آیین نامه استاندارد سازی تابلو؛ مهر؛ سرنسخه و کارت ویزیت + دانلود فایل

به گزارش اداره کل روابط عمومی ؛ شورای عالی سازمان نظام پزشکی پیرو مصوبه شماره ۷ سی و دومین جلسه شورای عالی مورخ۹۸/۱۱/۱۷ و مصوبه شماره ۲ شصت و هفتمین جلسه هیات رئیسه شورای عالی مورخ ۹۹/۷/۲ آیین‌نامه استانداردسازی تابلو، مهر، سرنسخه و کارت ویزیت مؤسسات پزشکی، مطب‌ها و دفاترکار شاغلان حرف پزشکی و وابسته (موضوع بند ج ماده ۳ از فصل دوم قانون سازمان نظام پزشکی مصوب ۲۵/۱/۱۳۸۳ مجلس شورای اسلامی )جهت بهره برداری اعضای سازمان نظام پزشکی ابلاغ نمود.

آیین‌نامه استانداردسازی تابلو، مهر، سرنسخه و کارت ویزیت مؤسسات پزشکی، مطب‌ها و دفاترکار شاغلان حرف پزشکی و وابسته

پیام وزیر بهداشت برای زیارت مجازی در اربعین امسال با افتتاح تلویزیون اینترنتی اربعین

به گزارش وبدا، دکتر سعید نمکی در پیام ویدیویی به مناسبت افتتاح تلویزیون اینترنتی اربعین ضمن تسلیت ایام سوگواری سالار و سرور شهیدان امام حسین(ع) و یاران ایشان، گفت: امسال مردم عزیز و شریف و عشاق حضرت اباعبدلله تلاش کردند محرمی متفاوت از سال‌های قبل برگزار کنند. برگزاری این مناسک با خواهش من و همکارانم و وفاق و همدلی همه‌ عزیزان اعم از روحانیت معزز، مداحان اهل بیت و مردم شریف و عزادار بدل شد به یک رعایت تمام عیار شیوه‌نامه‌های بهداشتی که گرچه در بعضی جاها نقض شد اما در اکثر قریب به اتفاق رعایت کردند.

وی افزود: شاید به جرات بتوان گفت که بیشترین رعایت و حمایت را از مقام معظم رهبری در محرمی که گذشت داشتیم. امسال نیز همانگونه که مقام معظم رهبری، رئیس جمهور، مسئولان و علما اشاره کردند و همانطور که از سوی کشور عراق از ما خواسته شد، اربعین متفاوت اجرا خواهد شد.

دکتر نمکی یادآور شد: عاشقان امام حسین(ع) که پای پیاده در اربعین به زیارت می‌رفتند، امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا از راه دور بر آن بزرگوار سلام خواهند فرستاد و شروع مجموعه اربعین در صدا و سیما به عنوان یک کانال جدید شاید پنجره‌ای باشد برای بازتاب عشق اهل بیت در دل مردم این سرزمین که امیدوارم این حرکت مهم، اساسی و هنرمندانه بتواند در التیام هجران شیعیان این سرزمین موثر باشد.

رای کمیسیون ملی تعیین صلاحیت حرفه ای گروه پزشکی مبنای قضاوت در تمام مجامع قانونی است

به گزارش اداره کل روابط عمومی دکتر جان بابایی در اولین جلسه شورای معین کمیسیون ملی تعیین صلاحیت حرفه ای گروه پزشکی و وابسته که امروز در سازمان نظام پزشکی برگزار شد؛ با اشاره به این که در این سالها بسیاری از موارد شکایت بین رشته ای در ابتدا از دیوان عدالت اداری آغاز می شد؛ اظهار کرد: این امر درشان جامعه پزشکی نبود که اختلافات بین رشته ای خود را خارج از فضای نظام سلامت ؛ وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی حل و فصل کند و برای رفع این خلل باید سازوکاری تعریف می شد.

وی افزود: کمیسیون ملی تعیین صلاحیت های حرفه ای گروه پزشکی و وابسته ساختار قانونی دارد و رای آن مبنای قضاوت در تمام مجامع قانونی است که بر اساس عدالت و توسط افراد بی طرف تصمیم گیری شده است.

وی با تاکید بر این که نظر این کمیسیون سند بوده و برای حل و فصل اختلافات بین رشته ای و همپوشانی خدمات به آن استناد می شود؛ ادامه داد: تشکیل شورای معین بر اساس ماده ۳ شیوه نامه اجرایی ماده واحده قانون چگونگی تعیین وظایف و صلاحیت شاغلان حرف پزشکی و وابسته از دو جهت که اختلافات بین رشته ای خارج از فضای وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی نرفته و حرمت همکاران حفظ می شود و همچین قاعده مند شدن خدمات با ارزش است.

