لیست خدمات مجاز قابل درج در تابلوی پزشکان و دایر شدن مطب در ساختمان های مسکونی

به گزارش اداره کل روابط عمومی ؛ در این جلسه که با ریاست دکتر فرزاد فرقان  و حضور دکتر جهانگیری ؛ دکتر چنگیزی؛ دکتر علاقی؛ دکتر رهنما و سایر اعضای کمیسیون بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد؛ فهرست خدمات مجاز قابل درج در تابلوی پزشکان و دندانپزشکان عمومی و متخصص موضوع مواد ۴۰ الی ۴۳ “آئین نامه استانداردسازی تابلو، مهر، سرنسخه و کارت ویزیت مؤسسات پزشکی، مطب‌ها و دفاترکار شاغلان حرف پزشکی و وابسته” مورد بحث قرار گرفت که پس از بررسی عناوین مربوطه،مقررشد نظر مشورتی انجمن های علمی و تخصصی مرتبط اخذ شده و پس از تنظیم نهایی فهرست خدمات مجاز ،به شورای عالی ارائه شود.


همچنین در خصوص دو طرح و یک لایحه که طی دو سال گذشته در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تصویب هر یک از آنها، تاسیس مطب در ساختمانهای با کاربری مسکونی غیر ممکن خواهد شد و صرفا در ساختمانهای با کاربری تجاری امکان تاسیس مطب وجود خواهد داشت ، بحث و گفتگو انجام و مقرر شد پیشنهادات مربوط به موارد فوق توسط کمیسیون طرح ها ،لوایح و آئین نامه ها به شورای عالی نطام پزشکی ارائه شود.


دکتر جهانگیری معاون فنی و نظارت سازمان نیز گزارش جلسات متعدد برگزار شده در این زمینه از جمله جلسه با هیات دولت، شورایعالی استانها ، دفتر امور زیربنایی و دفتر امور پزشکی و سلامت مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی را به کمیسیون ارائه نمود. 


لازم به ذکر است کمیسیون بر اهمیت ماده واحده محل مطب پزشکان مصوب مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۶۶ و نیز اهمیت استمرار این قانون در راستای منافع سلامت آحاد مردم تاکید نمود و در این راستا مقرر شد موضوع در دستور کار اولین جلسه شورایعالی نظام پزشکی قرار گیرد.

۱۸ مرکز برای نمونه‌گیری از بیماران مشکوک به کرونا در کردستان فعال است

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: بیماران مشکوک به کرونا باید در اسرع وقت به نزدیک‌ترین مرکز خدمات جامع سلامت محل سکونت خود مراجعه نمایند و در صورت تشخیص پزشک معالج برای روند تست‌گیری به مراکز منتخب ۱۶ و ۲۴ ساعته ارجاع داده می‌شوند.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، دکتر آرزو فلاحی با اشاره به اهمیت تشخیص زود هنگام بیماری کرونا اظهار کرد: مردم نسبت به داشتن علائم کرونا اهمال کاری و خود درمانی نکنند.

وی با بیان اینکه در استان ۱۸ مرکز منتخب ۱۶ و ۲۴ ساعته جهت نمونه‌گیری از بیماران مبتلا به کرونا فعال است، افزود: بیماران مشکوک به کرونا باید در اسرع وقت به نزدیک‌ترین مرکز خدمات جامع سلامت محل زندگی خود مراجعه کنند و در صورت تشخیص پزشک معالج برای تست گیری به مراکز ۱۶ و ۲۴ ساعته منتخب ارجاع داده می‌شوند.


مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تصریح کرد: در مراکز منتخب بعد از انجام تست‌گیری در صورت تشخیص مثبت کرونا روند درمان و خودمراقبتی بسته به حال عمومی بیمار شروع می‌شود.


دکتر فلاحی عنوان کرد: مراجعه به مراکز منتخب جهت تست کرونا فقط از طریق سامانه ۴۰۳۰ نیست و افراد به صورت مستقیم در صورت تشخیص پزشک معالج در مرکز خدمات جامع سلامت محل سکونت خود می‌توانند از این مراکز خدمات دریافت می‌کنند.

وی با اشاره به پیگیری بیماران توسط مراقبین سلامت در مراکز منتخب، گفت: در صورت وجود علایم شدید، بیماران از این مراکز به بیمارستان معین بیماری کرونا ارجاع داده می‌شوند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه در ادامه با معرفی مراکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته از هم استانی‌های عزیز خواست تا با پاسخگویی به شماره تماس ۴۰۳۰ و یا مراجعه به سامانه salamat.gov.ir همکاری لازم را برای کنترل اپیدمی و کاهش بار بیماری داشته باشند.

دکتر فلاحی ضمن اشاره به اهمیت مراقبت‌های بهداشتی اولیه در سلامت مردم، اظهار داشت: مراکز ۱۶ و ۲۴ ساعته خدمات جامع سلامت به منظور سهولت دسترسی مردم به خدمات اولیه، کاهش بار مراجعه به بیمارستان‌های معین و شناسایی اولیه بیماران مبتلا به کرونا ویروس فعال شده‌اند.

وی با اشاره به اهمیت استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و عدم حضور در اماکن عمومی ادامه داد: مردم نسبت به رعایت توصیه‌های بهداشتی بی توجه نباشند چراکه کرونا با سرعت در حال تکثیر و بی رحمانه می‌تازد.

