هدایت داهیانه رهبری و کمک مؤمنانه مردم حماسه‌آفرین شد

به گزارش اداره کل روابط عمومی و به نقل از ایرنا؛ ​سعید نمکی شنبه شب در دیدار با تولیت آستان قدس رضوی در تالار ولایت حرم مطهر رضوی از همراهی، نگاه بسیط و با بصیرت وی در رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی در دوران شیوع بیماری کرونا قدردانی کرد.

وی در خصوص بازگشایی شبانه‌روزی آستان‌های مقدس افزود: تلاش ما بر این قرار گرفته بود که درهای آستان مقدس رضوی به روی مشتاقان گشوده شود لذا ضمن حضور در شهر مشهد و تشکیل جلسه ستاد استانی کرونا، تصمیم بر فعالیت شبانه‌روزی صحن‌های حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) گرفته شد.
وزیر بهداشت با تاکید بر رعایت کامل مسائل بهداشتی در اوقات زیارت ادامه داد: رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک توسط زائران حرم مطهر رضوی، به خصوص زواری که از کانون‌های ابتلا به کرونا به شهر مشهد و حرم مطهر رضوی سفر می‌کنند، ضرورت دارد.
وی گفت: در بحران کرونا، یکی از بزرگترین موهبت‌ها، وجود رهبر معظم انقلاب بود، حماسه‌ای که به امر معظم له درخصوص رزمایش مواسات و همدلی در اوج تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی توسط مردم شریف ایران خلق شد، نمود روشن آن است.
دکتر نمکی افزود: ایران با وجود همه محدودیت‌ها، ضمن مهار ویروس کرونا، صادرکننده امکانات پزشکی و درمانی مرتبط با این بیماری شده است که موجب تعجب مسوولان بهداشتی سایر کشورها و به لطف خداوند متعال ارتقای منزلت جمهوری اسلامی شده است.
وی ادامه داد: با وجود همه دستاوردهای کسب شده در مهار ویروس کرونا، دقت در رعایت همه ملزومات بهداشتی در زمان زیارت از سوی همه مردم، آستان قدس رضوی و مسوولان استانی برای جلوگیری از لطمات بیشتر بیماری در موج دوم آن ضروری است.
توفیق در مدیریت کرونا برگ زرینی در کارآمدی نظام است
تولیت آستان قدس رضوی نیز در این دیدار با قدردانی از تلاش‌های شبانه روزی کادر درمانی کشور گفت: توفیقات به دست آمده در مدیریت ویروس کرونا در کشور برگ زرین دیگری در کارآمدی نظام جمهوری اسلامی است.
حجت الاسلام و المسلمین احمد مروی افزود: تمام تلاش‌های دشمنان معطوف به ناکارآمد جلوه دادن نظام مقدس جمهوری اسلامی است، تحریم‌ها، فشارهای اقتصادی و محدودیت‌های ایجاد شده برای کشور، نقشه دشمنان برای کاهش قدرت مانور و ناکارآمد جلوه دادن نظام اسلامی است.
وی توفیقات حاصل شده در کنترل بیماری کرونا را نتیجه لطف الهی و تلاش و همت مسوولان به ویژه در وزارت بهداشت و درمان دانست و نقش تعیین کننده حمایت‌های رهبری معظم انقلاب در حصول این توفیقات را مورد اشاره قرار داد و گفت: بی‌تردید در این عرصه اگر حمایت مقام معظم رهبری نبود، موفقیت‌های کنونی حاصل نمی‌شد.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: رهبر معظم انقلاب تمام مسوولان را به همکاری با ستاد کرونا سفارش و خود بیش از همه با این ستاد همکاری کردند.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در پیامی به مناسبت نیمه شعبان که هنوز حدود دو هفته تا ماه مبارک رمضان باقی مانده بود، بطور مستقیم به شرایط ماه مبارک رمضان در سال جاری اشاره کردند و فرمودند “امسال علی‌القاعده از جلسات عمومی دعا، سخنرانی و توسّل محرومیم” که تکلیف برای ماه رمضان روشن شد.
حجت الاسلام والمسلمین مروی هماهنگی بین تمام مجموعه‌های دولت، دستگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، علما و مراجع تقلید را از دیگر عوامل موفقیت کشور در مبارزه با ویروس کرونا دانست و ورود مراجع تقلید قم و علمای برجسته مشهد مقدس را در این عرصه بسیار مؤثر و مهم ارزیابی کرد.
وی همچنین از نقش مؤثر آیت الله علم الهدی نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی و امام جمعه مشهد و هماهنگی بخش‌های مختلف استان با یکدیگر برای مقابله با شیوع ویروس کرونا قدردانی کرد.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: آنچه آستان قدس رضوی در این مدت برای مقابله با کرونا انجام داده بر اساس ایفای وظیفه شرعی، ملی و اجتماعی بوده است.
وی افزود: گرچه آستان‌های مقدس در ساختارهای مدیریت دولت قرار نمی‌گیرند، اما تافته جدا بافته از کشور و نظام مقدس اسلامی نیستند که بخواهند مسیر خود را طی کنند و همه در یک مجموعه، یک نظام و یک کشور قرار داریم و اگر مشکلی فراگیر برای کشور و مردم پیش آید وظیفه همکاری برای عبور از آن مشکل و بحران را داریم، لذا آنچه آستان قدس رضوی در این مدت انجام داده ایفای وظیفه بوده و برای آن منتی نداریم.
حجت‌الاسلام والمسلمین مروی ادامه داد: آستان قدس رضوی هم اکنون حدود ۳۰۰ هزار ماسک در اختیار دارد و در حال خرید حدود یک میلیون ماسک دیگر نیز هست، ضمن اینکه ظرفیت تولید ماسک را هم داریم و از این نظر با هیچ مشکلی روبرو نیستیم.
وی با تأکید بر اینکه در خصوص بازگشایی رواق‌های حرم مطهر مطابق نظر ستاد ملی مبارزه با کرونا عمل خواهیم کرد گفت: امیدواریم همانگونه که با همدلی و همراهی تا اینجا کار را به پیش بریدم، پس از این نیز بتوانیم باز هم با همین همکاری و همدلی کار را پیش ببریم.
انتهای پیام