رئیس کمیسیون ملی تعیین صلاحیت های حرفه ای گروه پزشکی و وابسته تصریح کرد: بسیاری از گایدلاین ها؛ شرح وظایف و استانداردهای خدمات را می توان مورد بازنگری قرار داد تا ایرادات موجود برطرف شده و مشخص شود کدام خدمت توسط چه کسی ؛ با چه استانداردی و در کجا به مردم ارائه شود.

در ادامه دکتر محمد جهانگیری دبیرکمیسیون ملی تعیین صلاحیت های حرفه ای گروه پزشکی و وابسته با اشاره به این که موارد ارجاعی در شورای معین پس از بررسی مستند سازی و تایید، به منظور تصویب به کمیسیون ملی ارائه خواهد شد؛ اظهار کرد: شورای معین به بررسی مصادیق صلاحیت حرفه ای شاغلین حرف پزشکی و وابسته از طریق بررسی شرایط و نیازهای جامعه ؛ کوریکولوم های آموزشی ؛ جایگاه دوره های مهارتی ؛ استانداردهای خدمت و راهنماهای بالینی علمی معاونت درمان وزارت بهداشت؛ استفاده از تجارب ملی و بین المللی ؛ مدیریت هزینه های سلامت بر اساس مبانی مانند UHC و جمع آوری نظام مند نظرات خبرگان و تهیه گزارش های لازم برای طرح درکمیسیون ملی جهت تصویب نهایی می پردازد.

وی افزود: موارد به منظور طرح در شورای معین ؛ از طریق وزارت بهداشت و یا سازمان نظام پزشکی به این شورا ارسال می شود.

جهانگیری به بیان آیین نامه شورای معین پرداخته و خاطرنشان کرد: جلسات این شورا با حضور دو سوم اعضا رسمیت یافته و گزارشات و مصوبات قابل ارجاع آنها به کمیسیون ملی با حداقل امضای نیمی از اعضای واجد شرایط شورا قابل ارجاع خواهد بود و افرادی که دارای تضاد منافع با موضوعات مطروحه باشند حق رای و حضور در جلسه را ندارند.

امضای تفاهم‌نامه همکاری هیات پزشکی ورزشی کردستان با دانشگاه آزاد اسلامی سنندج

به گزارش دفتر کردستان پایگاه خبری تحلیلی پزشکی ورزشی ایران، امضای تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه آزاد اسلامی و هیات پزشکی ورزشی کردستان صبح امروز در واحد تربیت بدنی دانشگاه با حضور سید زاهد ابراهیمی مسئول تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی، سوسن عباس پناه نایب رئیس هیات و میلاد سیار دبیر هیات پزشکی ورزشی انجام شد.

زاهد ابراهیمی ضمن ابراز خرسندی از امضای این تفاهم‌نامه گفت: همکاری دانشگاه با هیات پزشکی ورزشی در جهت ارائه خدمات به ورزشکاران این مجموعه منجر به بروز اتفاقات خوب در زمینه‌های مختلف خواهد شد.

وی افزود: با توجه به پتانسیل و ظرفیت های موجود، هیات پزشکی ورزشی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج می توانند در زمینه های مختلف با دانشجویان به خصوص رشته تربیت بدنی و دیگر ورزشکاران   همکاری نمایند و خدمات ارائه دهند.

میلاد سیار، دبیر هیات پزشکی ورزشی استان کردستان از مسئول امور ورزش دانشگاه برای هموارسازی مسیر انعقاد این تفاهم‌نامه تشکر کرد و گفت: مجموعه هیات پزشکی ورزشی کردستان با تمام ظرفیت ها و امکانات موجود، بستر مناسب به منظور ارائه خدمات در تمام زمینه های علمی و خدمات پزشکی ورزشی را برای ورزشکاران و دانشجویان آن دانشگاه فراهم خواهد کرد.

لزوم عضویت ورزشکاران دانشگاه در سامانه خدمات درمانی فدراسیون پزشکی ورزشی، برگزاری دوره های آموزشی تخصصی توسط فدارسیون و هیات پزشکی ورزشی، استفاده از امکانات مرکز پیکرسنجی و حرکات اصلاحی، از جمله موارد مهم این تفاهم نامه بود که به تایید و امضاء رسید.

