۷ راهکار علمی و عملی برای مدیریت کرونا در کشور

سه رکن اصلی سازمان نظام پزشکی به عنوان نمایندگان جامعه پزشکی در بیانیه ای خطاب به ریاست جمهوری ایران نتایج بررسی های علمی و کارشناسی سازمان نظام پزشکی را به صورت راهکارها و پیشنهاداتی ارائه دادند. متن نامه را در زیر بخوانید

جناب آقای دکتر روحانی

مقام محترم ریاست جمهوری اسلامی ایران

با سلام و احترام

همانطور که استحضار دارید شرایط سخت و پیشرونده اپیدمی ویروس کرونا در کشور و به خصوص میزان مرگ‌ومیر غیر قابل قبول و اسف‌بار مبتلایان ضرورت بازنگری جدی در روش‌های مدیریتی این بحران را ایجاب می‌کند.

همچنانکه مکرراً در ایام این همه‌گیری توسط مصلحان و کارشناسان علمی کشور عنوان شد، بدون عزم ملی و حضور فعال همه مسئولان نظام و ایفای نقش مؤثر قوای مقننه و قضاییه در کنار دولت و اخذ اختیارات نیروهای نظامی و انتظامی و امنیتی برای مقابله همه جانبه و پیشگیرانه با این معضل، این درد مشترک به سامان نمی‌رسد.

اینک که راهبرد جدید ارتقا و سطح تصمیم‌گیری و توجه جدی‌تر به اهمیت بحران، اگرچه دیرهنگام، با تشکیل جلسه در حضور رهبری نظام و مسئولان قوای نظامی و انتظامی مد نظر قرار گرفته است، لازم است به عنوان نمایندگان جامعه پزشکی کشور که این روزها مظلومانه و ایثارگرانه در صف مقدم این مواجهه صدها شهید در راه خداوند و سلامت ملت ایران تقدیم کرده‌اند، نتایج بررسی‌های علمی و نظرات کارشناسی سازمان نظام پزشکی کشور را به استحضار برسانیم:

۱- با توجه به آینده مبهم و طولانی این بحران «تدوین سند راهبردی و ملی» برای تبیین وظایف و تعیین تکلیف بخش‌ها و نهادهای مختلف کشور، ضرورت غیر قابل تردید و معطل مانده ای است که باید با در نظر گرفتن اولویت سلامت مردم و مصالح ملی و با توجه به نیازهای اقتصادی و اجتماعی کشور با حضور کارشناسان عالم و صاحبان فرایند در دستور کار قرار گیرد. عضویت نمایندگانی از سازمان نظام پزشکی به عنوان نمایندگان جامعه پزشکی و نیز انجمن‌های علمی کشور در ستاد ملی مبارزه با کرونا پیشنهاد می‌شود.

۲- ایجاد و تقدم سازوکارهای علمی، قاطع و الزام‌آور پیشگیرانه با حضور و نظارت جدی و مؤثر نیروهای انتظامی برای جلوگیری از گسترش بیماری و کاهش تحمیل بار بیماری به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها ضرورتی است که بارها مورد تأکید قرار گرفته و امید است در رویکرد جدید روش‌های فاصله‌گذاری اجتماعی با قاطعیت به مرحله اجرا درآید. بدیهی است که در همه اپیدمی‌ها و در همه کشورهای موفق در کنترل اپیدمی‌ها اساس و قاعده کنترل بیماری، بر روش‌های آموزشی، اقناع افکار عمومی و نهایتاً اقدامات قاطع و الزام‌آور پیشگیرانه استوار است.

۳- مهم‌ترین عامل در کاهش مرگ‌ومیر تأسف‌بار بیماران تشخیص زودرس بیماری و اقدامات مناسب در مراحل اولیه بیماری کروناست، ضرورت قطعی این اقدام آنچنانکه در تجربه کشورهای موفق مشاهده شده است افزایش تست‌های PCR با توجه به استانداردهای جمعیتی (در ایران حداقل ۸۵ هزار تست روزانه) و ردیابی، شناسایی و پیگیری تشخیص افراد مرتبط با بیمار به تعداد حداقل ۱۰ نفر می‌باشد (Contact tracing). امروزه عدم تشخیص زودرس باعث مراجعه بیماران با حال بد به بیمارستان‌ها، پر شدن تخت‌های ICU و مرگ‌ومیر حداقل ۴۰ الی ۵۰ درصدی بیماران در بخش‌های کووید و اورژانس‌های بیمارستانی و قبل از ICU شده است.

برای انجام این مهم زیر ساخت‌های شبکه سراسری بهداشت و پزشکان خانواده یاری‌گران اصلی و خدوم ستاد ملی کرونا خواهند بود.

۴- حمایت ویژه از مراکز درمانی و بیمارستان‌های دولتی و خصوصی که در شرایط کرونا و افزایش هزینه‌های کمرشکن دچار آسیب جدی شده‌اند و تقویت امکانات حفاظتی و تجهیزات بیمارستان‌ها و بخش‌های ICU و به ویژه تأمین دستگاه‌های اکسیژن‌ساز مورد نیاز بیمارستان‌ها که با توجه به افزایش نیاز بیماران به اکسیژن از کمبودهای اصلی این روزهای حوزه درمان است از دیگر اقدامات حیاتی و فوری این مرحله است.

۵- با توجه به شهادت صدها تن و بیماری و فرسودگی هزاران نفر از کادر فداکار درمان در مراکز دولتی و بخش خصوصی، تأمین کافی لوازم ایمنی و حفاظت برای کادرهای درمانی، جایگزینی نیرو و تأمین پرسنل مورد نیاز مراکز بهداشتی و درمانی و حمایت مالی جدی و عملی و ارائه تسهیلات و مشوق‌های لازم کادر درمان و شاغلین در بخش‌های مرتبط با کرونا و پرداخت حقوق معوقه ایشان اکیداً مورد انتظار و ضرورت قطعی امکان ادامه خدمت در این مرحله بحران است.