این مقام مسئول با بیان اینکه آمار مبتلایان و مرگ و میرها در استان زنگ خطری برای افزایش سطح هوشیاری و آگاهی مردم نسبت به خطر بحران کرونا، است، اذعان کرد: محدودیت‌های کرونایی را در راستای تضمین سلامتی خود و حمایت از کادر بهداشت و درمان، اعمال کنید.

دکتر فلاحی خطاب به شهروندانی که خطرات ویروس کرونا را جدی نمی‌گیرند، اظهار کرد: حضور مردم در میهمانی‌های خانوادگی و بی اهمیتی به انتشار ویروس کرونا در محیط‌های بسته باعث ابتلاء و حتی فوت افرادی از یک خانواده خواهد شد.


نام مراکز خدمات جامع سلامت به شرح زیر است:
۱- بانه شماره ۳ (مرکز ۱۶ ساعته فعال)
۲- بیجار شماره ۴ (مرکز ۱۶ ساعته فعال)
۳- بیجار حسن آباد یاسوکند (مرکز ۲۴ ساعته فعال)
۴- دهگلان شماره ۱ (مرکز ۱۶ ساعته فعال)
۵- دیواندره قدس ۲ (مرکز ۱۶ ساعته فعال)
۶- دیواندره زرینه (مرکز ۲۴ ساعته فعال)
۷- سروآباد (مرکز ۱۶ ساعته فعال)
۸- سروآباد اورامان تخت (مرکز ۲۴ ساعته فعال)
۹-سقز شهید کرباسی (مرکز ۱۶ ساعته فعال)
۱۰- سنندج عباس اباد مرکز عباس اباد، چهار راه عباس اباد خیابان مهاجرین جنگ تحمیلی
(مرکز ۱۶ ساعته فعال)

۱۱ – سنندج بهاران مرکز بهاران پشت مخابرات بهاران واقع در بلوار اصلی بهاران
(مرکز ۱۶ ساعته فعال)

۱۲-سنندج اوراژانس حمزه روبروی مسجد جامع ساعت ۱۴ الی ۱۹
۱۳ – سنندج حسین آباد (مرکز ۲۴ ساعته فعال)
۱۴ – قروه شماره ۱ (مرکز ۱۶ ساعته فعال)
۱۵ – قروه سریش آباد (مرکز ۲۴ ساعته فعال)
۱۶ – کامیاران شماره ۱ (مرکز ۱۶ ساعته فعال)
۱۷ – کامیاران موچش (مرکز ۲۴ ساعته فعال)
۱۸ – مریوان شماره ۵ (مرکز ۱۶ ساعته فعال)

تخلف آزمایشگاه‌ها در رابطه با نتیجه تست کرونای مسافران منجر به لغو مجوز و برخورد قانونی می‌شود

سیامک سمیعی مدیر کل آزمایشگاه‌های مرجع وزارت بهداشت با اشاره به تعداد آزمایشگاه‌های فعال در زمینه‌ی کرونا، بیان کرد: بر اساس آمار مربوط به حدود ۱۰ روز پیش، به جز بیش از ۱۰۰ آزمایشگاه تشیص مولکولی از دانشگاه‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در خدمت مراکز سرپایی و بستری کووید ۱۹ هستند، بیش از ۱۳۰ آزمایشگاه خصوصی و ۲۲ آزمایشگاه متعلق به سایر سازمان‌های دولتی برای انجام آزمایش تشخیص مولکولی کووید ۱۹ مجوز دیافت کرده‌اند.


وی ادامه داد: وزارت بهداشت از طریق سایت معاونت بهداشت آزمایشگاه‌های غیردولتی مجاز به انجام آزمایش مولکولی کووید ۱۹ را اطلاع رسانی می‌کند که بر حسب استان و حوزه نظارتی دانشگاهی، نام و مشخصات تماس آزمایشگاه‌های مجاز ذکر شده است، بنابراین از آنجا که آزمایشگاه‌های مجاز تحت نظارت و مهارت آزمایی دوره‌ای هستند، اگر هر گونه تغییری در وضعیت فعالیت و مجوز آنها اتفاق بیافتد، به همراه علت آن، در این فهرست منعکس می‌شود.


سمیعی افزود: گیرندگان خدمت هر گونه شکایتی از فعالیت این آزمایشگاه‌ها داشته باشند، می‌توانند به معاونت درمان دانشگاهی که آزمایشگاه تحت نظارت آن است اعلام کنند تا شکایت ثبت شده مورد رسیدگی قرار گیرد، ضمنا شاکیان می‌توانند از طریق شماره تلفن ۱۹۰ نیز شکایات خود را به اطلاع وزارت بهداشت برسانند و راهنمایی بگیرند.


مدیر کل آزمایشگاه‌های مرجع وزارت بهداشت با اشاره به موضوع افزایش تست‌های پی‌سی‌آر و تست‌های ۲۰ دقیقه‌ای، بیان کرد: افزایش ظرفیت آزمایشگاهی برای تشخیص بیماری‌ها، به ویژه تشخیص مولکولی بیماری‌های مختلف عفونی و خطرناک، یک راهبرد مهم در پشتیبانی از نظام سلامت و اقدامات آن برای تشخیص به موقع و صحیح است و به اپیدمی کووید ۱۹ محدود نمی‌شود، به همین علت وزارت بهداشت مصمم است تعداد آزمایشگاه‌ها و ظرفیت کمّی و کیفی پاسخگویی آنها را در مرحله اول در سطح استان افزایش دهد.