خطر موج همزمان آنفلوآنزا و کرونا/۳ توصیه مهم بهداشتی

به گزارش اداره کل روابط عمومی؛  در بیانیه ستاد مرکزی مدیریت بحران سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران آمده است:

“در شرایطی که پاندمی کرونا ویروس و بیماری کووید-۱۹ در سراسر جهان و نیز در کشور عزیز ما ایران، یک مخاطره جدی حیات بشریت به حساب میآید، با نزدیک شدن به آغاز پاییز، نگرانی جامعه پزشکی و مردم ایران از بابت خطر اپیدمی آنفلوانزا به یک مسأله حاد و مبرم تبدیل شده است.

اکنون پزشکان در سراسر جهان، نگران همزمان شدن و همراهی اپیدمی فصلی آنفلوانزا و پاندمی کووید-۱۹ هستند. از آنجایی که نشانه‌های بالینی آنفلوانزا شبیه به نشانه‌های شایع کووید-۱۹ است، نشانه‌ها و علائم آنفلوانزا می‌توانند با ایجاد مشکل در تشخیص و از طریق مبتلایانی که بیماری ایشان تشخیص داده نشده و تحت قرنطینه و اجرای دستورالعمل‌های مربوطه قرار نگرفته‌اند، خطر گسترش و سرایت بیماری کووید-۱۹ را افزایش دهند.

از سوی دیگر، هر گاه شخصی با آلودگی توسط هر کدم از ویروس‌ها دچار «آنفلوانزا» و یا «کووید-۱۹» شود، تا اندازه‌ای تضعیف و گرفتار خواهد شد که به سادگی میزبان مساعدی برای ویروس دیگر باشد .

آنچه که مسلم است: ابتلای همزمان به هر دو ویروس می‌تواند پیش آگهی بالینی بدتری داشته و به خصوص در افراد مسن، و دارای بیماریی‌های زمینه‌ای و نیز کودکان به نتایج ناگواری منجر شود .

یادآور می‌شود که نشانه‌های بالینی مشترک این دو بیماری عبارتند از تب، احساس تب و حرارت، لرز، درد بدن ،سرفه یا تنفس مشکل و کوتاه شدن نفس ها. برای تشخیص افتراقی باید به علائم و نشانه‌های بالینی اختصاصی کووید-۱۹ مانند از دست دادن حس بویائی و یا نماهای اختصاصی در سیتی اسکن ریه ها و یا تست PCR استناد شود.

در شرایط فعلی، نگرانی جامعه پزشکی این است که مراجعات مبتلایان به آنفلوانزا، به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، روند خدمت رسانی به بیماران کووید-۱۹ و فرآیندهای پیشگیری را دچار اختلال جدی نماید .

مخاطراتی معینی که هم اکنون در کشورهای نیمکره شمالی و از جمله ایران مطرح است: این است که در اکثر مناطق، مساله بازگشایی مدارس و فضاهای تحصیلی، حضور کودکان، نوجوانان و جوانان، به همراه آموزگاران ،استادان و کادرهای اداری و فنی در مدارس و دانشگاه‌ها، یک تهدید جدی برای شیوع بیشتر بیماری کووید-۱۹ به شمار میرود.

در حال حاضر شبح بیماری آنفلوانزا، موجب نگرانی مردم و ابهامات جدی در افکار عمومی شده است که امید است با توضیح بنیادهای علمی این مورد، از بار نگرانی و تشویش مردم کاسته شود و در عین حال مردم شریف ایران تشویق شوند با جدی‌تر گرفتن مقررات و مفاد پروتکل «فاصله گذاری اجتماعی» به کاهش دامنه و شدت اپیدمی انفلوانزا نیز یاری برسانند. اگر در این زمینه بخواهیم مطلب را خلاصه و جمعبندی کنیم، موارد زیر را باید مورد تأکید قرار دهیم:

۱- شواهد موجود از نیمکره جنوبی که اپیدمی همزمان آنفلوانزا و کووید-۱۹ را تجربه کرده اند، نشان می‌دهد که بهتر است با توضیح علمی مسائل و تأکید بر مقررات فاصله گذاری اجتماعی (استفاده از ماسک- شستشوی دستها با آب و صابون- خودداری از مسافرت‌های غیر ضروری- خودداری از اجتماعات و …) از وحشت ورود به فصل آنفلوانزا در رسانه ها کاسته شود زیرا انتظار می‌رود با یاری مردم و فاصله گذاری اجتماعی، اپیدمی آنفلوانزای خفیفتری نسبت به سالهای گذشته داشته باشیم.