۶- اهتمام و تقویت زیرساخت‌های دولت الکترونیک، افزایش پهنای باند اینترنت و امکانات IT در حوزه سلامت به منظور امکان پیگیری و ردیابی بیماران، استفاده از تله‌مدیسین برای ویزیت بیماران و کاهش بار مراجعه بیماران به مراکز درمانی و افزایش کیفیت خدمات بیمارستانی نیز از دیگر نیازهای قطعی این روزهاست که باید مورد توجه دولت محترم و ستاد ملی کرونا قرار گیرد. انجام اقدامات جدی در استقرار سراسری «سامانه الکترونیک سلامت» نه تنها یک الزام قانون توسعه ششم کشور، بلکه از اهرم‌های با اهمیت مقابله با اپیدمی کرونا محسوب می‌شود.

۷- توجه و حمایت ویژه از اقشار آسیب‌پذیر و دهک‌های پایین درآمدی جامعه چه در زمینه تأمین هزینه‌های زندگی و چه در مقوله هزینه‌های بهداشتی، با در نظر گرفتن افزایش هزینه‌های زندگی و تورم افسار گسیخته و آسیب‌های اقتصادی اقشار محروم در این ایام که موجب رنج مضاعفی علاوه بر رنج بیماری گشته، مورد تأکید است.

امید است مسئولان نظام و دولت محترم با نگرشی دیگر به ابعاد خطیر این بحران و سامانی جدید و جدی برای کنترل اپیدمی و با مشارکت‌‌جویی از کارشناسان علمی و صاحبان فرآیند در ستاد ملی کرونا و ایفای مسئولیت اجتماعی همه نهادها و قوای کشور، زمینه‌ساز شاهد کاهش آلام و مرگ‌ومیر بیماران و بهبود شرایط بحرانی اپیدمی کرونا در کشور باشیم.

دکتر محمدرضا ظفرقندیرئیس کلدکتر مصطفی معینرئیس شورای عالیدکتر عباس آقازادهرئیس مجمع عمومی

نخواهم گذاشت زحمات نیروهای بهداشتی و درمانی پایمال مباحث سیاسی شود

به گزارش وبدا، دکتر سعید نمکی در این نشست که در مجلس برگزار شد،گفت: در اواخر دسامبر یا دی ماه سال گذشته متوجه شدیم که در چین، بیماری ویروسی جدیدی پیدا شده که مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده و همان روزهای اول، معاونین وزارت بهداشت را صدا کردم و گفتم که یک موجود جدیدی پا به عرصه خلقت گذاشته که با آنچه تا به امروز می دیدیم، متفاوت است و نباید این موضوع را ساده بگیرید.

وی افزود: به دلیل شناخت نسبی که دارم، کرونا را یک موجود جدید و عجیب دیدم و فکر کردم که باید با شیوه ای خاص برنامه ریزی کرد که در سیاه چاله ای گرفتار نشویم. آن زمان چند اقدام را سریعا انجام دادیم از جمله لغو پرواز های مستقیم ایران و چین، نصب گیت کنترل با اسکنر حرارتی در مبادی ورودی و خروجی کشور، تهیه و تدوین پروتکل های درمانی و طراحی کیت آزمایشگاهی.

در بهمن ماه تخت های بیمارستانی کافی در کشور را در نظر گرفته بودیم

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در انستیتو پاستور و مجموعه دانشکده بهداشت شروع به طراحی کیت های تشخیص کرونا کردیم. آن زمان فقط این دو مرکز به عنوان آزمایشگاه تشخیص کرونا فعال بودند و ۵۷ دانشجوی ایرانی در ووهان را به کشور آوردیم و در قرنطینه نگه داشتیم و با کیت های ساخت داخلی، آنها را آزمایش کردیم و در بهمن ماه، دکتر جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت را به تمامی دانشگاه ها فرستادیم تا تخت بیمارستانی مورد نیاز را در نظر بگیرند.

دکتر نمکی افزود: قبل از طوفان بیماری، دو هزار تخت ICU را ایجاد و شروع به تولید تجهیزات مورد نیاز کشور از جمله دستگاه ونتیلاتور کردیم و در نهایت اولین طوفان بیماری به ایران رسید و در آخرین روز بهمن ماه، در قم گزارش دو مورد از بیماری به ما اعلام و سریعا اطلاع رسانی کردیم.

شبهه برخی افراد در مورد زمان ورود ویروس به کشور

وی افزود: برخی ممکن است برای تخریب چهره جمهوری اسلامی ایران بگویند که موج آنفلوآنزا در آذرماه در کشور، مواردی از کووید۱۹ بوده و با این کار، مستند برای دشمنان ما فراهم می کنند که منشا این بیماری، چین نبوده بلکه ایران بوده است اما تمام مواردی که برای آنفلوآنزا تست گرفته بودیم را یکبار دیگر آزمایش کردیم و فقط سه مورد از تشخیص های آنفلوآنزا که از ۲۳ بهمن ماه به بعد بود، کرونا داشتند و تمام مستندات آن نیز موجود است و قبل از ۲۳ بهمن ماه حتی یک مورد مثبت از کرونا در کشور وجود نداشت.

منشا گرفتاری در گیلان از قم نبود

وزیر بهداشت یادآور شد: بعد از قم به تدریج استانهای دیگر نیز درگیر این بیماری شدند اما منشا گرفتاری در استان گیلان، از استان قم نبود که تک به تک ردیابی کرده ایم و مستندات آن را داریم. بلافاصله اقدامات درمانی را در شکل گسترده دنبال کردیم و خوشبختانه در اولین روزها، وادادگی نداشتیم اما قبل از اینکه طوفان بیماری به آمریکا و اروپا برسد، رسانه های بیگانه خیلی علیه ایران تبلیغات منفی کردند که در ایران مدیریت بیماری وجود ندارد اما وقتی طوفان به آن کشورها رسید و بیماران شان پشت در بیمارستانها و در پارک ها آواره شدند، دنیا متوجه شد که ایران در اوج تحریم چه کار عظیمی انجام داد.

