برگزاری جلسه کانون‌های بسیج جامعه پزشکی کردستان/ نقش حماسه آفرینان بسیجی در مهار کرونا

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، پیش از ظهر امروز جلسه‌ای با حضور دکتر فرزین رضاعی رئیس دانشگاه، رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی استان، رئیس مرکز بهداشت و مدیران کانون‌های ۶ گانه جامعه پزشکی شهرستان سنندج در خصوص برنامه‌های امسال بسیج جامعه پزشکی در محل سالن جلسات ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در این جلسه با بیان اینکه بسیج همپای مدافعان سلامت در میدان مبارزه با کرونا ایستادگی کرده است، افزود: از آغازین روزهای شیوع ویروس کرونا این قشر جهادی تمام توان خود را جهت خدمت به مردم و کمک به جامعه بهداشت و درمان ارائه داد و در برهه کنونی نیز رسالت خود را به بهترین شکل ممکن به نمایش گذاشت.

دکتر فرزین رضاعی خاطرنشان کرد: بسیجیان بدون هیچ چشم داشتی برای رفع محرومیت در دیگر ادوار و اکنون با توجه به بیماری کرونا برای مقابله با این بیماری در راستای اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی به یکی از مهره‌های اصلی و کلیدی در مهار و گسترش این ویروس تبدیل شده‌اند و حضور بسیجی وار خود را در صحنه به نمایش گذاشتند که همه قدردان آنان هستیم.

وی با  اشاره به نقش همیشگی بسیج در همکاری با دولت در همه ‌عرصه‌ها گریزی زد و اظهار کرد: احتمالاً در مهر و آبان امسال با پیک دیگری از بیماری کرونا مواجه خواهیم شد که در این میان جامعه بسیجی در پیشگیری از این امر نقش مهمی ایفا می‌کند.

مسئول بسیج جامعه پزشکی استان کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: آموزش دستورالعمل‌ها پیشگیری از کرونا در حواشی و نواحی محروم شهر جهت کنترل و کاهش بیماری کرونا ضروری است‌.

محسن رمضان‌زاده با تأکید بر اینکه در راستای پیشگیری از موج بعدی اپیدمی کرونا در ماه‌های مهر و آبان تمهیداتی اندیشیده شود، افزود: در صورت بی توجهی شهروندان به رعایت نکات بهداشتی و به ‌علت سرعت انتشار ویروس، تلفات و آسیب‌های بیشتری ناشی از این بیماری متوجه مردم استان خواهد شد.

در این جلسه به مسائل اولویت‌دار روز با توجه به بیماری کرونا اشاره و تدابیری جهت پیشگیری از موج دیگری از این بیماری در ماه‌های آینده اتخاذ شد، اطلاع‌رسانی مکرر و ارائه آموزش رعایت پروتکل‌های بهداشتی جهت مقابله با ویروس با همکاری بسیج در این جلسه مورد تأکید قرار گرفت.

فراخوان جذب پزشکان متخصص داخلی برای درمان بیماران کووید ۱۹

به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی ؛ در متن فراخوان دکتر ایرج خسرونیا رئیس هیات مدیره جامعه پزشکان متخصص داخلی آمده است: از همکارانی که تمایل دارند در این زمینه با وزارت بهداشت؛ درمان و آموزش پزشکی در تهران و شهرستان ها همکاری نمایند؛ خواهشمند است مشخصات خود را به جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران ارسال نمایند.

مصوبات سی و هشتمین جلسه شورای عالی نظام پزشکی

به گزارش اداره کل روابط عمومی ،مباحث طرح شده و مصوبات سی و هشتمین جلسه شورای عالی به شرح ذیل است:

مصوبه (۱)

پیرو ارائه گزارش رئیس محترم شورای عالی در خصوص تاثیر بسیار زیاد وجود منشورهای حقوق بیمار و پزشک بر بهبود فرآیندها و نتایج اقدامات تشخیصی و درمانی و حفظ منزلت و کرامت آنان و نیز کاهش رفتارهای خشن و نابهنجار با کادر درمانی و ضرورت اعلام هر چه سریعتر نتایج مصوبه شورای عالی در این خصوص، مقرر گردید کمیسیون تخصصی مشورتی اخلاق پزشکی و سازمان در اسرع وقت گزارش پیشرفت طرح پژوهشی مربوط و منشور پیشنهادی را به دبیرخانه شورای عالی اعلام کنند تا موضوع جهت تصویب نهائی به شورای عالی ارائه گردد.

مصوبه (۲)

پیرو جان باختن ناگوار تعدادی از همکاران جامعه پزشکی در حادثه کلینیک سینای اطهر تهران و ضرورت بررسی دقیق موضوع و پیشگیری از وقوع حوادث مشابه مقرر گردید سرکار خانم دکتر خداکرمی، دکتر یداله سهرابی و دکتر محسن مصلحی به عنوان نمایندگان شورای عالی جهت تشکیل کمیته ای با حضور نماینده سازمان و نمایندگان سایر دستگاههای ذیربط منجمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و شهرداری اقدام و در اسرع وقت گزارش خود مشتمل برآسیب شناسی وضعیت موجود، خلاء های احتمالی قانونی و نظارتی و نیز پیشنهادات کاربردی مربوط را به دبیرخانه شورای عالی ارائه نمایند.

مصوبه (۳)

پیرو ارائه گزارش دبیر محترم پروژه تبیین و ثبت لحظه های ماندگار سازمان در خصوص پروژه کرونا روایت مقرر گردید ضمن لحاظ نقطه نظرات مطروحه اعضای محترم شورای عالی ، در اسرع وقت آنالیز هزینه های مربوط به دبیرخانه شورای عالی منعکس گردد.

مصوبه (۴) 

پیرو ارائه گزارش مدیرکل محترم روابط عمومی و امور بین الملل سازمان در خصوص عملکرد و چشم انداز حوزه روابط عمومی سازمان مقرر گردید سازمان با لحاظ مصوبات قبلی شورای عالی  در این مورد ، با بکارگیری و استفاده از متخصصین مربوط نسبت به تقویت این مدیریت اقدام نماید. در ضمن بر لزوم گسترش ارتباط با سایر ارکان سازمان و بازتاب نقطه نظرات و فعالیت آنها بویژه نظام پزشکی های سراسر کشور نیز تاکید گردید.

مصوبه (۵) 

مکاتبه شماره ۷۶۹۲/۱۰/۱۰۰/۱۳۹۹ مورخه ۱/۴/۱۳۹۹ رئیس کل محترم سازمان در خصوص اعضای پیشنهادی جهت عضویت در هیات های عالی انتظامی مطرح و با عضویت آقای مجید درویش و خانم شهلا افشانی بعنوان عضو پرستار شعب یک و سه هیات های عالی انتظامی موافقت گردید.

مصوبه (۶)

مکاتبه شماره ۲۶۶۱/۳۰/۱۰۰/۱۳۹۹ مورخه ۲/۴/۱۳۹۹ رئیس محترم مجمع عمومی سازمان در خصوص لزوم اعمال نظارت کلیه ارکان سازمان بر نشریات سازمان مرکزی مطرح و مقرر گردید شورای سردبیری بعنوان بالاترین مرجع برنامه ریزی و تصمیم گیری در چارچوب سیاست های مصوب شورای عالی با عضویت نمایندگان هیات رئیسه شورای عالی، هیات رئیسه مجمع عمومی و سازمان با ابلاغ رئیس کل سازمان جهت بررسی و پیشنهاد سیاستهای نشر به شورای عالی، تعیین و معرفی سردبیر به رئیس کل و نیز انتخاب و تعیین هیات تحریریه و سایر موارد مربوط تشکیل گردد.

مصوبه (۷)

پیرو ارائه گزارش سازمان درخصوص اقدامات کارگروه بازنگری تعرفه های تشخیصی و درمانی سال ۱۳۹۹ و نیز مباحث مالیاتی جامعه پزشکی و با توجه به عملکرد برخی ادارات مالیاتی شهرستانها برخلاف توافقات اعلام شده مقرر گردید سازمان بطور مستمر و شفاف نسبت به اطلاع رسانی دستآوردهای مربوط به مقوله های فوق به کلیه اعضای سازمان در سراسر کشور اقدام نماید.

مصوبه (۸)

پیرو مصوبه شماره ۳ سی و هفتمین جلسه شورای عالی مورخه ۲۲/۰۳/۱۳۹۹ در خصوص مشکلات متعدد تامین و هزینه اقلام حفاظتی مورد نیاز همکاران جامعه پزشکی و با توجه به افزایش مشکلات مربوط مقرر گردید سازمان در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع و گزارش اقدامات انجام شده مبادرت نماید.

مصوبه (۹)

با توجه به مشکلات همکاران جامعه پزشکی و بیماران در سراسر کشور برای مراجعه به سازمان مرکزی جهت انجام امور مختلف بویژه حوزه انتظامی “بعنوان مثال جلسات کارشناسی هیات های عالی و …” ، مقرر گردید سازمان با بکارگیری تمهیدات مختلف و بهره گیری از امکانات IT حتی الامکان نسبت به کاهش ترددهای غیر ضرور اقدام نماید.

