تجلیل ریاست محترم بیمارستان کوثراز پزشکان مرکز به مناسبت روز پزشک

به مناسبت فرا رسیدن یکم شهریور ماه ، زادروز دانشمند بزرگ و طبیب برجسته ایرانی، شیخ الرئیس ابوعلی سینا و روز پزشک ،دکتر بابک قطبی با حضور در بخش های مختلف بیمارستان ضمن تجلیل از زحمات پزشکان در ارائه خدمات درمانی به مراجعین و بیماران با اهدای شاخه گل از ایشان تقدیر به عمل آوردند.

نماینده ولی فقیه در کردستان از بیماران کرونایی عیادت کرد/ بازدید مسئولین استانی و دانشگاهی از بیمارستان کوثر

نماینده ولی‌فقیه در کردستان همراه با رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با حضور در بیمارستان کوثر سنندج از بیماران بستری در بخش کرونا عیادت کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، پیش از ظهر امروز حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالرضا پورذهبی نماینده ولی فقیه در استان کردستان، حجت الاسلام دکتر مجید بگی مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه، دکتر فرزین رضاعی رئیس دانشگاه و هیات همراه با حضور در بیمارستان کوثر سنندج، ضمن دیدار و عیادت از بیماران، از بخش‌های مختلف از جمله بخش VIP و بخش کرونایی این بیمارستان بازدید نمودند.

در روند این بازدید ضمن ارائه گزارشی از سوی دکتر قطبی رئیس بیمارستان کوثر در خصوص اقدامات درمانی انجام شده به بیماران مبتلا به کووید ۱۹ و سایر بخش‌ها، نماینده ولی‌فقیه در کردستان در جریان اقدامات انجام شده و نحوه خدمات رسانی کادر سلامت این بیمارستان به بیماران بخش کرونا قرار گرفت و از نحوه ارائه خدمات پرسنل به بیماران در بخش‌های مختلف این مرکز درمانی تقدیر و تشکر کرد.

حجت الاسلام پورذهبی با بیان اینکه امید است ویروس کرونا هر چه سریع‌تر نابود و زنجیره بیماری قطع شود، اظهار کرد: از مردم انتظار می‌رود پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرده و مسئولان نیز زمان انجام واکسیناسیون را تسریع ببخشند.

دکتر رضاعی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز در فرایند این بازدید ضمن قدردانی از زحمات پرستاران درگیر با بیماری کرونا به بررسی مشکلات و درخواست‌های پرسنل این بیمارستان پرداخت.

واکسیناسیون کرونا برای مادران باردار با شرایط خاص آغاز شد

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت :برنامه واکسیناسیون مادران باردار واجد شرایط تلقیح واکسن در مراکز بهداشتی درمانی سراسر استان آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، دکتر ابراهیم قادری اظهار کرد:  مادران باردار با سن حاملگی ۱۲ هفته و بیشتر پس از انجام مشاوره تخصصی توسط مراقب سلامت ماما، با صدور گواهی مجوز تلقیح واکسن به مراکز منتخب واکسیناسیون این گروه معرفی خواهند شد.

وی افزود:  واکسیناسیون مادران باردار در همه خانه های بهداشت ضمیمه پایگاه های سلامت  و مراکز خدمات جامع سلامت سراسر استان انجام خواهد شد.

این مقام مسئول به نکاتی در رابطه با واکسیناسیون مادران باردار اشاره کرد و گفت: این گروه بیشتر از سایرین به بیماری کرونا مبتلا نمی شوند، اما در صورت ابتلا، بیماری  نسبت به زنان غیر باردار در سن مشابه، شدیدتر خواهد بود.

 طبق اظهارات دکتر قادری، به دلیل حفظ ایمنی بیشتر  حصول ،نتایج و مستندات کافی، ترجیحاً واکسیناسیون بعد از هفته ۱۲ بارداری و  پایان سه ماهه اول بارداری صورت می پذیرد.

وی تصریح کرد: به علت خطرات ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در سه ماهه سوم بارداری، واکسیناسیون مادران واجد شرایط با سن بارداری ۲۸ هفته و بیشتر در اولویت خواهد بود.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: واکسیناسیون به معنای ایجاد ایمنی قطعی نیست و تداوم اقدامات پیشگیری از ابتلا به کرونا برای مادر باردار و اعضای خانواده الزامی است.

دکتر قادری اذعان کرد: مادران باردار پس از واکسینه شدن درصورت بروز علائم احتمالی ابتلا به بیماری کرونا، بایستی با اطلاع رسانی به مراکز بهداشتی و درمانی یا کد ۴ سامانه ۴۰۳۰ ، جهت اخذ راهنمایی های لازم یا حتی تعیین محل مراجعه جهت بررسی وضعیت، اقدام نمایند.