در روزهای اول کرونا در کشور به هر دری زدیم تا ماسک و لوازم حفاظت فردی تهیه کنیم اما نشد

دکتر نمکی گفت: یکی از گرفتاری های ما در روزهای اول، کمبود ماسک و لوازم حفاظت فردی برای نیروهای بهداشتی و درمانی بود البته مقداری از این وسایل را با ممنوعیت صادرات آنها در کشور، ذخیره کرده بودیم اما کافی نبود و برای تامین این وسایل در خارج از کشور، به هر دری زدیم و شب های زیادی تا صبح منتظر بودیم که محموله های ماسک و لوازم حفاظت فردی به کشور برسد اما آمریکایی ها و اسراییلی ها در فرودگاه های مختلف از جمله در عمان، اجازه پرواز به سوی ایران را نمی دادند و حرف هایی که می زنند که دارو و تجهیزات پزشکی مشمول تحریم نیست، کاملا کذب است.

توفیقات ایران در مبارزه با کرونا

وی افزود: خوشبختانه در طول دو ماه در کشور توانستیم میزان مرگ و میر بیماران را به کمتر از یک پنجم و میزان تخت های اشغال شده را به یک پنجم برسانیم و موارد مرگ روزانه به کمتر از ۴۰ مورد رسید و با استفاده ای که از ساختار قدرتمند نظام شبکه بهداشتی و درمانی کردیم و نیز با کمک سامانه ۴۰۳۰ در کشور توانستیم حدود ۷۸ میلیون نفر در فاز اول و حدود ۴۰ میلیون در فاز دوم را با همکاری ۳۵۰ هزار اکیپ بسیجی غربالگری کنیم و بار بیمارستانی را با این اقدام و البته ایجاد یک هزار و ۲۰۰ مرکز ۱۶ ساعته و ۱۶۰ آزمایشگاه تشخیصی در ۴۵ روز و افزایش تعداد آزمایشات از یک هزار و ۲۰۰ مورد به بیش از ۲۵ هزار مورد، به شدت کاهش دادیم و بیماران را در مراحل اول شناسایی و افرادی که با آنها در تماس بودند را کنترل کردیم.

قیمت هر کیت در روزهای اول کرونا چقدر بود؟

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: روزهای اول مجبور بودیم کیت PCR را وارد کنیم و هر کیت برای ما حدود ۱۲ دلار هزینه داشت و تعدادی نیز از سوی سازمان جهانی بهداشت و کشورهای دیگر به ایران اهدا شد که البته برخی از کیت های اهدایی که با محبت هم ارسال شده بود، کیفیت چندانی نداشت و مجبور بودیم برخی از آنها را کنار بگذاریم. انجام هر تست PCR برای ما حداقل ۲۵۰ هزار تومان هزینه دارد و انجام روزانه ۲۵ هزار تست، حدود ۶ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان برای کشور هزینه داشت و این در شرایط بسیار سخت اقتصادی کشور بود.

تا امروز حدود ۵۰ درصد از یک میلیارد یورو را دریافت کرده ایم

دکتر نمکی ادامه داد: روزی که به وزارت بهداشت آمدم، معوقات کارانه پرستاران حدود ۱۸ تا ۲۴ ماه بود که به طور متوسط به حدود ۸ ماه رساندیم و نیروهای بهداشتی و درمانی در این ایام، سختی های زیادی را تحمل کردند و از محل یک میلیارد یورویی که مقام معظم رهبری برای مقابله با کرونا موافقت کردند و رییس جمهور نیز دستور داده که تا ۸/۸/۹۹ با ما تسویه کنند اما تا امروز حدود ۵۰ درصد از آن را دریافت کرده ایم و می دانیم که امسال، سخت ترین سال اقتصادی دولت ها در بعد از انقلاب اسلامی است.

بزرگترین علت کامیابی ایران در مبارزه با کرونا، حمایت های بی بدیل مقام معظم رهبری بود

وی تاکید کرد: یکی از بزرگترین علل کامیابی ها و موفقیت ایران در مبارزه با کرونا، حمایت های بی بدیل مقام معظم رهبری بود و ایشان در هدایت، رعایت و حمایت، کم نگذاشتند و در بین رهبران سیاسی، اجتماعی و مذهبی جهان کسی را نمی شناسم که به اندازه مقام معظم رهبری، پروتکل ها را رعایت کرده باشند. ایشان هدایت های بی نظیری داشتند. زمانی می خواستیم حرم آقا امام رضا(ع) را به روی مردم ببندیم یا نماز جمعه و مساجد را تعطیل کنیم که از نظر عاطفی، روحی، اعتقادی و اجرایی کار ساده ای نبود و اگر حمایت ها و هدایت های ایشان نبود، یکی از این اقدامات، امکان پذیر نبود.

وزیر بهداشت با اشاره به حمایت های رهبر معظم انقلاب از نیروهای بهداشتی و درمانی، گفت: ایشان بارها و بارها محبت کردند در اوج خستگی از نیروهای بهداشتی و درمانی حمایت کردند و اگر بخواهم بزرگترین علت توفیق ایران را بگویم، حمایت های بی بدیل مقام معظم رهبری و در رتبه های بعدی همکاری سایر نهادها و ارگانها، نیروهای مسلح، مردم و رسانه ها به ویژه صدا و سیما بود.

عادی انگاری مردم خوب نیست اما عادی انگاری مسئولان بسیار بدتر است

دکتر نمکی تصریح کرد: دو علت اصلی ناکامی برای مقابله با کرونا از نظر بنده وجود داشت؛ یکی عادی انگاری و ساده انگاری نسبت به این بیماری بود که لطمات زیادی به ما زد. به محض اینکه در فروردین و اردیبهشت به پایین ترین رقم مرگ و میر روزانه رسیدیم، ناگهان همه تصور کردند که کرونا تمام شده است همان زمان نامه ای نوشتم و تاکید کردم که عادی انگاری بیماری توسط مردم خوب نیست ولی عادی انگاری توسط مسئولان، بسیار بدتر است و برخی تصور کردند که کرونا و نقش محوری وزارت بهداشت تمام شده و باید به سایر بخش ها بپردازیم.

وی یادآور شد: بنده اولین وزیر بهداشت در جهان هستم که همکارانم را در اوج گرفتاری جمع کردم که برای بازگشایی مشاغل و عدم تعطیلی صنعت و حمایت از اقتصاد کشور، پروتکل بنویسید. آن زمان یک هزار و ۴۰۰ پروتکل نوشتیم تا اقتصاد کشور را در زمان تحریم، روی پا نگه داریم. دکه داری که تمام زندگی اش با این دکه می چرخد را نمی توانستیم تا ابد تعطیل کنیم و برای تمام مشاغل پروتکل نوشتیم و تاوان آن را هم ما پرداخت کردیم.