۲- واکسیناسیون بر علیه آنفلوانزا ،به خصوص در گروه‌های پر خطر، حلقه مهمی در جلوگیری از حدت و شدت اپیدمی آن است. در حال حاضر وزارت بهداشت اقدام عملی نسبت به خرید و تهیه واکسن انفلوانزا را آغاز کرده و در دست اجرا دارد. مسأله مهم مدیریت نحوه توزیع واکسن و نظارت بر دسترسی و دریافت افرادی است که در گروه‌های پر خطر قرار دارند. مسئولان بهداشتی کشور حتماً لازم است که شیوه نامه تقسیم بندی جمعیت و شناسایی افراد پر خطر را بسیار سریع آماده نمایند تا از هرج و مرج، ایجاد بازار سیاه، رشد پدیده قاچاق و برخوردار نشدن افرادی که واقعاً به واکسن نیاز داشته‌اند ،جلوگیری شود.

کودکان سالم ۶ تا ۲۳ ماهه، بزرگسالان بالای ۶۵ سال، زنان باردار در سه ماهه دوم و سوم حاملگی، و کلیه افراد بالای ۲ سال که بیماری زمینه ای از قبیل دیابت، سرطان، نارسایی کلیه، روماتیسم، آسم و … داشته باشند، در کنار کلیه کادر پزشکی- بهداشتی- درمانی از گروه های هدف در دریافت و تزریق واکسن آنفلوانزا به حساب می‌آیند . سازمان نظام پزشکی حسب وظایف قانونی خود همکاری و مشارکت در سیاستگذاری ها و تامین واکسن با کیفیت مناسب و اولویت گذاری توزیع آن آمادگی خود را در این امر اعلام می دارد.

۳- بازگشایی مدارس، دانشگاه ها، پادگان ها و امثالهم باید با احتیاط کامل و پس از بررسی تمام جوانب و وضعیت همه گیری ویروسی در هر منطقه، کمک گرفتن از نظرات کارشناسی مسئولان و فعالان بهداشتی و درمانی کشور انجام شود. بسیار ضروری است که برنامه ریزی علمی و تأمین امکانات و ملزومات انجام شود، سپس به فکر بازگشایی کامل و بازگشت به روش های حضوری باشیم. در تعدادی از کشورهای اروپایی نیز تعجیل در بازگشایی مدارس و دانشگاه ها به بن بست برخورد کرده و بار دیگر به روشهای غیر حضوری روی آورده اند.

ستاد مرکزی مدیریت بحران

سازمان نظام پزشکی

ارتباط مستمر حوزه های پزشکی و دانشگاهی سبب رفع نیازها و پیشرفت امور می شود

به گزارش اداره کل روابط عمومی ؛ دکتر محمد رضا ظفرقندی رئیس کل سازمان نظام پزشکی در مراسم اختتامیه دومین رویداد کارآفرینی فناوری های تجهیزات پزشکی؛ دندانپزشکی و آزمایشگاهی که امروز در سالن همایشهای این سازمان برگزار شد با اشاره به این که برگزاری این رویدادها سبب انتقال نیازهای حوزه صنعت و پزشکی خواهد شد؛ اظهار کرد: انفصال وزارتخانه های بهداشت و علوم در یک برهه زمانی سبب ناشناخته ماندن نیازهای حوزه پزشکی شد در حالی که خیلی از صنعتگران خواستار شناخت نیازهای حوزه پزشکی بوده و با کسب اطلاعات توانستند تولیدات خوبی در این حوزه داشته باشند.

وی با ابراز خرسندی از برگزاری رویدادهای فناورانه در حوزه های پزشکی ؛ دندانپزشکی و آزمایشگاهی افزود: این نوع ارتباطات سبب شناخته شدن نیازهای حوزه سلامت و پزشکی و مرتفع نمودن آنها در سطح جامعه شده و برگزاری دومین رویداد در این حوزه نشان می دهد که زیربنا ساخته شده و در آینده شاهد پیشرفتهای خوبی در چرخش عملی کشور خواهیم بود.

** گرم کردن تنور فعالیت های دانش بنیان و جلوگیری از خروج نخبگان

دکتر شانه ساز رئیس سازمان غذا و دارو نیز در سخنرانی در این رویداد با اشاره به این که همکاری و مساعدت در جهت توسعه کسب و کارهای فناورانه و دانش بنیان باید زودتر شکل می گرفت؛ اظهار کرد: استفاده از تکنولوژی ها با حداقل هزینه ها در کوتاهترین زمان و فرآیند و ارائه آن به گیرندگان خدمت سبب افزایش امید و تغییر سبک زندگی شده و باید با مساعدت های لازم این مهم را برای گیرندگان خدمت در جامعه فراهم کنیم.

وی افزود: در زمینه تولید تجهیزات پزشکی؛ دارویی و هر آن چه که کالای سلامت محور قلمداد می شود به توان داخلی متکی هستیم زیرا دنیای امروز به نیازهای واقعی توجه نکرده و به محض آن که شرکت های خارجی با نیازهای ما آشنا شوند ؛ تحت فشار دولت های خود قرار گرفته و از ارائه خدمات به بازار بزرگ ایران منع خواهند شد.