مصوبه (۱۰)

پیرو اشکالات متعددی که در خصوص پیاده سازی نسخه الکترونیک از سراسر کشور واصل شده و موجب اعتراض همکاران جامعه پزشکی و مراجعین بالاخص در دوران کووید – ۱۹ گردیده، مقررگردید سازمان نسبت به مکاتبه با سازمان بیمه سلامت ایران جهت توقف این طرح و یا حداقل اجرای آن در بازه زمانی مناسب اقدام نماید. /

بر اساس نتایج یک پروژه ملی در ایران، مرگ و میر سی روزه ی داخل بیمارستانی کوید۱۹ در ایران ۲۴/۴ درصد می باشد.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در یک مطالعه گذشته نگر با بررسی ۱۰۳۴ بیمارستان در ایران از ۲۰ فوریه تا ۲۰ آوریل، داده ی ۶۲۹۵۵ بیمار بررسی شده است که از این تعداد ۲۹۱۱۱ نفر تست مثبت داشته و بستری شده اند. ۱۳۰ نفر به دلیل بارداری از مطالعه کنار گذاشته شده اند و ۲۸۹۸۱ نفر بررسی شده اند. 

میانگین سنی ۵۷/۳۳ سال بوده است. ۵۶٪ مرد بوده اند. ۲۳٪ بیماری زمینه ای داشته اند که به ترتیب شامل بیماری قلبی، دیابت، COPD، آسم، بیماری کلیوی، کانسر و بیماری کبدی مزمن بوده است. هایپوکسمی، سرفه، تب، تنگی نفس، درد عضلانی شایعترین علائم بوده است.
تعداد ۲۳۳۶۷ نفر مرخص  یا فوت شده اند. خطر تجمعی برای مرگ سی روزه داخل بیمارستان ۲۴/۴ درصد بوده است.

مرگ و میر،در سن بالای ۶۵ سال ۴۱/۶ درصد و در سن زیر ۶۵ سال ۱۴/۸ درصد بوده است.

در مردان ۲۵/۷ درصد و در زنان ۲۲/۶ درصد بوده است. 

در فرد دارای بیماری زمینه ای ۳۵٪ و بدون بیماری زمینه ای ۲۱/۳ درصد بوده است که بیماری کلیوی مزمن، کانسر فعال و بیماری قلبی و عروقی بیشترین تفاوت در میزان مرگ و میر را ایجاد کرده اند

راهکار ساماندهی سلامت مردم در حوزه بهداشت شهری، بهره مندی از ظرفیت پزشکان خانواده است

به گزارش وبدا، دکتر قاسم جان بابائی معاون درمان وزارت  بهداشت و دکتر عبدالخالق کشاورزی مدیرکل دفتر ارزیابی فناوری سلامت، استاندارد و تعرفه خدمات سلامت وزارت بهداشت در نشست ستاد اجرایی برنامه پزشک خانواده استان فارس که با حضور رییس و معاونین دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد، حضور یافتند. دکتر جان بابائی در این نشست ضمن اعلام حمایت از برنامه پزشک خانواده شهری، گفت: با بازنگری این برنامه و رفع ایرادات، نباید دستاوردهای دو استان فارس و مازندران در اجرای برنامه پزشک خانواده را از دست بدهیم. معاون درمان وزیر بهداشت راهکار ساماندهی سلامت مردم در حوزه بهداشت شهری را بهره مندی از ظرفیت پزشکان خانواده عنوان کرد و خواستار استفاده از این توانمندی در برون رفت از بحران کروناویروس شد. بهره مندی از حضور پزشکان خانواده در برنامه هایی نظیر طرح مراقبت از منزل در حوزه پرستاری کشور، از دیگر پیشنهادات مطرح شده از سوی معاون درمان وزیر بهداشت در این نشست بود دکتر جان بابائی با دریافت پیشنهادات، چالش ها، انتقادات و راهکارهای مطرح شده از سوی اعضای این ستاد استانی، از انعکاس این موارد به ستاد ملی برنامه پزشک خانواده خبر داد. پیگیر رفع چالش های پزشک خانواده در سطح ملی هستیم رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست با اعلام حمایت از برنامه پزشک خانواده و تلاش تیم های پزشکی خانواده در استان، بر ضرورت پیگیری چالش های این برنامه تاکید کرد.  دکتر مهرزاد لطفی با بیان اینکه دو استان فارس و مازندران آغازگر اجرای این برنامه در کشور بوده اند، گفت: برنامه پزشک خانواده راهگشای برخی چالش های حوزه سلامت در کشور است و از این رو می بایست مسایل آن برطرف شود. وی اظهار کرد: در همین راستا پیگیر رفع این چالش ها در سطح ملی و بهبود خدمات این برنامه در سطح استان برای مردم و تیم های پزشکی خانواده هستیم. هر مطب پزشک خانواده، یک پایگاه سلامت کارشناس مسئول پزشک خانواده دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست با بیان اینکه هم اکنون هزار و ۱۴۹ پزشک خانواده با برنامه پزشک خانواده شهری همکاری می کنند که از این تعداد ۵۰۸ پزشک در دو نوبت کاری و ۵۴۱ پزشک نیز در یک نوبت کاری با این برنامه همکاری دارند، افزود: هم اکنون هر مطب پزشک خانواده به یک پایگاه سلامت تبدیل شده و مراکز ارائه دهنده خدمت از ۲۳۳ مرکز در شهرها به ۷۴۴ مرکز ارتقا یافته است. دکتر کرم توانی، گسترش دسترسی مردم به خدمات پزشک خانواده، ادغام بسته های خدمتی طرح تحول نظام سلامت در این برنامه، جذب همکاری بخش خصوصی در برنامه و توسعه خدمات مراقبت های فعال پزشکان خانواده استان را از دستاوردهای مهم اجرای این برنامه در استان برشمرد. در این نشست اعضای ستاد اجرایی پزشک خانواده استان توضیحاتی در خصوص وضعیت پزشکان خانواده، چالش های موجود، سرانه پرداختی، کسورات بیمه ای، فرانشیز پرداختی به متخصص و ارجاع به سطح دو، پرداختی سازمان های بیمه گر، راهکارهای موجود برای ارتقا و ملی شدن این برنامه را مطرح و با حضور معاون درمان وزیر بهداشت، بررسی کردند. نمایندگان بیمه سلامت و تامین اجتماعی نیز در خصوص پرداختی سرانه پزشکان خانواده، فرانشیزها، جمعیت های تحت پوشش، مراقبت در منزل و تعرفه های بیمه ای مواردی را مطرح کردند. حضور معاون درمان وزارت  بهداشت در نشست روزانه ستاد مدیریت کرونا ویروس  با گذشت پنج ماه از شیوع کروناویروس در کشور و برگزاری نشست های روزانه ستاد مدیریت کروناویروس در فارس، یکصد و بیست و ششمین نشست این ستاد با حضور معاون درمان وزیر بهداشت و با هدف بررسی ۵ ماه عملکرد مجموعه فارس در مدیریت مقابله با این بیماری برگزار شد. دکتر قاسم جان بابائی در این نشست با تقدیر از مجموعه دانشگاه، به ویژه دکتر لطفی، رییس دانشگاه برای تلاش های شبانه روزی در این ایام، دانشگاه علوم پزشکی شیراز را مجموعه ای بزرگ، علمی و پیشرو در حوزه های مختلف خواند. وی با بیان ابعاد شیوع کروناویروس، آن را ویروسی خطرناک خواند که می تواند ارگان های مختلف بدن را درگیر کند.  به گفته معاون، بیشترین آمار جان باختگان ناشی از این بیماری را افراد بالای ۶۰ سال تشکیل می دهند و سخت ترین خاطرات از این ایام برای کادر درمان به جا مانده است. دکتر جان بابائی ادامه داد: سالمندان جامعه؛ سرمایه، نعمت و بزرگان ما هستند که باید از تمام ظرفیت های دانشگاهی برای درمان آنان استفاده کنیم. وی استفاده از ظرفیت بزرگترین بیمارستان ها و بهترین اساتید برای توسعه خدمات درمان کروناویروس در کشور را یک اولویت خواند و گفت: در شرایط کنونی، جامعه پزشکی مورد اعتماد کامل مردم هستند و این نشانگر این است که مردم از ارزش زحمات تیم های سلامت آگاهند. دکتر جان بابائی با اشاره به آمار پایین مرگ و میر بیماران کووید ۱۹ در فارس نسبت به کشور، بر حفظ این جایگاه تاکید کرده و ضمن بیان ضرورت بررسی علت های مرگ و میر بیماران، گفت: در این زمینه باید از تمام ظرفیت اعضای هیات علمی و کادر پزشکی استفاده شود.  معاون درمان وزیر بهداشت برگزاری نشست های روزانه ستاد بحران در دانشگاه علوم پزشکی شیراز را اقدامی ارزشمند دانست که باید برای دیگر دانشگاه های کشور الگوبرداری شود. زیرساخت های الکترونیکی مناسب مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای توسعه خدمات سلامت وی در بخش دیگری از صحبت های خود، به زیرساخت های الکترونیکی مناسب مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز اشاره کرد که زمینه راه اندازی خدمات رادیولوژی مجازی به عنوان نخستین دانشگاه کشور شده است. دکتر جان بابائی همچنین از پایلوت شدن دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای اجرای tele ICU به عنوان نخستین دانشگاه کشور و پیگیری برای پوشش بیمه ای این خدمات مجازی خبر داد. وضعیت کروناویروس در دنیا و ایران، دستورالعمل های سازمان جهانی بهداشت در زمینه کروناویروس، آماده سازی بیمارستان ها در شرایط بحران و نحوه انجام آزمایش ها، از دیگر محورهای صحبت معاون درمان وزیر بهداشت در این نشست بود. مدیرکل دفتر ارزیابی فناوری سلامت، استاندارد و تعرفه خدمات سلامت وزارت بهداشت نیز در این نشست اقدامات مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز را در مدیریت کروناویروس ارزشمند خواند.  پایلوت شدن ۲ خدمت مجازی حوزه سلامت فارس در کشور رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست اقدامات ۵ ماهه دانشگاه را در مدیریت کروناویروس به معاون وزیر بهداشت اعلام کرد و با اشاره به بازدیدهای شبانه روزی و برگزاری منظم جلسات ستاد دانشگاهی مدیریت کروناویروس، دستاورد این امر را ایجاد امکان تصمیم گیری مناسب برای مقابله با این بحران دانست. دکتر مهرزاد لطفی ضمن اشاره به موفقیت های فارس در مدیریت بحران کرونا، اعلام کرد: در حالی که ۱۰ درصد مبتلایان به کرونا در کشور، به استان فارس اختصاص دارد، تنها دو و نیم درصد از جانباختگان کشور مربوط به فارس است و این آمار، بیانگر موفقیت مجموعه سلامت استان و همت شبانه روزی مدافعان سلامت است. او همچنین در خصوص پایلوت شدن دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه اجرای tele ICU، این اقدام را زمینه ساز گسترش دسترسی بیماران بخش مراقبت های ویژه در شهرستان های استان به دانش اساتید و گامی به سوی کاهش مرگ و میر بیماران برشمرد. دکتر لطفی با بیان اینکه درمانگاه شهید مطهری نیز برای اجرای تله ویزیت در کشور پایلوت شده است، اظهار کرد: به کمک بستر CIS به عنوان بستر پرونده الکترونیک، زمینه دسترسی به داده های پزشکی بیماران فراهم شده و خدمات سلامت در استان ارتقا می یابد.

