به گزارش وبدا، روز گذشته (یکشنبه) دکتر سیماسادات لاری در پایگاه وصال سازمان انتقال خون حضور پیدا کرد. دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی ایران و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی از ساعتی قبل در پایگاه وصال سازمان انتقال خون حضور داشتند تا با اهدای خون همراهی خود را با پویش دانشجویی «اهدای خون، تداوم زندگی» اعلام کنند.
در این برنامه خداپسندانه چهرههای بسیاری از مدیران ستادی وزارت بهداشت و مدیران دانشگاههای علوم پزشکی نیز حضور داشتند. دکتر سیدعابدین حسینی آهنگری مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، دکتر حسن زائریلطف مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت، مهندس رحمان خدابندهلو مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت، دکتر محمد علی امام هادی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر محمدحسین پورغریب معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران، سیده مریم حسینی معاون مدیر کل فرهنگی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و تعدادی از دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران حضور یافتند و با این پویش همراهی کردند.
همزمان با این برنامه که به مناسبت روز ۱۴ ژوئن، «روز جهانی اهدای خون» در پایگاه وصال سازمان انتقال خون تهران در جریان بود، دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور نیز با اهدای خون با پویش دانشجویی «اهدای خون، تداوم زندگی» همراهی کردند. قرار است این برنامه طی دو روز و در روزهای۲۳ و ۲۴ خردادماه در میان دانشگاهای علوم پزشکی سراسر کشور اجرا شود.
معاون وزارت بهداشت پس از اهدای خون و پیوستن به پویش «اهدای خون، تداوم زندگی» در جمع دانشجویان و معاونان فرهنگی و دانشجویی عنوان کرد: اهدای خون یک کار خداپسندانه و فرهنگی است که نیاز است تا دانشجویان ما که در تمام کارهای فرهنگی پیشقدم هستند در زمینه اهدای خون نیز پیش قدم شده و بهطور گسترده با پویش دانشجویی«اهدای خون، تداوم زندگی» همراه و همراستا شوند.
او اضافه کرد: کارهای دانشجویی معمولا بسیار پرشور و با استقبال گسترده انجام میگیرد. ما باید تلاش کنیم در کنار دانشجویان و جوانان، فرهنگ اهدای خون را در بین زنان جامعه رواج دهیم تا همه به این پویش خیرخواهانه بپیوندند.
معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت نهادینه شدن فرهنگ اهدای خون را یک ضرورت دانست و گفت: اهدای خون نباید به صورت هیجانی و نقطهای باشد بلکه باید این فرهنگ در کشور به طور مستمر رواج داشته باشد، خوشبختانه جامعه و جوانان و دانشجویان در این زمینه بسیار پیشقدم بوده و همواره داوطلب فعالیتهای خیرخواهانه هستند.
سخنگوی وزارت بهداشت، پویش دانشجویی «اهدای خون، تداوم زندگی» را یک اقدام خیرخواهانه و موثر خواند و گفت: سال گذشته تفاهمنامهای بین معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و سازمان انتقال خون ایران منعقد شد تا راهگشای فعالیتهای خیرخواهانه در زمینه اهدای خون باشد. خوشبختانه این تفاهمنامه به نفع دانشجویان و سازمان انتقال خون ایران است و آینده خوبی را در این زمینه پیشبینی میکنیم.
او افزود: امروزه و با شیوع کرونا، ذخایر خونی کشور و همچنین همهجای دنیا کاهش پیدا کرده است، اما تلاش ما این است که این فرهنگ را جا بیندازیم تا ارزش اهدای خون درجامعه دانسته شود تا در سالهای آتی با مشکلی در این زمینه مواجه نشویم.
اهدای خون در کشور ما ۸ درصد کمتر شده است
در ادامه این برنامه دکتر پیمان عشقی مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با اهدای شاخهگلهایی درکنار اهداء کنندگان خون قرار گرفت تا از اقدام خداپسندانه آنها برای اهدای خون تجلیل و تقدیر کند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در صحبتهای کوتاهی در جمع دانشجویان و مسؤولان دانشگاههای علوم پزشکی و وزارت بهداشت عنوان کرد: شیوع کرونا در تمام دنیا بحرانی را آفرید که با تمام بحرانهای دیگر در جامعه متفاوت بود. این بحران در زمینه اهدای خون در تمام دنیا تاثیر گذاشت.
عشقی ادامه داد: در روزهای اول شیوع کرونا در جهان، اهدای خون تا حدود ۷۰ درصد کاهش پیدا کرد در ایران نیز با کاهش ۳۰ درصدی همراه بودیم، اما باری دیگر این اقدام خیرخواهانه از سر گرفته شد. درحال حاضر اهدای خون در کشور ما نسبت به شرایط عادی حدود ۸ درصد کم شده است که نسبت به کشورهای منطقه وضعیت بسیاری خوبی داریم. چرا که در ایام شیوع کرونا اهدای خون در کشورهای منطقه بین ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش پیدا کرد.
او همچنین عنوان کرد: ۶۰ درصد اهداءکنندگان خون در کشور ما افرادی هستند که به طور مستمر در سال خون اهدا میکنند. افرادی که بیش از دوبار اهدای خون انجام میدهند را اهداءکنندگان مستمر میدانیم که متاسفانه جمعیت این عزیزان روبه مسنتر شدن است. انتظار ما این است که دانشجویان، جوانان و بانوان نیز بیش از گذشته به این کار خیرخواهانه و عامالمنفعه بپیوندند و از باورهای غلط در زمینه اهدای خون فاصله بگیرند.
معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه از بخشی از ساختمان پایگاه وصال اهدای خون بازدید به عمل آورد که دفترکار پیشین نخستوزیرانی چون قوامالسلطنه و دکتر محمد مصدق در دوران نخستوزیریشان محسوب میشده است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون در این بازدید به قسمتی از ساختمان پایگاه وصال اهدای خون ایران اشاره کرد و گفت: این ساختمان دارای قدمتی ۱۱۰ ساله است که محل زندگی و کار قوامالسلطنه بوده است و در ادامه مصدق در این مکان مستقر شده است . تلاش داریم بهسازی در این ساختمان اتفاق بیفتد که تاکنون در این خصوص ۵۰۰ میلیون تومان هزینه شده است و احتمال میدهیم حدود دو میلیارد تومان جهت بهسازی کامل این بخش از ساختمان هزینه کنیم. قرار است که در این مکان «موزه اهدای خون ایران» تاسیس شود.
سازمان جهانی بهداشت روز ۱۴ ژوئن مصادف با ۲۴ خردادماه را به نام روز جهانی اهداکنندگان خون نامگذاری کرده است و در این راستا با دستور مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پویش دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور با عنوان«اهدای خون، تداوم زندگی» در روزهای ۲۳ و ۲۴ خردادماه برگزار میشود.