وی با تاکید بر این که مهمترین ابزار ما نخبگانی هستند که برای رفع نیازهای کشور گام برمی دارند؛ ادامه داد: برای تامین دارو و تجهیزات با چالش های متعددی مواجه هستیم و هر چه ترامپ و ترامپیست ها فشار وارد کنند با تکیه بر توانمندی جوانان نخبه به حیات خود ادامه می دهیم.

رئیس سازمان غذا و دارو ضمن اعلام آمادگی در جهت رفع نیازهای نخبگان و دریافت پیشنهادات آنان جهت راهگشایی در حوزه تجهیزات پزشکی و دارویی گفت: باید با همکاری و تلاش یکدیگر تنور فعالیت های دانش بنیان را گرم کنیم و ازخروج نخبگان از کشور جلوگیری نماییم.

شانه ساز تصریح  کرد: بالاترین ارزش افزوده در حوزه صادرات کشور مربوط به کالاهای سلامت محور بویژه تولیدات شرکت های دانش بنیان است و در بحران فعلی که اداره امور کشور متکی به ارز صادرات غیرنفتی است باید توجه بیشتری به صادرات و شرکت های دانش بنیان داشته باشیم.

** نیازمند دانشگاههایی از نسل سوم و چهارم برای تولید سرمایه هستیم

دکتر علیرضا سلیمی معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی نیز با اشاره به این که از دو سال گذشته توجه به استارتاپ و کارآفرینی درحوزه سلامت و قشر جوان جزء اولویت های معاونت آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی قرار گرفت ؛ خاطرنشان کرد : سازمان نظام پزشکی هم در سیاستگذاری و هم در حوزه اجرا به استارتاپ های حوزه سلامت کمک می کند و در بخش سیاستگذاری میتواند دورنمایی از نیازهای جامعه را برای شرکت های جوان و سیاستگذاران ترسیم کند و در حین مسیر نیز مشورت؛ کمک و حمایت ها را ارائه دهد و بحث نظارت را در شرکت های دانش بنیان داشته با شد.

وی افزود: هدف نهایی از برگزاری این رویداد گسترش زیست‌بوم کارآفرینی و نوآفرینی و کمک به نشان دادن دستاورد های تیم ها به جامعه پزشکی و همچنین فراهم کردن فرصت معرفی تیم ها به سرمایه گذاران حوزه تجهیزات پزشکی بود  .

وی گفت: شیوع کووید ۱۹ زمان را متوقف نکرده است و امروز نیازمند دانشگاههای از نسل سوم و چهارم برای تولید ثروت و سرمایه در کشور هستیم.

**نیازمند منسجم تر کردن سرویس دهی در حوزه های دیجیتال هستیم

دکتر کاظمی مدیر عامل صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام پزشکی نیز با اشاره به اینکه در آینده شاهد جنگ اطلاعاتی خواهیم بود؛ بیان کرد: ارزش افزوده و ثروت در حوزه های کسب و کار و دیتا بوده و حوزه پزشکی هم دارای دیتاهای فراوانی است که می توان نیازهای آن را شناسایی نمود.

وی خاطرنشان کرد: ما آماده پذیرش هر نوع ایده در حوزه کسب و کارهای سودده هستیم و باید از امکانات موجود برای منسجم تر کردن سرویس دهی در حوزه های دیجیتال و مجازی استفاده کنیم.

 لازم به ذکر است در این رویداد ملی ۴۵ تیم ایده، طرح و یا محصول اولیه خود را در محورهای تجهیزات پایش؛ کنترل، کاهش یا تسکین درد بیمارها، تجهیزات مراقبت خانگی، تجهیزات خود مراقبتی، تجهیزات، لوازم و مواد یکبار مصرف، تجهیزات مراقبت و کنترل بارداری و فرزندپروری، گجت­های پوشیدنی در وب سایت این رویداد ثبت نمودند و به کمک شتابدهنده تخصصی سکو، بر اساس نیاز خود از خدمات مشاوره، منتورینگ و کوچینگ متخصصان و صاحبنظران این حوزه بهره مند شدند و در نهایت ۷ تیم ماسک فیلتر دار سورین، گن هوشمند پایش سلامت مادر و جنین ایلیثیا، گجت هوشمند سلامت آکو، دستگاه رگ یاب vein show، دستگاه احیا قلبی ریوی پیشرفته، دستگاه بادی آنالایزر و دستگاه جابجا کننده و تغییر دهنده وضعیت بیمار بر روی تخت به عنوان تیم های برگزیده انتخاب و از آنها قدردانی شد.