وی تاکید کرد: برای مادران بارداری که صرفا تحت مراقبت بخش خصوصی هستند ، جهت صدور مجوز واکسیناسیون حداقل ثبت یک بار مراقبت در سامانه سیب ضروری است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان مادران باردار گروه هدف را همه مادران باردار با سن ۳۵ سال و بالاتر،مادران شاغل در بهداشت و درمان،مادران باردار دارای همسر شاغل  بخش های کرونا و یا مراکز بهداشتی مدیریت کرونا، مادران شاغل در گروه‌های شغلی اولویت دریافت واکسن مطابق دستورالعمل های واکسیناسیون کشوری بیان کرد.

دکتر قادری اضافه کرد: مادران باردار با نمایه توده بدنی ۳۵ یا بالاتر، مادران با بارداری های دوقلویی و چندقلویی، بارداری با IVF، مادران باردار با بیماری زمینه ای شامل بیماری دیابت، دیابت بارداری ، قلبی، فشارخون بالا، مصرف داروهای ایمونو ساپرسیو تضعیف کننده سیستم ایمنی، بیماری‌های مزمن کلیوی، آنمی سیکل سل، پیوند اعضاء، سیروز کبدی و آسم واجد شرایط جهت دریافت واکسن کرونا هستند.

افزایش پایگاه‌های تجمیعی واکسیناسیون کرونا در کردستان

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: در حال حاضر ۱۵ پایگاه تجمیعی تزریق واکسن کرونا به منظور افزایش سرعت روند واکسیناسیون در استان راه‌اندازی شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان دکتر ابراهیم قادری اظهار کرد: پایگاه‌های تجمیعی در راستای تسهیل روند واکسیناسیون در استان و دسترسی سریع شهروندان به واکسن با همکاری سپاه، سایر سازمان‌ها و ارگان‌ها راه اندازی شده است.

وی با بیان اینکه اکنون ۱۵ پایگاه تجمیعی در استان جهت انجام واکسیناسیون کووید ۱۹فعالیت دارند، افزود: از این تعداد پنج پایگاه در سنندج فعال است. دکتر قادری تصریح کرد: در سنندج غیر از پایگاه‌های تجمیعی، در برخی مراکز خدمات جامع سلامت شهری هم واکسن تزریق می‌شود. 

وی تصریح کرد: پایگاه‌های تجمیعی شهرستان‌های سقز و دهگلان نیز راه‌اندازی شده و هم اکنون واکسیناسیون کرونا در این مراکز انجام می‌شود.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به پایگاه‌های تجمیعی واکسیناسیون کرونا در سنندج گفت: در بیمارستان آریا واقع در شهرک بهاران، مرکز وحدت در بلوار شبلی جنب درمانگاه وحدت، دانشگاه آزاد اسلامی در بلوار پاسداران سه راه ادب، مرکز شهید بروجردی در بلوار بسیج مستضعفان روبه‌روی میدان تره بار و در سالن ورزشی صالحین بعثت در ورودی ناحیه منفصل شهری ننله واکسیناسیون انجام می‌شود.

وی فهرست پایگاه‌های تجمیعی واکسیناسیون کرونا در بانه را سالن مدیریت بحران شهرداری واقع در جاده سلیمانیه روبه روی دبیرستان امام خمینی (ره)، بیجار پایگاه تجمیعی شهری مدافعان سلامت در میدان آیت الله فاضل گروسی و خیابان آزادگان جنب حوزه علمیه امام صادق (ع )، مرکز آزادی در دهگلان واقع در پایگاه تجمیعی واکسیناسیون فلکه شهید فهمیده، هنرستان فنی حرفه‌ای آزادی، دیواندره پایگاه تجمیعی شهرک شهدا سالن ورزشی سرپوشیده فوتسال، سروآباد در میدان شهیدمرادی دبیرستان سمیه، در سقز خیابان ورزش ورزشگاه شهید کاظمی سالن چند منظوره سقف نارنجی، قروه استادیوم ورزشی شهید چمران قروه در  خیابان فرمانداری، کامیاران سالن ورزشی مدرسه شهید رجایی و مرکز در خیابان سید جمال الدین اسدآبادی و خیابان مصطفی خمینی و مریوان در بیمارستان بوعلی و پایگاه پوریای ولی مریوان در بلوار معلم پایین تر از میدان شهدا، کوچه ورزش مجتمع ورزشی پوریای ولی عنوان کرد.