در همه جای دنیا اقتصاد از سلامت حمایت می کند اما در ایران برعکس شد

وزیر بهداشت تصریح کرد: نوشتن پروتکل ها به این معنی نیست که دیگر هیچ فردی بیمار نمی شود و به مردم هم اعلام کردیم ما در کنار شما هستیم. در همه جای دنیا معمولا اقتصاد در شرایط اپیدمی بیماری ها از حوزه سلامت حمایت می کند اما در ایران ما از اقتصاد کشور حمایت کردیم اما برخی ها تصور کردند که کرونا تمام شده و عادی پنداری و عادی انگاری در تمامی عرصه ها به ما آسیب های زیادی زد.

دکتر نمکی گفت: دومین اتفاقی که به نظر بنده موجب ناکامی ما شد، تزریق ناکافی منابع در حوزه سلامت و وزارت بهداشت بود. طرح بیماریابی گسترده با استفاده از ظرفیت تست زیاد و ده ها طرح دیگر، در ماه های گذشته هم وجود داشت و مطرح شده بود اما به دلیل کمبود منابع، اجرای آنها به مشکل خورد و به سراغ افراد با علائم و افراد نزدیک با آنها رفتیم. کمبود منابع به ما لطمه قابل توجهی زد و موجب شرمساری ما در مقابل نیروهای خدوم بهداشتی و درمانی شد.

یکی از مهمترین توصیه های رهبر معظم انقلاب، نقش محوری وزارت بهداشت بود

وی با اشاره به جلسه اخیر ستاد ملی کرونا که با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: ایشان توصیه های زیادی کردند  که یکی از مهمترین آنها، نقش محوری وزارت بهداشت در شرایط کنونی و دوم حل و فصل مشکلات اقتصادی این بخش بود و ایشان فرمودند به همان میزانی که اولویت بخش سلامت بر اقتصاد و امنیت در شرایط کنونی اپیدمی کرونا واجب است، پرداخت منابع مورد نیاز برای مقابله با این بیماری نیز واجب است.

امروز نیازمند ایستادگی بر رعایت پروتکل ها هستیم

وزیر بهداشت تصریح کرد: الان وارد مرحله جدیدی شده ایم که در این مرحله غیر از تامین منابع، نیازمند ایستادگی بر رعایت پروتکل ها هستیم. در وزارت بهداشت عاملی برای اجرای پروتکل ها نداریم و فقط مامور اعلام پروتکل ها هستیم نه مامور اقدام. اگر یک نفر از نیروهای ما در بیمارستانها مورد هجمه قرار بگیرد باید از نیروی انتظامی و سایر مراجع کمک بگیریم.

دکتر نمکی افزود: برای نظارت بیشتر مردمی بر اجرای پروتکل های بهداشتی، QR Code را تعریف کردیم اما اگر فردی که بیمار است و به او گفته ایم باید در منزل بمانی، از منزل خارج شد نمی توانیم او را کنترل کنیم بلکه دستگاه اجرایی دیگری باید فرد بیمار را به خانه بفرستد و حتی او را جریمه کند. ماه ها برای استفاده همگانی و جریمه عدم استفاده از ماسک، چانه زنی کردیم و اگر این اقدام عملی نشود، مردم باور نمی کنند که باید موضوع بیماری را جدی بگیرند.

وی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند که باید قرارگاهی برای اجرایی شدن دستورالعمل ها، تشکیل شود و اگر نتوانیم برای اجرایی شدن دستورالعمل ها، اقدام گسترده ملی کنیم، کار ما ابتر می ماند و وزارت بهداشت فقط به عنوان نهادی که پروتکل می نویسد و ابلاغ می کند، نقش غیر محوری خواهد داشت .

در وزارت بهداشت بی برنامگی نداریم

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: منحنی ابتلا و مرگ و میر بیماران امروز قابل مقایسه با روزهای نخست شیوع ویروس در کشور نیست و اگر آن شرایط ادامه پیدا می کرد، ممکن بود امروز مرگ و میر بیش از یک هزار نفر در روز را تجربه می کردیم و برای کاهش موارد مرگ و میر در کشور، برنامه های مفصلی داریم. بی برنامگی در وزارت بهداشت نداریم. بنده هر روز و شب تا ساعات ابتدایی صبح، روند بیماری در کشور را مطالعه و رصد می کنم.

دکتر نمکی گفت: به این نتیجه رسیدیم که بزرگترین عامل نجات بخش بیماران کووید۱۹ در بیمارستانها، تامین اکسیژن مورد نیاز آنها است و نمی دانید که چه شب ها را صبح کردیم تا اکسیژن مورد نیاز بیمارستانهای مختلف کشور از جمله در سنندج، نیشابور، قروه و مریوان و… تامین شود.

به دنبال مجوز استخدام ۳۰ هزار نفر دیگر در وزارت بهداشت هستیم

وی یادآور شد: حتما برای تامین نیروهای بهداشتی و درمانی مورد نیاز برنامه مفصل و جدی داریم اما اولویت استخدام و جذب نیرو هم با نیروهای شرکتی و قراردادی است و مقام معظم رهبری نیز تاکید کردند که باید نیروی مورد نیاز وزارت بهداشت استخدام شود. علاوه بر ۲۲ هزار نیرویی که استخدام می کنیم، به دنبال مجوز استخدام ۳۰ هزار نفر دیگر هستیم.

وزیر بهداشت تصریح کرد: از زمان شیوع کرونا، هر دارویی مانند رمدسیویر و فاویپراویر که در دنیا گفتند برای این بیماری موثر است را در کشور تامین و پس از مدت بسیار کوتاهی آن را در داخل، تولید کردیم تا مردم تصور نکنند که دارویی را از آنها دریغ کرده ایم.