وی ادامه داد: انجام این اقدام به گنجینه‌ی انسانی با دانش و مهارت کافی، تجهیزات پیچیده و پیشرفته، منابع مالی کافی، زنجیره تامین مستمر و سایر منابع احتیاج دارد.


سمیعی افزود: آزمایش‌های تشخیص سریع آنتی ژن که برای تشخیص کووید ۱۹ توسط سازمان جهانی بهداشت توصیه و معرفی شده است، قصد داریم از آن در مراکز مراقبتی برای کمک به تشخیص بیماران علامت‌دار استفاده کنیم، البته آنها کاربرد معین و محدودی دارند که به شیوع بیماری در سطح جامعه مرتبط است، استفاده از این کیت‌ها به دلیل اینکه نیاز به منابع و شرایطی که ذکر شد، ندارند و در محلی که فرد برای گرفتن مراقبت به آن مراجعه می‌کند، قابل انجام بوده و سریع هم هستند و در شرایطی مثل حال حاضر برتری عملیاتی بر خدمات آزمایشگاهی تشخیص مولکولی دارند.


وی گفت: با اینکه حسایست آنها کمتر از آزمایش تشخیص مولکولی است، اما در حال حاضر برای منظور ما به کار می‌آیند و اگر به درستی مورد استفاده قرار گیرند، بخش مهمی از مشکلات را حل می‌کنند. کاربرد روش‌های مختلف آزمایشگاهی ممکن است، به شرایط اپیدمیولوژیک و مرحله‌ای که از نقطه نظر نحوه‌ی سرایت و گسترش بیماری در آن هستیم وابسته باشد، در صورتی که موفق شویم از مرحله انتقال وسیع بیماری در سطح جامعه، به مرحله‌ای که انتقال بیماری در آن محدودتر و بصورت الگوی انتقال خوشه‌ای است وارد شویم، کاربرد آزمایش‌های تشخیص مولکولی بیشتر می‌شود.


سمیعی در مورد شرایط و امکانات آزمایشگاهی، افزود: از مهمترین چالش‌های ما در شرایط فعلی، تامین گنجینه انسانی متخصص و با تجربه و تامین تجهیزات دستگاهی پیشرفته است، این چالش‌ها منحصر به کشور ما نمی‌شود، کشور ما در طراحی و ساخت کیت‌های تشخیصی مورد نیاز آزمایشگاه‌ها وضعیت مطلوبی دارد، اما از نقطه نظر تجربه و توانایی مهندسی برای ساخت تجهیزات دستگاهی پیشرفته هنوز نیاز به پیشرفت داریم، تحریم‌ها دسترسی ما را به تجهیزات دستگاهی مورد نیاز برای توسعه آزمایشگاه‌هایمان، افزایش ظرفیت آنها و نیز جایگزینی دستگاه‌های فرسوده و مستهلک محدود کرده و به همین دلیل سرعت‌مان در توسعه خدمات آزمایشگاهی را محدود کرده است.


سمیعی در پاسخ به این سوال که میزان انجام تست‌های پی‌سی‌آر در مناطق مختلف شهر تهران با توجه به شرایط اقتصادی مختلف آیا تفاوت دارد؟ گفت: آزمایشگاه‌هایی که برای انجام آزمایش تشخیص مولکولی کووید ۱۹ مجوز دارند، در سطح شهر پراکنده هستند و مردم برای انجام آزمایش تشخیص مولکولی و حتی سایر آزمایش‌های تشخیصی، خودشان آنها را انتخاب و به آن مراجعه می‌کنند، به همین علت نمی‌توان به سادگی بین تعداد آزمایش انجام شده در یک آزمایشگاه و وضعیت اقتصادی منطقه‌ای که آزمایشگاه در آن قرار دارد، ارتباطی برقرار کرد.


وی با توجه به ممنوعیت جا به جایی مسافران بدون تست پی‌سی‌آر، در رابطه با چگونگی هماهنگی بخش‌های مربوطه با آزمایشگاه‌ها، افزود: ایده اصلی این است که از نتایج آزمایش‌های تشخیص مولکولی که موجود و در دسترس است، در جابجایی مسافران و برخی فعالیت‌های دیگر استفاده شود و الزام به انجام آزمایش قبل از جابجایی یا سفر موارد محدودی دارد، که براساس دستور صریح وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، فقط آزمایشگاه‌هایی که صلاحیت آنها برای انجام آزمایش تشخیص مولکولی به تائید رسیده، مجاز به پذیرش و ارائه این خدمت هستند و این آزمایشگاه‌ها باید اطلاعات و نتایج آزمایشگاهی همه گیرندگان خدمت را در سامانه پرونده الکترونیک سطح یک وارد کنند.


سمیعی ادامه داد: از آنجا که وزارت بهداشت و سایر دستگاه‌های اجرایی بر اساس این داده‌ها، اطلاعات تصمیم‌گیری و اقدام می‌کنند، پنهان کاری و کوتاهی در انجام این وظیفه از طرف آزمایشگاه، نه تنها به لغو مجوز بلکه به برخورد قانونی منجر خواهد شد و مدیریت‌های امور آزمایشگاهی و معاونت‌های درمان دانشگاه‌ها موظف به پایش و نظارت این موضوع، کشف و رفع موانع آن و اطمینان دادن در خصوص حسن انجام

شناسایی مبتلایان کرونا با تست‌های سریع آغاز شد

لیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی کرونا در خصوص آخرین تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا توضیح داد: مهم‌ترین عامل ابتلا به بیماری کرونا در حال حاضر دورهمی‌های خانوادگی است و باید به این موضوع توجه ویژه داشت.

