بابک قطبی برای چهار سال دیگر رئیس هیات پزشکی ورزشی کردستان شد/احداث مرکز تخصصی پزشکی ورزشی در کردستان

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، غلامرضا نوروزی رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی ظهر امروز در مجمع انتخابات هیات پزشکی ورزشی استان کردستان اظهار کرد: طی چند سال اخیر نتوانستیم امکانات و تجهیزات مناسبی در اختیار کردستان قرار دهیم اما با برنامه‌ریزی که با اداره کل ورزش و جوانان استان انجام داده‌ایم، قرار است مکان مناسب در اختیار ما قرار گیرد تا بتوان مرکز خدمات پزشکی ورزشی برای ورزشکاران احداث شود.

وی افزود: در حال حاضر ساماندهی خوبی در سطح کشور در هیات‌های پزشکی ورزشی انجام گرفته و مهم‌ترین هدف ما مبارزه با دوپینگ ورزشکاران و ارائه خدمات مناسب به آنان است.

رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی ادامه داد: کلینیک پزشکی ورزشی در سطح کشور در چند استان وجود دارد اما کافی نیست و به دنبال ارتقای این مراکز و احداث مراکز جدید در دیگر استان‌ها هستیم.

نوروزی یادآور شد: احداث پژوهشکده یکی دیگر از اهداف و برنامه‌های این فدراسیون در ۴ سال آینده است تا بتوانیم ظرفیت‌ها و استعدادهای ورزشی کشور را به خوبی شناسایی کنیم.

وی بیان کرد: طی سال‌های ۹۸ و ۹۹ به واسطه شیوع ویروس کرونا به شدت آمار ورزشکاران ساماندهی شده در این فدراسیون کاهش یافت و همین مسئله باعث شد میزان درآمدهای فدراسیون کاهش یابد و نتوانیم آنگونه که باید به ورزشکاران آسیب‌دیده خدمت‌رسانی کنیم که برای رفع این مشکل به دنبال ایجاد درآمد پایدار برای فدراسیون هستیم.

گفتنی است، در پایان این مجمع بابک قطبی با رای اعضای مجمع با کسب ۱۶ رای از ۱۶ رای ماخوذه به مدت ۴ سال به عنوان رئیس هیئت پزشکی ورزشی استان کردستان منصوب شد.

فاز دوم واکسیناسیون کادر درمان علیه کووید۱۹ آغاز شد

به گزارش اداره کل روابط عمومی دکتر کیانوش جهانپور، با انتشار توئیتی نوشت: پس از ارزیابی مطلوب فاز اول، به دستور وزیر بهداشت، فاز دوم واکسیناسیون کادر درمان و مدافعان سلامت، این بار با واکسیناسیون ۱۰۰ هزار نفر در بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی درمانی سراسر کشور کلید خورد.

واکسیناسیون کرونا در کشور از روز ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ با تزریق واکسن به کادر بهداشت و درمان بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌ها و به وسیله واکسن روسی «اسپوتنیک وی» آغاز شده است.

بر اساس اولویت‌های سند ملی واکسیناسیون کووید ۱۹، یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از گروه‌های آسیب پذیر شامل کادر بهداشت و درمان و سالمندان تا پیش از نوروز ۱۴۰۰ در کشور واکسینه خواهند شد.

مصوبات چهل و هشتمین جلسه شورای عالی نظام پزشکی

به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، مصوبات چهل و هشتمین جلسه شورای عالی به شرح ذیل است: 

**پس از بحث و تبادل نظر در خصوص پیشنهادات کمیسیون تخصصی مشورتی تبلیغات به منظور تغییر و اصلاح دستور العمل نحوه صدور مجوز و نظارت بر تبلیغات و انتشار آگهی های داروئی ، موادخوراکی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی و امور پزشکی (مصوب ۲۵/۰۷/۱۳۹۷  شورای عالی) ، با تغییر عنوان دستور العمل مذکور به دستور العمل نحوه اطلاع رسانی امور پزشکی ، تبلیغات و انتشار آگهی های داروئی ، موادخوراکی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی و اعمال اصلاحات به شرح پیوست موافقت گردید.

**با توجه به مصوبه شماره ۴ سی و هفتمین جلسه شورای عالی مورخ ۲۲/۰۳/۱۳۹۹ و پیرو ارائه گزارش کمیسیون تخصصی مشورتی طرح ها و لوایح و آئین نامه ها در خصوص آئین نامه پیشنهادی حدود صلاحیت فیزیوتراپیست ها که با همکاری کمیسیون تخصصی مشورتی تنظیم روابط و تعیین حدود صلاحیت صاحب حرف پزشکی تدوین گردیده ، ضمن تصویب  آئین نامه مذکور به شرح پیوست مقرر گردید در اسرع وقت پیگیری های لازم جهت طرح در کمیسیون ملی تعیین صلاحیت شاغلین حرف پزشکی و وابسته صورت پذیرد.

**مکاتبه شماره ۱۰۰۰۴/۲۰/۱۰۰/۱۳۹۹  مورخ ۱۴/۱۱/۱۳۹۹ رئیس محترم کمیسیون طرح ها و لوایح و آئین نامه ها در خصوص اصلاح بند ۹ دستور العمل اجرایی فعالیت پزشکان و دندانپزشکان در شهر دوم مطرح و پس از بحث و تبادل نظر و هماهنگی با معاون کل محترم وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی مقرر گردید موضوع در جلسه ای  با حضور جناب آقای دکتر حریرچی ، جناب آقای دکتر  اسپید نایب رئیس اول محترم شورای عالی ، جناب آقای دکتر فرقان رئیس محترم کمیسیون طرح ها و لوایح و آئین نامه ها ، جناب آقای دکتر جهانگیری معاون محترم فنی و نظارت سازمان ، دندانپزشکان محترم عضو شورای عالی ، جناب آقای دکتر بیرجندی نژاد عضو محترم شورای عالی ، جناب آقای دکتر محمد مهدی مطهری رئیس محترم شورای هماهنگی نظام پزشکی های استان گلستان و  سرکار خانم سعادت عضو محترم شورای عالی بررسی و پیشنهاد عملیاتی جهت حل این مشکل ارائه گردد.

**مکاتبه شماره  569/273/1399  مورخ ۲۰/۱۱/۱۳۹۹  رئیس محترم نظام پزشکی مشهد مبنی بر  درخواست راه اندازی  شعبه دوم هیات بدوی مطرح و با توجه به تائید معاون محترم انتظامی سازمان ، پس از بررسی مورد موافقت قرار گرفت .

**پس از بحث و تبادل نظر در خصوص چگونگی تامین و تزریق واکسن کووید ۱۹ ضمن تاکید بر لزوم انجام واکسیناسیون کلیه آحاد جامعه در اولین فرصت مقرر گردید با توجه به اینکه برخی از موسسات و همکاران عضو جامعه پزشکی منجمله موسسات و دفاتر کار گروه  توانبخشی در لیست اولویت اعلامی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی جهت تزریق واکسن کووید ۱۹ قرار نگرفتند ، سازمان در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام نماید .

**پیرو ارائه گزارش رئیس محترم شورای هماهنگی استان فارس در خصوص خسارات وارده به هموطنان عزیز شهرستان دنا و شهر سی سخت ، در حادثه زمین لرزه اخیر ، ضمن اعلام همدردی و آمادگی برای هر گونه مساعدت مقرر گردید جلسه ستاد پیشگیری و مدیریت بحران در حوادث طبیعی و سوانح غیر مترقبه سازمان در اسرع وقت تشکیل و نسبت به جذب مساعدت های نقدی و غیر نقدی جهت آسیب دیدگان این واقعه اقدام گردد.

همچنین از سرعت عمل همکاران حوزه سلامت در رسیدگی به مصدومان این حادثه تقدیر بعمل آمد .

