دکتر نوروزی: استفاده از خرد جمعی سرلوحه کار ما قرار دارد

نخستین جلسه هم اندیشی کاندیداهای ریاست فدراسیون پزشکی ورزشی با دکتر غلامرضا نوروزی رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی برگزار شد.
 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پزشکی ورزشی در این جلسه که دکتر سعید کاظمی، دکتر محمد حسین پورغریب و دکتر سیدحمید جمال الدین عز آبادی سه تن از کاندیداهای فدراسیون حضور داشتند، برای پیشبرد برنامه های فدراسیون به بیان نقطه نظرات و ایده های خود پرداختند.
دکتر نوروزی رئیس فدراسیون در این جلسه اظهار داشت: استفاده از خرد جمعی و بهره مندی از تمام ظرفیت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری پزشکی ورزشی در سراسر کشور، اولویت فعالیت‌های فدراسیون در چهار سال پیش رو است و طبیعتا در این راه  استفاده از خرد جمعی سرلوحه کار فدراسیون پزشکی ورزشی است کاندیداهای محترم همگی برنامه‌های جامعی برای رشد و اعتلای بیش از پیش فدراسیون پزشکی ورزشی داشتند. بنابراین برگزاری سلسله جلسات را در دستور کار قرار دادیم.
 دکتر نوروزی با استقبال از دیدگاه های مطرح شده در این نشست گفت: معتقدم هدف تمام کاندیداهای محترم ریاست فدراسیون، گام برداشتن در راستای اعتلا و ارتقای جایگاه فدراسیون پزشکی ورزشی در کشور است.
 یادآور می شود برگزاری این جلسات با دیگر کاندیداهای ریاست فدراسیون پزشکی ورزشی در دستور کار دکتر نوروزی قرار دارد.

ارائه مشوق‌های بیمه‌ای برای اجرای طرح نسخه الکترونیک از نیمه دوم بهمن

محمد مهدی ناصحی روز چهارشنبه درباره اجرای طرح نسخه الکترونیک افزود: در حال حاضر حدود ٩٢ درصد مطب‌ها به سیستم نسخه نویسی الکترونیک متصل هستند. حدود ۵۰ درصد اقدامات نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک در کشور در حال انجام است، به طوری که برخی استان‌ها از جمله استان کردستان، کرمان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، قزوین و یزد پیشرفت قابل توجهی در این زمینه داشته‌اند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: سازمان نظام پزشکی کشور، انجمن پزشکان عمومی و انجمن داروسازان همکاری بسیار خوبی در اجرای این طرح دارند، زیرا به فواید اجرای این طرح برای ارائه دهندگان و گیرندگان خدمت واقف هستند.

وی اظهار کرد: در بخش دولتی نیز حدود ١٨ درصد مراکز درمانی و بیمارستان‌ها به شبکه نسخه نویسی الکترونیک متصل هستند. با توجه به زمان بندی صورت گرفته در بهمن و اسفند سال جاری با همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت با بیمه ها، الکترونیکی شدن خدمات در بخش سرپایی بیمارستان ها با ایجاد زیرساخت ها، ساماندهی خواهد شد تا در سال آینده با پیشرفت و سرعت بالایی انجام شود.

ناصحی ادامه داد: یک پارچه شدن سیستم های بیمه ای با همکاری حوزه فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با بیمه ها در حال انجام است.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: در تعرفه سال ۱۴۰۰ مشوق‌ها طوری پیش بینی شده که خدمات الکترونیک نیز در آن لحاظ شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران پیش از این نیز گفته بود: برای نسخه‌های الکترونیک مشوق‌هایی در نظام پرداخت برای جامعه پزشکی در نظر گرفته شده که در راستای انجام آن مطالبات می‌تواند به موقع پرداخت شود.

وی بیان کرد: یک‌پارچگی خدمات الکترونیک و به خصوص نسخه نویسی الکترونیک از اولویت‌های نظام سلامت در سازمان‌های بیمه گر است، به طوری که برای افزایش، دقت و سرعت، تقسیم کار بین سه سازمان بیمه گر اصلی کشور صورت گرفته است.

نسخه نویسی الکترونیک یکی از طرح‌های الکترونیک نظام سلامت محسوب می‌شود که در سال‌های اخیر در راستای اجرای پرونده الکترونیک سلامت و نظارت بهینه‌تر بر نسخه‌ها جدی گرفته شده است. هرچند این طرح هنوز به طور کامل اجرایی نشده، اما اجرای کامل آن می‌تواند علاوه بر کاهش مصرف کاغذ در زمینه چاپ دفترچه‌های کاغذی بیمه، منجر به کاهش خطاهای نسخه نویسی و نظارت موثر سازمان‌های بیمه گر درمانی شود. سازمان‌های بیمه گر مانند سازمان بیمه سلامت و سازمان تامین اجتماعی و سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح مجریان اصلی این طرح هستند.

وضعیت سلامت ۲۱ تزریق کننده واکسن ایرانی کرونا / زمان اتمام فاز اول آزمایش انسانی

به گزارش اداره کل روابط عمومی و به نقل از ایسنا،دکتر محمدرضا صالحی  درباره وضعیت تست واکسن کرونا ایرانی کرونا در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) که در فاز اول مطالعه بالینی خود به سر می‌برد، گفت: تاکنون واکسن ایرانی کرونا که فاز یک مطالعه بالینی آن از نهم دی ماه ۱۳۹۹ آغاز شد، به ۲۱ نفر تزریق شده است.

وی افزود: تاکنون این واکسن عوارض جدی به دنبال نداشته است. البته یکسری عوارض خفیف مانند تب خفیف چند ساعته، حالت تهوع چند ساعته، درد و سوزش محل تزریق و… وجود داشته است، اما عوارض جدی به دنبال تزریق واکسن ایرانی کرونا ایجاد نشده است.

صالحی درباره زمان اتمام فاز اول مطالعه بالینی واکسن ایرانی کرونا، گفت: به نظر می‌رسد در فاز اول مطالعه بالینی تا پایان بهمن ماه و یا نهایتا تا هفته اول اسفند ماه واکسن ایرانی در صورت کسب مجوز و تاییدیه کمیته ملی واکسن به ۵۶ داوطلب این فاز تزریق شود.

وی همچنین گفت: در صورتیکه ایمنی واکسن بعد از اتمام فاز اول بالینی مورد تایید قرار گیرد، فاز دوم مطالعه بالینی آن در اسفند ماه آغاز می‌شود.

صالحی تاکید کرد: باید توجه کرد که در فاز اول مطالعه بالینی عمدتا بر روی ایمنی و بی خطری واکسن کار می‌شود. ان‌شاءالله فکر می‌کنم از اواخر بهمن ماه بتوانیم اخباری را درباره وضعیت ایمنی واکسن ایرانی کرونا اعلام کنیم.

تعیین تکلیف تعرفه‌های ۱۴۰۰ تا قبل از شروع سال

دکتر سید سجاد رضوی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت تعرفه‌های پزشکی سال ۱۴۰۰، گفت: تعرفه‌های پزشکی سال ۱۴۰۰ فعلا در کارشناسی است و در حال حاضر واحدهای مختلف اعم از بیمه‌ها، سازمان نظام پزشکی، سازمان برنامه و بودجه و … در حال اعلام نظر و ارائه پیشنهادات‌شان در این زمینه هستند.

تعرفه های پزشکی ۱۴۰۰ در انتظار تعیین تکلیف منابع

وی افزود: برای تعیین تعرفه‌های پزشکی سال ۱۴۰۰ باید ببینم که چه میزان منابع به این حوزه اختصاص داده می‌شود و سپس با توجه به پیشنهادات حوزه درمان وزارت بهداشت و همچین با توجه به گرانی که در خدمات هتلینگ و جزء فنی رخ داده، تصمیم‌گیری شود. بر این اساس فعلا واحدهای مختلف در حال اعلام نظر هستند و باید ببینیم که چقدر منابع در اختیار خواهیم داشت تا سپس جمع‌بندی‌ها در شورای عالی بیمه مطرح شود.