وی با بیان اینکه به دلیل شیوع ابتلا در کشور امروز متاسفانه کسب و کارها تعطیل شده است و اگر پروتکل‌ها به دقت انجام نشود زحمات ما هدر می‌رود از مردم خواست تا بیش از پیش به رعایت پروتکل‌های بهداشتی توجه داشته باشند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه برای اجرای طرح جدید مقابله با کرونا 7 برنامه مشخص داریم  افزود: یکی از آنها اجرای محدودیت‌ها و انجام تست‌های سریع است که از امروز آغاز می‌شود، ۱۰۰ هزار تست به دست ما رسیده که از امروز در مراکز بهداشتی توزیع می‌شود و امید داریم روزانه ۱۰۰ هزار تست رایگان انجام دهیم.

رییسی گفت: این کار حتما در قطع زنجیره بیماری موثر خواهد بود، امروز بسته‌های حمایتی خوبی برای پشتیبانی از این طرح تدوین شد، و ستاد ملی در راستای حمایت‌های اقتصادی تصمیمات خوبی گرفتند و امیدواریم این بیماری جدی گرفته شود.

وی بیان کرد: در جلسه امروز گزارشی در زمینه ۴۳ شهر که قبلا محدودیت اجرا شده بود نیز ارائه شد. وضعیت ۴۱ شهر در روند نزولی است و دو شهر دیگر به زمان نیاز دارند. این نشان می‌دهد طرحی که در پنجم آبان شروع شده، موثر بوده است.

رییسی ادامه داد: محدودیتی از امروز برای ۱۶۰ شهر قرمز کرونا و ۲۰۸ شهر نارنجی و ۸۰ شهر با وضعیت زرد شروع می‌شود. جمعیت مشمول این طرح بالغ بر ۵۳ میلیون نفر است. به طور کلی ۷۹ میلیون نفر جمعیت در وضعیت هشدار سه و دو و یک قرار دارند.

معاون وزیر بهداشت بیان کرد: امیدواریم با همکاری مردم و همه دستگاه‌ها شاهد کاهش ورودی بیمار و ابتلا و سپس کاهش مرگ و میر باشیم. عده‌ای متاسفانه رعایت نمی‌کنند و این موضوع می‌تواند زحمت همه افراد را به هدر بدهد.

عدم ثبت تخلف توسط دوربین های تردد شامل تمامی کارکنان حوزه بهداشت و درمان شود

به گزارش اداره کل روابط عمومی ؛ دکتر محمد رضا ظفرقندی رئیس کل سازمان نظام پزشکی در نامه ای خطاب به وزیر کشور و رئیس پلیس ناجا با اشاره به این که عدم ثبت تخلف توسط دوربین های کنترل تردد عموما شامل کارکنان بخش دولتی بوده و همه کادر درمان را شامل نمی شود؛ بیان کرد: خواهشمند است دستور فرمائید تدبیر لازم جهت شمول تمامی کارکنان حوزه بهداشت و درمان مورد توجه قرار گیرد.

گفتنی است به محص حصول نتیجه مراتب از طریق سایت سازمان نظام پزشکی ؛ کانال تگرامی و اینستاگرام به اعضای محترم اطلاع رسانی خواهد شد.

آدرس وبسایت نظام پزشکی :www.irimc.org

کانال تلگرام نظام پزشکی : IRIMCCHANNEL@

اینستاگرام نظام پزشکی : IRIMC.IR@

اجرای نسخه الکترونیک تدریجی بوده و الزام آورنیست

به گزارش خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام پزشکی ؛ دکتر محمد رضا ظفرقندی رئیس کل سازمان در نشست مجازی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با روسای نظام پزشکی های سراسر کشورکه به منظور رفع موانع اجرایی نسخه الکترونیک و همکاری دو سازمان جهت پاسخ به مطالبات و نیازهای جامعه پزشکی امروز در محل سازمان نظام پزشکی برگزار شد؛ با اشاره به اسناد بالادستی و قوانین موجود در جهت اجرای پرونده الکترونیک سلامت و نسخه نویسی الکترونیک بیان کرد: در این راستا وظایفی به سازمان نظام پزشکی محول شده که از آن جمله می توان به صدور کارت هوشمند و امضای الکترونیک اشاره کرد که گردش کار آن نیاز به مستند سازی قوی دارد.


وی با اشاره به این که اجرای نسخه نویسی الکترونیک گامی در جهت کاهش هزینه ها بوده اما باید بصورت تدریجی انجام شود؛ افزود: باید فرهنگسازی، آموزش ، اقناع و مشوق های معنادار برای اجرای این طرح مهم در نظرگرفته شود و بحث های الزام آور پاسخگو نخواهد بود.


وی با بیان این که مشوق های معنادار همکاران جامعه پزشکی را به سمت استفاده از نسخه نویسی الکترونیک هدایت می کند؛ ادامه داد: جهت گیری دنیا و کشورهای پیشرفته به سمت نسخه نویسی الکترونیک است و ما نیز باید با رفع موانع سخت افزاری و نرم افزاری بسترهای لازم را برای اینکار فراهم نموده تا بصورت تدریجی قادر به عملیاتی نمودن این طرح باشیم.
*** به تعهدات خود در زمینه نسخه نویسی الکترونیک پایبند خواهیم بود


دکتر مصطفی سالاری مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی نیز با اشاره به این که اجرای نسخه الکترونیک در جامعه پزشکی کشور نقش اساسی و محوری دارد؛ اظهار کرد: وظیفه داریم دغدغه جامعه پزشکی را در زمینه نسخه نویسی الکترونیک مرتفع نمائیم و به لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری آمادگی های لازم وجود دارد.