دکتر نمکی در خصوص برخی اظهارات که گفته می شود مردم ایران موش آزمایشگاهی برای آزمایش داروهای جدید کرونا هستند، گفت: مطالعه ای توسط سازمان جهانی بهداشت ساماندهی شده بود که داروهایی مانند رمدسیویر و فاویپراویر در بیماران بستری کووید۱۹ تاثیر دارد یا خیر و جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری فعال و با مشارکت بالا در این مطالعه حضور دارد و به جهان پاسخ به روز دادیم که برداشت ما و کمیته علمی ایران از تاثیر این دارو در بیمارستانها چگونه بوده است.

موش آزمایشگاهی هیچ کشوری نیستیم

وی افزود: امروز جلسه واکسن داشتیم و مدت ها است که به ما می گویند که واکسنی که در چین یا فلان کشور ساخته شده بر روی مردم ایران نیز تست شود که گفتیم ما موش آزمایشگاهی نیستیم. اگر چین و سایر کشورهای سازنده واکسن با ایران قرارداد بستند که این فاز را مقدمه فاز تولید بعدی قبول داریم، اجازه واکسیناسیون آن را در کشور می دهیم و یک قرارداد سه جانبه در مورد مطالعه اولیه، تولید و توزیع واکسن در کشور را قبول داریم چون موش آزمایشگاهی هیچ کشوری نیستیم و غرور ملی ما اجازه چنین کاری را نمی دهد و امکان ندارد تا زمانی که در وزارت بهداشت هستم، اجازه چنین حقارتی به ملت ایران بدهم.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: امروز در جلسه واکسن گفتم که برای ساخت واکسن قطعا باید به توانمندی های داخلی توجه کنیم چون اقدامات زیادی در این زمینه در کشور انجام شده چرا باید از یک کشور خارجی که سازمان جهانی بهداشت گفته، واکسنی که هنوز مورد تایید هم نیست را بخریم؟ شرکت های دانش بنیان افتخارات بزرگی در کشور رقم زده اند و در این زمینه هم حرف های زیادی برای گفتن دارند.

شهدای مدافع سلامت، شهدای بی توجهی به پروتکل ها هستند

دکتر نمکی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: باید همه متوجه مظلومیت و تلاش های بی حد نیروهای بهداشتی و درمانی و خجالت بنده از شهید مدافع سلامت باشند. شهدای مدافع سلامت، شهدای کرونا نیستند بلکه شهدای بی توجهی به پروتکل هایی هستند که ماه ها است ابلاغ کرده ایم. ما یک هزار و ۴۰۰ پروتکل نوشتیم اما ۱۴ درصد آن رعایت می شود.

نخواهم گذاشت زحمات نیروهای بهداشتی و درمانی پایمال مباحث سیاسی شود

وی افزود: دکتر جان بابایی حتی یک روز هم در کنار خانواده خود نبوده از خراسان می آید به خوزستان می رود و از این استان به آن استان. به او می گویم حداقل استراحت کن. مدتی آب یکی از مناطق کشور قطع شد دیدید که چه اتفاقات و بلوایی رخ داد اما چه کسی بخاطر کرونا به خیابان آمد و اعتراض کرد؟ نیروهای وزارت بهداشت در اوج تنهایی، بی کسی، غربت، بی پولی و تحریم برای کشور افتخار آفریدند و نخواهم گذاشت زحمت آنها پایمال مباحث سیاسی شود و فردی برای جمع کردن فالوئر، به آنها بی احترامی کند.

دکتر نمکی در پایان گفت: خوشبختانه در کشور ما علاوه بر درمان کووید۱۹، توجه جدی به مباحث بهداشتی شده و افت واکسیناسیون در کشور ما در این شرایط حدود سه درصد بوده در حالیکه متوسط آن در منطقه ۳۳ درصد بوده و مراقبت از زنان باردار توسط سامانه ای پیگیری می شود اما اشکال ما این است که خیلی حرف نمی زنیم و نمی گوییم که چه اقداماتی انجام می دهیم.

گفتنی است در این نشست علاوه بر قرائت گزارش دیوان محاسبات کل کشور توسط مهندس بذرپاش، جمعی از نمایندگان به بیان نقطه نظرات و کمبودهای امکانات در مناطق حوزه انتخابیه خود پرداختند.

اعمال محدودیت‌های شدید کرونایی در ۴۳ شهرستان+ جزییات

به گزارش اداره کل روابط عمومی و به  نقل از وبدا، دکتر سیما سادات لاری درباره دستور رییس جمهوری درباره اعمال محدودیت‌ها در شهرهای بحرانی کرونا بیان کرد: این محدودیت‌ها در گروه مشاغل دو، سه و چهار از روز دوشنبه به مدت یک هفته اعمال می‌شود.

وی افزود: شهرستان‌های آذرشهر، جلفا، چاراویماق، عجب شیر، مراغه و مرند از استان آذربایجان شرقی، شهرستان‌های پیرانشهر، ماکو و مهاباد از استان آذربایجان غربی، شهرستان‌های خوانسار، سمیرم، شاهین شهر و میمه، گلپایگان و نجف آباد از استان اصفهان و شهرستان‌های ایوان و دره شهر از استان ایلام، شهرستان‌های دماوند و ورامین از استان تهران، درگز از استان خراسان رضوی، مسجد سلیمان از استان خوزستان، خرمدره از استان زنجان، شاهرود از استان سمنان، استهبان از استان فارس، بانه و بیجار از استان کردستان، بافت، بردسیر، رفسنجان از استان کرمان، اسلام آباد غرب، پاوه و گیلان غرب از استان کرمانشاه، گچساران از استان کهگیلویه و بویراحمد، الیگودرز، پلدختر، دورود و کوهدشت از استان لرستان، دلیجان از استان مرکزی، تویسرکان، رزن و نهاوند از استان همدان، ابرکوه، خاتم و مهریز از استان یزد مشمول اعمال محدودیت‌ها خواهند بود.

وی بیان کرد: همچنین در جلسه روز پنجشنبه رییس جمهوری با روسای کمیته‌های ستاد ملی مقابله با کرونا مقرر شد که بر اساس پیشنهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کمیته امنیتی اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا، از روز دوشنبه ۵ آبان تا پایان آبان ماه، حضور کارکنان دولت و دستگاه‌های اجرایی در تهران تا ۵۰ درصد کاهش پیدا کند.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: بر اساس دستور رییس جمهوری، این اقدام به ترتیبی خواهد بود که با استفاده از روش‌های الکترونیک و دورکاری، ارائه خدمات با مشکلی مواجه نشود.