وضعیت بازنگری در تعرفه های ۹۹

رضوی با بیان اینکه بنابراین فعلا پیشنهاد مشخصی در زمینه افزایش تعرفه‌های پزشکی سال آینده وجود ندارد تا بررسی‌ها نهایی شود، اظهار کرد: البته سازمان نظام پزشکی بحثی را مطرح کردند مبنی بر اینکه با توجه به گرانی و تورم ایجاد شده، تعرفه‌های پزشکی سال ۱۳۹۹ نیز مورد بازنگری قرار گیرند که این موضوع در آذر ماه مصوبه شورای عالی بیمه بود تا همین امسال تعرفه‌ها در قسمت هتلینگ و جزء فنی مورد بازبینی قرار گیرد. بر این اساس قرار شد این مصوبه در سازمان برنامه و بودجه مطرح و اقدامات مربوط به آن انجام شود که این اتفاق در حال انجام است و باید دید که چه اتفاقی خواهد افتاد.

تلاش برای اعلام تعرفه های ۱۴۰۰ تا قبل از پایان سال

وی ادامه داد: البته میزان عددی این افزایش مشخص نیست، اما قرار شد سازمان برنامه و بودجه با توجه به میزان افزایش تورم و افزایش هزینه‌ها، در این زمینه پیشنهادی را به دولت ارائه کند که انشاالله قبل از پایان سال ارائه شود. همچنین تلاش می‌کنیم که تعرفه‌های پزشکی سال آینده را هم قبل از پایان سال ۱۳۹۹ اعلام کنیم.

نگران بازگشت بیماری و خیز جدید آن در بهمن و اسفند هستیم

به گزارش وبدا، دکتر سعید نمکی در جلسه شورای ناظرین طرح شهید حاج قاسم سلیمانی اظهار داشت: نامه ای ۱۰ بندی روز ۱۰ دی به دانشگاه ها ابلاغ کردیم که باید شرایط کنونی را مراقبت کنید در غیر این صورت شاهد خیز جدید بیماری با ارتفاع و شدت بیشتر در کشور خواهیم بود. وی افزود: استراتژی وزارت بهداشت در شرایط کنونی، رهگیری خانه به خانه ویروس و شناسایی زودهنگام بیماران است تا آخرین موارد بیماری شناسایی شود. بعد از این مرحله به سراغ جمعیت عادی و بدون علائم بیماری خواهیم رفت اما در شرایط کنونی، اولویت ما، شناسایی بیماران با تست بیشتر و افراد در تماس نزدیک با آنها است.  وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: باید به شدت از همکاری بین بخشی شکل گرفته در بسیج ملی مبارزه با کرونا و طرح شهید سلیمانی، صیانت و حفاظت کنیم. عده ای در درون و بیرون از مرزهای کشور، از این همکاری ها خوشحال نیستند. در داخل کشور، افرادی جاهلانه یا عامدانه در زمین دشمن بازی می کنند چه بسا از تعداد انگشتان دو دست هم بیشتر هستند. در نامه ۱۰ ماده ای به دانشگاه ها تاکید کردیم که بزرگترین خطای استراتژیک این است که پیوند ما و عزیزانی که به ما کمک می کنند، از هم جدا شود و این پیوند را باید محکم نگهداری کنیم. دکتر نمکی گفت: در حال حاضر مخالف بازگشایی مدارس هستیم. نگرانیم که دوباره با عادی انگاری به تله اردیبهشت و خردادماه بیفتیم. اگر این بار گرفتار شویم، موج و شدت خیز جدید کرونا در کشور شاید بیشتر باشد و نیروهای ما ممکن است توان و انرژی مقابله چندباره با موجی جدید را نداشته باشند.  وی تاکید کرد: با لطف خدا در سایه همدلی و وفاقی که در کشور ایجاد شد و با دعای شبانه روزی خیرخواهان به ویژه مقام معظم رهبری توانستیم دستاوردهای بزرگ ملی را به دست بیاوریم و تاریخ قضاوت خواهد کرد که کشوری در اوج تحریم های ظالمانه، توانست به مرگ و میر دو رقمی برسد  در حالیکه کشورهای برخوردار جهان، به چنان وضعیتی رسیدند. بارها گفته ایم که به بیماری و مرگ هیچ شهروندی در هیچ کجای دنیا حتی آنها که مدیران و سیاستمدارانشان دارو را از بیماران پیر و جوان ما دریغ کردند، راضی نیستیم. وزیر بهداشت یادآور شد: عمده ترین دلیل شکست مسلمانان در جنگ احد، مغرور شدن به پیروزی بود تا جایی که پیامبر اسلام را تا حمراءالاسد تعقیب کردند و آنجا دوباره لشکر آرایی جدیدی شد. عین آن اتفاق در شرایط کنونی که این دستاورد بزرگ ملی را دوباره  کسب کرده ایم می تواند برای ما نیز رخ دهد.  دکتر نمکی اظهار داشت: به دانشگاه ها ابلاغ کردیم که هرگونه عادی پنداری و سهل انگاری به دلیل فروکش کردن بیماری در استانها موجب بازگشت رفتارهای اجتماعی نادرست و شیوع مجدد بیماری خواهد شد بنابراین بیداری و وسواس مستمر در رعایت شیوه نامه ها توسط مردم و مسئولین، ضروری است. گفتنی است در این نشست، ناظرین طرح شهید سلیمانی، معاونین وزارت بهداشت، جانشین رییس سازمان بسیج مستضعفین و رییس بسیج جامعه پزشکی، گزارشی از پیشرفت های این طرح را ارائه کردند.

کلیات سند ملی واکسیناسیون کشور تصویب شد

به گزارش وبدا، دکتر علیرضا رییسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به برگزاری جلسه امروز ستاد با حضور رییس جمهور به وضعیت شیوع بیماری کرونا در ایران و دنیا اشاره و اظهار کرد: ویروس انگلیسی تقریبا سراسر اروپا را درنوردیده و بسیاری از کشورهای اروپایی درگیر این ویروس شده اند.

وی با بیان اینکه کرونا در آمریکا با مرگ ۴ هزار بیمار رکورد زد، بیان کرد: در آلمان و انگلیس هم مرگ و میر ناشی از کرونا از هزار نفر عبور کرد و  وضعیت شیوع بیماری در اسپانیا، مکزیک و ایتالیا هم مناسب نیست.

میزان بستری ۸۰ درصد و مرگ و میر ۷۰ درصد در کشور کاهش پیدا کرده است

دکتر رییسی با اشاره به اینکه میزان بستری ۸۰ درصد و مرگ و میر ۷۰ درصد در کشور کاهش پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: باید بدانیم که این آمار نتیجه رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی همه مردم و همکاری مسئولان است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با ذکر این نکته که اکنون به غیر از استانهای شمالی، دیگر استانها وضعیت مناسبی از نظر شیوع بیماری دارند، گفت: در حال حاضر بیشترین میزان ابتلا به استان مازندران مربوط می شود البته فراموش نشود که استانهای گیلان و گلستان هم به مراقبت بیشتری احتیاج دارند.

وی ضمن تاکید بر اینکه ۷شهر در کشور در وضعیت قرمز قرار دارند، یادآور شد: ۳۰شهر نارنجی و ۴۱۱ شهر هم زرد هستند. ۵ شهر آمل، ساری، فریدونکنار، قائمشهر و نکا در استان مازندران و ۲ شهر بندرگز و کردکوی در استان گلستان در وضعیت قرمز قرار دارند که حتما نیاز است مراقبت های بیشتری در این شهرها انجام شود.