همه‌گیری کرونا به پایان نزدیک نیست

به گزارش اداره کل روابط عمومی و به نقل از  وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تدروس آدهانوم، در پیام خود گفت: ما در ماه های آینده به مقاومت، صبر، فروتنی و سخاوتمندی بیشتری نیاز خواهیم داشت. ما چیزهای زیادی از دست داده ایم، اما نمی توانیم امید را از دست بدهیم. اکنون زمان تجدید تعهد ما برای توانمند سازی جوامع، سرکوب زنجیره انتقال، نجات جان انسان، تسریع در تحقیقات و رهبری سیاسی و اخلاقی است. زمان آن فرا رسیده است که همه کشورها تعهد خود را نسبت به پوشش جهانی بهداشت به عنوان سنگ بنای توسعه اجتماعی و اقتصادی و ساختن جهانی ایمن تر، عادلانه تر، سبزتر و فراگیرتر تجدید نمایند.

وی در این پیام با اشاره به اینکه شش ماه از زمان دریافت اولین گزارش از خوشه موارد مبتلا به پنومونی ناشی از علت ناشناخته در چین می گذرد، نوشت: ششمین ماه شیوع این بیماری با رسیدن به ۱۰ میلیون مورد مبتلا و ۵۰۰ هزار مرگ و میر همزمان شده است. اکنون لحظه ای است که همه ما می توانیم به پیشرفتی که داشته ایم و درس‌هایی که آموخته ایم، تأمل کنیم و به انجام هر کاری برای نجات زندگیمان، توصیه کنیم.

***به کانال سازمان نظام پزشکی بپیوندید

متن پیام مدیرکل سازمان جهانی بهداشت به این شرح است:

«هیچ‌کدام از ما نمی توانست تصور کند چگونه دنیا و زندگی ما توسط این ویروس جدید به آشفتگی کشیده می شود. این همه گیری بهترین و بدترین جنبه های بشریت را به ارمغان آورده است. در سرتاسر جهان شاهد اعمال دلگرم کننده، انعطاف پذیری، ابتکار، همبستگی و مهربانی هستیم. همچنین نشانه هایی از انگ، اطلاعات نادرست و سیاسی شدن همه گیری مشاهده کرده ایم.

در چند ماه گذشته، سازمان جهانی بهداشت و شرکای آن بی وقفه تلاش کرده اند تا از همه کشورها برای آمادگی و پاسخ به این ویروس جدید حمایت کنند. امروز این سازمان یک جدول زمانی به روز و دقیق پاسخ به کووید ۱۹ را در وب سایت خود منتشر می نماید، بنابراین همه می توانند نگاهی به آنچه در شش ماه گذشته در رابطه با پاسخ به این بیماری اتفاق افتاده است، داشته باشند. این طیف وسیعی از فعالیت های این سازمان برای متوقف کردن انتقال بیماری و نجات جان انسان‌ها را نشان می دهد. با محققان، پزشکان و متخصصان همکاری کرده ایم تا علوم در حال تحول را گرد هم آورده و آن را به شکل راهنما تبدیل کنیم. میلیون ها نفر از کارکنان بهداشتی از طریق بستر یادگیری آنلاین OpenWHO.org در دوره ها ثبت نام کرده اند.

همچنین سه فعالیت بزرگ همبستگی نوآورانه انجام شد: کارآزمایی بالینی در سطح جهان را راه اندازی کردیم، تا سریعاً پاسخی پیدا کنیم که کدام داروها مؤثر هستند. خطوط ویژه پرواز را برای ارسال میلیون ها دستگاه تست و تجهیزات محافظت شخصی به بسیاری از کشورها ایجاد کردیم. سامانه ای جهت دریافت کمک های داوطلبانه جهت پاسخ به کووید ۱۹ و ارسال به کشورهای نیازمند ایجاد کردیم که بیش از ۲۲۳ میلیون دلار آمریکا از سوی حامیان به این سامانه انتقال یافته است.

***سازمان نظام پزشکی  را در اینستاگرام  دنبال کنید

با اتحادیه اروپا و شرکا در زمینه راه اندازی شتاب دهنده ACT (دسترسی به ابزارهای مورد نیاز کووید ۱۹) همکاری کردیم، تا اطمینان حاصل شود که واکسن پس از تهیه، در دسترس همگان به ویژه افراد در معرض خطر است. روز جمعه پروژه سرمایه گذاری شتاب دهنده ACT راه اندازی شد که تخمین می زند بیش از ۳۱ میلیارد دلار آمریکا برای تسریع در توسعه، تخصیص عادلانه و تحویل واکسن ها، ابزار های تشخیصی و درمانی تا پایان سال آینده مورد نیاز است.

آخر هفته، WHO مفتخر به شرکت در کنفرانس «تعهد هدف جهانی: اتحاد برای آینده ما»  بود که توسط کمسیون اروپا و شهروندان جهان برگزار شد. این رویداد منابع جدیدی را برای پاسخگویی به بیماری همه گیر کووید ۱۹ در سطح جهان، از جمله حمایت از شتاب دهنده ACT، بسیج کرد. اگرچه واکسن ابزاری مهم درازمدت برای کنترل این بیماری خواهد بود، اما برای نجات جان انسان ها، پنج اولویت وجود دارد که هر کشور باید در حال حاضر روی آن متمرکز شود.

اول، جوامع را توانمند کنید. همه افراد باید درک کنند که درمانده نیستند. کارهایی وجود دارد که همه باید برای محافظت از خود و دیگران انجام دهند. سلامتی در دستان شماست. این شامل فاصله فیزیکی، بهداشت دست، پوشاندن دهان هنگام سرفه، در خانه ماندن در صورت احساس بیماری، استفاده از ماسک در صورت لزوم و به اشتراک گذاری اطلاعات فقط از منابع معتبر است. شما ممکن است در گروه کم خطر قرار داشته باشید، اما انتخاب هایی که می کنید، می تواند تفاوت زندگی و مرگ برای شخصی دیگر باشد.

دوم، جلوگیری از انتقال. حتی اگر کشورها هیچ مورد یا خوشه ای از موارد ابتلا یا انتقال در سطح جامعه نداشته باشند، مراحلی وجود دارد که همه کشورها می توانند برای سرکوب شیوع ویروس انجام دهند. اطمینان حاصل کنید که کارکنان بهداشتی به آموزش و تجهیزات محافظ شخصی دسترسی دارند. نظارت بر یافتن موارد جدید را بهبود ببخشید. مهمترین مداخله برای شکستن زنجیره انتقال لزوماً یک فناوری پیشرفته نیست و می تواند توسط طیف گسترده ای از متخصصان انجام شود. ردیابی و قرنطینه نزدیکان بیمار یکی از راه های موثر برای شکستن زنجیره انتقال است. بسیاری از کشورها در واقع از متخصصان حوزه ای غیر از بهداشت برای انجام ردیابی تماس استفاده کرده اند.

سوم، نجات جان افراد. شناسایی زود هنگام و مراقبت های بالینی جان افراد را نجات می دهد. تهیه اکسیژن و دگزامتازون برای مبتلایان در شرایط حاد و بحرانی جان فرد را نجات می دهد. توجه ویژه به گروه های پرخطر، از جمله افراد سالخورده در مراکز نگهداری طولانی مدت موجب نجات جان افراد می شود.

ژاپن این اقدام را انجام داده است.  این کشور یکی از بالاترین جمعیت سالمندان در جهان را دارد، اما میزان مرگ و میر آن پایین است و دلیل آن چیزی است که این سازمان توصیه کرده است، بسیاری از کشورها می توانند این کار را انجام دهند و جان افراد را نجات دهند.

چهارم، تحقیق را تسریع کنید. اکنون در مورد این ویروس چیزهای زیادی آموخته ایم، اما هنوز چیزهای زیادی وجود دارد که نمی دانیم و هنوز ابزارهایی لازم داریم. در این هفته جلسه دوم را برای ارزیابی پیشرفت در تحقیقات و توسعه و ارزیابی مجدد اولویت های تحقیق برای مرحله بعدی این همه گیری تشکیل خواهیم داد.