فعالیت تعدادی از باشگاه های ورزشی از سر گرفته می شود

به گزارش دفتر کردستان پایگاه خبری تحلیلی پزشکی ورزشی ایران، روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه جلسه ای با حضور ورمقانی رئیس ورزش و جوانان شهرستان سنندج برگزار شد تا دستورالعمل ها و پروتکل های ابلاغی از سوی فدراسیون به منظور جلوگیری از شیوع بیماری و آغاز مجدد فعالیت باشگاه های ورزشی شهرستان سنندج برگزار شد.

در این نشست مراحل بازگشایی اماکن ورزشی توسط موسسین و مدیران باشگاه های ورزشی شهرستان پس از مراجعه افراد به هیات پزشکی و ارائه تعهدنامه و تکمیل فرم ثبت نام و دریافت کد بهداشتی، بحث و تبادل نظر شد.

همچنین برنامه ریزی لازم  برای نظارت و بازرسی از اماکن ورزشی که با مجوز، شروع به فعالیت خواهند کرد به جهت تامین سلامت جامعه ورزش و برخورد با باشگاه های ورزشی متخلف گری

پلمپ ۲۰۰ هزار واحد صنفی متخلف از پروتکل های بهداشتی کرونا

به گزارش اداره کل روابط عمومی و به نقل از ایرنا؛محسن فرهادی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به طور میانگین در کل کشور حدود ۷۰ درصد اصناف کشور پروتکل های بهداشتی ابلاغ شده برای پیشگیری از  کرونا را رعایت کرده اند، در تهران میزان رعایت پروتکل ها پایین تر از میانگین کشوری و حدود ۵۶ درصد است، البته در استان تهران وضعیت بهتر و حدود ۷۰ درصد است و به طور کلی میزان رعایت پروتکل ها در کلانشهرها مانند تهران، اصفهان، مشهد یا تبریز از میانگین کشوری کمتر است.

وی گفت: بیماری کووید_۱۹ مرگ هم دارد و هر چقدر کمتر اصول بهداشتی رعایت شود میزان مرگ بیشتر است و در شهرهایی که اصول بهداشتی کمتر رعایت شده، میزان مرگ ناشی از ویروس کرونا بیشتر است. برای اینکه میزان رعایت پروتکل های بهداشتی ابلاغی بیشتر شود در ستاد ملی کرونا مصوب شد که میزان نظارت ها و برخورد با اصناف متخلف تشدید شود.