نحوه توزیع و قیمت واکسن آنفلوانزا اعلام شد

به گزارش اداره کل روابط عمومی و به نقل از ایسنا؛ دکتر سید حیدر محمدی درباره آخرین وضعیت واردات و توزیع واکسن آنفلوانزا، گفت: باید توجه کرد که سال گذشته ۲۵۰ هزار دوز واکسن را برای گروه‌هایی که تزریق این واکسن برایشان ضروری است، مانند افراد مسن، بیماران پیوندی، قلبی-تنفسی، زنان باردار و… پیش‌بینی کردیم. این در حالیست که امسال با توجه به شرایط خاص ناشی از کرونا تامین ۲.۵ میلیون دوز واکسن را برای این گروه‌ها در نظر گرفته‌ایم.


توزیع واکسن آنفلوآنزا در شبکه بهداشت از ابتدای مهر ماه

وی درباره زمان توزیع واکسن آنفلوآنزا برای گروه های پرخطر در شبکه بهداشتی، گفت: واکسن آنفلوانزا برای گروه‌های پرخطر و کادر بهداشت و درمان به صورت رایگان در اختیار معاونت بهداشت وزارت بهداشت قرار می‌گیرد و توزیع آن از ابتدای مهر ماه آغاز خواهد شد.

محمدی افزود: در حوزه تامین واکسن برای سایر افراد هم نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشتیم؛ به طوری که در سال گذشته حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزا مصرف شده بود، اما برای امسال تامین ۱۶ میلیون دوز واکسن را پیش بینی کرده ایم. البته همانطور که بارها اعلام شده، تصور می کنیم که امسال به دلیل رعایت پروتکل های بهداشتی نظیر فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و… احتمال آلودگی به ویروس آنفلوانزا بسیار کمتر از سال قبل باشد.

وی تاکید کرد: باید توجه کرد که اصلا ضرورتی ندارد که همه‌ مردم واکسن آنفلوانزا تزریق کنند، بلکه اولویت در این زمینه با گروه های در معرض خطر مانند افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار، مبتلایان به بیماری های زمینه ای و نقص ایمنی و… است.
توزیع واکسن آنفلوآنزا در ۲ فاز

سالمندان؛ اولویت اول توزیع داروخانه ای

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره زمان توزیع واکسن آنفلوانزا در داروخانه ها و نحوه عرضه آن به مردم نیز گفت: آنطور که تاکنون برنامه ریزی شده، واکسن آنفلوانزا از ابتدای مهر در داروخانه‌ها برای افراد سالمند بالای ۶۵ سال توزیع می شود؛ به طوری که این افراد می توانند با ارائه کارت ملی و ثبت کد ملی خود واکسن را دریافت کنند. سپس در فاز بعد محموله‌های بعدی واکسن آنفلوانزا در داروخانه‌ها توزیع خواهد شد و سایر افراد می‌توانند برای تهیه واکسن به داروخانه‌ها مراجعه و واکسن را با ارائه کارت و کد ملی را دریافت کنند.

وی اظهار کرد: در عین حال با توجه به وضعیت شیوع کرونا و ضرورت کاهش رفت و آمد و تجمع مردم در داروخانه ها، به شکلی برنامه ریزی شده  که یکی از اعضای خانواده بتواند با مراجعه به داروخانه و ثبت کد ملی خود و دو نفر دیگر از اعضای خانواده اش، تا سقف سه عدد واکسن دریافت کند. در این صورت هم شاهد کاهش تجمع در داروخانه خواهیم بود و هم عرضه واکسن به نحوی است که کمترین امکان سوءاستفاده در این حوزه وجود خواهد داشت.
قیمت واکسن آنفلوآنزا چقدر است؟

محمدی با بیان اینکه برای ارائه واکسن سه نوع قیمت داریم، گفت: گروه اول شامل همان دو و نیم میلیون دوز است که به صورت رایگان توزیع می‌شود. گروه دوم سالمندان بالای ۶۵ سال هستند که باید با ثبت کد ملی و احراز هویت واکسن را از داروخانه‌ها با قیمت حدود ۴۲ هزار تومان تهیه کنند. برای کودکان زیر ۵ سال هم واکسن سه ظرفیتی در داروخانه‌ها توزیع می‌شود. بعد از اینکه توزیع واکسن بین این گروه‌ها تمام شد؛ بر اساس میزان تقاضای موجود سراغ گروه‌های دیگر می‌رویم.

وی تاکید کرد: اگر میزان تقاضا بیشتر از آن ۱۶ میلیون دوزی باشد که وارد خواهیم کرد، مجبور می‌شویم با ارز نیمایی وارد کنیم که در این صورت قیمت بیشتری خواهد داشت.