پنجم، رهبری سیاسی. بارها گفتیم که وحدت ملی و همبستگی جهانی برای اجرای یک استراتژی جامع برای سرکوب انتقال، نجات جان انسان‌ها و به حداقل رساندن تأثیر اجتماعی و اقتصادی این ویروس ضروری است.

مهم نیست که یک کشور در چه مرحله ای قرار دارد؛  این پنج اولویت، اگر به طور مداوم و منسجم عمل شود می تواند موجبات بازگشت را فراهم کند.  WHO تمام توان خود در جهت خدمت به کشورها با علم، همبستگی و راه حل ها ادامه خواهد داد. سوال مهمی که همه کشورها طی ماه های آینده با آن روبرو خواهند شد نحوه زندگی با این ویروس است. این تغییری در جامعه است که بعد از این ایجاد می شود.  

بسیاری از کشورها اقدامات بی سابقه ای را برای سرکوب انتقال و نجات جان افراد انجام داده اند. این اقدامات در کاهش سرعت انتشار ویروس موفقیت آمیز بوده است. اما هیچ یک کاملا مانع آن نشده است.

برخی از کشورها در حالی که شروع به بازگشایی دوباره فعالیت های اقتصادی و جوامع خود کرده اند، مجددا در حال افزایش موارد ابتلا هستند. بیشتر افراد مستعد هستند. ویروس هنوز فضای زیادی برای انتقال دارد. همه ما می خواهیم این موضوع به پایان برسد. همه ما می خواهیم زندگی خود را ادامه دهیم. اما واقعیت تلخ این است: این همه گیری به پایان نزدیک نیست. اگرچه بسیاری از کشورها پیشرفت هایی داشته اند، اما در سطح جهان همه گیری در حال افزایش است. همه ما درگیر این موضوع هستیم و راه طولانی در پیش داریم.

ما در ماه های آینده به مقاومت، صبر، فروتنی و سخاوتمندی بیشتری نیاز خواهیم داشت. ما چیزهای زیادی از دست داده ایم، اما نمی توانیم امید را از دست بدهیم. اکنون زمان تجدید تعهد ما برای توانمند سازی جوامع، سرکوب رنجیره انتقال، نجات جان انسان، تسریع در تحقیقات و رهبری سیاسی و اخلاقی است. زمان آن فرا رسیده است که همه کشورها تعهد خود را نسبت به پوشش جهانی بهداشت به عنوان سنگ بنای توسعه اجتماعی و اقتصادی و ساختن جهانی ایمن تر، عادلانه تر، سبزتر و فراگیرتر تجدید کنند.»

پروژه احداث همراه سرای بیمارستانی در سنندج آغاز شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، مهدی علی مسیمر اظهار کرد: پروژه همراه‌سرای بیمارستان کوثر سنندج که بزرگترین مرکز درمانی، آموزشی و پزشکی ارجاعات تخصصی و فوق تخصصی استان است به همت خانواده حسینی نسب، به نیت و خیرات والدین متوفی و  صدور مجوزهای قانونی

با طراحی زیر بنای ۶۰۰ متر مربع در دو طبقه و ۱۸ واحد شروع شد.

وی افزود: این همراه سرای بیمارستانی با ظرفیت ۳۶ تخت بانضمام سیستم های سرمایشی و گرمایشی و لاندری برای نظافت مستمر واحدها مجهز خواهد شد.

مدیر عامل مجمع خیرین سلامت استان کردستان گفت:

با اجرائی شدن این پروژه در حال حاضر هر سه بیمارستان مرکز استان دارای همراه سرا می‌شوند، بیماران و همراهان به همت والای خیرین سلامت ضمن حفظ کرامت، دغدغه محل اسکان نخواهند داشت.

مسیمر ضمن قدردانی از حسن نیت خیرین استان که با بهره‌مندی از صفت کریمانه خدای عزوجل روزی داشته‌اند و آن را در راستای رفاه و آسایش همنوعان هزینه می نمایند، تصریح کرد: عاقبت بخیری و طول عمر با عزت و سلامتی را از درگاه خداوند متعال برای بزرگ منشی این عزیزان تمنا می‌‌کنم.

تحلیل هزینه های مستقیم و غیر مستقیم کرونا بر خانوارها و نظام سلامت

به گزارش وبدا، دکتر ایرج حریرچی در وبینار فاصله گذاری هوشمند؛ همراهی اقتصاد با سلامت، اظهار داشت: اگر هر خانوار ایرانی به خاطر مسائل بهداشتی و درمانی در ایام کرونا حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان(معادل ۱۰۰ دلار در ابتدای پاندمی کرونا) افزایش هزینه داشته باشند، هزینه های کمرشکن سلامت از ۳٫۷ درصد به حدود ۸ درصد می رسد. در خانوارهای روستایی این شاخص از ۴٫۹ به ۱۲٫۹ درصد و در خانوارهایی که دارای فرد بیشتر از ۶۰ سال هستند، این شاخص به ۱۲٫۳ درصد افزایش می یابد.

بحران اقتصادی کرونا بدتر از سقوط اقتصاد دنیا در سال ۲۰۰۸

وی افزود: بر اساس پیش بینی صندوق بین المللی پول، بحران اقتصادی ناشی از پاندمی کووید۱۹ بدتر از سقوط اقتصاد دنیا به منفی ۴ درصد در سال ۲۰۰۸ خواهد بود. همچنین رکود اقتصادی در اقتصادهای پیشرفته، خیلی بدتر از اقتصادهای ضعیف خواهد بود چون اقتصادهای پیشرفته در خدمات و ارتباطات، سهم بیشتری دارند.

هزینه های مستقیم خانوارها در شرایط کرونا

معاون کل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در شرایط شیوع کرونا هزینه های مستقیمی مانند هزینه های انجام آزمایش و گرافی قبل از تشخیص، درمان بیماران در بخش های بستری، سرپایی و مراقبت های ویژه، مراقبت از بیماران در منزل، تامین اقلام حفاظت فردی، تامین دارو در بازار آزاد و غیررسمی در برخی خانوارها و خوددرمانی مثلا استفاده بی رویه از ویتامین های دی و ث، به سبد خانوار اضافه می شود.

هزینه های غیر مستقیم خانوارها

دکتر حریرچی با اشاره به تحمیل برخی هزینه های غیرمستقیم به خانوارها در شرایط اپیدمی کرونا، گفت: از دست دادن شغل افراد مبتلا، ترس و اجتناب از مراجعه به بیمارستانها برای سایر بیماری ها که منجر به وخیم تر شدن وضعیت بیماری و پرداخت هزینه های سنگین تر دارد و همچنین تبعات روانی مرتبط با مشکلات اقتصادی از جمله مهم ترین هزینه های غیرمستقیم به خانوارها در این شرایط است.

کرونا هزینه های سنگینی به نظام سلامت تحمیل کرده و خواهد کرد

وی تاکید کرد: کرونا هزینه های سنگینی بر نظام سلامت تحمیل کرده و خواهد کرد. هزینه تخت روز برای بیماران در بخش های عادی که شامل هزینه های اسکان، غذا و مراقبت های لازم است، حدود ۲۳۵ هزار تومان محاسبه می شود اما در اسفندماه که دچار کمبود وسایل حفاظتی بودیم و مجبور به تامین آن از بازار آزاد بودیم، به ازای یک روز مراقبت از یک بیمار کووید۱۹، فقط ۷۰۰ هزار تومان برای تامین لباس محافظتی هزینه کردیم.

هزینه یک کیت تشخیصی PCR چقدر است؟

معاون کل وزارت بهداشت افزود: در حال حاضر برای هر بیمار کووید۱۹ با متوسط ۲٫۵ روز بستری در بیمارستانها، حدود ۵۰۰ هزار تومان فقط برای وسایل محافظتی از بیمار هزینه می شود که بر نظام سلامت تاثیر می گذارد. هزینه مستقیم یک کیت تشخیصی PCR حدود ۲۴۰ هزار تومان و هزینه غیرمستقیم آن حدود ۴۰۰ هزار تومان است.

هزینه های مستقیم تحمیل شده به نظام سلامت

دکتر حریرچی خاطرنشان کرد: هزینه های مستقیم کووید۱۹ در سطح نظام سلامت شامل تامین وسایل حفاظت فردی پرسنل نظام سلامت، تامین داروهای بیماران، تهیه کیت های تشخیصی، خدمات آزمایشگاهی و رادیولوژی، هزینه بستری و مراقبت های ویژه، تامین نقاهتگاه ها و رسیدگی به بیماران در نقاهتگاه ها و همچنین تامین اقلام مورد نیاز بیمارستانها بوده است.

بیش از ۹۵ درصد از بیماران کرونایی بستری به اکسیژن نیاز دارند

وی اضافه کرد: قبل از شیوع کرونا در کشور در بیمارستانها پیش بینی می شد که حداکثر ۱۰ تا ۱۵ درصد از بیماران به اکسیژن نیاز دارند و در اکثر بیمارستانها، ۵ تا ۷ درصد از بیماران به اکسیژن نیاز داشتند اما بیش از ۹۵ درصد از بیماران کووید۱۹ که در بیمارستانها بستری می شوند، به اکسیژن نیاز دارند و تعداد زیادی اکسیژن ساز به قیمت حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برای بیمارستانها تهیه و تامین شده است.