بنابر اعلام وبدا، سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: مقابله با ویروس کرونا نیازمند عزم همگانی، همکاری و همراهی جامعه و همه دستگاه‌های اجرایی است. امیدواریم با اعمال این محدودیت‌ها، رعایت فاصله گذاری، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک بتوانیم روند شیوع ویروس کرونا در کشور را متوقف کنیم.

افزودن دو‌هزار تخت مراقبت‌های ویژه به مجموع تخت های موجود، تا پایان سال ۹۹

به گزارش وبدا، دکتر قاسم جان ‌بابایی با اشاره به اینکه از ابتدای مواجهه با بحران کرونا تاکنون ۲هزار تخت مراقبت‌های ویژه به مجموع تخت های موجود در کشور افزوده شده و تا پایان سال جاری ۲ هزار تخت دیگر نیز افزوده خواهد شد، گفت: با توجه به نیاز موجود ۸۰ تخت بستری جدید را ظرف هفته آینده در بیمارستان آموزشی درمانی نهم دی تربت حیدریه فعال خواهیم کرد و ظرفیت تخت های بخش مراقبت های ویژه نیز افزایش خواهد یافت.

تقویت تجهیزات آزمایشگاهی در سطح کشور

معاون درمان وزارت بهداشت از تقویت تجهیزات آزمایشگاهی در سطح کشور به عنوان یکی از اهداف وزارت بهداشت برای تسریع در فرآیند بیماریابی و کاهش شیوع کرونا نام برد و افزود: تجهیزات آزمایشگاهی و ظرفیت کیت های تشخیصی کرونا در تربت حیدریه افزایش خواهد یافت تا روند شناسایی بیماران سرعت بیشتری پیدا کند.

وی تربت حیدریه را یک قطب درمانی در منطقه نامید و اظهار کرد: ارائه خدمات درمانی به جمعیتی حدود یک میلیون نفر تربت حیدریه را به یک قطب درمانی در منطقه تبدیل کرده است و نیاز است تا ظرفیت‌های درمانی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه افزایش یابد و تلاش داریم تا با بهره‌برداری هر چه زودتر از بیمارستان امام حسین(ع) خدمت رسانی مطلوب‌تری به مردم منطقه داشته باشیم.

برگزاری جلسه کمیته دانشگاهی مقابله با کرونا با حضور رئیس مدیریت مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت/ قدردانی از عملکرد مطلوب تیم مدیریتی دانشگاه در پاندمی کرونا

بیست و ‌سومین جلسه کمیته دانشگاهی مقابله با کرونا با حضور رئیس مدیریت مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با هدف تحلیل و بررسی آخرین وضعیت کرونا در کردستان، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بیست و سومین جلسه کمیته دانشگاهی مقابله با کرونا با حضور رئیس مدیریت مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، کارشناس پایگاه‌های مرزی وزارت بهداشت، رئیس و معاونین، روسای بیمارستان‌ها، متخصصین عفونی و دیگر مسئولین دانشگاه علوم پزشکی کردستان پیش از ظهر امروز  در محل سالن جلسات ستاد مرکزی دانشگاه با هدف تحلیل و بررسی آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان، برگزار شد.

رئیس مدیریت مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در این جلسه ضمن قدردانی از کادر بهداشت و درمان استان جهت کنترل، درمان و نحوه مطلوب خدمات رسانی به بیماران با اظهار خرسندی، مدیریت کرونا در کردستان مطلوب ارزیابی کرد.

دکتر محمد مهدی گویا با بیان اینکه قدرت سرایت پذیری ویروس کرونا در جامعه افزایش یافته است، افزود: سرعت انتقال بیماری نشاندهنده تغیرات جهشی در این ویروس است.

وی از لحاظ مدیریتی به اهمیت موضوع اشاره کرد و گفت: در شرایط کنونی نیازمند انرژی مضاعف و ارائه خدمات بیشتر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی هستیم.

رئیس مدیریت مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اعتماد سازی میان جامعه را از جمله رسالت‌های خطیر کادر بهداشت و درمان برشمرد و گفت: در راستای فرهنگ‌سازی، مسئولین بایستی در رفتارهای اداری خود مواردی از جمله برگزاری جلسات کوتاه‌تر با تعدادکم نفرات، رعایت موازین بهداشتی و تجهیز به حفاظت فردی را سرلوحه خود قراردهند.

دکتر گویا در ادامه در اختیار گذاشتن لوازم حفاظت فردی جهت بهره‌مندی پرسنل بهداشت و درمان خصوصا پرستاران که سربازان خط مقدم این جبهه هستند را الزامی و موجب امنیت خاطر این تلاشگران عنوان کرد.

وی ضمن تاکید بر توانایی مدیریتی در این برهه زمانی، از خدمات ارائه شده به بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان توحید سنندج با مدیریتی توانا، کارآمد و دلسوز قدردانی کرد و گفت: در این بیمارستان بهترین متخصصان آی سی یو و پزشکان حاذق در خصوص درمان بیماران مبتلا به کرونا با  ایثار و از خودگذشتگی فعالیت می‌نمایند که شایسته تقدیر و ستایش هستند.

دکتر گویا نظارت بیشتر بر مرزها جهت رعایت پروتکل‌های بهداشتی، کنترل افراد و مسافران جهت تست کرونا و تقویت آموزش‌ها را ضروری بیان کرد و گفت: از مرزهای کشور به لحاظ اقتصادی و درآمد زایی نمی‌توان به سادگی گذشت اما می‌توان مسافران مبتلا از لحاظ اپیدمی کرونا را بررسی و شناسایی کرد.

رئیس مدیریت مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در ادامه  خطاب به مسئولین دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: باید تقویت و ارتقای زیرساخت‌های بیمارستان‌های بانه و سقز در اولویت کاری دانشگاه قرار گیرد.

دکتر گویا با بیان اینکه در کمیته کشوری کرونا عملکرد دانشگاه علوم پزشکی در مقابله با بیماری کرونا مطلوب ارزیابی می شود، خاطرنشان کرد: تشخیص سرپایی و زودهنگام بیماری کرونا یکی از ملاک‌های موفقیت دانشگاه بوده و اگر بیماران در اولین مرحله زودتر تشخیص و شناسایی شوند پروسه درمان کم خطر و هزینه‌تر خواهد بود.