دکتر رییسی در ادامه به ضرورت مراقبت بیشتر در برخی شهرها اشاره و تصریح کرد: شهرهای نور، نکا، قائم شهر، فریدونکنار، ساری، رامسر، جویبار، تنکابن و آمل در مازندران و ماسال، لنگرود و رودسر در استان گیلان و کردکوی و بندگز در استان گلستان از جمله شهرهایی هستند که به مراقبت بیتشری احتیاج دارند تا روند بیماری کاهشی شود.

ویژگی شهرهای آبی

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه امروز دو مصوبه در ستاد ملی مقابله با کرونا داشتیم، مطرح کرد: خوشبختانه میزان بستری در برخی شهرها از شهرهای زرد هم پایین تر است به عبارتی در ۱۹۲ شهر میزان بستری بیمار از دو بیمار به ازای هر ۱۰۰هزار نفر جمعیت کمتر شده و روند هم نزولی است، به دلیل اینکه وضعیت بیماری در این شهرها بسیار مناسب است، رنگ جدیدی برای این ۱۹۲ شهر در نظرگرفته شد تا بتوانیم محدودیت های کمتری نسبت به شهرهای زرد برای آنها در نظر بگیریم.

وی افزود: در این ۱۹۲ شهر که با رنگ آبی شناخته می شوند تقریبا همه مشاغل با رعایت پروتکل هایی که متعاقبا اعلام خواهد شد، می توانند فعالیت داشته باشند. درشهرهای زرد و آبی منع تردد بین شهری وجود ندارد اما همچنان منع تردد شبانه از ۹ شب تا ۴ صبح برقرار است.

دکتر رییسی ادامه داد: با این رنگ بندی جدید ۷شهر قرمز، ۳۰شهر نارنجی، ۲۱۹ شهر زرد و ۱۹۲ شهر در کشور آبی هستند.

وی به مصوبه دوم ستاد هم اشاره و بیان کرد: کلیات سند ملی واکسیناسیون کشور امروز در ستاد به تصویب رسید. تهیه این سند مبتنی بر مسائل علمی و اولویت های بندی های سطح دنیا انجام می شود و کمیته های تخصصی در سطح کشور این برنامه را براساس بار بیماری و شیوه بیماری هایی که به عنوان بیماری های پرخطر و زمینه ای در سطح کشور هستند به تفکیک هر استان، شهر و شهرستان مشخص کرده اند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در این سند اولویت بندی برای تزریق واکسیناسیون در ۴ فاز است، گفت: واکسن در فاز نخست به کادر بهداشت و درمان که مستقیما با بیماری کرونا سرو کار دارند، سالمندان دارای بیماری زمینه ای شدید و جانبازان شیمیایی، تنفسی و بالای ۵۰ درصد تزریق خواهد شد و  تقریبا یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر مشمول فاز یک هستند.

دکتر رییسی ادامه داد: در فاز دو، واکسن به گروههای پرخطر مانند سالمندان بالای ۶۵ سال که به ترتیب سنی از ۸۰ تا ۸۵ سال، ۷۵ تا ۸۰ سال، ۷۰ تا ۷۵ سال، ۶۵ تا ۷۰ و ۶۰ تا ۷۵ سال اولویت بندی می شوند و نیز به  افرادی که بین ۱۶ تا ۶۴ سال بوده و به بیماری زمینه ای مبتلا هستند، تزریق خواهد شد.

وی تصریح کرد: در فاز سوم واکسیناسیون برای افراد حاضر در مراکز تجمعی یعنی اشخاصی که ریسک کمتری نسبت به فاز دو دارند در نظرگرفته خواهد شد و نهایتا در فاز ۴ واکسن برای عموم، تزریق می شود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: واکسیناسیون هم از واکسن های تولید داخل و هم واکسن هایی که از خارج خریداری می کنیم، انجام خواهد شد.

دکتر رییسی به پیشنهاد مطرح شده در ستاد مبنی بر آغاز فعالیت مشاغل فرهنگی و آموزشی در مناطق آبی و برخی مناطق زرد اشاره و عنوان کرد: ان شاالله به زودی در این خصوص اطلاع رسانی خواهد شد.

 استان های تهران و البرز بعد از هفته ها در وضعیت زرد قرار گرفتند

وی با بیان اینکه استان تهران و البرز بعد از هفته ها در وضعیت زرد قرار گرفتند، بیان کرد: فعالیت مشاغلی که در شهرهای نارنجی ممنوع بود پس از تغییر وضعیت، آزاد بوده و تردد بین شهری بدون مانع خواهد بود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان گفت: تغییر رنگ شهرها و کاهش مرگ و میر نتیجه رعایت پروتکل هاست که اگر خدایی ناکرده این همکاری ادامه پیدا نکند، مجبوریم دوباره محدودیت هایی را  اعمال کنیم.

استفاده از ماسک و پرهیز از دورهمی ها و اجتماعات ضروری است

به گزارش وبدا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی امروز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: شرایط وضعیت مناطق زردی را که تعداد بیماران مثبت آن، دو در صد هزار خواهد بود، آبی اعلام می کنیم  و همه کسب و کسب ها در این مناطق فعالیت خود را انجام می دهند و البته در مناطق زرد هم با مراعات دقیق پروتکل‌ها، ان‌شاء الله فعالیت کسب و کارها آغاز می شود.

رییس جمهور در عین حال پایدار سازی شرایط کنونی و اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از مواجهه با  موج چهارم بیماری را ضروری خواند و اظهارداشت: رعایت یک سلسله مواردی برای حفظ این وضعیت مهم است چرا که هر یک از این مجموعه ها آسیب ببیند مجددا با خطر مواجه خواهیم شد.

 دکتر روحانی گفت: همانطور که ماسک زدن ضروری است، رعایت فاصله‌گذاری های اجتماعی و پرهیز از دورهمی ها و اجتماعات هم ضروری است. هریک از اینها حلقه‌هایی را تشکیل می‌دهند که مانع گسترش ویروس می شود و تضعیف هر یک از این حلقه ها کل مدیریت مقابله با کرونا را از بین می برد.

رییس جمهور با تأکید بر لزوم استمرار رعایت همگانی دستورالعمل‌های بهداشتی، گفت: اگر مجبور شویم بار دیگر برای مهار شیوع کرونا محدودیت‌های شدید وضع کنیم، طبیعتاً برای بسیاری از مشاغل و مردم مشکل ایجاد می‌شود و امیدوارم همه کمک کنند تا دوباره مجبور به وضع محدودیت‌های گسترده و شدید نشویم.

دکتر روحانی تهیه واکسن و انجام واکسیناسیون را از مطالبات به حق مردم دانست و افزود: دولت همه تلاش خود را برای تهیه واکسن مورد اعتماد انجام داده، اما همگان بدانند که دولت حدود ۴۰ روز برای انتقال پول مورد نیاز خرید واکسن گرفتار بود و این جنایتی بود که حتی در زمینه تهیه دارو علیه ملت ایران اعمال شد. در عین حال دولت همه اقدامات لازم برای ساخت واکسن داخلی، ساخت واکسن مشارکتی و خرید و واردات واکسن، انجام داده و با وجود محدودیت‌های مالی فراوان، در این زمینه با دست باز عمل کرده است.

رییس جمهور با اشاره به تصویب سند تعیین اولویت‌ها برای واکسیناسیون در برابر کرونا در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا، اظهار داشت: برای روزی که واکسن در اختیار ما بوده و قرار است واکسیناسیون آغاز شود به یک سند برای تعیین اولویت‌ها نیاز داشتیم که در این جلسه به تصویب رسید و براساس آن، کادر درمانی، کارکنان خانه‌های سالمندان، جانبازان و معلولین، سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای، به ترتیب در اولویت‌های اول و دوم دریافت واکسن قرار داشته و برنامه واکسیناسیون باقی آحاد اجتماع نیز در این سند دیده شده است.