وی با بیان این که بطور حتم نقص های فنی در عملیاتی کردن این طرح مهم که گامی در جهت کاهش هزینه ها بوده ؛ وجود دارد؛ تصریح کرد: با توجه به قطعی اینترنت و ضعیف بودن آن در برخی مناطق و حتی زمانهایی که با قطعی برق مواجه هستیم ؛ امکان نسخه نویسی آفلاین و  استفاده از اپلیکیشن نیز فراهم شده است ، ضمن آن که پرداختها در این طرح روزانه خواهد بود.


وی در خصوص نحوه پرداختها بیان کرد: پزشکانی که در نسخه نویسی الکترونیک خود دارای امضای دیجیتال هستند ،۹۵ درصد مطالباتشان و کسانی که فاقد امضای دیجیتال هستند ،۸۰ درصد را همان روز دریافت می کنند.


مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر این که محور اجرای نسخه نویسی الکترونیک جامعه پزشکی کشور است؛ گفت: بدون توافق و هماهنگی با سازمان نظام پزشکی گامی بر نمی داریم و با رفع تدریجی موانع ؛ این طرح انشاءالله در وضعیت مطلوب عملیاتی خواهد شد.


سالاری با اشاره به این که سازمان تامین اجتماعی غیرمنصفانه برنامه ریزی نکرده و نخواهد کرد؛ افزود: افزایش درصد نسخه نویسی الکترونیک تدریجی است و چاپ دفترچه کاغذی متوقف نشده است ،ضمن آن که برای هر گروه از خدمات پزشکی مانند داروخانه ها ؛ آزمایشگاهها و مطب ها سامانه در نظرگرفته شده است و اگر مجموعه ای از سامانه داخلی خود برای انجام کارها استفاده می کند با شرکتهای واسطه فنی مذاکره نمودیم تا در بستر همان سامانه به تامین اجتماعی متصل شوند .


وی زمانبر بودن شیوه نسخه نویسی الکترونیک و افزایش هزینه های ناشی از آن برای پزشکان را پذیرفت و گفت: برای ارائه تسهیلات لازم به مطب ها با بانک رفاه کارگران تفاهم نمودیم تا بدون مراجعه حضوری و درخواست ضامن؛ پزشکان بتوانند ۴۰ میلیون تومان وام برای تجهیز مطب های خود به امکانات نسخه نویسی الکترونیک دریافت کنند.


وی به عدم اعلام ضرب العجل برای نسخه نویسی الکترونیک از بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: این الزام و اجبار که اگر پزشکی نسخه نویسی الکترونیک انجام نداد، طرف قرارداد ما نیست؛ وجود ندارد و حتی پیشنهاد دادیم که شروع این طرح از بخش دولتی و درمانگاههای دانشگاهی دولتی باشد.


مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به آموزش مجازی پزشکان و کاربرپسند بودن سامانه نسخه نویسی الکترونیک اشاره کرد و گفت: دغدغه جامعه پزشکی قابل درک بوده و اجرای طرح به این مهمی قطعا بدون مشکل هم نخواهد بود ؛ اما برای تسهیل کارها اقدامات لازم انجام شده است و هرگاه نیاز باشد با تعامل و همکاری متقابل در جهت رفع موانع کوشش خواهیم نمود.


***همکاری و هماهنگی چند جانبه با تامین اجتماعی خواهیم داشت


دکترمحمد جهانگیری معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی نیز با اشاره به این که موانع و مشکلات اجرای نسخه الکترونیک را که  نظام پزشکی های سراسر کشور به ما منعکس نموده اند در جلسه ای با سازمان تامین اجتماعی مطرح کرده ایم ؛ اظهار کرد: میتوانیم همکاری و هماهنگی چند جانبه با سازمان های بیمه گر بویژه تامین اجتماعی که پیشرو در زمینه اجرای نسخه نویسی الکترونیک است؛ داشته باشیم.


گفتنی است در این جلسه ، روسای نظام پزشکی های سراسر کشور بصورت وب کنفرانس در مباحث حضور داشته و اهم مشکلات مطرح شده در خصوص اجرای نسخه الکترونیک شامل موارد ذیل بود:


۱-    زمانبر بودن نسخه نویسی الکترونیک و کاهش تعداد بیماران
۲-    افزایش هزینه های ناشی از تجهیز مطب ها به امکانات نسخه نویسی
۳-    کند بودن سرعت اینترنت و قطعی آن در بیشتر مناطق کشور
۴-    لحاظ کردن هزینه های نسخه نویسی الکترونیک در تعرفه ها
۵-    اجرای پایلوت و شناسایی نقاط ضعف در مناطقی که نسخه نویسی بصورت پایلوت اجرا شده است
۶-    عدم الزام و اجبار در نسخه نویسی
۷-    ارائه تسهیلات و مشوق های لازم برای انجام فرآیند نسخه نویسی الکترونیک
۸-    ارائه آموزش های لازم و طراحی سامانه کاربر پسند
۹-    مذاکره با بیمه های تکمیلی به منظورعدم درخواست قبوض کاغذی
۱۰-تعویق اجرای طرح به سال آینده
۱۱-پس از اجرایی شدن طرح و استفاده همگانی جامعه پزشکی از نسخه نویسی الکترونیک ؛ پرداختها به تعویق نیفتد و همچنان روزانه باشد
۱۲ – پشتیبانی فنی و اطلاع رسانی مناسب تا کسب تبحر لازم برای نسخه نویسی الکترونیک