کردستان در آستانه تشدید اپیدمی کرونا قرار دارد

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان نسبت به قرارگیری این استان در آستانه موج جدیدی از اپیدمی و همه‌گیری بیماری کرونا در هفته‌های آینده هشدار داد و گفت: احتمال هجوم گسترده ویروس کرونا و قرمز شدن مجدد کردستان پیش‌بینی ‌می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، دکتر ابراهیم قادری اظهار داشت: در هفته گذشته شاهد افزایش موارد بستری در استان کردستان بودیم و به نظر می‌رسد فعالیت ویروس کرونا درحال افزایش است.

وی اعلام  کرد: این مسأله می‌تواند ناشی از افزایش مهمانی‌ها، مسافرت‌ها و کاهش استفاده از ماسک و رعایت نکردن فاصله فیزیکی و عدم رعایت اصول بهداشتی توسط افراد مبتلا و دارای علائم باشد.

معاون امور بهداشتی دانشگاه کردستان افزود: در صورتی که رعایت دستورات بهداشتی به صورت سریع در شهرستان‌ها افزایش نیابد، در هفته‌های آینده با مشکل روبرو خواهیم شد. 

دکتر قادری تاکید کرد: افزایش گردش ویروس و فعالیت آن در آستانه پاییز بسیار خطرناک است و باید به‌ سرعت از گردش ویروس با رعایت اصول بهداشتی کاسته شود. 

 وی تصریح کرد: افراد دارای علائم باید خود را مبتلا به کرونا فرض کرده و ضمن استفاده از ماسک و شستن دست‌ها با آب و صابون، تماس خود با دیگر افراد را تا بهبودی کامل به صفر برسانند.

مشوق ‌های بیمه ‌ای؛ کیفی ترین طرح نظام سلامت

به گزارش وبدا، دکتر سعید نمکی، در آیین افتتاحیه طرح مشوق‌ های بیمه‌ ای جهت خدمات پیشگیرانه و مراقبت‌ های ارتقای سلامت که در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: امروز از یکی از طرح‌ های پیش‌ رو در صنعت بیمه کشور و همچنین، یکی از مهم‌ ترین حرکت‌ های سلامت محور و پیشگیری محور رونمایی می ‌شود. وی ادامه داد: آنچه که تاکنون در نظام سلامت دنبال می شد، بیشتر به توسعه های کمی مربوط بود و حال، حرکت ‌هایی در راستای توسعه کیفی مانند پرونده الکترونیک سلامت و پزشکی از راه در نظام سلامت آغاز شده است. طرح مشوق ‌های بیمه ‌ای نیز به عنوان یک حرکت خردمندانه در سازمان بیمه سلامت شکل گرفته و برای اولین بار در کشور اجرایی می ‌شود. دکتر نمکی بیان کرد: یکی از دلواپسی ‌های بنده در زمانی که در سازمان برنامه و بودجه بودم، بی برنامگی ها در سازمان ‌های بیمه گر بود. و اینکه چرا باید هر روز شاهد افزایش بی رویه هزینه‌ های بیمه سلامت باشیم و چرا یک سازمان بیمه گر نباید به بحث پیشگیری و کاهش هزینه ‌های ناشی از بیماری بپردازد. وی اظهار کرد: راه دیگری که باید بپیماییم، هزینه ‌های توانبخشی است که هنوز در سازمان‌ های بیمه گر مغفول مانده است. یکی از آرزوهایم این بود که در سازمان های بیمه گر بخصوص بیمه سلامت، به مبحث پیشگیری و در آینده به هزینه ‌های توانبخشی بپردازیم.  وزیر بهداشت با اشاره به طرح مشوق ‌های بیمه ‌ای جهت خدمات پیشگیرانه و مراقبت‌ های ارتقای سلامت، گفت: خوشبختانه این حرکت خردمندانه آغاز شده و با همت همکارانمان در استان گلستان، شاهد بهره برداری از این مجموعه هستیم. وی عنوان کرد: امروزه نظام سلامت، به دلیل بی توجهی به بحث پیشگیری بخصوص در حوزه بیماری های غیرواگیر، تلنباری از هزینه و مشکلات ناشی از بیماری ها را متحمل می شود و با حرکت هایی مانند پیشگیری از فشارخون و مشوق های بیمه ای و پرداختن به بیماری های غیرواگیر، می توان حرکت های موثری را در نظام سلامت آغاز کرد.  دکتر نمکی بیان کرد: امروز بدون پرداختن به ارتقای کیفیت، با توسعه کمّی نظام سلامت راه به جایی نمی ‌بریم. تریدی ندارم که “خودمراقبتی” به عنوان یکی از اهدافی که در طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت» دنبال می کنیم و همچنین، ایجاد انگیزه برای ارائه دهندگان خدمت در پیشگیری از بیماری ها با توجه به آمار بالای مرگ ناشی از بیماری های غیرواگیر، بسیار موثر خواهد بود. لذا، این حرکت تا حد زیادی می تواند بار سنگین نظام سلامت را کاهش دهد.  وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: این طرح یکی از کیفی‌ ترین طرح‌های نظام سلامت است. امیدواریم در ماه‌ های آینده شاهد اجرای این طرح در سراسر کشور باشیم.