دکتر روحانی با بیان اینکه مردم نباید در زمینه واکسن به شایعات توجه کنند، تصریح کرد: پیشنهادهایی برای تهیه واکسن و استفاده از آن در جریان آزمایش‌های انسانی به جمهوری اسلامی ایران نیز شد، اما وزارت بهداشت و درمان به حق این پیشنهادها را نپذیرفت و اجازه نداد که مردم برای مقاصد آزمایشی شرکت‌های ساخت واکسن مورد استفاده قرار گیرند و این اطمینان را به مردم می‌دهیم که چنین اتفاقی نیفتاده و نخواهد افتاد و لازم است هر گونه خبر و اطلاعی در مورد واکسن را از منابع معتبر دریافت کنند.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: البته مردم باید توجه داشته باشند که حتی زمانی که واکسن آمد و واکسیناسیون انجام شد، این موضوع به معنای مجوزی برای کنار گذاشتن پروتکل‌های بهداشتی نیست و همه پروتکل‌ها از جمله استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی باید حداقل چندین ماه پس از انجام واکسیناسیون به طور جدی و دقیق رعایت شود تا از رسیدن به شرایط ایمن مطمئن شویم.

متن کامل سخنان دکتر روحانی در این مراسم نیز به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

در هفته‌ای که گذشت برغم اینکه در بسیاری از مناطق جهان شاهد توسعه این ویروس بودیم و مشکلات فراوانی را در برخی از کشورها مشاهده کردیم. بحمدالله با همکاری خوب مردم عزیز کشورمان و مراعات پروتکل‌ها، روند بیماری کاهشی بوده و در مجموع آماری که امروز داده شد، نشان داده شد تلاشی که در آذرماه انجام گرفت، شرایط مناسب‌تری را بوجود آورد.

۸۰  درصد بستری‌ها کاهش پیدا کرده و ۷۰ درصد از فوتی‌ها کاهش یافته که رقم بسیار ارزشمندی است گر چه هنوز به نقطه مطلوب نرسیده ایم و باید تلاش‌های خودمان را ادامه دهیم تا به نتیجه برسیم.

اما در عین حال همکاری مردم باعث شد که امروز جزو مصوبات، یک وضعیت جدید هم به وضعیت قرمز، نارنجی و زرد اضافه شد و آن شرایط وضعیت آبی بود. برای مناطق زردی که تعداد بیمار‌های کرونای مثبت ۲ در ۱۰۰ هزار خواهد بود و شرایط هم به سمت شرایط نزولی باشد آن مناطق را آبی اعلام می‌کنیم که در مناطق آبی تمامی کسب و کارها فعالیت خودشان را انجام می‌دهند.

البته در مناطق زرد هم با مراعات پروتکل‌های شدید، ان‌شاء الله کسب و کارها اجرا می‌شود و ادامه پیدا می‌کند، اما در عین حال مسأله پایدارسازی شرایطی که امروز به آن رسیدیم مهم است که خدای ناکرده به شرایط سخت گذشته برنگردیم و همچنین اقدامات پیشگیرانه ضروری است برای اینکه ان‌شاء الله وارد موج چهارمی نشویم و تا پایان سال مشکلی نداشته باشیم.

اینها جزو ضروریت‌هایی است که مورد تأکید همه ماست یعنی باز هم در وسایل حمل و نقل عمومی در دور همی‌ها، اجتماعات و ترددهایی که غیرضرور است و لازم نیست، خیلی این مسئله مهم است. در جلسه هم گله‌هایی نسبت به برخی از اجتماعاتی که نمی‌بایست این اجتماع به آن صورت انجام می‌گرفت مطرح شد.

همه تلاش ما این است زحماتی که تاکنون کشیده شده خدای ناکرده با خطر مواجه نشود، برای اینکه در مبارزه با این ویروس موفق شویم مجموعه کارهایی باید انجام دهیم که اگر هر یک از این مجموعه‌ها آسیب ببیند ما را با خطر مواجه می‌کند.

یعنی همانطور که ماسک زدن ضروری است، فاصله‌گذاری هم به همان نسبت لازم است و دورهمی و اجتماعات هم به همان نسبت نباید باشد. باید مراقبت کنیم که اجتماعاتی تشکیل نشود، همه اینها حلقه‌هایی را تشکیل می‌دهند تا مانع شوند از اینکه این ویروس گسترش پیدا کند، هر یک از این حلقه‌ها اگر ضعیف شود، کل مدیریت را از بین می‌برد.

یک مثال در ذهنم است در مسایل امنیتی که این هم جزو آن مسایل است. می‌گویم که در مسایل امنیتی و اینجا در مسایل بهداشتی اگر مراعات نکنیم، هر عددی پیدا کنیم ضرب در صفر می‌شود و عدد وقتی در صفر ضرب می‌شود، نتیجه‌اش صفر می‌شود بنابراین همه آثار و نتایج را از بین می‌برد.

بنابراین این مجموعه باید مورد مراعات ما باشد و استمرار هر دوی اینها برای ما مهم است. ضمن اینکه خدمت مردم عزیز عرض می‌کنم. محدودیت های شدیدی که ناچار می‌شویم گاهی بوجود بیاوریم، مشکلات فراوانی را ایجاد می‌کند در زندگی و اقتصاد و فرهنگ جامعه، به هر حال چاره‌ای نیست و باید کاری کنیم که این زمان محدودیت‌های شدید را با همکاری همدیگر به حداقل ممکن کاهش دهیم.

نکته دیگری که بسیار مهم است و در این جلسه هم راجع به آن تصمیمات خوبی اتخاذ شد مسأله واکسن است. امروز یکی از مطالبات مردم این است که سریع‌تر واکسن را در اختیار مردم قرار دهیم. واکسنی که مورد اطمینان است و مرجع ما هم سازمان بهداشت و درمان است.

در داخل هر چه سریع‌تر کار را به نتیجه برسانیم که الحمدالله اقدامات خوبی در داخل انجام می‌گیرد. در خارج هم واکسن مطمئنی را بخریم و وارد کشور کنیم. علیرغم همه محدودیت‌ها و مشکلات که بیش از یک ماه، ۴۰ روز گرفتار نقل و انتقال پول بودیم. این جنایتی که آمریکا علیه ملت ایران انجام داد یکی از موارد و یکی از مثال‌های بسیار روشن‌اش تهیه واکسن کرونا بود.

اینقدر مشکلات ایجاد کردند برای اینکه پولی که داریم را به حساب یک شرکت دیگر جابجا کنیم برای اینکه واکسن کواکس را در زمانی که نوبت ما می‌شود در آن سهیم باشیم و این واکسن‌ها را وارد کشور کنیم با چه مشکلاتی مواجه شدیم.

دولت همه اقدامات لازم را انجام داده است. چه آنجایی که می‌خواهیم واکسن مشترک بسازیم چه بخواهیم  واکسن بخریم و چه در داخل تولید کنیم، هر جا ارز و ریال نیاز بوده، دولت بدون هیچ مضایقه‌ای علیرغم همه سختی‌ها در این زمینه با دست باز وارد شده است.

باز هم تأکید می‌کنم برای ساخت واکسن یا برای خرید واکسن هر ارز و ریالی نیاز باشد، بلافاصله به هر قیمتی باشد علیرغم همه مشکلات تأمین خواهیم کرد. اما زمانی که واکسن در اختیار ما قرار می‌گیرد و می‌خواهیم از این واکسن استفاده کنیم نیاز به سند و مقرراتی داشتیم که چگونه زمانی که به واکسن رسیدیم از آن استفاده کنیم.

در سندی که امروز در جلسه بحث شد و نکاتی مورد نظر اعضای جلسه بود برای اینکه به نوعی این سند تکمیل شود ۴ فاز را در این سند مد نظر قرار دادیم.