اقدام نظام سلامت برای جلوگیری از بروز هزینه های فقرزا و کمرشکن خانوارها

معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: در نظام سلامت برای جلوگیری از بروز هزینه های فقرزا و کمرشکن خانوارها انجام دادیم. به عنوان نمونه هر بیمار کووید۱۹ که فاقد پوشش بیمه است، روز تخت بیمارستانی تحت پوشش بیمه قرار می گیرد که این هزینه هایی را به بیمه و نظام سلامت تحمیل می کند. همچنین بیماران نیازمند به صورت رایگان و بیماران خارجی با مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا یا به صورت رایگان و یه با پرداخت ۵ تا ۱۰ درصد از فرانشیز، درمان می شوند.

هزینه های غیر مستقیم کرونا بر نظام سلامت

دکتر حریرچی گفت: در شرایط کرونا شاهد برخی هزینه های غیرمستقیم به نظام سلامت بوده ایم. به عنوان نمونه بخش زیادی از درآمدهای اختصاصی بیمارستانها به دلیل عدم پذیرش بیماران غیرکرونایی کاهش یافته اما هزینه های جاری بیمارستانها مانند آب، برق و پرداخت حقوق پرسنل قراردادی ثابت بوده است و علاوه بر این، هزینه هایی مانند تامین منابع برای ضدعفونی کردن فضاهای درمانی و غیردرمانی و ابتلای برخی از نیروها به کووید۱۹ و غیبت آنها از کار نیز به صورت غیر مستقیم به نظام سلامت، تحمیل شده است.

یک میلیون شغل کشور مستقیما مربوط به حوزه سلامت است

وی یادآور شد: برخی از هزینه های نظام سلامت مانند اعمال جراحی زیبایی و اقدامات مرتبط با دندانپزشکی، کاهش خواهد شد و تخمین ما این است که حدود ۲۵ درصد از هزینه های سلامت به مدت دو سه ماه حذف شوند. حدود ۸ تا ۸ و نیم درصد از اقتصاد ملی مربوط به حوزه سلامت است و حدود یک میلیون از شغل های موجود از ۲۴ میلیون شغل، به طور مستقیم و حدود ۱۰۰ تا ۲۵۰ هزار شغل به طور غیر مستقیم، مرتبط با حوزه سلامت است.

معاون کل وزارت بهداشت تاکید کرد: حوزه سلامت به خودی خود ایجاد کننده شغل و اشتغال برای کشور است و در ایجاد هزینه های فقرزا و کمرشکن نقش قابل توجهی دارد. در شرایطی که رشد اقتصادی رو به کاهش است، انتظار می رود که بر اساس تجربیات سال ۹۱ و ۹۲، رشد منفی اقتصاد به طور مضاعف بر حوزه سلامت تاثیر گذار باشد اما به دلیل اپیدمی کرونا، هزینه های حوزه سلامت افزایش یافته است.

دکتر حریرچی افزود: اقتصاددانان مکاتب مختلف به این وحدت رسیده اند که تاثیرات اقتصادی کرونا اگر کنترل نشود، بیشتر از حوزه سلامت می تواند حوزه اقتصاد را شدیدا تحت تاثیر قرار دهد.

راهکارهای حمایتی و تشویقی از جامعه پزشکی به صورت عملی و اجرایی مد نظر قرار بگیرد

رئیس کل سازمان نظام پزشکی در نامه ای به ریاست جمهوری خواستار بازنگری جدی در شیوه‌های مقابله با این بیماری شد و در خصوص حمایت از جامعه درمانی هم پیشنهاداتی را مطرح کرد. متن نامه به شرح زیر است:                                    

جناب آقای دکتر روحانی

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

با سلام و احترام

اوج‌گیری مجدد بیماری کووید-۱۹ و افزایش مرگ‌ومیر بیماران در بسیاری از استان‌های کشور موجب نگرانی مسئولین و مردم شده و ضرورت بازنگری جدی در روش‌های مواجهه با این بیماری را ایجاب می‌کند.

نگرش علمی، علتی، قاطع و البته همه جانبه و با توجه به تجربیات بین‌المللی و روش‌های موفق در بعضی از کشورها در کنترل بیماری، چاره راه و حلال مشکل و معضلی است که هر روز چهره جدیدی از آن عرضه و شناخته می‌شود.

با توجه به اعلام اخیر مجامع علمی در مورد عدم ایمنی پایدار و طولانی در افراد مبتلا شده به این بیماری، مباحث اعلام شده قبلی در مورد امکان «ایمنی جمعیتی» را زیر سؤال برده و از سوی دیگر عدم چشم‌انداز روشن برای دسترسی به واکسن و داروی مؤثر در کوتاه مدت، تنها راه مواجهه علمی و کنترل مطلوب بیماری را به اعمال روش‌های علمی، دقیق و قاطع پیشگیری منحصر کرده است.

تجربه موفق کشورهایی مانند کره جنوبی، استرالیا و حتی کشورهای در حال توسعه مثل ویتنام مؤید این مطلب است که با غربالگری و پیگیری افراد مرتبط با فرد مبتلا و اعمال نظارت دقیق بر اجرای ضوابط بهداشتی می‌توان با حداقل آسیب از گسترش بیماری کرونا جلوگیری کرد.

اگر چه با توجه به شرایط اقتصادی مردم و کشور باید پذیرفت اجرای روش‌های تحدیدی شدید برای ما امکانپذیر نیست و زندگی با کرونا برای مدت‌های طولانی اجتناب ناپذیر است، ولی این به معنای عادی سازی اوضاع و بی‌توجهی به گسترش روزافزون این بحران نیست.

بخش‌های درگیر بیماری کرونا در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی که با توجه به اقدامات سنجیده و ارزشمند در آغاز شیوع بیماری به تدریج کاهش یافته بود مجدداً رو به افزایش رفته و ظرفیت پذیرش تخت‌های ICU برای بیماران بدحال کاهش یافته است.

در این شرایط بازنگری جدی علمی و اپیدمیولوژیک در سیاستگذاری‌ها و ادامه مسیر مواجهه و کنترل بیماری کرونا ضرورتی قطعی است که در این راستا و با توجه به مطالعات و بررسی‌های انجام شده در سازمان نظام پزشکی موارد ذیل به استحضار می‌رسد:

۱- نگرش راهبردی اولویت سلامت بر امور دیگر علیرغم ضرورت توجه به اهمیت امور اقتصادی و اجتماعی، مبنای سیاستگذاری‌های صحیح در این بحران است. بدیهی است بدون در نظر گرفتن اولویت سلامت در برنامه‌ها، تحصیل اهداف اقتصادی و اجتماعی میسر نخواهد شد.

۲- قاعده استقرار روش‌های پیشگیرانه در همه بحران‌ها، رویکرد مردمی و جلب مشارکت مردم از طریق اطلاع‌رسانی، روشنگری، آگاه کردن مردم از ابعاد و عواقب بیماری به صورت مستدام و ارائه هشدارهای به موقع از طرق مختلف و به خصوص توسط رسانه ملی است.

استفاده از تمام ظرفیت‌های علمی، تبلیغی و هنری در این زمینه موجب تأثیر بیشتر و همراهی بهتر مردم خواهد شد.

۳- علاوه بر روش‌های ارشادی و توصیه‌های لازم، ضروری است که نظارت جدی و انتظامی و برخورد قانونی با موارد بی‌توجهی به ضوابط و دستورالعمل‌های ابلاغی از طریق دستگاه‌های ذیربط اعمال شود.

۴- توصیه می‌شود رصد و پیگیری فعال افراد مبتلا به بیماری و جستجوی دقیق افراد مرتبط با فرد بیمار در روزهای قبل از بروز علائم بیماری و مسیر غربالگری و ارزیابی افراد مرتبط و اعمال محدودیت‌های ضروری و مراقبت‌های پزشکی برای آنان در دستور کار قرار گیرد.

۵- در شرایط موجود با توجه به پراکندگی جغرافیایی و ابعاد اپیدمیولوژیک بیماری و شرایط متفاوت گسترش و شدت بیماری در مناطق مختلف کشور، پیشنهاد می‌شود تدوین دستورالعمل‌های منطقه‌ای به صورت سیال و منعطف جایگزین دستورالعمل‌های عمومی و ملی شده و حتی با توجه به شیوع و پراکندگی بیماری برای هر شهر و در کلان شهرها برای هر منطقه شهری مقررات خاص و هوشمند معین و ابلاغ شود.

۶- ارزیابی دقیق و مداوم و بازگری در مورد بازگشایی و تعلیق موقت بعضی فعالیت‌ها و مشاغل و اماکن عمومی به صورت سیال و با توجه به ۳ اصل:

الف: میزان تأثیر در آلوده‌کنندگی و گسترش بیماری

ب: ضرورت ادامه فعالیت به لحاظ شرایط اقتصادی

ج: امکان تعطیل موقت فعالیت به لحاظ نیازهای مردم و ضرورت‌های اجتماعی

در مناطق مختلف کشور دائماً مورد رصد، توجه و اقدام قرار گیرد.

به طور مثال با توجه به ۳ اصل فوق بعضی از فعالیت‌ها ممکن است برای مدت کوتاهی تعطیل و با بهبود شرایط بازگشایی شوند.

حتی در شرایط حاضر با توجه به مشکلات مراکز درمانی و بیمارستان‌ها و کمبود تخت‌های ویژه و امکان آلودگی کادر درمانی توصیه می‌شود برای مدتی اعمال جراحی غیر ضروری و بعضی اقدامات دیگر به تعویق افتاده و در زمان مناسب دیگری انجام شود.

۷- به منظور حفاظت از کارکنان ادارات و کارمندان در بخش‌های دولتی، در مناطق قرمز و هشدار و به خصوص در شهرهای بزرگ حداقل ۳۰% از کارکنان اداری و دولتی به صورت گردشی و با انجام دورکاری از حضور در محل کار منع شده تا هم بار تجمعی این مراکز کاهش داده شود و هم اثرات مثبت حمل و نقل و ترافیک شهری حاصل گردد.

