پرسنل و کادر حوزه بهداشت و درمان، مدیران و مسئولان ادارات، ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف استان که به واسطه پاندمی کرونا طی ۲۰ ماه اخیر تاکنون در زمینه درمان، پیشگیری و کنترل این ویروس، تأمین دارو، ملزومات پزشکی و بهداشتی، واکسیناسیون و اجرای طرح شهید سلیمانی حامی، همگام و پشتیبان دانشگاه بوده‌اند قدردانی کرد.

دکتر فرزین رضاعی در ادامه با اشاره به کسب رتبه درجه یک برتر کشوری در فرآیند چهارمین دوره اعتباربخشی ملی توسط بیمارستان‌های بعثت و کوثر سنندج، از دست اندرکاران و کسانی که در زمینه کسب این موفقیت نقش ارزنده‌ای داشته‌اند تشکر کرد و اظهار داشت: این امر در روند درآمد بیمارستان‌ها و هم اعتبار دانشگاه تأثیرگذار است.

وی خاطرنشان کرد: بیمارستان‌های سطح کشور  هر دو سال یکبار دفتر نظارت ارزشیابی اعتباربخشی معاونت درمان بر اساس بیش از ۵۰۰ سنجش و ۱۹ محور توسط ارزیابان بیرونی ارزیابی می‌شوند که این افتخار امسال با همکاری تیم بزرگی از دو بیمارستان مذکور و همکاران بخش اعتباربخشی نصیب ما شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در بخش دیگری از اظهارات خود به وضعیت استان از لحاظ تجهیزات پزشکی، امکانات بیمارستانی و درمانی گریزی زد و اضافه کرد: به همت رؤسای بیمارستان‌ها و مدیران دانشگاه در خصوص تجهیزات اکسیژن ساز هیچ کمبودی در استان تاکنون احساس نشده است و همه مراکز به این دستگاه حیاتی مجهز هستند.

دکتر رضاعی با اشاره به فرایند مطلوب واکسیناسیون در استان، تأمین تجهیزات پزشکی، بهداشتی و دارو بیان کرد: اکنون حتی در اوج پیک پنجم بیماری کرونا در استان با همت تلاشگران حوزه بهداشت و درمان میزان مرگ و میر ناشی از کرونا نسبت به موارد بستری با توجه به جمعیت، کمتر از میانگین کشوری است.

این مقام مسئول با اشاره به اهمیت واکسیناسیون اذعان کرد: تاکنون ۲۷ درصد دانش آموزان گروه‌های سنی ۱۲ تا ۱۸ سال از جمعیت ۱۲۷ هزار و ۵۴۰ نفری دانش‌آموز واجد شرایط در استان، واکسن کرونا دریافت کرده‌اند.

دکتر رضاعی با اشاره به اختصاص یک دستگاه پت‌ سی تی (پیشرفته‌ترین دستگاه تشخیص و شناسایی به موقع سرطان) به استان گفت: این دستگاه در بیمارستان کوثر سنندج، به عنوان قطب درمان سرطان در غرب کشور نصب خواهد شد.

وی با بیان اینکه پیگیری‌های مجدانه دکتر فتحی دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برای تجهیز استان به این دستگاه پیشرفته نقش ارزنده‌ای داشت، افزود: فعالیت‌های شایان وی جهت اعتلای حوزه سلامت قابل تقدیر و تحسین است و این اقدام ارزشمند را ارج می‌نهیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در پایان از معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه، حوزه درمان، حوزه پشتیبانی، معاونت غذا و دارو، آموزش و پژوهش، امور بهداشتی، پزشکان، پرستاران، پرسنل بخش ICU، همکاران مراکز ۱۶ ساعته نمونه گیری و تست کرونا، صدا و سیما، خبرنگاران، سپاه، هلال احمر، آموزش و پرورش، استانداری، اداره صمت، نیروهای نظامی و انتظامی و دیگر ارگان‌های همراه که در دوران این پاندمی یاور و حامی دانشگاه بوده‌اند قدردانی کرد و گفت: امید است با همت این تیم هماهنگ و همه کسانی که این اتحاد و انسجام را موجب شدند بر این بیماری خطرناک چیره شویم.

در پایان این مراسم با اهدای لوح تقدیر جمعی از مدیران، معاونین، پرسنل و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی کردستان و تعدادی از مدیران ادارات، نهادها و سازمان‌هایی که برای پیشگیری و درمان بیماری کرونا تلاش کرده‌اند، تقدیر شد و توسط استاندار کردستان لوح تقدیر و سپاس  به دکتر رضاعی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان به واسطه تلاش شبانه‌روزی و  مدیریت کارآمد و مطلوب وی در راستای پیشگیری و مقابله با کرونا تقدیم شد.

دکتر محمد رئیس زاده به عنوان رئیس کل سازمان نظام پزشکی انتخاب شد

به گزارش خبرنگار اداره کل روابط عمومی ؛ کاندیداهای ریاست کل سازمان نظام پزشکی دکتر محمد رئیس زاده؛ دکتر علیرضا اسپید؛ دکتر محمد رازی و دکتر جهانشاه جهانگیری پور بودند که از ۲۷۴ رای شرکت کنندگان برای انتخاب ریاست کل دکتر محمد رئیس زاده با ۱۵۰ رای به عنوان رئیس کل سازمان نظام پزشکی انتخاب شد.

سایر آرای کاندیداهای ریاست کلی به شرح ذیل است:

دکتر علیرضا اسپید ۹۲ رای

دکتر محمد رازی ۲۵ رای

دکتر جهانشاه جهانگیری ۲ رای

 و ۵ رای باطله و صفر رای ممتنع

همچنین نتایج انتخابات هیات رئیسه مجمع عمومی سازمان به شرح ذیل است:

دکتر حسین انصاری مود ۱۲۲ رای

دکتر اردوان یاراحمدی ۹۹ رای

دکتر ایرج کریم فر ۸۸ رای

دکتر سعید شاه قاسمی ۸۶ رای

نتایج انتخابات بازرسان  سازمان نظام پزشکی به شرح ذیل است:

دکتر محمد رضا اقبالی ۱۲۶ رای

دکتر فهیمه قاسمی ۸۰ رای

دکتر علی محمد مظلومیان ۷۶ رای

و دکتر سید امیر پاشا طبائیان ۶۷ رای  (علی البدل)