وقتی واکسن در اختیار ما قرار بگیرد. در فاز اول اجرای واکسیناسیون برای حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار جمعیت خواهد بود اینها افراد کادر درمان هستند که در خط مقدم هستند و افرادی هستند که شرایط‌شان شرایط پرخطر است و افرادی که در سرای سالمندان هستند یا جزو معلولین و جانبازان هستند. افراد پرریسک و کادر درمان جزو فاز اول و گروه اول خواهند بود.

بعد فاز دوم است که یک جمعیت بالاتری است. در فاز دوم حدود ۱۲ میلیون جمعیت هستند که اینها باز هم اولویت‌های خاص خودشان را دارند. افرادی که سن‌شان بالاست یا بیماری زمینه‌ای دارند یا هر دو. در فاز دوم قرار می‌گیرند و فاز سوم هم شامل جمعیتی حدود ۱۹ میلیون نفر است و گروه بعدی در فاز چهارم هستند.

البته تلاش ما این است که این فازها کوتاه شود و در حداکثر زمان که می‌توانیم این را اجرا و زمان را کوتاه کنیم ان‌شاء الله در سالی که در آن هستیم و در سال آینده  این ۴ فاز را انجام دهیم البته مردم ما می‌دانند که وقتی واکسن در اختیار ما باشد، این نیست که در یک لحظه و یک روز واکسیناسیون انجام بگیرد. اگر بخواهیم به ۶۰ میلیون نفر در این کشور واکسن بزنیم یعنی در دو نوبت ۱۲۰ میلیون بار باید این واکسن در مکان های مختلف تزریق شود و با شیوه‌هایی که داریم این زمان‌بر است.

اگر با ۵۰۰ هزار نفر هم بتوانیم کار واکسن را انجام دهیم. شما ببینید روی ۶۰ میلیون چقدر می‌شود. حدود ۲ الی ۳ ماه زمان می‌برد و اگر این ب‌خواهد ۲ برابر شود باز هم زمان بیشتری می‌برد، به هر حال خود واکسن و اجرای آن یک زمانی را می‌برد که همه آینها در سند امروز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

نکته دوم این است که واکسن‌هایی در اختیار ما بود که بتوانیم زودتر در کشور بیاوریم منتها واکسنی بود که می‌خواستند روی مردم ما آزمایش کنند، یک شرکت‌هایی بودند که به ما پیشنهاد دادند و وزارت بهداشت و درمان به حق نپذیرفت و قبول نکردند. بعضی از کشورها قبول کردند که ما کاری به آنها نداریم.

بنابراین مردم مطمئن باشند که آنها وسیله آزمایش برای شرکت‌های سازنده واکسن قرار نخواهند گرفت.

مسأله سوم هم شایعاتی است که راجع به واکسن ایجاد می‌شود، صدا و سیما و رسانه‌های ما، باید تلاش کنند با این شایعات مقابله کنند. فلان جا واکسن دارند، فلان جا وارد شده، فلان جا قیمت‌اش چه است. مردم واقعاً به متخصصین وزارت بهداشت و درمان و قرارگاه و ستاد گوش دهند و گول افرادی را نخورند که اینجا و در این شرایط سوء استفاده می کنند.

حتماً خرید و تهیه واکسن جزو اولویت‌های ما است که انجام می‌دهیم و و در زمان و شرایطی که اعلام می شود در اختیار مردم قرار خواهد گرفت ضمن اینکه مردم عزیز بدانند اگر واکسن آمد و تزریق واکسن هم شروع شد. معنی‌اش این نیست که پروتکل‌ها را کنار بگذاریم این پروتکل‌ها ماه‌ها باید ادامه پیدا کند.

بر فرض هم که خود واکسن اثرش صد در صد باشد که اثرش در هیچ واکسنی صد در صد نیست. به هر حال چندین هفته زمان می‌برد تا تأثیرگذار باشد، بعد دوز بعدی باید تزریق شود، تقریباً همه دنیا، آنهایی که از واکسن به سرعت استفاده می‌کنند توصیه می‌کنند که حتی اگر واکسن به اندازه کافی باشد و شروع شود، یک زمان ۵، ۶ ماهه همه باید پروتکل های بهداشتی را به طور کامل مراعات کنند تا شرایط، شراطی مناسبی باشد برای سلامت مردم.

باز هم از مردم عزیز و بزرگوار و کادر درمان بخاطر تلاش‌هایی که انجام دادند تشکر می کنم، مصوبات امروز هم به اطلاع مردم خواهد رسید.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

به گزارش اداره کل روابط عمومی و به نقل از ایرنا؛ مصطفی صالحی وزیری، ویروس شناس با بیان این که ارزیابی محققان انگلیسی نشان می دهد که ویروس کرونا در انگلیس ۵۰ تا ۷۰ درصد سرایت پذیری بیشتری نسبت به ویروس های قبلی دارد؛ اظهار کرد: این درصد بر اساس مدل سازی آماری اعلام شده […]