نگرانی کادر درمان بیمارستان‌ها از ورود موج چهارم کرونا

به گزارش اداره کل روابط عمومی روزنامه ایران در گزارشی به بررسی چرایی افزایش ورودی مراکز درمانی پایتخت در روزهای گذشته پرداخته است که در ذیل می خوانید:

ویروس کرونا پس از سه مرحله اوج و رسیدن آمار به قله مرگ و میر بار دیگر وارد خط صعودی شد. اگرچه هنوز آمار مرگ و میر کرونا دورقمی است و نسبت به یک ماه و نیم پیش کاهش آمار جانباختگان آشکار است اما خبرها حکایت از این دارد که تخت‌های بیمارستانی در حال پر شدن هستند و آی سی یو‌ها که در چند هفته اخیر تقریباً خالی از بیمار کرونایی بودند، یک به یک اشغال می‌شوند. در همین حال و مطابق اعلام مسئولان، ایران وارد پیک چهارم کرونا شده است که البته زنگ هشدار ورود به موج چهارم ازهفته‌های گذشته نواخته شده بود. زمانی که رنگ شهرها به سمت خطر نزدیک شدند. به گونه‌ای که پس از افزایش مراجعات سرپایی در برخی شهرها، از تعداد شهرهای آبی کاسته شد و در عوض شهرها از آبی به زرد و از زرد به نارنجی و از نارنجی به قرمز تغییر رنگ دادند. با این همه، ایران در حالی به تعبیر مدیران وزارت بهداشت در اول گردنه پرالتهاب خیز چهارم کرونا است که ویروس جهش یافته انگلیسی نیز در همه نقاط آن چرخیده است و به باور متخصصان حوزه سلامت؛ شیوع این ویروس جهش‌یافته در صورت عدم پایبندی مردم به دستورالعمل‌های بهداشتی می‌تواند منجر به ایجاد موج خیلی وحشتناکی شود.


به هر ترتیب، موج چهارم کرونا در حالی نزدیک شده و در حال رقم خوردن است که چرخش ویروس جهش‌یافته انگلیسی چاله جدیدی را دراین موج ایجاد کرده است. موضوعی که در کنار غفلت و بی‌توجهی مردم به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی نگرانی‌های شدیدی را برای حوزه سلامت ایجاد کرده است.


معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران درباره تظاهرات بالینی کرونای انگلیسی به «ایران» می‌گوید: «تظاهرات بالینی کرونای انگلیسی با ویروس قبلی تفاوت خاصی ندارد به جز اینکه درصد سرایت ویروس جهش‌یافته بیشتر است و از طرفی در افراد جوان شدت بیماری‌زایی بیشتری ایجاد می‌کند. اینکه مردم چکار کنند تا به کرونای انگلیسی گرفتار نشوند، پاسخش شفاف است. پروتکل‌های بهداشتی همان قبلی‌ها هستند و هیچ چیزی تغییر نکرده است اما اهمیت کرونای جهش‌یافته از نظر رصد بهداشتی و مراکز درمانی است؛ ما نگران این هستیم خیز جدیدی که اتفاق افتاده چقدر مرتبط با ویروس جهش‌یافته است و از طرفی باید بتوانیم میزان شناسایی را بالا ببریم.»


دکتر نادر توکلی در ادامه با بیان اینکه در رابطه با ویروس جهش‌یافته انگلیسی دو نکته حائز اهمیت است، می‌افزاید: آگاهی و اطلاع‌رسانی مردم مهم است. به هر حال به نظر می‌رسد؛ میزان سرایت ویروس جهش‌یافته بالا است و چون ۸۰ درصد انتقال و میزان بروز بیماری در مجامع خصوصی و جمع‌های خودمانی مانند رستوران‌ها و پاساژ‌ها و… اتفاق می‌افتد، بنابراین شانس ابتلا افزایش می‌یابد. وقتی انتقال ویروس راحت می‌شود زنجیره انتقال ویروس ساده‌تر شده و با ادامه ساده‌انگاری‌های مردم بیماری‌زایی ویروس جهش‌یافته بالاتر می‌رود.


 توکلی در همین زمینه اضافه می‌کند: ویروس جهش‌یافته بیشتر افراد جوان را درگیر می‌کند و با توجه به اینکه قشر جوان جامعه در این جمع‌ها شرکت می‌کنند ریسک ابتلا برای قشر جوان و فعال جامعه زیاد است.


درمان مبتلایان با مراجعه زودهنگام
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در تهران با اشاره به اینکه ویروس جهش‌یافته در کل کشور پخش شده است در ادامه از آماده‌باش مراکز درمانی و حوزه بهداشت در کشور برای کنترل این ویروس خبر می‌دهد و عنوان می‌کند: ستاد مقابله با کرونا دستورالعمل‌های مشخصی را به بیمارستان‌ها داده است از جمله اینکه اگرکسی سابقه سفر به کشورهای اروپایی را داشته باشد و همچنین اگر افراد جوان با شدت درگیری بالا به مراکز درمانی مراجعه کنند، نمونه‌گیری انجام می‌دهیم. از طرفی حوزه بهداشت نیز از تمام افراد خانواده مبتلایان و کسانی که در دو هفته اخیر سابقه تماس داشتند، تست می‌گیرد و در صورت ابتلا به ویروس جهش‌یافته ایزوله و قرنطینه می‌شوند.


توکلی در پاسخ به اینکه آیا اعضای خانواده ۷ نفر از مبتلایان به ویروس جهش‌یافته انگلیسی در تهران قرنطینه شده‌اند، می‌گوید: همه اعضای خانواده این مبتلایان تست دادند، مواردی از اعضای خانواده این افراد که نتایج تست‌شان مثبت بود با نظارت حوزه بهداشت قرنطینه شده‌اند. به گفته او، با نزدیک شدن به ۱۵ اسفند بیمارستان‌ها فعالیت‌های الکتیوشان را تعطیل کرده‌اند. بنابراین مشکلی در تأمین تخت و تجهیزات پزشکی و دارو برای مبتلایان جدید نخواهیم داشت گرچه اعلام آماده‌باش داده شده است ما از مردم می‌خواهیم چنانچه درگیر بیماری شدند زودهنگام مراجعه کنند تا درمان مناسب را دریافت کنند. توکلی درباره شیب مبتلایان به کرونا هم می‌گوید: «وضعیت شیب ابتلا با خیزشی رو به بالا همراه است. تعداد بستری‌های روزانه در تهران  در هفته گذشته نزدیک به دو هزار نفر بود که در هفته‌های اخیر این رقم به هزار و ۶۰۰ نفر افت پیدا کرده بود روزانه بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر بستری داریم که با کاهش پیک این رقم به ۹۰ نفر در روز هم رسیده بود. نکته مهم درباره افزایش آمار مبتلایان در رنج سنی ۱۰ تا ۲۰ سال است. آمارهای ما نشان می‌دهد روند ابتلا درافراد  10 تا ۲۰ سال از میزان ۶٫۵ درصد به ۱۰ درصد رسیده است. این رقم در افراد ۳۰ تا ۴۰ سال از ۲۵ درصد به ۲۸ درصد افزایش یافته است با این حال بیشترین افزایش ابتلا را در گروه سنی ۱۰ تا ۲۰ سال شاهد هستیم که شاید بخشی از آن منتسب باشد به کاهش سن بروز بیماری بر اثر ابتلا به ویروس جهش‌یافته یعنی همان نکته‌ای که خیز چهارم را به مسأله نگران‌کننده بدل کرده است.


 دو ظرفیت مهم برای کنترل پیک چهارم کرونا
مدیر اورژانس بیمارستان سینا نیز درباره روند تغییرات اپیدمی کرونا و چرایی افزایش ورودی‌های بیمارستان‌های پایتخت طی روزهای اخیر به «ایران» می‌گوید: در اواسط  دی ماه شیب نزولی  ورودی بیمارستان‌ها بخصوص در پایتخت به چشم می‌خورد. یعنی به صورت خیلی شفاف ورودی بیمارستان‌ها بسیار پایین آمد. حتی در برخی روزها تعداد موارد بستری در تهران به صفر رسید. این خبر خیلی خوبی بود، اولاً؛ کادر درمان تمدید روحیه کردند دوم اینکه بخش‌های درمانی غیرکرونایی که مدت‌ها تعطیل شده بود و بیماران قلبی، سرطان و غدد ماه‌ها پشت صف منتظر درمان بودند، با خلوت شدن بیمارستان‌ها روند درمانشان ادامه یافت و با شروع جراحی‌ها و پیگیری وضعیت درمان مبتلایان به سرطان، امید به زندگی نیز بالا رفت.