در ادامه کارشناس پایگاه‌های مرزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: برای کنترل و مقابله با کرونا جهت  نیمسال دوم، نیازمند فرماندهی واحد هستیم.

دکتر پیمان پرچمی تحلیل آمارها را مهم برشمرد و ادامه داد: کارایی ۴۰۳۰ و پزشکان باید رصد و بررسی شوند و بر موضوع خوددرمانی نظارت و رسیدگی بیشتری صورت بگیرد.

کارشناس پایگاه‌های مرزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه تردد در مرز باشماق به شدت در حال گسترش است، تصریح کرد: لزوم ایجاد پایگاه هلال احمر و اطفاء حریق در مرز باشماق، افزایش نیروی انسانی جهت خدمت در پایگاه فوریت‌های پزشکی و ارتقای پایگاه بهداشتی با افزایش نیرو در این مرز باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

اسامی منتخبین سلامت (قهرمانان کرونا) + فایل دانلود

به گزارش اداره کل روابط عمومی ؛ سازمان نظام پزشکی کل کشور ۱۲ مردادماه جاری طی مکاتبه با ۲۰۶ نظام پزشکی در سراسر کشور خواستار معرفی ۳ نفر از کادر سلامت در شرایط بحرانی کرونا به منظور تجلیل و قدردانی از آنها تحت عنوان قهرمانان سلامت شد که اسامی آنها در فایل ذیل موجود است.

بحران کرونا در کردستان / فاجعه در راه است

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه وضعیت کردستان از لحاظ همه‌گیری کرونا به سمت فاجعه پیش می‌رود گفت:  درصورت بی اهمیتی نسبت به هشدارها و عدم کاهش تماس فیزیکی مردم باید منتظر مرگ ده‌ها نفر از عزیزانمان باشیم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، دکتر ابراهیم قادری اظهار کرد: با توجه به اینکه پیک جدید کرونا که از اواخر شهریور ماه شروع و هر لحظه وسیع‌تر می‌شود،  متاسفانه به سمت یک فاجعه پیش می‌رود.

  وی افزود: درصورت بی اهمیتی نسبت به هشدارها و عدم کاهش تماس فیزیکی مردم و استفاده نکردن از ماسک باید منتظر مرگ ده‌ها نفر از عزیزانمان باشیم.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت:  از ۱۰  روز آینده وضعیت وخیم خواهد شد مگر اینکه سریعا رعایت مسایل بهداشتی تشدید و مهمانی‌های خانوادگی تعطیل شوند.

دکتر قادری  تاکید کرد: حضور در مکان‌های شلوغ و پر جمعیت، مرگ بار و باعث ابتلای فرد و خانواده‌ها به کرونا خواهد شد.

وی ادامه داد:  از همه مسولان، مردم و اصناف خواهش می‌کنیم رعایت اصول بهداشتی را در ادارات، اصناف و مغازه ها و همچنین در خانواده ها جدی بگیرند.

به گفته معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، این پیک، بسیار خطرناک بوده و با توجه به اینکه همه شهرستان‌ها درگیر هستند، امکان خدمت رسانی را به حداقل می‌رساند.

دکتر قادری بیان کرد: استان کردستان  به یک تغییر رفتار سریع و وسیع در مردم نیاز دارد تا بتوان جلوی پیشرفت این پیک را گرفت و از بروز یک فاجعه جلوگیری کرد.

وی با بیان اینکه  هم اکنون باید اقدامات پیشگیرانه را شروع کرد چراکه ممکن است فردا دیگر دیر باشد، افزود:  افراد دارای علایم باید خود را مبتلا به کرونا فرض کنند و ضمن استراحت کامل که می‌تواند نجاتبخش باشد، به پزشک مراجعه کنند و از حضور در مهمانی‌ها خودداری و تماس فیزیکی خود با دیگران را قطع کنند.

فهرست جدید آزمایشگاه های غیردولتی تشخیص کووید ۱۹

به گزارش وبدا، دکتر سیامک سمیعی ویرایش ۲۳ مهرماه فهرست آزمایشگاههای غیردولتی دارای مجوز انجام آزمایش تخصصی تشخیص مولکولی کووید۱۹ را اعلام کرد. به گفته مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، با اضافه شدن شش آزمایشگاه خصوصی تعداد آزمایشگاههای مورد تایید به ۱۲۸ آزمایشگاه رسیده است و  ۸۴ آزمایشگاه مورد تایید از نظر وزارت بهداشت و بنا به تشخیص دانشگاههای علوم پزشکی مربوطه مجاز به پذیرش و انجام آزمایش تشخیص مولکولی برای مسافران برون مرزی شده اند. همچنین یک آزمایشگاه به دلیل عدم کسب امتیاز لازم در آخرین مهارت آزمایی به طور موقت تعلیق شده است. فهرست جدید آزمایشگاههای غیردولتی دارای مجوز انجام آزمایش تخصصی تشخیص مولکولی کووید۱۹ (ویرایش ۲۳ مهرماه ۱۳۹۹) در فایل پیوست موجود است.

اعلام وضعیت قرمز کرونا در هشت شهر کردستان/ اوج‌گیری مجدد کرونا

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: وضعیت شهرستان‌های سنندج، بیجار، قروه، بانه، سقز، دیواندره، کامیاران و مریوان از لحاظ بیماری کرونا قرمز و تنها سروآباد و دهگلان در وضعیت نارنجی قراردارد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، دکتر آرزو فلاحی با اعلام آخرین وضعیت استان از لحاظ شدت بیماری کرونا، اظهار داشت: با افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کردستان، این استان وارد موج سوم بیماری شده و ظرفیت تخت‌های برخی از بیمارستان‌های سطح استان برای بستری بیماران در حال تکمیل است.