اعلام نگرانی رئیس کل نظام پزشکی از بازگشایی مدارس/ در ابلاغیه اخیر بازنگری شود

به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی ؛ در متن نامه دکتر ظفرقندی خطاب به وزیر آموزش و پرورش آمده است:

جناب آقاى حاجی میرزایی

وزیر محترم آموزش و پرورش

با سلام و احترام،

مصاحبه جنابعالی و به دنبال آن ابلاغ معاون تربیت بدنی و سلامت شما به مدارس کشور در مورد تأکید بر بازگشایی حضوری مدارس در همه سطوح، برخلاف مطالب و بخشنامه‌هاى قبلی عنوان شده و در ایامى که همه‌ى استان‌هاى کشور در شرایط قرمز و هشدار قرار دارند و تنها در فاصله ۳ روز مانده به شروع سال تحصیلی موجب تعجب و نگرانی شدید خانواده‌ها و جامعه پزشکی کشور شده است.

علت واقعی این تصمیم غیرمنتظره برای مردم مکشوف نیست و امیدوارم علتی خارج از مصالح آموزشى و پرورشی نباشد ولی هر چه هست با شرایط خطیر بیماری کرونا و سلامت دانش‌آموزان و خانواده آنها سازگارى ندارد و یقیناً موجب تحمیل بیماران بیشتر بر جامعه پزشکی، پرستاری و کادر درمان خواهد شد.

شما به خوبی واقفید که در شرایط حضور دانش‌آموزان در مدرسه‌ها به خصوص در پایه دبستان علیرغم ابلاغ بخشنامه‌ها، امکان عملی و مطمئن رعایت اصول سه گانه محافظتی وبهداشتی (شفا) میسر نیست.

موارد ذکر شده در بخشنامه ابلاغی معاون جنابعالی هم از جهات متعدد غیر علمی و دارای تناقض است.

اکثر موارد تسری بیماری در دوره بدون علامت (کمون) است و لذا عدم حضور دانش‌آموزان در ایام علامتدار حلال مشکل انتقال بیماری نیست.

عدم حضور مراقب بهداشتی در بسیاری از مدارس و نیز عدم آمادگى خانواده‌ها و مدارس برای تنظیم برنامه‌های ابلاغی در مورد بازگشایی حضوری و رفت و آمد دانش‌آموزان و … نیز مزید برعلت است.

لازم به ذکر است اکثر کشورهایی که در کنترل این بیماری شرایط بسیار بهتری از ایران دارند و حتى مرگ‌ومیر ناشی از کرونا در آن کشورها کمتر از یک‌صدم موارد در کشور ماست هنوز در مورد بازگشایی حضوری مدارس تأمل و احتیاط می‌کنند.

جناب آقای وزیر از نظر علوم اپیدمیولوژی و بهداشت در شرایط همه‌گیری بیماری‌های واگیر اولین محل‌هایی که باید تعطیل شوند مدارس و آخرین محل‌هایی که بازگشایی می‌شوند مدارس هستند.

اینجانب به عنوان فردی که سال‌ها در مدارس کشور تدریس کرده و افتخار معلمی داشته و با شرایط واقعی مدارس و تجمع دانش‌آموزان آشنا هستم و امروز به عنوان نماینده جامعه خدوم پزشکی کشور و به منظور حفظ سلامت مردم و عبور از شرایط بحرانی موجود، ضمن اعلام نگرانی و هشدار در مورد عواقب این تصمیم و مسئولیت‌ها و تبعات ناشی از آن، به طور جد درخواست بازنگری در ابلاغیه اخیر و اهتمام بیشتر به استفاده از آموزش در فضای مجازی و از راه دور را دارم.

امید است با در نظر گرفتن راهبرد اولویت سلامت دانش‌آموزان و مردم بر امور دیگر و شرایط خطیر پیش رو بخصوص در فصل پاییز تصمیم صحیح و مبتنی بر تجربیات علمی مد نظر و عمل قرار گیرد.

محمد رضا ظفرقندی

رئیس کل