دکتر حسین کرمانپور در ادامه می‌افزاید: مردم یک سال است از طریق رسانه‌های گروهی، مکتوب و شبکه‌های اجتماعی  چهار موضوع شست‌وشوی دست‌ها، استفاده از ماسک، دوری از دورهمی و سفر، رعایت فاصله گذاری اجتماعی را آموزش  دیده‌اند و اگر قرار بود سر کلاس باشند الان مدرک دکترای این آموزش‌ها را گرفته بودند. با وجود این از اواسط بهمن ماه ورودی بیمارستان‌ها به شکل باران‌ریز شروع شد. دلیل این اتفاق را باید در ۲۰ تا ۲۵ روز قبل جست وجو کرد. یعنی باید ببینیم دی ماه چه اتفاقی افتاد که عوارضش اکنون آشکار می‌شود. کرمانپور می‌گوید: طبق بررسی‌های اپیدمیولوژیک چند عامل منجربه افزایش موارد بستری در امروز شده است. اول، یک سال درگیری با ویروس مردم را خسته کرده است، مدعی‌ترین کشورها هم هنوز نتوانسته‌اند بیماری را کنترل و مدیریت کنند. این مسأله حوصله مردم را سر برده است از طرفی مردم منتظرند دیگران معجزه کنند یعنی یکی پیدا شود و برایشان کاری کند. در حالی که خودمان جزو این جمع هستیم. به این معنا که دولت اختیار و توان خودش را در این یک سال نشان داده که تا چه حدی می‌تواند در میدان کمک به مردم باشد. مردم هم خودشان را در این یک سال آزموده‌اند. خستگی یک‌ساله مردم مثل فنر جمع شده و هر لحظه شل کردن موضوع که در ۲۵ روز گذشته اتفاق افتاد مثل برگزاری کنسرت در کیش یا برداشتن محدودیت‌های سفر می‌توانست به بحران دامن بزند. به عبارتی اجازه سفر به جزایر جنوبی کشور نه تنها باعث آلودگی مسافران می‌شود بلکه در افرادی که سفر هم نرفتند این ذهنیت را ایجاد می‌کند که وقتی مقررات را سفت و سخت اجرا نمی‌کنند، پس می‌شود کاری کرد. همین‌ها باعث می‌شود مردم در مناطق خودشان حرکت‌های جمعی را شروع کنند. به هر حال فصل کاسبی و کشاورزی است در نتیجه این فنر به سمت میزان اشکالی که در آدم‌ها به وجود آمده، آزادسازی می‌شود. به گفته او، شل کردن و سفت کردن محدودیت‌ها  و نیاز مردم به بازسازی وضعیت روانی‌شان در دی ماه موجب می‌شود تظاهرات بالینی چنین رفتارهایی در بهمن و اسفندماه بروز پیدا کند. پیش‌بینی ما این است هنوز در آغاز پیک چهارم قرار داریم و همان‌طور که رئیس جمهوری هم اعلام کرده است، موج چهارم اواسط اسفند است. مدیر کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در ادامه درباره علت تغییر رفتار مردم در پیک اخیر نیز عنوان می‌کند: مشاهدات ما در اورژانس که از نزدیک بیماران را می‌بینیم نشان می‌دهد شل شدگی (عادی انگاری) در مردم مثل پیک اول و دوم و سوم بیماری نیست. به نظر می‌رسد مردم بااحتیاط شل شده‌اند و منتظرند یک نفر محکم بگوید شل نشوید. در حالی که دوره‌های قبل کاری به حرف‌های دیگران نداشتند.


او با بیان اینکه ما اکنون دو ثروت مهم برای کنترل پیک چهارم کرونا داریم، می‌گوید: جامعه پزشکی در این یک سال پای کار بوده و امتحانش را پس داده است. اعتماد مردم به جامعه پزشکی اگر پیش از کرونا ۵۰ بود الان به عدد ۹۰ درصد رسیده است. پس لازم است جامعه پزشکی با آموزش‌های متقن جلو بیایند. مردم حرف این گروه از پزشکان را که ارتباط حکومتی ندارند، گوش می‌دهند. دوم استفاده از ظرفیت سلبریتی‌ها است. به نظرم وقت آن رسیده که در آستانه شب عید با توصیه‌های دلسوزانه در کنار مردم قرار بگیرند و در شبکه‌های اجتماعی تولید محتوا کنند پیش از آنکه بیمارستان‌ها شلوغ شود، هر اندازه بیمارستان‌ها شلوغ شود انتظار مرگ و میر هم بالا می‌رود. به هر حال خدمت‌رسانی در بیمارستان شلوغ مثل بیمارستان‌های خلوت نیست.


کرمانپور تأکید می‌کند: ثروت  بعدی آگاهی مردم است. اینکه مردم بخواهند شب عید آرامی داشته باشند باید به دانسته‌های خودشان تکیه کنند. تحقیقات نشان می‌دهد امسال میزان آنفلوانزا و سرماخوردگی تا ۷۰ درصد کاهش یافته است که نشان دهنده تأثیرگذاری و آگاهی از استفاده ماسک است.


او در پایان به این نکته هم اشاره می‌کند که اگرچه واکسن می‌آید اما از آنطرف نیز جهش‌های ویروس شروع شده یعنی ویروس وارد فاز دفاعی شده و به سمت بیماری‌زایی و انتقال بیشتر می‌رود. بنابراین ورود واکسن سد دفاعی ویروس را می‌شکند.


از طرفی این روزها باید حواسمان به کودکان بیشتر باشد. کودکان چون ناقلان بی‌علامتند، خطرشان بیشتر است. خانواده‌ها مراقب باشند از جا در رفتن فنر باعث نشود نقل و انتقالات ویروس بیشتر شود. منتظر باشیم تا عید امسال بگذرد، واکسن هم بیاید و مردم هم رعایت کنند تا این موج برخلاف موج‌های قبلی زودتر کنترل شود. به گفته مسئولان وزارت بهداشت،  به دلیل جهش‌های مکرر کرونا این موج اخیر شاید سرکش باشد و کنترلش آسان نباشد. این مشکل همه ما مردم است. پس باید با خود ملت و برای همه ملت حل شود.

مقدمات هشتمین انتخابات نظام پزشکی برای سال ۱۴۰۰ کلید خورد

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، صبح امروز رئیس کل سازمان نظام پزشکی با ارسال نامه ای به وزیر بهداشت، از او خواست با عنایت به مواد قانونی و سر فصل‌های شروع دوره و تاریخ اعتبارنامه‌های اعضای هیأت مدیره شهرستان‌ها و تاریخ تنفیذ حکم ریاست کل سازمان، موضوع انتخابات دوره آتی سازمان نظام پزشکی را مد نظر قرار داده و موارد مرتبط با جدول زمانی انتخابات و تشکیل هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات سازمان نظام پزشکی و هیأت‌های اجرایی مربوطه را مورد توجه و در دستور کار قرار دهد.

دکتر محمدرضا ظفر قندی همچنین در خاتمه آورده است «بدین منظور این سازمان آمادگی کامل خود را جهت برگزاری نشستی با جنابعالی و دست‌اندرکاران مربوطه در راستای هماهنگی‌های لازم در این امر اعلام می‌نماید.»