گرامیداشت ۱۷ آبان روز جهانی رادیولوژی در مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی کوثر سنندج

  به گزارش روابط عمومی مرکز ، بمناسبت روز۸ نوامبر مصادف با ۱۷ آبان سالروز کشف اشعه ایکس توسط رونتگن دانشمند آلمانی و روز جهانی رادیولوژی  جناب آقای دکتر بابک قطبی به همراه آقای جعفری مدیر داخلی مرکز و آقای ماجدی مدیر امور اداری مرکز  در محل کار پرتوکاران محترم حضور یافتند . در این حضور دکتر قطبی  ،ضمن تبریک این روز خجسته با اهداء لوح تقدیر و شیرینی از پرتوکاران و رادیولوژیست های محترم تجلیل نموده و از زحمات این عزیزان به خصوص در ایام شیوع ویروس کرونا تقدیر به عمل آوردند.

اعضای هیات مدیره صندوق تعاون و رفاه نظام پزشکی منصوب شدند

به گزارش اداره کل روابط عمومی نظام پزشکی ؛ تصویر حکم انتصاب اعضای هیات مدیره صندوق تعاون و رفاه در ذیل آمده است:

خودکشی قابل پیشگیری است

اقدام به خودکشی و آسیب به خود در کودکان و نوجوانان تمام جوامع و کشورها، به‏ ویژه در میان نوجوانان دیده می‏شود. ممکن است این رفتار در موقعیت‏های بحرانی (مانند همه ‏گیری کرونا) وافزایش فشارهای روانی، اجتماعی و اقتصادی ناشی از آن افزایش یابد. 
نظام‏های بهداشتی و درمانی در بسیاری از کشورها راهبردهایی برای پیشگیری از خودکشی اتخاذ کرده‏اند. یکی از این راهبردهای اولیه در این زمینه، کاربرد آموزش همگانی در مورد شناخت عوامل خطر، روش‏های پیشگیری، شناسایی کودکان و نوجوانان در معرض خطر و شیوه‏های کمک گرفتن از مراکز تخصصی است.

الف) عوامل خطر
خودکشی برآیند تأثیر عوامل مختلف زیستی، روان‏شناختی و اجتماعی است و معمولاً به یک دلیل خاص اتفاق نمی‏افتد. بنابراین ضروری است عواملی که برخی نوجوانان را در خطر اقدام به خودکشی قرار می‏دهند بشناسیم و برای کاهش آن اقدام کنیم.
بسیاری از نوجوانانی که دست به خودکشی می‏زنند به یک بیماری روانپزشکی زمینه‏ای مانند افسردگی مبتلا هستند و به همین دلیلبرای کنار آمدن و سازگاری با تنش‏هایی که دردوران بلوغ رایج است، توانایی کمتری دارند، مانند طرد شدن از سوی هم‏سالان و دیگر افراد مهم زندگی، شکست (ناکامی تحصیلی و … )، جدایی والدین، آشفتگی و مشکلات خانوادگی (درگیری، خشونت) و مشکلات شدید اقتصادی. ممکن است کودکان یا نوجوانان به این نتیجه برسند که وضعیت خیلی بد است، نمی‏توان اوضاع را تغییر داد و هیچ راهی وجود ندارد. بنابراین، در واکنش به مشکلاتی که پیش رودارند ممکن است دست به خودکشی بزنند. در مواردی نیز اقدام به خودکشی به‏صورت کاملاً ناگهانی و تکانشی و به‏ دنبال انباشته شدن از خشم یا ناراحتی و درماندگی شدید صورت می‏گیرد.