وی با بیان اینکه هر گونه علائم از قبیل آبریزش بینی، گلو درد، بدن درد، سر درد، سرفه و علائم تنفسی می‌تواند نشانه ابتلا به کرونا باشد، افزود:  افراد دارای علائم باید در خانه استراحت کرده و در صورت تشدید بیماری به مراکز درمانی مراجعه کنند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به افزایش شمار بستری‌های کرونا در استان اشاره کرد و یادآور شد: برای کنترل این وضعیت نیازمند همکاری بیشتر مردم، رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله اجتماعی و استفاده از  ماسک هستیم.

دکتر فلاحی با بیان اینکه  مناطق زرد با خطر شیوع متوسط، نارنجی پرخطر و قرمز خیلی پر خطر به شمار می‌آیند، عنوان کرد: وضعیت شهرستان های سنندج، بیجار، قروه، بانه، سقز، دیواندره، کامیاران و مریوان از لحاظ بیماری کرونا قرمز و تنها سروآباد و دهگلان در وضعیت نارنجی قراردارد.

وی با ابراز نگرانی از اوج‌گیری این ویروس و  همه‌گیری بیماری در شهرهای استان بیان کرد:  این مساله می‌تواند خدمت‌رسانی در مراکز بهداشتی و درمانی را با مشکل مواجه کند لذا از شهروندان گرامی خواستاریم از تجمع در اماکن عمومی و رفت‌و‌آمدهای غیر ضروری خودداری کنند.

 مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بر ضرورت و نحوه خود اظهاری از طریق ارتباط با سامانه تلفنی ۴۰۳۰ و سامانه اینترنتی www.salamat.gov.ir اشاره کرد و ادامه داد :  شهروندان  در صورت مشاهده هر گونه علائم بیماری با این سامانه در ارتباط باشند.

لزوم افزایش حمایت مالی از بیمارستان ها در روزهای کرونایی

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی روز جمعه در جلسه ای که با حضور دکتر جان بابایی معاون وزارت بهداشت، روسای دانشگاه های علوم پزشکی مستقر در تهران، معاونان درمان دانشگاه ها و روسای ۱۴ بیمارستان درگیر با کرونای تهران تشکیل شد، هدف از تشکیل این جلسه را افزایش ظرفیت خدمات درمانی و توسعه تخت های موجود بیمارستان ها، تغییر در ناوگان درمانی و پشتیبانی از خدمات درمانی بیماران کرونایی عنوان کرد.

وی با بیان اینکه استان تهران و بالاخص شهر تهران روزهای سخت کرونایی را تجربه می کند، برنامه ریزی برای افزایش ظرفیت بیمارستان ها به منظور بستری بیماران کرونا را مسئله ای مهم دانست.

 دکتر زالی درارتباط با این جلسه توضیح داد: امروز کلیه راهکارهایی که توسط روسای بیمارستان ها می توانند مورد استفاده قرار گیرند و موجب افزایش ظرفیت بیمارستان ها برای درمان بیماران کرونایی شوند مطرح شد.

وی افزود: پیشنهادهای خوبی در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد بخشی از آن ها توسط معاون درمان وزارت بهداشت در قالب یک بخشنامه به کلیه بیمارستان ها ابلاغ شود.

 فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران تاکید کرد: لازم است ظرفیت هایی تجهیزاتی، درمانی و دارویی بیمارستان ها بیش از هر زمان دیگری مورد حمایت بیمه ها قرار گیرد.

وی یادآور شد: طبیعتا در ادامه مسیر سختی که بیمارستان ها در روزهای آینده با آن رو به رو هستند، تامین، تدارک و استمرار این خدمات مستلزم آن است که حمایت های لازم از سوی سازمان برنامه و بودجه و به ویژه مسئله بیمه های تکمیلی، پایه و پوششی صورت گیرد.

 وی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه کلیه ظرفیت های درمانی و بهداشتی نیروهای مسلح در خدمت ستادهای بهداشتی و درمانی مقابله با کرونا خواهد بود، گفت: بخشی از مسوولان حاضر در جلسه نیز این نوید را دادند که بر اساس جلسه ای که امروز در ستاد کل نیروهای مسلح  تشکیل شده، آمادگی کامل و همه جانبه برای پیوستن بیش از گذشته به این مجموعه ظرفیت درمانی وجود دارد.

 دکتر زالی با بیان اینکه فصل مشترک نگرانی روسای بیمارستان ها مسائل مالی و اعتباری و نیروهای انسانی است، گفت: بسیاری از بیمارستان ها با کاهش درآمدهای اختصاصی مواجه اند و  تامین دارو و وسایل حفاظت فردی بار سنگینی را به بیمارستان های درگیر با کرونا اضافه کرده است.

وی تصریح کرد: درخواست ما بیش از هر زمان دیگر این است که بیمارستان ها در این روزهای سخت تنها باقی نمانند و با کفایت کامل هرچه سریعتر منابع مالی و اعتبارات بیمارستان ها تامین شود.

دکتر زالی تاکید کرد: امروز همه مسوولان درمانی استان تهران در روز تعطیل در این جلسه حضور یافته اندتا بتوانند ظرفیت های جدیدی را به حوزه درمان اضافه کنند، اما لازم است بدانیم چنانچه در سطح جامعه پروتکل های بهداشتی رعایت نشود و حساسیت های لازم اعمال نشود ما روزهای سخت تری را در حوزه درمان باید تجربه کنیم.

 دکتر زالی با اشاره به خستگی نیروهای انسانی و لزوم ترمیم رمق و بازیابی توان آنان، گفت: تاکید این است که هرچه سریعتر در رابطه با تامین مجوزهای استخدامی بدون هرگونه بروکراسی و دیوان سالاری اقدام شود، تا هرچه سریعتر نیروهای تازه نفس به جمع بیمارستان ها اضافه شوند.

 وی تاکید کرد: همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و تاکیدبر پیشگیری و کاهش بار مراجعان به بیمارستان هاست.

دکتر زالی افزود: به دلیل استمرار مشکلات تهران و اینکه کماکان استان تهران به عنوان یک استان قرمز و شهر تهران به عنوان یک شهر پرخطر و بحرانی تلقی می شود، درخواست تمدید تعطیلی ها و محدودیت ها را داریم و ممکن است در هفته آینده بخشی از مداخلات را افزایش دهیم که طبیعتا تصمیمات لازم در تناسب با وضعیت تهران اتخاذ می شود.