بر اساس همین گزارش متن  نامه فوق الذکر به قرار زیر است:

برادر گرامی جناب آقای دکتر سعید نمکی

وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی

با سلام و احترام،

همانگونه که مستحضرید قانون سازمان نظام پزشکی مواردی را به شرح ذیل در مورد زمان و چگونگی فعالیت هیأت مدیره نظام پزشکی‌ها مطرح نموده است:

۱- ماده ۱۶ قانون تشکیل سازمان تصریح می‌کند: «مدت عملکرد هر دوره هیأت مدیره نظام پزشکی شهرستان‌ها و شورای عالی نظام پزشکی چهار سال تمام می‌باشد».

۲- تبصره ۲ ماده ۱۶ قانون تشکیل سازمان اشاره دارد: «شروع فعالیت دوره‌های بعد نظام پزشکی بلافاصله پس از پایان دوره قبلی می‌باشد چنانچه در پایان دوره تشریفات انتخابات دوره بعدی به نحوی از انحاء پایان نیافته باشد، ارکان دوره قبلی تا قطعیت نتیجه انتخابات جدید به فعالیت خود ادامه خواهند داد و مبدا شروع کار دوره جدید پس از تاریخ قطعیت انتخابات خواهد بود».

۳- ماده ۱۷ قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی صراحت دارد بر: «انتخابات … سه ماه قبل از اتمام هر دوره با اعلام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تشکیل هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات انجام خواهد شد».

۴- در دوره حاضر، انتخابات سراسری هیأت‌های مدیره شهرستان‌ها در تاریخ ۱۳۹۶/۴/۳۰ برگزار شده است و پس از تسلیم صورتجلسه انجام انتخابات، از سوی هیأت نظارت بر انتخابات شهرستان‌ها به هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات نظام پزشکی، این هیأت برای کلیه منتخبین هیأت مدیره نظام پزشکی شهرستان‌ها به استناد همان صورتجلسات مورخ ۱۳۹۶/۴/۳۰ «اعتبارنامه» صادر کرده و مهلت اعتبارنامه را تا پایان دوره مورد تأیید قرار داده است. بر اساس قانون تشکیل سازمان نیز مدت هر دوره فعالیت سازمان نظام پزشکی چهار سال می‌باشد.

۵- بر اساس حکم صادره از سوی ریاست محترم جمهوری با شماره ۷۰۸۹۰ مورخ ۱۳۹۶/۶/۱۳، به دنبال «انتخاب» ریاست کل سازمان در جلسه مجمع عمومی مورخ ۱۳۹۶/۶/۳، رئیس کل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، برای مدت چهار سال از تاریخ ابلاغ این حکم «منصوب» شده‌اند.

با عنایت به مواد قانونی فوق‌الذکر و سر فصل‌های شروع دوره و تاریخ اعتبارنامه‌های اعضای هیأت مدیره شهرستان‌ها و تاریخ تنفیذ حکم ریاست کل سازمان، خواهشمند است موضوع انتخابات دوره آتی سازمان نظام پزشکی را مد نظر قرار داده و موارد مرتبط با جدول زمانی انتخابات و تشکیل هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات سازمان نظام پزشکی و هیأت‌های اجرایی مربوطه را مورد توجه و در دستور کار قرار دهید. بدین منظور این سازمان آمادگی کامل خود را جهت برگزاری نشستی با جنابعالی و دست‌اندرکاران مربوطه در راستای هماهنگی‌های لازم در این امر اعلام می‌نماید.