عواملی که خطر اقدام به خودکشی را در نوجوانان افزایش می‏دهند عبارتند از:
۱-    ابتلا به یک اختلال روانپزشکی مانند افسردگی یا اختلال دوقطبی
۲-    اختلاف یا قطع ارتباط با دوستان صمیمی (درگیری، تنش، طرد شدن از سوی هم‏سالان، شکست‏ها و فقدان‏های عاطفی)
۳-    درگیری، تنش و خشونت شدید در محیط خانواده(مشکلات جدی خانوادگی، محرومیت از محیط گرم عاطفی، روش‏های تربیتی و فرزندپروری همراه با خشونت و آشفتگی)
۴-    مورد آزار جسمی، جنسی، قلدری یا تهاجم واقع شدن
۵-    مصرف الکل و مواد
۶-    مشکلات طبی یا جسمی شدید و طولانی
۷-    مواجهه با خودکشی اعضای خانواده، دوستان یا اخبار و صحنه‏های خودکشی در رسانه ‏ها و فضای مجازی
۸-    داشتن سابقه اقدام به خودکشی قبلی، سابقه خانوادگی اختلال خلقی یا خودکشی
۹-    برخوردار نبودن از حمایت خانواده و اجتماع
ب) نشانه‏ های هشدار دهنده
توجه به نشانه‏های هشداردهنده کمک می‏کند تا والدین بتوانند به‏موقع مانع از انجام اقدامات خطرناک توسط کودک یا نوجوان شوند. برخی از مهم‏ترین این نشانه‏ ها عبارتند از:
۱-    اشتغال ذهنی با مردن،جستجوی اخبار و روش‌های خودکشی در اینترنت
۲-    گفتگو یا نوشتن در مورد خودکشی که می‌تواند مستقیمیا غیرمستقیم به این موضوع اشاره داشته باشد.(ممکن است بگوید«نمی‏خواهم زنده باشم» و یا«نمی‏خواهم برای شما دردسر باشم» و یا حتی به شکل شوخی و طنز مطرح کند«چقدر خوب است که آدم خودش را بکشد و از این زندگی راحت بشود…)
۳-    بازی با وسایل و اسباب بازی یا دوستان با ماجرا و محتوای مربوط به مرگ و خودکشی در کودکان خردسال‏تر
۴-    تمایل به انزوا و کناره‌گیری از روابط اجتماعی
۵-    بی‌ثباتی، نوسان خلق و ناپایداری هیجانی(حالت‏های متنوع از غمگینی، پرخاشگری و یاافزایش انرژی و سرخوشی ظرف چند ساعت یا در طول روز یا هفته)
۶-    افزایش مصرف مواد و الکل
۷-    احساس ناامیدی، درماندگی یا رسیدن به بن‏بست در مورد یک واقعه یا موقعیت
۸-    تغییر روال‏های معمول زندگی مثل خواب و خوراک و یا تغییر ناگهانی الگوی رفتاری یا وضعیت خلقی (از حالت غمگینی و ناراحتی به احساس راحتی و شادی) در نوجوانی که به شدت تحت فشار بوده است. به‏نظر می‏رسد تصمیم خود را برای خودکشی گرفته و دیگر مشکلات برایش اهمیتی ندارد.
۹-    سابقه اقدامات پرخطر یا آسیب زدن به خود
۱۰-    دسترسی به سلاح گرم
۱۱-    بخشیدن وسایل خود به دیگران بدون وجود دلایل منطقی

ج) کارهایی که والدین باید انجام دهند
با مشاهده نشانه‏ های هشدار دهنده در کودک یا نوجوان، اقدامات فوری زیر را انجام دهید:
۱-    با خطوط تماس ۱۴۸۰ صدای مشاور، ۱۲۳ اورژانس اجتماعی، اورژانس مراکز روانپزشکی یا روانپزشک فرزندتان تماس بگیرید.
۲-    او را تنها نگذارید، وسایل خطرناک، دارو و مواد سمی را از دسترس او خارج کنید.
۳-    اگر متوجه شدید که نوجوان شما با مرگ و خودکشی اشتغال ذهنی دارد، بلافاصله با او صحبت کنید. از او در مورد اینکه آیا احساس غمگینی و ناامیدی دارد و یا به مردن و خودکشی فکر می‏کند سئوال کنید. از به‏کار بردن کلمه «خودکشی» نترسید. مطمئن باشید که صحبت دربارۀ خودکشی خطر آن را افزایش نمی‏دهد.
۴-    از نوجوان بخواهید راجع به احساساتش صحبت کند، به او گوش دهید وبرای مشکلات و نگرانی‏هایش اهمیت قائل شوید. نگوئید:«این مشکلات که جای نگرانی ندارد، تو بی‏خودی نگرانی …». در عوض به او اطمینان دهید که دوستش دارید و برایتان خیلی اهمیت دارد. به او یادآور شوید که برای حل مشکلات می‏تواند روی کمک شما حساب کند.
۵-    به عنوان مثال می‌توانید بگوئید: «می‌فهمم که الان چه حالی داری… غمگینی و از همه چیز عصبانی هستی… ولی من و بابا کنارت هستیم… ما دوستت داریم و کمکت می‏کنیم تا حس بهتری داشته باشی …»
۶-    دنبال کمک‌های تخصصی پزشکی باشید. نوجوانانی که افکار خودکشی دارند باید توسط روانپزشک حاذق معاینه و ارزیابی شوند.
د) سایر اقداماتی که والدین می‏توانند برای جلوگیری از خودکشی نوجوان انجام دهند.
۱- صبر نکنید تا او نزد شما بیاید و ناراحتی‏ اش را مطرح کند. اگر فرزندتان غمگین یا مضطرب است، از او دربارۀ مشکل سئوال و اعلام کنید که آماده کمک به او هستید.
۲- توجه!! بسیاری از نوجوانانی که افکار خودکشی دارند ممکن است نشانه‏های هشدار دهنده را پیشاپیش بروز دهند. به این نشانه‏ ها، سخنان و رفتارها توجه کنید و از کنار آن‏ها بی ‏تفاوت عبور نکنید.(برای مثال تهدید به خودکشی را نمایشی در نظر نگیرید، از به‏ کاربردن جملات تحریک کننده مثل «اگر راست می‏گی، برو خودت را بکش!» از طرد کردن فرزندتان اجتناب کنید برای مثال نگویید:«چه بهتر که بمیری! تازه همگی از دستت راحت می‏شیم»
۳- گوشه‌گیری را تشویق نکنید. نوجوان را تشویق کنید با دوستان و افراد حمایتگر خانواده در ارتباط باشد ولی برای این کار او را تحت فشار قرار ندهید.
۴- بک زندگی سالم را تشویق کنید. کمک کنید تا بتواند به‏اندازه کافی بخوابد، ورزش کند و غذای سالم بخورد.
۵- از برنامه درمانی حمایت کنید. اگر فرزندتان به‏دلیل افکار خودکشی و مشکلات روانپزشکی تحت درمان است به او یادآور شوید که زمان لازم است تا حال او بهتر شود. به او کمک کنید که توصیه‏های پزشکی را پیگیری کند. هم‏چنین کمک کنید تا در فعالیت‏هایی شرکت کند که باعث می‏شوند دوباره به توانمندی هایش اطمینان پیدا کند.
۶- او را سرزنش نکنید. از سرزنش و تحقیرفرزندتان به‏خاطر نشانه‏ ها و اختلالات روانپزشکی، مصرف دارو یا فکرهایی که دارد اجتناب کنید.(یکسره نگویید:«مثل اینکه امروز دوباره قرصت را نخوردی، باز هم از این حرف‏ها می‏زنی…)