عزت ملی از مسیر تولید ملی می گذرد

به گزارش وبدا، دکتر سعید نمکی در دهمین گردهمایی مجازی ائمه جمعه سراسر کشور اظهار داشت: تاکید ما بر ساخت واکسن کرونا در داخل کشور است چون عزت ملی از مسیر تولید ملی می گذرد و در درون کشور دانشمندان بزرگی داریم که قابل احترام هستند. به عنوان یک متخصص رشته ایمونولوژی، چند دهه است که اعتلای واکسن در کشور را دنبال می کنم.  وی افزود: خوشبختانه تیم هایی برای ساخت واکسن در کشور تشکیل شده است. ائمه جمعه مستحضر باشید شاید مطالبی را از کانال های مختلف بشنوید اما آنچه را که از بنده می شنوید، از دو جهت مورد عنایت و توجه قرار دهید. اول، فردی این سخنان را می گوید که متخصص این رشته است و دوم اینکه فردی این سخنان را مطرح می کند که سکان وزارت بهداشت را در دست دارد و روند بیماری را به دقت مطالعه و بررسی می کند.  وزیر بهداشت یادآور شد: تردید نکنید که به لطف خدا در اواخر بهار سال آینده، واکسن داخلی کرونا در حد تولید بالا در دسترس مردم خواهد بود چون از همه پلتفرم ها و زیرساخت های متنوع ساخت واکسن دنیا، در داخل کشور استفاده می کنیم. در حال حاضر با ۶-۵ روش برای کووید۱۹ واکسن تولید می شود که در کشور با همه این روش ها، زیرساخت را آماده و نتایج را ارزیابی می کنیم و در آینده ای بسیار نزدیک، دومین و سومین گروه از واکسن داخلی، مطالعات بالینی انسانی خود را آغاز می کنند.  دکتر نمکی ادامه داد: تردید نکنید که سال آینده یکی از واکسن سازهای مطرح جهان برای کووید۱۹ خواهیم بود. الان اگر سایت های بین المللی مانند یونیسف یا سازمان جهانی بهداشت را مشاهده کنید، ایران را به عنوان یکی از واکسن سازهای مطرح نشان می دهند.  وی خاطرنشان کرد: تا قبل از اینکه واکسن داخلی تایید و روانه بازار شود، باید گروه های آسیب پذیر را در مقابل بیماری واکسینه کنیم. در این راستا تلاش کردیم که شتاب زدگی نداشته باشیم، از مطمئن ترین منابع دنیا، واکسن مورد نیاز را تهیه کنیم و آنچه در ترکیه و امارات و برخی کشورهای منطقه به عنوان شروع واکسیناسیون مطرح می شود، شروع واکسیناسیون از آن نوعی که ما مطرح می کنیم، نیست. آن یک مطالعه بالینی فاز سه است که با کمک یکی دو واکسن ساز بیرونی این کشورها به آن پیوسته اند و اجازه داده اند که مردم شان تحت آزمایش بالینی این شرکت ها قرار گیرند.  وزیر بهداشت یادآور شد: به هیچ تولید کننده خارجی واکسن اجازه ندادیم که مردم را وارد آزمایش بالینی واکسن خود کنند و عزت ملی مان را فراتر از این دیدیم که تبدیل به آزمایشگاه برخی از واکسن ساز های دنیا شویم. یک شرط گذاشتیم و گفتیم زمانی مطالعه بالینی را با شرکت های خارجی آغاز می کنیم که تعهد کنید در داخل ایران بتوانیم واکسن تولید مشترک را بسازیم که یک کشور این مورد را پذیرفته و الان گروهی را به خارج از کشور فرستاده ایم که مذاکره می کنند و به زودی این کار را به سرانجام می رسانیم تا  فاز سه مطالعات بالینی را در کشور خودمان پس از گذراندن دو فاز اول در آن کشور خارجی، شروع کنیم.  دکتر نمکی گفت: مستحضر باشید که در فشارهای رسانه ای و جوسازی که در خارج از کشور برای ما می کنند و متاسفانه بلندگوهایی هم در داخل کشور دارند که در دام این تبلیغات سوء رسانه های بیگانه افتاده اند، اما ما برای مردم مان از مطمئن ترین منابع تایید شده، واکسن را تهیه و برای گروه های آسیب پذیر آغاز می کنیم.  وی خاطرنشان کرد: در مورد ویروس جدید جهش یافته دیروز اعلام کردم که اولین مورد از این ویروس که توسط یکی از هموطنان ما از انگلیس وارد شده بود را شناسایی کردیم. خوشبختانه حال عمومی وی، خوب است و وخامتی هم ندارد. این ویروس، جوان ترها را بیشتر گرفتار می کند و از یک جهت حُسن است که شاید مرگ و میر کمتری داشته باشد اما با مرگ و میر وحشتناکی که در اروپا و انگلیس می بینیم، نمی توانیم به این مورد هم خیلی اطمینان داشته باشیم.  وزیر بهداشت بیان داشت: در کشور به غیر از اولین موردی که شناسایی کردیم و موردی از نزدیکان وی که تست های پیگیری آن انجام می شود، هنوز موردی از ویروس جدید انگلیسی در کشور نداشته ایم. تردید ندارم که با همدلی، وفاق و صمیمیتی که بین ما، ائمه جمعه و روحانیت معزز کشور برقرار است به عنوان یاران و یاوران قدیمی نظام، انقلاب و مردم، این طوفان را پشت سر خواهیم گذاشت.  دکتر نمکی تصریح کرد: در مورد بازگشایی مراسم نماز جمعه خوشبختانه در شهرهای زرد، نماز جمعه برگزار می شود و امروز تقریبا همه شهرهای کشور به سمت زرد شدن حرکت می کنند. ۱۶۰ شهر قرمز و تعداد قابل توجهی شهرهای نارنجی تبدیل به شهرهای زرد شده اند و اگر پروتکل ها را خوب رعایت و وفاق و همدلی و صمیمیت را حفظ کنیم، قطعا شهرهای زرد به شهرهای سفید تبدیل خواهند شد و امیدوارم که هرچه زودتر مراکز دینی و زیارتی را بر روی مشتاقان اهل بیت بگشاییم.  وی تاکید کرد: خودمان و همکاران مان نگرانی های بسیار جدی در مورد بیماری کووید۱۹ داریم. یکی از نگرانی های ما، تغییرات جهشی در ویروس است. الان مرتب در قسمت های مهم ویروس، دچار جهش می شود. هر روز گزارشات جهش ویروس را در کل جهان می خوانیم و در کشور خودمان نیز جهش های متنوعی از ویروس دیده ایم اما تا چند روز پیش که انگلیسی ها جهش در قسمت پروتئینی یا اسپایک ویروس که می تواند به مخاط بچسبد و خودش را در بخش های مختلف بدن جایگزین کند را گزارش کنند، جهش ها در قدرت بیماری زایی و مرگ زایی ویروس خیلی نقش عمده نداشت.  وزیر بهداشت ادامه داد: جهش ها تا پیش ازگزارش ویروس انگلیسی، قدرت سرایت را بالا می برد اما در بیماری زایی و مرگ زایی، نقش مهم و حساسی نداشت اما امروز متاسفانه اتفاقاتی که برای ویروس می افتد، جهش در قسمت هایی از ویروس است که می تواند به مرگ زایی و بیماری زایی ویروس بسیار کمک موثری کند. یکی از نگرانی های ما و همکاران این است که جهش های ویروس، ما را گرفتارتر کند اما تنها کاری که می توانیم انجام دهیم، تشدید رعایت پروتکل ها است. از ائمه جمعه و جماعات که در کشور مورد وثوق مردم هستند، تقاضا دارم که راهبری را در هدایت مردم به رعایت دستورالعمل ها، کماکان ادامه دهند و ما را همراهی کنند. نادانسته های روزهای اول کرونا وزیر بهداشت گفت: وقتی ویروس کرونا پا به عرصه طبیعت جهان گذاشت، در بین همکارانم که مرور می کردیم چگونه در مقابل هجمه ویروس صف آرایی کنیم، گفتم که موجودی پا به عرصه طبیعت گذاشت که با تمام اجداد خودش یک تفاوت آشکار ماهوی دارد. البته آن روز نمی دانستیم که این ویروس علاوه بر نظام سلامت، ابعاد دیگر جامعه از قبیل فرهنگ، اقتصاد و روابط اجتماعی و خیلی از ضوابط و روابط دیگر را تحت تاثیر قرار خواهد داد. نمی دانستیم که این ویروس باعث می شود که وزیر خدمتگزار عاشق مسجد و روضه و زیارت اهل بیت مجبور شود با شرمساری بگوید که ما مدتی قرار است بعضی از این فعالیت ها و مراکز را در کشور تعطیل کنیم همانگونه که دنیا نمی دانست برای مدت طولانی باید خیلی از فعالیت های مستمر خود را تعطیل کند. بستن اماکن زیارتی به روی مشتاقان آنها تصمیم تلخ و دردناکی برای ما بود دکتر نمکی افزود: شاید یکی از تلخ ترین و دردناک ترین تصمیمات برای بنده این بود که بگویم باید برای زیارت امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س)، شاهچراغ و حضرت عبدالعظیم حسنی، درب را به روی مشتاقان ببندیم. برای بنده به عنوان یک عاشق زیارت اهل بیت خیلی تلخ بود که به شیعه ای که سالها فریاد می زد “لعن الله امت قتلک، لعن الله امت ظلمتک، لعن الله امت سمعت بذلک فرضیت به” که هم فریاد طوفانی و اعتراض خودش را بر آنان که به اهل پیامبر ظلم روا داشتند، برآورد و هم اینکه دلی خالی و شاد کند بگویم باید این مراکز بسته شوند. این تصمیمات سخت بود.  وی خاطرنشان کرد: آنچه التهاب و زحم و درد ما را التیام داد، افراد نازنینی از جامعه معزز روحانیت مانند آقای علی اکبری رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه بود که با خوش خلقی و خوش سیمایی، آنچه گفتیم را پذیرفت و ما را همراهی کرد و ائمه جمعه سراسر کشور نه تنها در تعطیلی نماز های جمعه همراهی کردند بلکه در کمک های مومنانه و هدایت مردم به سمت رعایت پروتکل ها و سبک کردن بار سربازان مدافع سلامت در کشور، نقش موثری داشتند.  وزیر بهداشت یادآور شد: هرگز تاریخ کشور، همدلی، وفاق و این عظمت را از یاد نخواهد برد. وفاقی که بعد از دوران دفاع مقدس برای اولین بار در طول این سالها، به این شدت، عظمت و ارتفاع شکل گرفته بود و بنده به عنوان سربازی کوچک که خاطرات این روزها را می نویسم یکی از صفحات درخشان آن مربوط به همراهی، همدلی و صمیمیتی است که ستاد نمازجمعه کشور با ما داشتند.  با کرونا دست پاچه و گرفتار برخورد نکردیم دکتر نمکی گفت: ویروس کرونا وقتی از راه رسید، ما خیلی دست پاچه و گرفتار با آن برخورد نکردیم چون گفتیم اگر نسیمی بیاید باید طوفان فرض کنیم. کشوری هستیم که دشمنان قسم خورده داریم، سردار ضد تروریست ما را به عنوان تروریست، شهید می کنند در حالیکه این سردار رشید مثل کوه در مقابل خشن ترین، بی رحم ترین و متجاوزترین قوم وحشی تاریخ ایستاد را به عنوان تروریست در کشوری دیگر به شهادت می رسانند و به این کار جنایت کارانه هم افتخار می کنند و رسانه هایی در دنیا از آنها حمایت می کنند.  