دکتر محمدرضا ظفرقندی

رئیس کل

۱۳۹۹/۱۱/۲۷

اسفند ماه سختی در پیش خواهیم داشت

به گزارش وبدا، دکتر سعید نمکی در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا در قزوین که در استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: اولین روزهایی که ویروس قرار بود ما را گرفتار کند، همکاران ما در جلساتی که داشتیم، برآورد می کردند که اگر این طوفان به کشور رسید، سختی های آن را چگونه باید مدیریت کنیم. در آنجا گفتم الان خزانه کشور، خالی است و در اوج ظالمانه ترین تحریم ها قرار داریم و ظلمی که بر کشور و ملت ایران روا داشتند، بعد از واقعه عاشورا بر قومی روا نداشتند. وی افزود: از هر کجای دنیا هر چیزی می خواستیم به کشور وارد کنیم، راه را بر ما می بستند، نه ماسک و گان و هیچ چیزی حتی یک قرص و آمپول را نمی توانستیم جابجا و به کشور وارد کنیم علیرغم اینکه آن دیوانه حاکم بر کاخ سفید، ادعا می کرد که دارو و تجهیزات پزشکی مشمول تحریم نیست اما بدانید که این برادر کوچک، شب های زیادی تا صبح راه می رفت و انتظار می کشید که خبر خوش بدهند که پروازی به مقصد ایران، مجوز پرواز گرفته است اما ساعت ۲ و ۳ بامداد خبر می دادند که آمریکایی ها اجازه پرواز نداده اند و قفل کرده اند.وزیر بهداشت تصریح کرد: در محاسبات دشمنان ما، چند چیز نبود. آنها منتظر بودند جمهوری اسلامی ایران در شرایط کرونا، به گل بنشیند. در محاسبات خودشان در اوج تحریم می دانستند که این تنها فشاری است که می تواند کارساز باشد اما آنها در محاسبات خودشان به برخی عوامل فکر نکرده بودند که ما خدا، رهبری فرزانه و فهیم، دولتی پایدار و ایستاده، مردمی صبور و بردبار، حماسه ای به نام دفاع مقدس، نفس گرم مادران و پدران شهدا، آه جان گداز مجروحان و جانبازان قطع نخاع در نیمه های شب و عشق به اهل بیت را داریم. دکتر نمکی خاطرنشان کرد: محاسبه ای که بزرگترین موسسات بین المللی در مورد کرونا در دنیا کرده بودند این بود که در آذر ماه حداقل هزار و ۲۰۰ مرگ و میر بیماران کووید۱۹ در ایران داریم و حداقل مرگ در اروپا و آمریکا، رقم هایی خواهد بود که اعلام کردند. دیروز آمریکا متاسفانه بیش از ۵ هزار و ۳۰۰ مورد مرگ را تجربه کرد. براساس آموخته های دین و شریعت، هرگز برای مرگ هیچ شهروندی خوشحال نمی شویم حتی آنانکه دارو و تجهیزات پزشکی را از پیرمرد و کودک ما، ماسک را از پرستاران به عنوان مدافعان خط مقدم در روزهای اول، دریغ کردند. وی ادامه داد: شریعت به ما یاد داده که حتی برای خانه همسایه ات هم چراغ بخواه نه تاریکی تا شاید حیات خانه خودت هم روشن شود. این عشق به اهل بیت، عشق به مردم جهان را به ما آموخته نه کینه توزی و قساوت و دشمنی های بی مورد. آلمان با آن زیرساخت های مهم، از هزار و ۱۰۰ مرگ روزانه عبور کرد اما جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر وفاق ملی و پشتوانه های نظام به مرگ و میر دو رقمی رسید و به حدود ۵۰ مورد مرگ نزدیک می شود که این هم البته زیاد است و ما برای داغدار شدن هر خانواده، غصه می خوریم و یک مرگ هم برای ما ملال آور و زیاد است. وزیر بهداشت با اشاره به تغییر معادله در عرصه بین المللی تاکید کرد: کشوری بحران زده از دید بیرونی ها در اقتصاد، ارز و درآمدها چگونه شد که این افتخار را کسب کرد که عده ای از هموطنان ما در بیرون از مرزها، منتظر هستند که به کشور برگردند. در یکی از کشورهای اروپایی، لیست دو هزار نفری برای بازگشت به کشور داریم. پریروز بعد از مدت ها، اولین هواپیما از هموطنان مان را از کشور انگلیس پذیرفتیم که کارهای قرنطینه آنها در حال انجام است و شاید ۲۰ تا ۳۰ هواپیمای دیگر از هموطنان در نوبت برگشت به ایران هستند. چه شد که هموطنان ما امروز بعد از سالها در توانمند ترین قدرت اقتصادی اروپا با زیرساخت های قوی در تعداد تخت بیمارستانی و پرستار اما دامن میهن مادری را امن ترین دامن برای مدیریت کووید۱۹ می دانند. دکتر نمکی یادآور شد: در طول ایام مقابله با کرونا در کشور، بیش از دو هزار و ۵۰۰ تخت آی سی یو در کشور اضافه کردیم. در قزوین میزان تخت های مراقبت های ویژه که در یک سال اخیر اضافه شد، معادل کل تخت هایی بود که در تمام سالهای قبل راه اندازی شده بود. قبل از شیوع کرونا در کشور، برای ۲۰ هزار بیمار، امکان اکسیژن رسانی داشتیم اما امروز ۶۵ هزار بیمار به طور همزمان می توانند در بیمارستانها، اکسیژن دریافت کنند چون اکسیژن، مهمترین درمان برای بیماران کووید۱۹ است. وی گفت: این افتخار برای جمهوری اسلامی ایران بسیار بزرگ است که نه تنها در دام کرونا نماند، بلکه زیرساخت های حوزه سلامت خود را توسعه داد. امسال اولین سال قبل و بعد از انقلاب اسلامی است که ۱۱ هزار تخت بیمارستانی قرار است راه اندازی کنیم و هزار و ۴۰۰ پروژه بهداشتی در کشور به بهره برداری می رسد که چنین رکوردی در هیچ زمانی وجود نداشته است. وزیر بهداشت اظهار داشت: یکی از ابزارهای بسیار موثر در دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران، طرح مزیّن به نام سردار مظلوم و رشید اسلام، شهید حاج قاسم سلیمانی بود. این طرح با کمک بسیج به عنوان بازوی اصلی و دیگر نهادها و مردم، یک طرح محله محور است که از اندیشه های ناب مقام معظم رهبری بود و توانست همانند شهید سلیمانی و یارانش که محله به محله و کوی و برزن به دنبال دفع شر ویروس داعش می گشتند، اینجا دنبال دفع شر ویروس منحوس گشتیم. امروز دوست دارم که پرچم این دستاورد بزرگ ملی را بالا نگه داریم. دکتر نمکی خاطرنشان کرد: در آینده، مدیریت جهان و اقتدار آن را بر مبنای مدیریت کرونا، تقسیم بندی خواهند کرد و خواهید دید که کشوری را در جهان، موفق می دانند که توانسته باشد کاهش مرگ و میر و عوارض ناشی از کرونا در کشورش را به بهترین شکل، اداره کرده باشد. دیدید که در کشورهایی که ادعای قدرت و بضاعت اقتصادی و تکنیکی می کردند، بیماران زیادی پشت درب های بیمارستانها، سرگردان شدند و در زمین چمن ها، ماندند و فروشگاه های آنها تهی و صف های طولانی برای حتی دستمال کاغذی ایجاد شد اما جمهوری اسلامی ایران، این رتبه جهانی را علیرغم همه توطئه ها و شیطنت هایی که برخی کردند، به دست آورد. وی ادامه داد: در ایران حتی یک بیمار، پشت درب حتی یک بیمارستان، سرگردان نشد نه فقط بیمار کرونایی بلکه حتی یک بیمار غیرکرونایی مانند فردی که از داربست افتاده بود و راننده ای که تصادف کرده بود هم معطل نشد. یکبار ندیدید که در قزوین بگویند یک بیمار به دلیل پر بودن آی سی یو، پذیرش نشود و اگر این اتفاق رخ داده بود، تمام شبکه ها برای ما بلوا به پا می کردند. هیچ افتضاحی از برخی کشورها را به تصویر نمی کشند در حالیکه کوچک ترین اتفاقی از ایران را با هزاران ذره بین بزرگتر، به تضعیف می کشند.  وزیر بهداشت تاکید کرد: مثل باغبانی که گل های باغش را می بیند و به او می گویند که یک جبهه هوای سرد می آید، نگران است که گل ها افسرده و پژمرده شوند و بریزند، ما هم نگرانی داریم. وقتی ویروس جهش یافته مطرح شد ما تمام تلاش خودمان را کردیم که این ویروس به کشور وارد نشود. تمام مرزهای نیروی، دریایی و هوایی را با نیروهای بهداشتی، مراقبت کردیم. سال گذشته ما اولین کشوری بودیم که برای مرزهای کشور در اوایل بهمن ماه، گیت بازرسی بهداشتی گذاشتیم و اولین کشوری در جهان بودیم که ۷ بهمن ماه سال گذشته، پروازها را به چین لغو کردیم. دکتر نمکی تصریح کرد: ویروس نیازی به پاسپورت و ویزا ندارد. چطور ویروس ووهان در نیوزیلند و قطب جنوب، خودش را نشان داد؟ ویروس ها می چرخند و همواره نگران بودیم که از روزنه ای گزیده شویم و این را بارها گفتم و ده ها نامه محرمانه هم به روسای دانشگاه ها و معاونینم ارسال کردم اما برخی چیزها هم دست ما نیست. کسی که غیر قانونی، طول کشور را طی می کند ما بر روی او نظارتی نداریم و خیلی از ابعاد را نه اشراف داریم نه نظارت و نه در حیطه محدوده مسئولیتی ما است. ویروس می تواند با یک پرواز با یک هواپیمای بدون مسافر هم به آن طرف دنیا برود. وی بیان داشت: به بنده خبر دادند که خانمی ۷۱ ساله در تهران گرفتار ویروس جهش یافته شده که سابقه مسافرت خارجی نداشته و همسرش هم خادم یکی از مساجد است و هیچ ارتباطی هم با فردی که از خارج از کشور به ایران آمده، نداشته است. این زنگ خطر بزرگی برای ما بود. همه اطرافیان او را پیگیری و رصد کردیم اما بعد از آن، خبر فوت یک مرد ۴۸ ساله در بیمارستان هشتگرد بر اثر ابتلا به ویروس جهش یافته را دریافت کردیم که یکی از تکان دهنده ترین خبرها بود و آخر هفته گذشته، یکی از سخت ترین روزها را در ۱۳ ماه گذشته که هیچ خواب و خوراک راحتی نداشتیم، گذراندم.  وزیر بهداشت گفت: ویروس جهش یافته، بسیار چموش و سرکش است و توانست قدرتمندترین کشورهای اروپایی را به زانو درآورد. ساده انگاری و یک توهم ناشیانه است اگر فکر کنیم نظام بهداشتی و درمانی آلمان یا انگلیس، ضعیف است اما آهنگ گرفتاری این ویروس، به مراتب تندتر از گام هایی است که در ساختارهای بهداشتی و درمانی می شود برداشت. دکتر نمکی عنوان کرد: اگر دیر بجنبیم و لحظه ای درنگ کنیم، همه بافته های مان، پنبه خواهد شد و این دستاورد بسیار ارزشمند، فدای ساده انگاری خواهد شد و خیلی باید مواظب باشیم. هر قدر رعایت پروتکل ها کم شد، هجمه بیماری بیشتر می شود و این یک اصل اثبات شده است. از مسئولان استان قزوین تقاضا می کنم که در رعایت و اعمال پروتکل ها، به شدت سخنگیری کنید. وی افزود: می گویند در اپیدمی ها، سعی کنید مردم نمیرند اگر گرسنگی کشیدند قابل جبران است اما وقتی جان خود را از دست بدهند، قابل جبران نیست. الان مردم خیلی خسته اند. وقتی صبح داشتم به قزوین می آمدم دیدم رستورانی که همیشه شلوغ بود، تابلوی آن کنده شده بود و آن را باز نکرده بودند. وزیر بهداشت تاکید کرد: چون پدرم یک راننده کامیون و مادرم یک زن قالیباف بود، اقتصاد خانواده تهیدست را می دانم. می فهمم که اگر پدرم با کمر درد نمی رفت و کار نمی کرد، ما در تنگدستی باید زندگی می کردیم. بنده از این دردانه های نازپرور نیستم بلکه در یک خانواده دچار مشکلات اقتصادی بزرگ شدم. می فهمم که یک دکه دار چقدر رنج می کشد تا امور خانواده اش را اداره کند، یک کارگر ساده که ۵ روز کنار خیابان می ایستد و یک روز برای او کار پیدا می شود، آن یک روز هم اگر کار نکند، چه وضعیتی دارد و می فهمم که استانداران تحت چه فشار سنگینی هستند. دکتر نمکی گفت: وقتی منطقه ای را از آبی به زرد و از زرد به نارنجی تبدیل می کنیم، می فهمم که چه فشاری بر مسئولان وارد می شود اما یک چیز دیگر هم می فهمم و آن اینکه هیچ پدیده ای برای اقتصاد یک کشور در اپیدمی و پاندمی، مخرب تر از طولانی شدن دوران پاندمی و اپیدمی نیست. اگر بیماری طول کشید، همه مقامات استان هم که بگویند همه جا باز باشد، وحشت اجازه نمی دهد مسافری سوار اتوبوس شود یا به رستوران برود و غذا بخورد. وقتی درب خانه ها پرچم های مشکی آویزان شد چه کسی جرات می کند مراسم عروسی بگیرد؟ این را باید درک کنیم که در اپیدمی، بزرگترین رسالت ما، کوتاه کردن اپیدمی به هر روش است. ما در وزارت بهداشت سعی کردیم اولین کشوری باشیم که برای اقتصاد کشور، پروتکل بنویسیم تا اقتصاد کشور بچرخد. اولین کشوری در جهان بودیم که هیچ کارخانه ای را تعطیل نکردیم. این اجباری بود که به خاطر شرایط سخت تحریم به ما تحمیل می شد چون ما نمی توانیم مانند فلان کشور اروپایی، درب خانه مردم را بزنیم و بگوییم ۸۰ درصد از درآمد قبل از کرونا را بگیر و نگران نباش و در خانه بمان. وی خاطرنشان کرد: اسفند ماه سختی در پیش خواهیم داشت اگر سخت نگیریم و مجکم نایستیم. پایه های دستاوردهای ما به شدت لرزان خواهد شد اگر این ستون های سختگیرانه رعایت پروتکل ها را محکم نگیریم. اعلام خطر می کنم به همه عزیزان که نباید با این ویروس با سهل انگاری مقابله کرد خیلی باید حواسمان جمع باشد. وزیر بهداشت گفت: اعتقاد ندارم که فقط همین چند مورد از ویروس جهش یافته در قزوین وجود دارد. همان روز با دکتر زالی و رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز تماس گرفتم و گفتم حواسشان را جمع کنند. اعتقاد دارم که حتما باید جلسات مشترک بین استان زنجان، قزوین، البرز و تهران تشکیل شود و کل این منطقه باید تحت نظارت مستمر باشد و اولین پیک بیماری از هر کجا پیدا شد باید بلافاصله خاموش شود. دکتر نمکی بیان داشت: اولین کاری که برای مقابله با کرونا و ویروس جهش یافته در استان قزوین باید انجام دهید، اطلاع رسانی گسترده و صحیح به مردم، افزایش تست های آزمایشگاهی و ارسال نمونه های تست ها به تهران برای بررسی جهش یافته بودن ویروس است. همه اطرافیان بیماران مبتلا به ویروس جهش یافته را بیمار مبتلا، فرض کنید و تخت های بیمارستانی را آماده تر کنید. وی ادامه داد: راهی که دو هفته با ویروس قبلی می رفتید، با این ویروس، ۷۲ ساعته می روید. اگر از زمان افزایش موارد سرپایی تا بستری، دو هفته وقت داشتید، در این ویروس ۷۲ ساعت وقت دارید به همین دلیل بیمارستان هایتان را کاملا برای هجمه احتمالی ویروس آماده کنید و کانون های بیماری را زودتر شناسایی و شعله های بیماری را در نطفه خفه کنید و این را در نامه ۹۹/۱۰/۱۰ هم گفته بودم. حتما باید مراکز سرپایی را فعال تر کنید. باید در مراکز ۱۶ ساعته تست انجام شود و هر چه تست PCR و سریع مورد نیاز باشد برای شما می فرستیم. وزیر بهداشت تصریح کرد: شاید در تاریخ وزارت بهداشت، اراده محکم برای عدم واردات داروهایی که مشابه داخلی دارند، نبوده مگر در این ایام. روزی که سرپرست وزارت بهداشت شدم، ابلاغ کردم که دارویی که در داخل کشور ساخته می شود، کسی حق واردات نمونه خارجی آن را ندارد و از این محل یک میلیارد دلار در یک سال صرفه جویی ارزی کردیم. در طول دو ماه از یک وارد کننده یه تولید کننده و بعد صادر کننده ماسک، گان و ونتیلاتور تبدیل شدیم. داروی رمدسیویر و فاویپراویر ا در ۵۵ روز در کشور ساختیم و نگذاشتیم با قیمت ۵۷ دلار به کشور وارد شود. دکتر نمکی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: تامین واکسن را از سه مسیر از اسفندماه سال گذشته دنبال کردیم. ساخت داخلی واکسن را به شدت پیگیری کردیم. خیلی ها این بحث را در کشور، بازی گرفتند و فکر می کردند که امکان ساخت واکسن را نداریم اما با اعتقادی که به این کار داشتم، کار را شروع کردیم و تک تک افرادی که انگیزه این کار داشتند را دعوت کردم. وی تاکید کرد: واکسن برکت فاز اول مطالعات بالینی را گذراند و به خوبی و بسیار هم موفق گذراند. واکسن اجازه اجازه مطالعات بالینی را گرفت و واکسن دیگری در مجموعه سپند و وزارت دفاع، فاز مطالعات انسانی آن مجوز می گیرد و دو شرکت دانش بنیان دیگر هم تولید واکسن را دنبال می کنند. با انتقال دانش فنی از کوبا، یکی از موثرترین و بهترین واکسن را در انستیتو پاستور خواهیم ساخت حتی زودتر از واکسن های برکت و رازی. حداکثر تا اردیبهشت ماه امیدواریم واکسن پاستور به بازار بیاید. وزیر بهداشت تاکید کرد: همزمان با تمرکز بر روی تولید داخلی واکسن، به واردات واکسن از منابع معتبر پرداختیم. گروه های آسیب پذیری در کشور داریم که باید زودتر واکسینه شوند البته اینگونه هم نیست که واکسن سازهای دنیا هم پشت مرزهای کشور ایستاده باشند و بگویند ایهاالناس واکسن را حراج کرده ایم و بیایید و مفت و ارزان است. الان واکسن یک کالای سیاسی برای جهان است و هر کجا بتوانند خرخره ای را با آن فشار دهند، درنگ نمی کنند. دکتر نمکی خاطرنشان کرد: یکی از منابع بسیار موثر که بالای ۹۱ درصد ایمنی زایی داشت، اسپوتنیک وی روسی بود و خیلی روی آن کار شد و دوستان ما در وزارت امور خارجه و سفیر بسیار پیگیر ما یعنی دکتر جلالی، کمک کردند و خود ما پیگیری کردیم تا اولین دوزهای این واکسن به کشور وارد شد اما یک فضای ناجوانمردانه در کشور ساختند و متاسفانه در کشور سرباز به اندازه کافی برای دشمنان مان داریم. وی افزود: وقتی خودم، آبرو و همه زندگی ام را در راه مقابله با کرونا، گذاشته ام، برای اعتماد بخشی به مردم سرزمینم هیچ پدیده ای را مهمتر از این ندیدم که جگرگوشه ام را بیاورم و بگویم که او اولین داوطلب واکسن در کشور است تا اگر تردید و تشکیکی وجود دارد، برطرف شود. نامردی و ناجوانمردی است که ما فکر کنیم، خون مان از بقیه مردم کشور سرخ تر است و فرزندان ما باید چیزی را استفاده کنند که مردم این سرزمین، استفاده نمی کنند. وزیر بهداشت تاکید کرد: خدا را شاهد می گیرم تا این لحظه هنوز یک عدد قرص خارجی به خانه ام نبرده ام فقط یک زمان مادرم قرص تالیدومین مصرف می کرد که در ایران ساخته نمی شد اما هنوز برای خودم و خانواده ام، یک دانه قرص خارجی مصرف نکرده ایم. همانگونه که هیچ وقت کت و شلوار غیردوخت ایرانی بر تن نکرده ام. اعتقاد دارم که اگر چیزی خوب است برای همه خوب است و اگر بد است برای همه بد است. بنده ی وزیر، وکیل و مسئول، حق ندارم فراتر از مردم و آن فرد روستایی محروم سیستان و بلوچستان چیزی بخواهم چون آنها ولی نعمت های ما هستند و به ما عزت و شخصیت داده اند. وی افزود: خوشبختانه اولین محموله واکسن روسی به کشور وارد و به کادر بخش های مراقبت های ویژه تزریق شد و محموله های بعدی هم در راه است و به کادر بهداشتی و درمانی و گروه های آسیب پذیر و هدف، تزریق می شود. واکسن ساینوفار چینی هم به کشور وارد می شود و تا قبل از عید گروه های آسیب پذیر را واکسینه خواهیم کرد. ضمن اینکه ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن از سبد کوواکس خریده ایم که از فوریه به کشور وارد می شود. وزیر بهداشت در خصوص سهمیه های استانها برای واکسن کووید۱۹، گفت: سند ملی واکسیناسیون کووید۱۹ را برای اولویت بندی تزریق واکسن تدوین و در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب کردیم که هیچ کس به جز از نظر بیماری خاص، سن یا شغل خاص و در معرض خطر بر دیگری، ارجحیت ندارد. به مردم قول می دهیم که تا سه ماه دیگر یکی از بزرگترین واکسن سازهای دنیا خواهیم شد و به همه جا هم صادر خواهیم کرد و قول می دهیم که تا شهریور سال آینده به عنوان اولین کشور دنیا، اکثر گروه های آسیب پذیر را واکسینه کنیم و تا سه ماه بعد از آن، حدود ۷۰ درصد از جمعیت کشور واکسینه شوند. دکتر نمکی تاکید کرد: بر سر این عهد و پیمان هستیم که اگر کوچک ترین عارضه ای از واکسن داخلی یا خارجی ببینیم، اجازه تزریق به هیچ فردی در کشور نمی دهیم. اجازه ندادیم که کشور ما همانند کشورهای همسایه، محلی برای تست واکسن های شرکت های دیگر شود. اسم کشوری را نمی برم که روابط بین المللی و دیپلماتیک را بهم نزنیم. خیلی از کشورهایی که از واکسیناسیون صحبت می کنند، فاز مطالعات بالینی دو و سه و حتی یک برخی شرکت ها را انجام دادند اما ما اجازه ندادیم شهروندان ایرانی مورد آزمایش هیچ شرکتی قرار گیرد. دو شرط داشتیم یکی اینکه حتما باید مطالعات انسانی آن در کشورهای دیگری انجام شده باشد و عوارض آن را ببینیم و دیگری اینکه حتما باید بعد از سه فاز، حداقل در ۵ کشور دنیا، مصرف آن آغاز شده باشد. وی افزود: به این سفر آمدم تا دست یکایک مدافعان سلامت را ببوسم. نیامدم که بازخواهی و بازجویی کنم بلکه آمدم تا فقط تشکر کنم. در این ایام افتخاراتی برای خدمتگزاران حوزه سلامت به دست آمد که قطعا در تاریخ کشور ثبت خواهد شد. امروز یکی از مدرن ترین مجموعه های رادیوتراپی کشور در قزوین افتتاح شد. آنچه که امروز به مردم این استان تقدیم شد، دستگاهی مدرن است که در کشور داریم. وزیر بهداشت گفت: در سفر قبلی ام به استان قزوین، دو قول دادیم. یکی تعیین تکلیف بیمارستان رحیمیان و دیگری هم راه اندازی مرکز رادیوتراپی بود که خدا را شاکریم که شرمسار نشدیم و به قول خودمان عمل کردیم. امروز هم قول می دهیم که تسریع ساختمان بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی در حال ساخت قزوین را دنبال و دستگاه های تصویربرداری مورد نیاز را هم تامین کنیم.