۸- در خصوص سهولت دسترسی آحاد مردم و جامعه پزشکی به ملزومات پیشگیری و بهداشتی و حفاظتی پیش‌بینی درازمدت و کافی و تمهیدات اجرایی مقتضی مورد توجه قرار گرفته و از تولید تا توزیع صحیح توسط دولت و مراکز نظارتی مورد رصد قرار گیرد.

۹- تخصیص اعتبارات لازم و کافی برای جبران هزینه‌های ناشی از بیماری کرونا در مراکز درمانی چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی، ضرورت ادامه کار طولانی و با کیفیت مناسب برای مدیریت مناسب این بیماری است.

لازم به ذکر است که هنور بخش عمده اعتبارات تخصیص یافته از صندوق ذخیره ارزی که با مجوز رهبری برای این بحران در نظر گرفته شد، تأمین و تحویل بخش سلامت نشده است.

۱۰- در پایان وظیفه خود می‌دانم ضمن تقدیر و سپاس بیکران از همکاران خدوم و ایثارگر جامعه پزشکی و کادر درمان و پرستاران ارجمند به استحضار برسانم با توجه به طولانی شدن این معضل و افزایش حجم کار و خدمات و فرسودگی پرسنل ضروریست راهکارهای حمایتی و تشویقی به صورت عملی و اجرایی مد نظر و عمل دولت محترم قرار گیرد.