دستور وزیر بهداشت برای آغاز واکسیناسیون گروه هدف سنی در استان های ایلام، کرمانشاه و کردستان

به گزارش وبدا، متن ابلاغیه وزیر بهداشت به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر رئیسی
معاون محترم بهداشت

با سلام؛

شایسته است گروه هدف سنی جهت واکسیناسیون علیه کووید_۱۹ در استان های ایلام، کرمانشاه و کردستان همچون استان های جنوبی، جنوب شرقی و شرق کشور ثبت نام و فراخوان و واکسیناسیون انجام شود.

دکتر سعید نمکی

بابک قطبی برای چهار سال دیگر رئیس سازمان نظام پزشکی سنندج شد

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج اظهار کرد: هشتمین دوره انتخابات نظام پزشکی کردستان همزمان با سراسر کشور در گروه‌های پزشکی عمومی و تخصصی، دندانپزشکی، داروسازی، مامایی، علوم آزمایشگاهی و لیسانسیه پروانه‌دار برگزار شد.

در گروه پزشکان  وحید یوسفی‌نژاد با ۱۹۵ رأی، بابک قطبی ۱۹۳ رأی، بایزید قادری ۱۳۹ رأی، سیروس همت‌پور ۱۳۱ رأی، عزت‌الله رحیمی ۱۲۵ رأی، حسن معیری ۱۲۳ رأی، شمسی زارع ۱۱۸ رأی، شعله شاه‌غیبی ۱۱۳ رأی، بهزاد احسن ۱۰۱ رأی و شهاب امینی با ۹۹ رأی به‌ عنوان اعضای گروه پزشکی عمومی و تخصصی هیأت مدیره سازمان نظام پزشکی این دوره انتخاب شدند. 

در گروه دندانپزشکی نیز شهرام بهمنی با ۹۱ رأی و دکتر افشین شادی با ۷۹ رأی و آرامش راه‌حق با ۲۲ رأی در گروه علوم آزمایشگاهی، در گروه مامایی فریبا ابتکار با ۷۸ رأی و محسن حسینی با ۴۰ رأی در گروه کارشناسان پروانه‌دار، در گروه داروسازان آرام کرمی با ۳۲ رأی و سوسن عباس‌پناه با ۳۰ رأی انتخاب شدند.

در انتخابات داخلی هیات رئیسه نیز، دکتر بابک قطبی برای چهار سال دیگر به عنوان رئیس سازمان نظام پزشکی سنندج و شورای هماهنگی استان کردستان انتخاب شد.

قطبی از نیروهای بومی استان کردستان ریاست بیمارستان بعثت سنندج و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی در کارنامه فعالیتی‌اش دارد و اکنون نیز جدای از ریاست بیمارستان کوثر سنندج، ریاست هیات پزشکی ورزشی استان را نیز برعهده دارد.

راه شناختن واکسن تقلبی کرونا

حسین کیوانی در خصوص تزریق واکسن کرونا در بازار سیاه و اینکه آیا می‌توان تشخیص افراد واکسن تقلبی زده اند؟، گفت: به هیچ وجه توصیه نمی‌شود، افراد از واکسن‌هایی که از طریق کانالی به غیر از وزارت بهداشت و مراجع قانونی وارد کشور شده اند، استفاده کنند چرا که نگهداری این واکسن‌ها به ویژه واکسن فایزر باید در برودت خاصی صورت گیرد و اگر در دمای مناسب نگهداری نشوند، ممکن است عامل اصلی اثربخشی واکسن تجزیه شود، چون این عامل عمر کوتاهی دارد و از این رو حمل در دمای منفی ۷۰ و منفی ۳۰ درجه برای آن‌ها تعیین شده است.

این متخصص ویروس شناسی ضمن اشاره به اینکه هیچ گونه اعتمادی به واکسن‌هایی که به صورت متفرقه وارد کشور می‌شوند، نیست، افزود: افرادی که هزینه‌های بسیاری برای تزریق این واکسن‌ها دریافت می‌کنند، متخصص نیستند و احتمالا به قصد سودجویی این اقدام را انجام می‌دهند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه اگر واکسنی به صورت مجاز و از مبادی قانونی وارد کشور شده باشد، مقدار اثر بخشیش با تولید آنتی‌بادی مشخص می‌شود، ادامه داد: اگر آنتی‌ژنی که در واکسن استفاده شده ۳ هفته بعد از تزریق دز دوم در بدن شخص موجود باشد، می‌توانیم بگوییم فرد واکسینه شده است.