تا دو سه ماه آینده یکی از قطب های مهم تولید واکسن کووید۱۹ خواهیم شد

به گزارش وبدا، دکتر سعید نمکی در هفدهمین آیین پویش ره سلامت که با حضور رییس جمهور از طریق ویدیو کنفرانس ۹ پروژه مهم بیمارستانی در کشور افتتاح می شود، اظهار داشت: سال سنگینی بر ما، همکاران مان و ملت شریف ایران در مدیریت بیماری کووید۱۹ گذشت و قضاوت در مورد این مدت را باید به گذر ایام و تاریخ سپرد و کاری که ملت شریف ایران با صبوری و بردباری و وفاق ملی برای مدیریت کووید۱۹ انجام دادند را قطعا باید به عنوان برگ زرینی در تاریخ نظام مدیریتی کشور ثبت کرد. دکتر نمکی افزود: در باتلاق سنگین و سهمگین بیماری کووید۱۹، همکاران ما دست از توسعه زیرساخت ها بر نداشتند و اتفاقاتی که در این مدت رخ داد مانند اضافه شدن حداقل دو هزار و ۵۰۰ تخت ICU و صدها تخت دیگر در کشور برای اینکه بیماری پشت درب بیمارستانها سرگردان نشود. همچنین در تولید دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز با تکیه بر توان داخلی، یکی دیگر از کارهای شگرف و ستودنی است که در تاریخ کشور ثبت شد. وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در دولت دکتر روحانی و به دنبال اجرای طرح تحول نظام سلامت، اتفاقات مبارکی به ویژه در دو سال گذشته رخ داد. امسال به عنوان اولین سال قبل و بعد از انقلاب، حدود ۱۱ هزار تخت بیمارستانی تا اردیبهشت ماه به ظرفیت کشور افزوده می شود و تعداد زیادی خانه بهداشت، مرکز جامع سلامت و سایر مراکزی که برای محرومین، نقطه امید است، در کشور تکمیل و افتتاح می شود. وزیر بهداشت افزود: یک خانه بهداشت در یک روستا ممکن است که یک پروژه گران قیمت اقتصادی نباشد اما حتما یک پروژه بسیار مهم در حوزه خدمت رسانی به مردم است. ممکن است چند مرکز جامع سلامت به اندازه یک پروژه زیربنایی هزینه بر نباشد اما برای آینده کشور و کاهش هزینه های نظام سلامت، بسیار سودمند است. دکتر نمکی اظهار داشت: امروز شاهد افتتاح تعداد قابل توجهی پروژه حوزه سلامت در اقصی نقاط کشور از جمله استانهای خوزستان، خراسان شمالی، کرمان، مازندران، سیستان و بلوچستان، بوشهر و حاشیه شهر تهران خواهیم بود. در حاشیه شهر تهران و در مناطقی مانند شهر قدس، ملارد، شهریار و اسلامشهر، حتی یک تخت بیمارستانی وجود نداشت که به یاری خدا تا پایان سال، حدود دو هزار تخت در حاشیه شهر تهران راه اندازی خواهیم کرد. وی گفت: در کنار پروژه هایی که امروز به بهره برداری می رسد، هر هفته استانداران و معاونین رییس جمهور که به استانها سفر می کنند، پروژه های حوزه سلامت را افتتاح می کنند. به عنوان نمونه هفته گذشته دکتر جهانگیری پروژه بیمارستانی در اسلام آباد غرب را افتتاح کرد و امیدواریم که تا اردیبهشت ماه با اندکی حمایت بیشتر، هزار و ۴۰۰ پروژه حوزه سلامت که قول داده بودیم تا سال ۱۴۰۰ افتتاح شود را تکمیل و افتتاح کنیم.