هـ) برخورد با نوجوانی که اخیراً اقدام به خودکشی داشته است
در مواردی که نوجوان اخیرا اقدام به خودکشی داشته و نجات یافته است، اقدامات زیر را انجام دهید:
۱-    انکار، سکوت و یا نپرداختن به موضوع کمکی به او نمیکند. با او در مورد این موضوع و مشکلاتش صحبت کنید.
۲-    با فرزندتان همدلی کنید، به حرف‌هایش گوش دهید، نگرانی خود را از اتفاقی که افتاده ابراز کنید. به او یادآوری کنید که برایتان دوست داشتنی و ارزشمند است و تأکید کنید که آماده کمک به او هستید.
۳-    در برخورد با رفتار خودکشی نوجوان نگاه تنبیه‏ گرانه نداشته باشید. وقتی می‏خواهید او را نصیحت کنید، مشکلات و احساساتش را در نظر بگیرید.
۴-    بعد از طی شدن مرحله حاد، در مورد افکار خودکشی و احتمال اقدام بعدی از او سئوال کنید. یادتان باشد که در این خصوص او را با سئوالات خود بمباران نکنید و تحت فشار قرار ندهید.
۵-    اشاره‏ ها یا تهدیدهای نوجوان به مرگ یا خودکشی مجدد را جدی بگیرید. ولی در عین حال در مقابل تهدیدها کنترل خود را از دست ندهید و مراقب باشید تا این تهدیدها به روشی برای معاف شدن از رعایت قوانین، رسیدن به خواستهها و مجوزی برای انجام اقدامات پرخطر دیگر تبدیل نشود. در صورت مواجهه با این شرایط از متخصصین سلامت روان مشورت بگیرید.
۶-    نوجوان را برای صحبت در مورد مشکلاتی که آزارش می‏دهد تشویق کنید و برای کمک به حل این مشکلات آماده باشید.
۷-    نوجوان را تشویق کنید در صورت نیاز از دوستان و افراد مورد اعتماد فامیل برای حل مشکل کمک بگیرد.
۸-    مراقب باشید!! یک بار اقدام به خودکشی، احتمال اقدام مجدد را افزایش می‌دهد! نظارت خود را روی رفتار و گفتار فرزندتان افزایش دهید و وسایل خطرناک را از دسترس وی خارج کنید.
۹-    از متخصصین روانپزشکی کمک و مشورت بگیرید.
۱۰-    برای درمان مشکلات روانپزشکی زمینه‏ای از جمله افسردگی و مشکلات خلقی اقدام کنید.
به یاد داشته باشید که خودکشی قابل پیشگیری است. 
اگر بنابر شواهد موجود نگران فرزندتان هستید، حتماً با او صحبت کنید و برای کمک به او از روش‏ هایی که در بالا پیشنهاد شد بهره بگیرید.


کمیته روانپزشکی اجتماعی – انجمن روانپزشکی کودک و نوجوان ایران

۱۵ آذرماه ؛ آخرین مهلت بروزرسانی اطلاعات کلیه اعضای سازمان نظام پزشکی

دکتر محمد جهانگیری معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی سازمان با اشاره به این که طبق یک برنامه ۳ ساله از اعضای نظام پزشکی درخواست کردیم با تمدید آنلاین پروانه فعالیت ،بروزرسانی اطلاعات خود را در دستور کار قرار دهند؛ اظهار کرد: مرجعیت اطلاع رسانی به مردم و سازمان های بیمه گر در خصوص پزشکان سازمان نظام پزشکی بوده و طبق توافق انجام شده با بیمه های پایه و تکمیلی مقرر شده است بر اساس اطلاعات مندرج در سامانه نظام پزشکی همکارانمان طرف قرارداد بیمه ها باشند.


وی افزود: اطلاعات مندرج در سامانه نظام پزشکی در نحوه عقد قرار داد با سازمان های بیمه گر مورد استفاده قرار می گیرد ؛ بنابراین ضروری است اطلاعات اعضای نظام پزشکی کامل و جامع بوده تا مردم و سازمان های بیمه گر از صحت و سقم و صلاحیت افراد برای ارائه خدمات درمانی مطلع باشند.


جهانگیری تصریح کرد: در همین راستا ، کلیه اعضای سازمان نظام پزشکی حداکثر تا ۱۵ آذرماه فرصت دارند تا با مراجعه به سایت این سازمان و مشاهده هر نوع مغایرت در اطلاعات مندرج خود نسبت به بروزرسانی آن اقدام کنند.