دکتر محمدرضا ظفرقندی

رئیس کل

استفاده از ماسک باید به سبک زندگی مردم تبدیل شود

به گزارش وبدا، دکتر علیرضا رییسی در نشست خبری با اصحاب رسانه که به صورت مجازی و در استودیو سلامت وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: اردیبهشت ماه، میزان مراجعه به مراکز ۱۶ ساعته بسیار کاهش پیدا کرد و دوباره به علت افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا، این مراکز فعال شدند. در تهران ابتدا حدود ۵۰ مرکز ۱۶ ساعت و بعد به علت کاهش موارد ابتلا، ۴۰ مرکز و بعد ۳۰ مرکز داشتیم. هفته گذشته این مراکز ۱۶ ساعته در تهران به ۹۴ مرکز افزایش یافت. وی افزود: پزشک حتما باید قانع شود که فرد علائمی از کرونا دارد و از او تست گرفته شود. اگر فرد علائم دارد یا بیماری زمینه‌ای داشته باشد، حتما از او تست گرفته می‌شود. اگر علائم وخیم داشته باشد که حتما باید به بیمارستان برود. فردی که علائم مختصری دارد، طبق پروتکل از او تست گرفته نمی‌شود. بیش از ۸۰ درصد افراد مبتلا، بدون علامت هستند. زیرا این ممکن نیست که از همه افراد تست گرفته شود. اگر افراد علائمی دارند، حتی اگر تست ندادند هم باید در منزل بمانند و ماسک بزنند و به جز کارهای ضروری از منزل خارج نشوند. تصمیم برای افزایش اپراتورهای سامانه ۴۰۳۰ معاون بهداشت وزارت بهداشت در خصوص سامانه ۴۰۳۰ گفت: روزانه ۷۰۰ هزار تماس در اسفند و فروردین و اردیبهشت با سامانه ۴۰۳۰ داشتیم که به ۳۰۰ هزار تماس در دهه اول اردیبهشت و سپس به ۳۰ هزار تماس رسید. در نتیجه تعداد نیروهای این سامانه کاهش پیدا کرد. ولی با توجه به این‌که در حال حاضر، شاهد افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشور هستیم، دیروز تصمیم گرفتیم تعداد اپراتورهای این سامانه را افزایش بدهیم. پیشنهاداتی برای کاهش ساعت کاری کارکنان در تهران وجود دارد دکتر رییسی در خصوص محدودیت ‌های یک هفته ‌ای تهران اظهار کرد: محدودیت‌ های تهران مربوط به مشاغل سه و چهار است که فهرست کلی آن اعلام شد. در این فهرست اعلامی مراکزی مثل مدارس و موزه و باغ وحش هم قرار دارد، اما تالارها و باشگاه‌ها و مساجد و نماز جمعه هم در این فهرست وجود دارند. برای تهران درخواست ‌های دیگری هم وجود دارد، زیرا شرایط تهران نسبت به سایر استان‌ها خاص ‌تر است. در مورد کاهش ساعت کاری کارکنان ادارات دولتی برای کاهش ترافیک مترو وجود دارد. وی ادامه داد: در تهران به دلیل این‌که زیرساخت و ظرفیت حمل و نقل عمومی یک سوم مورد نیاز است، اگر سال قبل در این زمان با هم صحبت می‌کردیم در مورد بحث آلودگی هوا گفت‌وگو داشتیم. یکی از مشکلات همواره این است که به محض برداشته شدن طرح ترافیک، مرکز شهر تهران قفل می‌شود. از طرفی آلودگی هوا بالاتر می‌رود و از طرفی هرجا که ترافیک سنگین ایجاد شود، باز شانس انتقال ویروس کرونا بالاتر می‌رود. فردی که در تاکسی نشسته چون در ترافیک می‌ماند، زمان ماندن او بیشتر شده و شانس انتقال ویروس هم بالاتر خواهد رفت. دکتر رییسی افزود: ما به این دلیل می‌گوییم که طرح ترافیک لغو شود که ورودی به مترو و حمل و نقل عمومی کاهش پیدا کند. زیرا تراکم در مترو و اتوبوس بیشتر شده و شانس انتقال افزایش پیدا خواهد کرد. بهترین راه، افزایش ظرفیت حمل و نقل عمومی است که این یک راهکار بلند مدت است و در کوتاه مدت امکان پذیر نیست.  معاون وزیر بهداشت بیان کرد: براساس پژوهشی که در یکی از دانشگاه های علوم پزشکی تهران انجام شده، ۴۴ درصد تراکم حمل و نقل عمومی و مترو به خاطر کارکنان دولتی و ادارهات است. ۲۷ درصد مربوط به افرادی است که برای کار ضروری مجبور هستند از منازل خارج شوند.  لزوم تعادل در کارکنان ادارات و توجه بیشتر به دورکاری وی تصریح کرد: در نتیجه اگر از نظر علمی بخواهیم به این دو مشکل پاسخ بدهیم، یک راه این است که اداره‌های دولتی که قادر هستند دورکاری انجام بدهند را به تعادل برسانیم. نکته دیگر این است که افراد برای کار ضروری باید از منازل خارج شوند. بحث دولت الکترونیک و بانکداری و آموزش الکترونیک سال‌هاست مطرح شده و باید تقویت شود. شاید کووید ۱۹ درس آموخته‌ای بوده که باید این زیرساخت‌ها را فراهم کنیم. استفاده از ماسک باید به سبک زندگی تبدیل شود معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: باید از مردم تشکر کنیم که در یک هفته گذشته استفاده از ماسک ارتقا پیدا کرد و این بسیار قابل تقدیر است. اگر فرهنگ استفاده از ماسک را به قدرت اجرا کنیم، قطعا در هفته‌ های آینده شاهد کاهش موارد بستری در بیمارستان‌ها خواهیم بود. البته رعایت فاصله گذاری و شستن دست‌ها و پرهیز از حضور در تجمعات موثر است. ثابت شده که حضور در تجمعات به ویژه اگر در فضای سرپوشیده باشد می‌تواند در ابتلا به ویروس کرونا موثر باشد. به افرادی که ماسک نمی زنند، تذکر دهید وی ادامه داد: استفاده از ماسک باید برای سلامت خود و دیگران انجام شود. اگر در جمعی چهار نفر ماسک زده و یک نفر ماسک نزده و مبتلا باشد، می‌ تواند بین ۳۰ تا ۵۰ درصد حتی کسانی که ماسک زده‌اند را هم مبتلا کند. بنابراین تذکر دادن به کسانی که ماسک نمی‌زنند توسط خود مردم می‌تواند کمک کننده باشد. دکتر رییسی بیان کرد: موارد ابتلا به ویروس کرونا بعد از ماه رمضان، به دلیل برگزاری مراسم عروسی و عزا و دورهمی های خانوادگی بیشتر شده است. بنابراین خیلی مهم است که رعایت کنیم. مسافرات‌ها نیز نقش مهمی در انتقال بیماری دارد. مهمانی‌های خانوادگی و جمعی نیز مهم است و باید به آن توجه کرد. بیماران کرونایی حتما در منزل بمانند و در جمع حاضر نشوند معاون بهداشت وزارت بهداشت یادآور شد: نکته مهم دیگر رعایت و نظارت بر اجرای پروتکل‌های بهداشتی است. رعایت پروتکل‌های بهداشتی و نظارت بر آنها فقط بر عهده وزارت بهداشت نیست و همه ارگان‌ها و نهادها باید در این زمینه همکاری داشته باشند. این بیماری می‌تواند باعث جان باختگان عزیزان ما در کشور شود. خواهش ما این است که افراد مبتلا که از ابتلای خود اطلاع دارند حتما در منزل بمانند و خودشان را قرنطینه کرده و در جمع حاضر نشوند. یکی از مشکلات ما این است که افراد مبتلا در جمع حاضر شده و این موضوع باعث ابتلای سایر افراد می‌شود. ماسک زدن بسیار مهمتر از آن است که چه نوع ماسکی استفاده می کنیم وی ادامه داد: باید برنامه ریزی کنیم تا ضمن ادامه زندگی و کسب و کار، پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری و استفاده از ماسک را جدی بگیریم. ماسک زدن بسیار مهم‌تر از این است که چه نوع ماسکی بزنیم. زیرا این باید به تغییر رفتار و سبک زندگی تبدیل شود تا بتوانیم بیماری را کنترل کنیم. شایعه بازیابی ماسک‌ های دور ریخته شده معاون بهداشت وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره شایعه بازیابی ماسک‌های دور ریخته شده و فروش آنها به مردم اظهار کرد: چنین چیزی صحت ندارد و کشور ما نیازی به بازیافت ماسک ندارد. توصیه اصلی ما در این زمینه این هست که حتی افراد می‌توانند در منازل ماسک تولید کنند یا از جاهایی ماسک بخرند که اطمینان وجود دارد. قرار نیست از جاهای غیرمطمئن ماسک بخریم. در فروردین ماه که ماسک کم بود نیز در کشورهای دیگر این شایعه‌ها وجود داشت که ماسک‌ها را بازیافت کرده و اتو می‌کنند و می‌فروشند. وی ادامه داد: بعد گفتند که این ماسک‌ها را آماده کرده و به ایران می‌فرستند که یکی از شایعه‌های عجیب بود. بنابراین موضوع بازیافت ماسک صحت ندارد. رعایت پروتکل‌ ها در اصناف دکتر رییسی خاطرنشان کرد: همه اصناف باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند، اما همه رعایت نمی‌کنند. اگر صنفی این پروتکل‌ها را رعایت نکرد، تا آخر تعطیل نمی‌شود. با توجه به شاخص‌های نظارت‌ها، جرایم مختلفی برای عدم رعایت پروتکل‌ها در نظر گرفته شده است. از دو روز تعطیلی تا پلمب دائم در نظر گرفته شده است که بستگی به نوع خلاف دارد. سطوح نظارتی مختلفی هم تعیین شده است. وی افزود: همکاران ما در بهداشت محیط و اصناف و وزارتخانه‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی بر مشاغل و اصناف نظارت می‌کنند و سطوح نظارت تعیین شده است. نتیجه نظارت‌ها به دست ما می‌رسد و همراه با قوه قضاییه و تعزیرات با مختلفان برخورد خواهیم کرد. در تدارک این هستیم که نظارت‌های مردمی را هم تقویت کنیم. شاهد گردش ویروس در استانهای مختلف کشور هستیم معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: باید موج دوم را تعریف کرد. در جایی مثل استان قم یا گیلان که اول از همه این ویروس در آنجا شیوع پیدا کرد. آمار جمعی کشور را وقتی نگاه می‌کنیم، می‌بینیم به صورت تجمعی در حال بالا رفتن است. بعد از افت آمار که بین چهار اردیبهشت تا ۶ خرداد داشتیم، دوباره افزایش آمار داریم، اما تفاوتش این است که شهرهای مختلف در استان‌های مختلف درگیر ویروس کرونا شده‌اند. اگر با این دید نگاه کنیم، مشخص می‌شود که گردش ویروس به شکلی است که استان‌هایی که قبلا کمتر درگیر بودند، الان درگیری این استان‌ها بالا رفته است. برگزاری مراسم محرم/ در تجمعات حفاظت نشده شانس شیوع و انتقال کرونا بالا خواهد بود دکتر رییسی درخصوص برگزاری مراسم محرم و صفر گفت: هرجا تجمع حفاظت نشده وجود داشته باشد، شانس شیوع و انتقال ویروس کرونا بالا خواهد بود. تعریف تجمع حفاظت نشده شامل شاخص‌هایی است. اگر فاصله گذاری رعایت نشده باشد یا افراد ماسک نزنند یا در فضای سرپوشیده باشد و تهویه مناسبی نداشته باشد و فردی در این جمع حفاظت نشده بدون تهویه، مدت زمان طولانی حضور داشته باشد، می‌تواند باعث شیوع و انتقال بیماری شود. شنبه در مورد محرم تصمیم گیری خواهد شد وی ادامه داد: تجمع هرچه باشد می‌تواند در این شرایط باعث انتقال ویروس کرونا شود. در مورد دهه محرم، از نظر ارتباط فرهنگی و دلدادگی که همه شیعیان جهان و ایران دارند، پیوست ناگسستنی با محرم وجود دارد اما باید این عزاداری به شیوه‌ای برگزار شود که هنوز درباره آن تصمیم گیری نشده و آخر هفته در کمیته امنیتی و اجتماعی و شنبه در ستاد ملی مقابله با کرونا در این زمینه تصمیم گیری خواهد شد. تنها درمان کووید ۱۹، مراقبت درست و صحیح و علمی است  معاون وزیر بهداشت گفت: هیچ داروی قطعی در مورد کووید ۱۹ در جهان وجود ندارد. گاهی دیده می‌شود که می‌گویند اتحادیه اروپا یا سازمان غذا و داروی آمریکا یک دارو را پذیرفته، اما این در رژیم درمانی کووید ۱۹ قرار نگرفته است. تنها درمان کووید ۱۹، مراقبت درست و صحیح و علمی است. نکته دیگر، پیشگیری است. پیشگیری در مورد ابتلا به ویروس کرونا مثل هر بیماری دیگری که درمان یا واکسن ندارد، اصلی‌ترین کار است. دکتر رییسی گفت: در مورد اینترفرون‌ها باید گفت که وارد پروتکل‌های درمانی ما شده و در بیمارستان‌ها برای