وی توضیح داد: البته کیتی که برای مشخص کردن مقدار آنتی‌بادی مورد استفاده قرار می‌گیرد، برای واکسن‌های مختلف متفاوت است و از آنجایی که واکسن‌هایی نظیر فایزر، مدرنا، اسپوتنیک و آسترازنکا ایمنی را بر علیه یک پروتئین ویروس در بدن ایجاد می‌کنند حتما باید آنتی‌بادی اختصاصی بر علیه آن پروتئین که همان اسپایک یا شاخک‌های سطح ویروس که مسئول اتصال ویروس به گیرنده‌اش در سلول انسان هستند، اندازه گیری شود و اگر کیتی استفاده گردد که آنتی‌ژن مورد نظر را نداشته باشد، نتیجه آزمایش منفی می‌شود که به آن منفی کاذب می‌گوییم.

تکذیب شایعه آغاز واکسیناسیون متولدین ۱۳۴۸ تا ۱۳۸۱

به گزارش اداره کل روابط عمومی ، در کانال تلگرامی وزارت بهداشت آمده است: در روزهای اخیر شایعه ای در فضای مجازی مبنی بر “آغاز واکسیناسیون متولدین ۱۳۴۸ تا ۱۳۸۱ به تفکیک روز” منتشر شده که به هیچ عنوان مورد تایید نمی‌باشد.

هموطنان عزیز برای اطلاع از آخرین تصمیمات گروه های هدف فراخوانده شده برای واکسیناسیون می توانند به سایت وزارت بهداشت به آدرس Behdasht.gov.ir ،رسانه ملی و خبرگزاری های معتبر و نیز سامانه Salamat.gov.ir مراجعه کنند.

ضرب الاجل یک هفته ای رییس جمهور برای نهایی کردن طرح تحول در نحوه مقابله با کرونا

به گزارش وبدا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، رییس  جمهور با تاکید بر اینکه باید از انفعال در نحوه مقابله با کرونا خارج شویم و رویکردهای فعالانه اتخاذ شود، تصریح کرد: ضروری است که سازوکارهای متناسب برای بسیج نیروهای داوطلب و نهادهای مردمی طراحی شود.

آیت الله رییسی با اشاره به ضرورت دریافت پیشنهادات تخصصی دانشگاههای علوم پزشکی و تجربیات عملی دستگاه های اجرایی سراسر کشور برای نهایی کردن طرح تحول در مقابله با کرونا، خاطرنشان کرد: دانشگاه های علوم پزشکی و استانداری‌های سراسر کشور هرچه زودتر تجارب یک سال و نیم اخیر در مقابله با کرونا، موانع پیش رو و پیشنهادات تحولی خود را به وزارت بهداشت و وزارت کشور ارسال نمایند.

رییس جمهور همچنین تاکید کرد: طرح جامع تحول در نحوه مقابله با ویروس کرونا با استفاده از تجربیات یک سال و نیم اخیر کشور در کمیته ویژه ای تدوین و هفته آتی در دستور کار جلسه ستاد ملی قرار خواهد گرفت.

دکتر رییسی افزود: طرح جامع تحول شامل پروتکل های بهداشتی، سازوکارهای درمانی، فرآیند تامین و تولید واکسن، سازوکار واکسیناسیون عمومی، برآورد وضعیت آینده کرونا و راهکارهای پیشگیری و نحوه مواجهه با انواع جهش یافته ویروس، سازوکارهای حمایت از کسب و کارهای متضرر از کرونا، نحوه حمایت شایسته از کادر درمان و افزایش مشارکت مردم و نهادهای مردمی در بخش های مختلف خواهد بود.

آیت الله رییسی با بیان اینکه تدوین طرح تحول در نحوه مقابله با کرونا بلافاصله پس از پایان انتخابات، زیر نظر دفتر رییس جمهور آغاز شده بود، اظهار داشت: با دریافت نظرات کارگروه‌های تخصصی و فراخوان پیشنهادات نو و اخذ تجربیات از مجامع علمی و تخصصی سراسر کشور، این طرح وارد مرحله نهایی و تصویب در ستاد ملی کرونا خواهد شد.

رییس جمهور با بیان اینکه باید خودمان را مجهز کنیم که اگر کرونا ادامه داشت چگونه کشور را اداره کنیم، تصریح کرد: در عین حمایت از تولید داخلی واکسن، برای واردات واکسن از خارج نیز از هیچ اقدامی فروگذار نخواهیم کرد.

دکتر رییسی همچنین در این جلسه وضعیت برخی استانها از جمله گلستان و خراسان رضوی که شرایط حادتری دارند را درارتباط ویدئو کنفرانسی و در گفت و گوی مستقیم با استانداران این استانها، پیگیری کرد.

اعضای ستاد ملی کرونا نیز در سخنانی ضمن تقدیر از اهتمام آیت الله رییسی در تشکیل جلسه کمیته های تخصصی و ستادملی کرونا بلافاصله بعد از مراسم تنفیذ و تحلیف، گزارشی از عملکرد حوزه های خود ارائه کردند.