آمارهای ایران مقرون به صحت ترین آمار است وی افزود: کشوری هستیم که در همسایگی ما هر روز مرگ و میر زیادی از بیماران کووید۱۹ رخ می دهد اما گزارش نمی شود ولی مرگ و میر و آمار های ایران از بیماری، مقرون به صحت ترین آمار است با این حال، ما را متهم به دروغگویی و آمارسازی می کنند. چنین کشوری در اوج مظلومیت و تحریم های ظالمانه باید خودش را آماده تر از بقیه نگه دارد.  وزیر بهداشت تاکید کرد: وقتی در اولین روزها شنیدیم که ویروس در ووهان چین شناسایی شده با لطف خدا نشستیم و برنامه ریزی کردیم. در این برنامه ریزی آنچه باید به عنوان آمادگی تخت های بیمارستانی باشد، بیش از حد انتظار دیدیم، آزمایشگاه ها را تجهیز کردیم، خطوط هوایی و پروازهای خارجی را به شدت کنترل کردیم، برای حدود ۶۰ مرز هوایی، زمینی و دریایی تیم ها و گیت های ویژه برای بررسی وضعیت مسافران مستقر کردیم و آمادگی کاملی برای ردیابی ویروس داشتیم تا اینکه اولین موارد از ویروس در کشور گزارش شد.  راستگویی به مردم یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران بود دکتر نمکی گفت: یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران، راستگویی به مردم بود. گفتیم اولین روزی که ویروس را تشخیص دهیم، به استحضار مردم شریف ایران خواهیم رساند و دقیقا در آخرین روز بهمن ماه سال گذشته به محض اینکه دریافتی از ویروس را در شهر قم داشتیم، بلافاصله به اطلاع مردم رساندیم و این یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران است که ما لحظه ای در انتقال صادقانه مطالب به مردم، درنگ نکردیم.  برخی کشورها فکر نمی کردند که موج کرونا این قدر سهمگین باشد وی بیان داشت: وقتی ویروس به کشور آمد، کشورهایی که هنوز گرفتار نشده بودند، فکر نمی کردند که موج این بیماری این قدر سهمگین باشد چون در یکی دو قرن گذشته هیچ کشوری با چنین پاندمی سنگینی روبرو نشده بود. روزهای اول با شکل گیری وفاق ملی و از همه مهمتر، با یک رهبری داهیانه ای که در دنیا برای رعایت، حمایت و هدایت این برنامه مهیا بود و همدلی که بر مبنای تجربیات دفاع مقدس شکل گرفت، توانستیم بیماری را به گونه ای مدیریت کنیم که حتی یک بیمار در پشت درب هیچ بیمارستانی سرگردان نشد، هیچ بیماری به دلیل بی بضاعتی و شرایط سنی خاص، رها نشد و خوشبختانه در اوج گرفتاری موج اول بیماری، تخت های خالی فراوانی در کشور مهیا کرده بودیم.  وزیر بهداشت با اشاره به سپری شدن موج اول بیماری در کشور، گفت: وقتی ما موج اول بیماری را مهار کردیم، این موج به کشورهای اروپایی و مرفه جهان رسید. ما در اوج تحریم و مضایق مالی بودیم می خواستیم ماسک و لوازم حفاظتی به کشور وارد کنیم که اجازه نمی دادند و عمق این دردها را نمی شود با زبان گفت اما به عنوان سربازی که این کار را مدیریت می کردم، در آن زمان شب های زیادی تا صبح در گلو بغض داشتم که سرباز خط مقدم، پرستار و پزشک ما تن به آتش بلا زده اما به ما خبر می دادند که اروپایی ها یا آمریکایی ها اجازه ندادند فلان محموله ماسک و لوازم حفاظتی به ایران برسد.  راه را بر ما بستند  وی تاکید کرد: به دروغ می گفتند که برای دارو و تجهیزات پزشکی منعی را قائل نیستیم اما راه حمل و نقل این محصولات را بر ما بستند و از ما دریغ کردند اما خوشبختانه با همت، غیرت و رشادت و همدلی و لطف خداوند در عرض ۵۵ روز توانستیم از یک وارد کننده ماسک و لوازم حفاظتی به یک تولید کننده و در زمان کوتاهی به یک صادر کننده تبدیل شویم. در عرض ۵۵ روز یک تولید انبوه مواد ضدعفونی کننده و شوینده در کشور شکل گرفت. توانستیم با تجربه ای که از قبل اندوخته بودیم، با همکاری عزیزان مان در سازمان بسیج، یک بسیج ملی مبارزه با کرونا راه بیاندازیم و خوشبختانه توانستیم در یک زمان محدود، تعداد مرگ و میر روزانه بیماران را به حدود ۳۰ مورد برسانیم و میزان بستری را به یک پنجم روزهای اول کاهش دهیم و تعداد قابل توجهی تخت های خالی داشته باشیم.  وزیر بهداشت گفت: در روزهای اول مدیریت کرونا، دستگاه های مختلفی از جمله نیروهای مسلح و سازمان های مردم نهاد به کمک ما آمدند و سوله هایی را برای قرنطینه بیماران تجهیز کردند که به دلیل افت بیماری در کشور، نیاز به استفاده از این مکان ها نبود اما به سمت و سوی یک عادی پنداری و ساده انگاری رفتیم و ما دوباره به خیزهای بعدی بیماری، مبتلا شدیم.  تنها کشوری بودیم که یک روز خط تولیدمان نخوابید دکتر نمکی خاطرنشان کرد: یکی از ابعادی که در روزهای اول مدیریت کرونا به آن پرداختیم، آماده کردن یک سری شیوه نامه ها بود که مردم چگونه بتوانند در این شرایط سخت اقتصادی، امرار معاش کنند، کسبه به فعالیت خود ادامه دهند و چرخ کارخانجات بچرخد. ما تنها کشور جهان بودیم که یک روز خط تولید مان نخوابید و یک کارخانه هم در اوج کرونا تعطیل نشد و این حاصل همت همکاران ما برای نوشتن شیوه نامه هایی بود که بعدا در کشورهای اروپایی نیز مورد استناد قرار گرفت. به قول حاج قاسم، به کشورها گفتیم که ما ملت امام حسینیم، هم مبارزه می کنیم هم تاریخ می سازیم.  رعایت پروتکل ها توسط ائمه جمعه و جماعات، بی نظیر و بی بدیل بود وی یادآور شد: در کنار بازگشایی مشاغل، با دوستان نشستیم و جلساتی داشتیم که چگونه می توانیم درب مساجد را باز کنیم و شب های احیا را زنده نگه داریم و شب های ماه مبارک رمضان را در کنار هم باشیم. قضاوت همکاران کارشناس ما این بود که رعایتی که ائمه جمعه و جماعات در کشور کردند و رعایتی که شب های قدر در مورد پروتکل ها انجام شد، بی بدیل و بی نظیر بود گرچه در بعضی از جاها، پروتکل شکنی داشتیم و به عنوان گله به دوستان منتقل کردیم اما بالای ۹۰ درصد در تمامی شئون، شاهد رعایت پروتکل ها بودیم و اثبات شد که روحانیت معزز و هیاتی های ما بازهم پیش قراولان همه دستورالعمل ها و شیوه نامه هایی هستند که مورد تایید ستاد ملی و مقام معظم رهبری است.  عمده ترین دلیل خیز بیماری، کم توجهی مردم بود وزیر بهداشت اظهار داشت: در طول یکسال گذشته در دنیا اتفاق جدیدی رخ داد و خیزهای بیماری به دلایل مختلف، تکرار شد و عمده ترین دلیل خیز و التهاب جدید بیماری، کم توجهی مردم بود. سعی کردیم هر دارویی که در هرکجا گفتند کمترین تاثیر در درمان کرونا دارد را برای مردم ایران فراهم و سپس آن را کشور تولید کردیم. یک فرد ایرانی نمی تواند بگوید که در خانواده و نزدیکان ما، داروی موثری که در سایر نقاط دنیا بود اما به دلیل فراهم نشدن آن در کشور، باعث شد عزیزمان را از دست بدهیم. دکتر نمکی ادامه داد: خوشبختانه تجهیزات، امکانات، داروها و موارد مورد نیاز بخش های مختلف را به گونه ای تهیه کردیم که کسی احساس حقارت نکند اما در هیچ کجای دنیا به جز فاصله گذاری، استفاده از ماسک و رعایت دستورالعمل ها، روش موثرتری را نمی توانیم جایگزین کنیم. فقدان رعایت دستورالعمل ها در کشور همانند خیلی از کشورها، باعث خیز مجدد بیماری در ماه های گذشته شد.  نباید منتظر خموشی ویروس باشیم بلکه باید منتظر چموشی و سرکشی آن باشیم وی تاکید کرد: کرونا، ویروس بسیار چموش و پیچیده است. بارها به همکارانم گفته ام که نباید منتظر خموشی ویروس باشیم بلکه باید منتظر چموشی و سرکشی این ویروس عجیب باشیم. موسسات علمی جهانی پیش بینی کردند که بر حسب نوع بروز بیماری در کشورها، آینده ای این چنینی برای کشورها متصور خواهیم بود. برای اروپایی ها مرگ روزانه یک هزار نفر و برای آمریکایی ها مرگ دو هزار و ۵۰۰ نفر در روز را برآورد کردند و برای ایران در ماه های آبان، آذر و دی ماه، مرگ های بالای یک هزار و ۲۰۰ نفر در روز را پیش بینی کرده بودند. در این شرایط باز هم از ظرفیت تجربیات دوران دفاع مقدس برای چنین سنگرآرایی و هجمه ای به ویروس، استفاده کردیم.  وزیر بهداشت گفت: با دوستان مان در سازمان بسیج، طرح مشترکی مزیّن به نام مبارک حاج قاسم سلیمانی تدوین کردیم. روزی که برای این طرح هدف گذاری کردیم گفتیم می خواهیم میزان مرگ و میر بیماران را ۱۰ درصد و میزان بستری را تا ۳۰ درصد کاهش دهیم اما برخی همکاران ما گفتند در این خیز بیماری اگر بتوانیم همین شرایط را حفظ کنیم، خیلی کار بزرگی کرده ایم. به آنها گفتم که تردید ندارم که هدفی که به آن خواهیم رسید به مراتب بهتر از این است که می گویم. بیش از اهداف تعیین شده، موفقیت داشتیم دکتر نمکی افزود: میزان مرگ و میر بیماران کووید۱۹ در ایران در طول ۴۵ روز گذشته، بیش از ۷۰ درصد کاهش پیدا کرد و میزان بستری بیماران نیز تقریبا یک چهارم شده و باز هم کمتر می شود. امروز دومین روزی است که ما مرگ و میر دو رقمی را تجربه کردیم و این در شرایطی است که آمریکایی ها مرگ و میر بالای سه هزار نفر را تجربه می کنند البته ما به مرگ و بیماری هیچ مخلوق خداوند در جهان راضی نیستیم حتی به مردمی که در کشورهایی زندگی می کنند که دولتمردان شان بزرگترین جفا و ظلم را به ملت ما روا می دارند. وی تاکید کرد: کشورهایی که میزان تخت بیمارستانی، بهره وری و بهره مندی اقتصادی شان به شدت از ما بهتر است، در باتلاق بیماری ماندند و خوشبختانه کشور ما به آن اعداد و ارقامی که موسسات بین المللی پیش بینی کرده بودند، نرسید بلکه توانستیم به پایین ترین میزان مرگ و میر بیماران در چند ماه گذشته دست پیدا کنیم.