بیماران بستری استفاده می‌شود. بیماری چند مرحله عفونی و التهابی دارد و بعد به مرحله‌ای می‌رود که به سلول‌ها و ارگان‌های بدن آسیب می‌زند. در هر مرحله، یک درمان خاص مورد نیاز است و این طور نیست که بگوییم یک دارو برای همه مراحل استفاده می‌شود. به طور مثال رمدسیویر برای مرحله دوم بیماری است. رمدسیویر جزو پروتکل‌های درمانی کشور ما نیست. انجام تست سرولوژی برای تشخیص کرونا کلاهبرداری است معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: مردم به هیچ عنوان تست سرولوژی انجام ندهند. این تست فقط برای این است که افراد متوجه شوند مواجهه قبلی با این بیماری داشته‌اند یا نه. یعنی بدانیم وضعیت انتشار بیماری در یک منطقه چگونه است. در برخی تبلیغات می‌گویند تشخیص کووید ۱۹ در دو یا سه دقیقه با تست سرولوژی انجام می‌شود. این از نظر ما کلاهبرداری است. انجام تست سرولوژی برای تشخیص، کلاهبرداری است. وی ادامه داد: تست سرولوژی یعنی مواجهه قبلی با ویروس وجود داشته و در بدن آنتی بادی ایجاد شده و حالا اندازه گیری می‌کنند. تنها روش تشخیص کووید ۱۹ تست PCR است. انجام تست سرولوژی کاملا بیهوده است. اگر فرد مواجهه بیش از دو هفته‌ای با ویروس کرونا داشته باشد، IGG در بدن او مثبت می‌شود که این اختصاصی کووید ۱۹ نیست. حداقل ۶ نوع از ویروس کرونا می‌شناسیم که الان ۷ مورد شده است. یعنی فرد ممکن است با ویروس کرونا از نوع دیگری قبلا مواجه شده باشد. دکتر رییسی بیان کرد: دیده شده افراد بهبود یافته هم حتی IGG در بدن آنها تولید نشده یا تولید شده و بعد تیتر آن افت کرده است. قیمت تست سرولوژی ۱۰۰ هزار تومان نیست. این تست در کشور تولید می‌شود و شاید زیر ۵۰ هزار تومان باشد، اما اصلا به مردم توصیه نمی‌کنیم که تست سرولوژی انجام بدهند. معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره تست مولکولی تشخیص کووید ۱۹ گفت: این تست، تنها روشی است که می‌توانیم کووید ۱۹ را شناسایی کنیم، اما به مهارت فرد نمونه بردار بستگی دارد و اگر با مهارت نمونه برداری نشود، ممکن است تست منفی باشد. در نتیجه بین ۴۰ تا ۵۰ درصد ممکن است تست منفی کاذب باشد. یعنی فرد مثبت است، اما چون نمونه برداری درست انجام نشده، منفی کاذب می‌شود. وی افزود: تست PCR در مراکز دولتی رایگان انجام می‌شود، اما در بخش خصوصی ممکن است با قیمت‌های مختلفی انجام شود. البته بخش خصوصی هم نباید این تست را برای همه انجام بدهند. کرونا در کشور با کمترین هزینه درمان می ‌شود دکتر رییسی یادآور شد: بیمارستان‌های ما واقعا به خاطر بیماری کووید ۱۹ دچار کاهش درآمد اختصاصی شده‌اند و تحت فشار هستند. آن چیزی که مربوط به بیماری می‌شود، با توجه به این‌که فرد دفترچه دارد یا نه و بحث ارزیابی وسع و مددکاری، در کشور ما با کمترین هزینه این بیماری درمان می‌شود. میزان سرایت کرونا بیشتر شده است معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: بحثی که وجود دارد دو نکته است. یکی این‌ که با این جهش، میزان سرایت بیشتر شده و دوم این‌که روی مرگ و میر هیچ تاثیری ندارد. اگر قبلا یک فرد به ویروس کرونا مبتلا می‌شد و می‌توانست سه نفر را مبتلا کند، با این جهش می‌تواند در لحظه حدود ۸ یا ۱۰ نفر را درگیر کند. این جهش ژنتیکی از نظر سرعت یا سرایت بیشتر اهمیت دارد، اما روی مرگ و میر تاثیری نگذاشته است. به دنبال تغییر رفتار مردم باشیم نه ویروس وی ادامه داد: خیلی‌ها در جهان به دنبال تغییر رفتار ویروس هستند. ما باید به دنبال تغییر رفتار مردم باشیم و نه ویروس. زیرا ویروس هر تغییر رفتاری ممکن است بدهد، اما اگر تغییر رفتار مردم اتفاق بیفتد، خیلی روی ما تاثیری ندارد. این ویروس تغییر رفتار مثبت نخواهد داد و در نتیجه باید به دنبال تغییر رفتار مردم باشیم. وقتی در ایران حدود ۸۰ درصد پروتکل‌ها رعایت می‌شود، میزان مرگ و میر روزانه به حدود ۳۴ مورد رسید. وقتی میزان رعایت پروتکل‌ها در تهران به ۹.۵ درصد رسید، مرگ و میر هم افزایش پیدا کرد. بنابراین تغییر رفتار مردم بسیار مهم‌تر است. تضمینی نیست که اروپا بعد از بازگشایی مشاغل دوباره پیک کرونا نداشته باشد دکتر رییسی گفت: هیچ تضمینی وجود دارد که اروپا که بازگشایی‌ها را انجام داده، دوباره پیک کرونا نداشته باشند. این پیش‌گویی نیست، بلکه یک پیش بینی مبتنی بر شواهد است. باید دید که آیا ایمنی جمعی اتفاق افتاده است؟ نه. حتی از طریق واکسیناسیون هم ایمن نشده‌اند. حتی ویروس ملایم‌تر هم نشده است که اروپایی و آسیایی و آمریکایی نمی‌شناسد و اگر فرصت‌هایی مثل تجمع و عدم رعایت پروتکل را پیدا کند، کار خودش را انجام می‌دهد. اسفند و فروردین ۹۶ درصد از سالمندان بحث “در خانه بمانید” را رعایت کرده بوند وی ادامه داد: در اسفند و فروردین همه کنترل و رعایت می‌کردند. ۹۶ درصد سالمندان ما بحث در خانه بمانید را رعایت کرده بوند. ۶۰ درصد اصلا خارج نشده و ۳۶ درصد فقط برای کارهای ضروری از منزل خارج شدند. ۸۰ درصد مرگ و میر در سالمندان و کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند اتفاق می‌افتد. ترس ما از ویروس نیست بلکه از عادی سازی آن است معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار کرد: پیامی که شاید منتقل شد که همه چیز عادی شده باعث افزایش ابتلا شد. قبلا هم گفتم که ما از ویروس نمی‌ترسیم و از عادی سازی می‌ترسیم. اگر مردم ماسک زدن و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند قطعا میزان ابتلا کاهش پیدا می‌کند. بنابراین نمی‌شد کسب و کارها را به طور کامل تعطیل کنیم. ما تحت تحریم هستیم. حتی اروپایی‌ها هم نتواستند برای همیشه تعطیل کنند. سه عامل مهم ابتلا به کرونا در ایران وی بیان کرد: عروسی، عزا و مسافرت‌ها سه عامل مهم ابتلا به ویروس کرونا در کشور هستند. اگر مسافرت‌های جمعی شکل بگیرد، قطعا مشکل ایجاد می‌کند. نمی‌توانیم جاده‌ها را ببندیم. باید به این سمت برویم که پروتکل‌ها را رعایت کنیم. شرایط برگزاری کنکور و آزمون های سراسری دکتر رییسی در خصوص برگزاری کنکور و آزمون‌های سراسری گفت: تعداد زیادی از افراد خود را برای کنکور آماده کرده‌اند. فقط بحث امتحان و رعایت پروتکل در این زمینه مطرح نیست و باید جامع‌تر نگاه کرد. کنکور یک عامل استرس‌زا برای نوجوانان است. برای فردی که می‌خواهد کنکور بدهد، جوری برنامه ریزی می‌شود که همانند یک دونده ماراتن انرژی خود را تقسیم بندی کند و یک کار طاقت فرسا برای نوجوان یا جوان است. اگر بخواهیم کنکور را کش بدهیم یا بگوییم برگزار نمی‌شود، خیلی‌ها از نظر روانی آسیب می‌بینند. وی ادامه داد: از طرفی بحث سلامتی هم مطرح است. هدف این است که به خاطر حفظ سلامت فرزندان این کشور، تمام تلاش خود را به صورت سخت‌گیرانه انجام بدهیم. حتما از قبل، محل برگزاری آزمون باید توسط کارشناسان ما تایید شود. فاصله‌گذاری و تهویه فضا باید مورد تایید قرار گرفته و میزان تراکم بر اساس متراژ باید تایید شود. در محل هایی که شرایط آماده نباشد، اجازه برگزاری آزمون ها را نمی دهیم دکتر رییسی بیان کرد: حتی بهتر است کیک و آب میوه هم به افراد داده نشود. گفتیم که بازدید بدنی هم انجام نشود و از وسایل الکترونیکی استفاده شود. ماسک هم خودمان می‌دهیم که حتی از این مسیر هم تقلب نشود. وسایل هم در ورودی ضد عفونی می‌شود. حتی بیرون سالن هم نباید تجمع وجود داشته باشد. جایی که این شرایط آماده نباشد، اجازه نمی‌دهیم در آن سالن برگزار شود البته اگر بشود در جایی که هوا اجازه بدهد و سرپوشیده نباشد هم کنکور برگزار کرد، قابل بررسی است. وی ادامه داد: درباره تاخیر کنکور دو نکته مطرح است. اول باید روند بیماری بررسی شود. قطعا کنکور باید در زمانی برگزار شود که در پایین‌ترین سطح بیماری باشیم و باید خود را برای شرایط سخت آماده کنیم. اگر این امتحان از آبان به بعد برگزار شود، با توجه به این‌که موج آنفلوآنزا هم در پیش داریم و گروه هدف آن بیشتر همین بچه‌ها هستند، دردسر بیشتر خواهد شد. بنابراین باید حد وسط پیدا کرد تا این آزمون‌ها برگزار شوند. مناطق سفید و زرد و قرمز هیچ وقت ثابت نیستند رییسی گفت: مناطق سفید و زرد و قرمز کرونایی هیچ وقت ثابت نیستند و می‌توانند تغییر کنند. جاهایی که کمتر مبتلا شدند در برابر ابتلا بیشتر مستعد هستند. قبلا می‌گفتیم هرمزگان و بوشهر و خوزستان وضعیت سفید داشتند، اما در حال حاضر قرمز هستند. استان‌هایی مثل قم و گیلان در حال حاضر میزان ابتلا کمتر شده است. بنابراین رنگ‌ها اصلا پایدار نیستند و وقتی می‌گوییم ۲۰ درصد افراد در یک استان مبتلا شدند، یعنی ۸۰ درصد هنوز نگرفته‌اند و مستعد ابتلا هستند. اهمیت تخت های بیمارستانی تهران معاون بهداشت وزیر بهداشت بیان کرد: جایی مثل تهران بسیار مهم است. تخت‌های بیمارستانی فقط برای بیماران کرونایی نیست و خیلی‌ها سکته قلبی کرده یا بیماری‌های دیگری دارند. در سال گذشته اگر کسی می‌خواست به بیمارستان امام خمینی (ره) مراجعه کند، به راحتی نمی‌توانست تخت خالی پیدا کند و سخت بود. حالا کرونا هم اضافه شده است. در تهران از این جهت که مرجع است و بیماران غیرکرونایی هم ممکن است به تهران ارجاع شوند، پر شدن تخت‌ها بسیار اهمیت دارد. هرچند تعداد تخت در تهران به نسبت مطلوب و خوب است، اما باید مراقبت بیشتری انجام بدهیم. از طرفی تهران پایتخت است و از همه کشور و جهان به تهران وارد می‌شوند. این‌که یک هفته محدودیت اعلام شده باید ارزیابی یا تمدید شود و این یک شروع است. پلمپ ۲۸۶ هزار واحد صنفی متخلف وی بیان کرد: حدود هفت میلیون نفر از مشاغل مختلف وجود دارد و کل نیروهای ما حدود ۷ هزار و ۴۵۰ نفر است. این‌که انتظار داشته باشیم که فقط نیروهای بهداشت نظارت کنند، اصلا شدنی نیست. دستورالعملی مصوب و به سراسر کشور ابلاغ شده که همه اعم از استانداران، اصناف و اتحادیه‌ها و وزارتخانه‌ها در سطوح نظارتی درگیر موضوع نظارت خواهد کرد. تاکنون ۲۸۶ هزار وارد صنفی متخلف، پلمب شده است. البته بررسی‌ها نشان می‌دهد که رعایت پروتکل‌ها به حد مطلوب نرسیده است. ملاک قرمز شدن شهرها معاون وزیر بهداشت گفت: در زمینه قرمز شدن شهرها دو فرمول وجود دارد. به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، میزان بستری در بیمارستان در بازه یک هفته‌ای محاسبه می‌شود. این مثل شیوع می‌شود. یک روند بروز هم محاسبه می‌شود. یعنی دو هفته به عقب بر می‌گردند و هفته قبل از آن را نسبت به هفته قبل از خودش در نظر گرفته می‌شود و می‌بینیم که میزان رشد بیماری و بستری چقدر است که به آن شاخص مخاطره گفته می‌شود. به این یک ضریب داده می‌شود. روزانه این موارد بررسی شده و روند بستری و شیوع و بروز بیماری را مشخص می‌کنیم. آنهایی که از یک عدد بالاتر باشند قرمز، بعد نارنجی و بعد زرد و بعد سفید می‌شوند.