واکسیناسیون کووید ۱۹ اجباری نیست

به گزارش وبدا، دکتر علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت درخصوص واردات واکسن کووید ۱۹ گفت: پنجشنبه هفته گذشته اولین محموله واکسن از روسیه وارد کشورمان شد و برنامه ریزی شده که براساس اولویت ها، واکسیناسیون انجام شود. وی افزود: اولویت بندی واکسیناسیون برطبق سند ملی واکسیناسیون کووید ۱۹ مصوب ستاد ملی مقابله با کرونا بوده و در فاز اول، کادر بهداشت و درمان و گروهی از سالمندان، معلولین و جانبازان که در مراکز نگهداری می شوند، واکسینه خواهند شد. دکتر رییسی یادآور شد: اولین گروهی که واکسینه می شوند، پرسنل بخش کرونا و پرسنل آی سی یوهایی که مستقیما با افراد مبتلا به کووید ۱۹ سروکار دارند، خواهند بود و بعداز آن به سراغ مراکز نگهداری سالمندان، معلولین و جانبازان می رویم.  واکسن از منبع دیگری نیز به دستمان خواهد رسید  معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: خبر خوش دیگر اینکه واکسن از منبع دیگری نیز به دستمان خواهد رسید و تا پایان  سال ۹۹، گروه آسیب پذیر فاز یک که حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر هستند، واکسینه می شوند. واردات واکسن از منابع دیگر  وی درخصوص میزان واردات واکسن کووید ۱۹ گفت: تاکنون ۲۰ هزار دوز واکسن کووید ۱۹ وارد شده و هفته آینده نیز ۱۰۰ هزار دوز دیگر وارد خواهد شد و به همین ترتیب محموله های بعدی نیز وارد خواهند شد.  واکسیناسیون کووید ۱۹ اجباری نیست  سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه با بیان اینکه واکسیناسیون کووید ۱۹ کاملا رایگان بوده و از طریق شبکه بهداشت و درمان انجام خواهد شد، عنوان کرد: برای انجام واکسیناسیون کووید ۱۹ هیچگونه اجباری وجود ندارد و ما از کسی تعهدی نمی گیریم و هرکسی که بخواهد می تواند داوطلبانه واکسینه می شود و اجباری درکار نیست. وی در پایان خاطرنشان کرد که گروه هدف برای انجام واکسیناسیون، در شبکه بهداشت مشخص بوده و براساس سند ملی واکسیناسیون عمل خواهد شد. 

واکسیناسیون کرونا در ایران از سه‌شنبه آغاز می‌شود

به گزارش اداره کل روابط عمومی و به نقل از ایرنا؛ سعید نمکی در مراسم آغاز فاز مطالعه بالینی انسانی واکسن کرونا رازی در وزارت بهداشت افزود: همزمان با تلاش برای تولید واکسن کرونا در داخل کشور که به روشهای مختلف در حال انجام است یکی از قولهای ما به مردم این بود که زودتر واکسیناسیون را در داخل کشور شروع کنیم. برای این کار با ارزیابی واکسن های معتبر در دنیا یکی از کم عیب ترین و کم خطرترین واکسن ها را که واکسن اسپوتنیک وی روسیه بود انتخاب و وارد کردیم.

وی ادامه داد: اوایل حمله ها و هجمه های زیادی می شد ولی صبوری کردیم و امروز همه فهمیده اند که اروپا و شرکت های واکسن ساز اروپایی مثل آسترازنکا نیز به دنبال همکاری با شرکت تولید کننده این واکسن هستند. بنای قهر با هیچ کس نداریم با اینکه جزو اولین مذاکره کنندگان برای خرید این واکسن بودیم پانزدهمین کشوری هستیم که این واکسن را تزریق می کنیم.


نمکی اظهار کرد:‌ شرط ما برای واردات واکسن این بود که حتما فاز ۳ مطالعه انسانی را طی کرده باشد در حالی که برخی کشورهای منطقه این واکسن را در فاز ۳ مطالعه انسانی تزریق کردند.


وی گفت: با وجود خرید ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار واکسن از سبد کوواکس که برای هشت میلیون و ۴۰۰ هزار نفر کافی است باید میزان بیشتری واکسن به کشور وارد کنیم چون این میزان واکسن جوابگو نیست.

وی تصریح کرد: واکسن اسپوتنیک روسیه در حدود ۶ کشور معتبر ثبت شده و سعی کردیم زمانی این واکسن را وارد کنیم که خیالمان راحت باشد و واکسن قابل اعتماد وارد کنیم. واکسیناسیون با واکسن روسی از سه شنبه بر اساس سند واکسیناسیون برای گروه‌های هدف که در مرحله اول افراد حاضر در خط مقدم نظام سلامت و کارکنان بخشهای آی سی یو هستند آغاز می شود بعد به سراغ بقیه کادر درمان و خانه های سالمندان و افراد بالای ۶۵ سال می رویم و همین طور مرحله به مرحله جلو می رویم. روال کار تعریف شده است و خوشحالیم به رغم اینکه با دستان بسته در اقیانوس بلا شنا می کنیم اما چشمان ما باز است و در شرایطی واکسیناسیون را شنا می کنیم که میزان شیوع بیماری پایین آمده و تخت خالی داریم.
وزیر بهداشت افزود: جمهوری اسلامی ایران در مدیریت کرونا نیز مثل بقیه بحرانها خوش درخشید و هنگامی که کشورهای قدرتمند دنیا متاسفانه با مرگ های روزانه بیش از هزار نفر مواجه هستند کشور ما با تکیه بر تجارب گذشته چه در نظام سلامت و چه در مدیریت بحرانها روزهای آرامتری را سپری می کند. امیدواریم با سهل انگاری برخی افراد به روزهای سخت گذشته برنگردیم.


وی گفت: یکی از کارهای مهم در این همه گیری تکیه بر دانش فنی برای ساخت واکسن در کشور بود. تولید واکسن کرونا کار ساده ای نیست و همان طور که ویروس کرونا پیچیده است ساخت واکسن آن نیز کار پیچیده ای است و هیچ متخصصی نمی تواند آینده واکسیناسیون آن را پیش بینی کند و بگوید در آینده چند درصد موفق است چقدر می تواند مردم را علیه بیماری کووید ۱۹ بیمه کند اما تنها راه چاره این است که در این راه گام برداریم.


به گفته نمکی امروز ایران برای تولید واکسن کرونا با همه روش ها و پلتفرم ها برنامه دارد. در هر صورت برای تامین واکسن سه راه را در پیش گرفتیم یکی تولید واکسن در داخل، دیگری انتقال فناوری تولید واکسن از کشورهایی که هم تخصص این کار را دارند و هم روابط دوستانه تری با ما دارند مثل کوبا و روسیه البته با اینکه موضوع واکسن در دنیا سیاسی شده اما دانشمندان کشورها مشکلی با هم ندارند فاصله از آنجا ایجاد می شود که کشورهای مثل آمریکا به دنبال سلطه جویی هستند.


وی خاطرنشان کرد: کشور کوبا سابقه همکاری با انستیتو پاستور ایران در تولید واکسن هپاتیت بی دارد و روسیه نیز در حوزه بایوتکنولوژی سابقه نسبتا درخشانی دارد. راه حل سوم واردات واکسن از منابع مطمئن است تا قبل تولید واکسن در کشور آن را در اختیار داشته باشیم.

بازدید فرمانده محترم سپاه بیت المقدس استان کردستان از نحوه ارائه خدمات طرح شهید رهنمون

سردار سید صادق حسینی ضمن تقدیر از زحمات ریاست و مجموعه مرکز پزشکی ، آموزشی و درمانی کوثر و همچین تجلیل از زحمات دکتر شاهرخ رامین متخصص محترم چشم پزشکی و تیم پزشکی همراه ایشان در مدت اجرای طرح ویزیت و اعمال جراحی رایگان بیماران معرفی شده توسط بسیج جامعه پزشکی استان در قالب طرح شهید رهنمون ،  به همراه دکتر بابک قطبی از بیماران بستری شده طرح مذکور عیادت و با اهدای شاخه گل برای آن عزیزان آرزوی سلامتی نمودند.