مشوق های بیشتر برای اجرای نسخه الکترونیک

دکتر محمد جهانگیری معاونت فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی در خصوص این جلسه گفت: با توجه به نقش اساسی ارائه دهندگان خدمات سلامت در حوزه سلامت و مواجهه با وضعیت خاص فعلی و هزینه های جانبی که در حوزه سلامت ضروری شده است نیازمند بازنگری در حوزه خرید خدمت هستیم. در واقع سه ضلع اصلی ارائه دهندگان خدمات، مردم و سازمان های بیمه گر هستند و طبیعی است که در افزایش کیفیت خدمات سلامت رضایت ارائه دهندگان بسیار مهم است و خوشبختانه سازمان بیمه سلامت بر اهمیت این موضوع وقوف کامل دارد. در این جلسه برنامه‌های آتی مدنظر این بیمه مطرح شد که سه محور اصلی یکی بحث نظام پرداخت بهینه بود و دیگری خرید راهبردی خدمات و  نیز خرید خدمات سرپایی در حالات مختلف و همچنین خدمات الکترونیکی و نسخه الکترونیک و تعاملات با بخش ارائه دهندگان خدمت در بخش پزشکی خانواده و پزشک روستایی و موضوع اصلاح سرانه آن‌ها که اقدامات سازمان بیمه سلامت در این موارد قابل توجه بود. همچنین بحث پرداخت به موقع هزینه ها از سوی سازمان های بیمه گر یک بحث اصلی بود که اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده و در نهایت قرار شد کمیته فنی برای انجام اقدامات در تمام این موارد شکل بگیرد.

دکتر جهانگیری ادامه داد: درخصوص نسخه الکترونیک پیشنهاد شد که مکانیسم های تشویقی بیشتری برای اجرای این طرح مدنظر قرار بگیرد و قید الزام آوری حذف شود و یکی از موارد خوبی که در جلسه مطرح شد درنظر گرفتن مبلغی برای هزینه استخدام اپراتور یا وقت اضافه که ارائه دهندگان خدمات برای نسخه الکترونیک می گذارند، بود که این موضوع در کارگروه ویژه تصویب شده است و بیمه‌ها و بخصوص بیمه سلامت از آن استقبال کرده اند و عدد آن باید مشخص شود.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی در انتها هم گفت: یکی دیگر از موارد مورد بحث قرار گرفته شکل دادن نظام ارجاع در برخی استان ها به صورت پایلوت بود که قرار شد با هماهنگی سازمان های نظام پزشکی شهرستان ها و بیمه سلامت انجام شود و از خدمات پزشکان عمومی در بخش خصوصی در سطح اول نظام ارجاع استفاده شود. همچنین بحث ارائه سبد حمایتی به دستیاران عزیز مطرح شد که هم سازمان نظام پزشکی و هم سازمان های بیمه گر و صندوق های تعاونی در آن مشارکت کنند تا یک بسته ترکیبی مناسب برای دستیاران عرضه شود.