تشدید نظارت بر اصناف

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: بیش از ۲۰۰ هزار صنف مختلف که به نوعی پروتکل های بهداشتی را رعایت نکرده بودند از زمان ابلاغ این پروتکل ها تاکنون به علت رعایت نکردن اصول بهداشت فردی یا اجتماعی و پروتکل ها تعطیل شده اند، البته همه آنها اکنون تعطیل نیستند و تعدادی از آنها باز شده اند و طبیعتا با توجه به مصوبه جدید ستاد ملی کرونا، نظارت ها، بازرسی ها و شدت برخورد با متخلفان بیشتر می شود.

فرهادی گفت: در افزایش سختگیری ها برای رعایت پروتکل های بهداشتی، وزارت بهداشت تنها نیست. دستگاههای نظارتی دیگر در وزارتخانه ها، شهرداری ها و قوه قضاییه نیز در این مسیر با وزارت بهداشت همکاری می کنند و تیم های نظارتی بیشتر می شوند.

وی درباره ترددها و نقش آن در انتقال کرونا گفت: در مورد اجرای طرح ترافیک سیاست رسمی وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا اعلام شد. وزارت بهداشت در این شرایط مخالف اجرای طرح ترافیک و شلوغی وسایل حمل و نقل عمومی است. خوشبختانه مسئولان حوزه شهری نیز همکاری کردند، با اعمال طرح ترافیک سیستم حمل و نقل عمومی شلوغ تر شده بود. رعایت پروتکل های بهداشتی مثل زدن ماسک و رعایت فاصله گذاری ها سخت و کنترل این پروتکل ها هم مشکل تر می شود.

وی افزود: سیاست و توصیه کلی وزارت بهداشت همچنان این است که فقط در صورت ضرورت از خانه خارج شویم و فقط برای خرید ارزاق و کار از خانه خارج شویم،هنوز نباید فکر کنیم شرایط عادی است و بخواهیم به صورت عادی تردد کنیم، به همین علت وزارت بهداشت مخالف اجرای طرح ترافیک در شهرهای بزرگ است.

فرهادی درباره تاثیر استفاده از ماسک در فاصله های نزدیک افراد مثل اتوبوس و مترو ادامه داد: به هر حال استفاده از ماسک مفید است. البته تاثیرگذاری نوع ماسک ها فرق دارد. ماسک های سه لایه معمولی در  اماکن عمومی و وسایل حمل و نقل تا حدودی ایمنی ایجاد می کند.  افرادی که بیمار هستند یا افرادی که با بیماران سر و کار دارند حتما باید ماسک بزنند، به طور مسلم ماسک N۹۵ ایمن تر است اما استفاده از آن سخت تر است و کمتر از در بازار پیدا می شود. نمی شود و لزومی هم ندارد به همه مردم توصیه کنیم از این نوع ماسک های فیلتردار بزرگ استفاده کنند. ماسک N۹۵ بیشتر برای مرکز درمانی لازم است و برای اتوبوس و مترو همین ماسک های معمولی سه لایه کفایت می کند.

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره پیشگیری از انتقال کرونا از طریق زباله ها به ایرنا گفت: از نظر وزارت بهداشت، در شرایط اپیدمی کرونا همه زباله های بیمارستانی و خانگی عفونی تلقی می شوند، نظارت بر دفع بهداشتی زباله ها و جلوگیری از فعالیت زباله گردها وظیفه وزارت کشور و شهرداری هاست. پسماندهای تولیدی در شرایط پاندمی کرونا با شرایط عادی متفاوت است. البته این نکته به معنای این نیست که نباید بازیافتی صورت بگیرد.

وی افزود: بطری های شیشه ای در حرارتی که ذوب می شود و از آن شیء دیگری تولید می شود، ایمن است اما جاهایی که زباله ها و پسماندها جمع آوری می شود نا ایمن است. زباله ها باید به شکل ایمن جمع آوری شود. در واقع سیستم جمع آوری و دفع پسماندها باید ایمن شود. این مساله مهمی است که به شهرداری تهران و شهرداری ها و دهیاری های کشور از طرف وزارت بهداشت اعلام شده است و از دیدگاه وزارت بهداشت چه قبل و بعد از کرونا زباله گردی اقدامی مخاطره آمیز است. در شرایط کرونا موضوع حساستر است و در انتقال بیماری نقش دارد.

فرهادی گفت: شهرداری ها باید سیستم جمع آوری و دفع زباله ها را بازنگری و اصلاح کند و از فعالیت زباله گردها نیز به هر شکل باید جلوگیری شود. زباله ها باید به شکل کاملا مکانیزه از مبدا جمع آوری شود به شکلی حداقل تماس را با افراد داشته باشد و قطعا رعایت اصول بهداشتی در جمع آوری زباله به شکل دستی محقق نمی شود.

افزایش شهرهای سفید در کشور

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره رنگ بندی شهرها به قرمز، سفید و زرد و انتقادهایی که به این طرح شده، گفت: این طرح تاکنون موفق بوده است به این دلیل که سیاست های اجرایی و رعایت پروتکل ها بر اساس شهرهای پر خطر و کم خطر برنامه ریزی شده است. پیش بینی اپیدمیولوژیست های وزارت بهداشت این است که این روند، شهرها و مناطق سفید را افزایش می دهد.

وی افزود: تاکنون شهری را نداشته ایم که سفید باشد و به زرد یا قرمز تبدیل شود و مناطق سفید رو به افزایش است. نکته این است که از تردد در بین شهرها و مناطق قرمز و سفید باید خودداری کنیم زیرا با رفتن به مناطق قرمز خودمان را در برابر بیماری قرار می دهیم و با رفتن به مناطق سفید آن منطقه را در خطر افزایش بیماری قرار می دهیم. این طور نیست که یک منطقه سفید یک دفعه قرمز شود. وضعیت شهرها و مناطق مختلف مدام بازنگری می شود. بازنگری وضعیت آنها به فاصله چهار روز تا یک هفته ای انجام می شود و نتیجه بازنگری ها نیز اعلام عمومی می شود.

فرهادی ادامه داد: طرح رنگ بندی شهرهای کشور تاکنون موفق بوده و تاکنون روند تغییرات به این شکل بوده است که شهرهای سفید رو به افزایش است نه اینکه شهرهای سفید، زرد یا قرمز بشوند. ضمن اینکه هنوز منطقه سبز و عاری از بیماری در هیچ جای کشور نداریم.

انتهای پیام

بخش بین الملل رویداد کروناروایت راه اندازی شد

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در جلسه مشترک با مسئولین رویداد کرونا روایت، بخش بین الملل این رویداد مهم نیز راه اندازی شد.

مقرر شد بخش بین الملل با ارتباط موثر با ارگان های متناظر در پاندمی کرونا نظیر سازمان جهانی بهداشت، نماینده آن در سازمان، بونسکو و سایر سازمان های فعال بصورت متقابل فعالیت های مستندسازی این رویداد در عرصه بین الملل نبز فعال شود.

پوستر انگلیسی رویداد کروناروایت را  از اینجا دانلود کنید

اخبار بخش بین الملل را هم از اینجا ملاحظه فرمایید

تشریح عملکرد کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در دوره دهم

علی نوبخت حقیقی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت  در رابطه با عملکرد کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، گفت: کمیسیون بهداشت در چهار اجلاسیه خود در حوزه تقنین، نظارت و تنقیح چند محور را وجهه همت قرار داده و بر حسب مورد به آنها رسیدگی کرده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، روشن کردن ابعاد نظام سلامت در برنامه ششم توسعه را از اقدامات اصلی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دانست و تصریح کرد: کسری بزرگ سازمان بیمه سلامت ناشی از اجرای طرح تحول نظام سلامت یکی از چالش‌های اساسی وزارتخانه‌های بهداشت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود که کمیسیون بهداشت با کمک کمیسیون برنامه و بودجه مجلس برای این سازمان هشت هزار میلیارد تومان به شکل اوراق پیش‌بینی کرد. این مبلغ بسیاری از بدهی‌هایی که از سال‌های قبل برای این سازمان ایجاد شده بود را پوشش داد.   

این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: در همان اجلاسیه اول خیلی سریع وارد بحث برنامه ششم شده و وضعیت نظام سلامت را در بودجه روشن کردیم. مسائل مختلفی در حوزه بهداشت و درمان در برنامه پنجم توسعه آورده شده بود اما ضمانت اجرایی کافی نداشت. بنابراین با کمک مسئولان وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه، مسائل اساسی حوزه بهداشت و درمان را به نحوی در برنامه ششم توسعه برنامه‌ریزی کردیم که یک تکلیف باشد.

وی با بیان اینکه الکترونیکی کردن پرونده‌های سلامت یکی از موضوعات مهم در طرح تحول نظام سلامت بود که با ضمانت اجرایی در برنامه ششم توسعه اضافه شد، ادامه داد: برای اجرایی کردن پرونده الکترونیک سلامت و تامین زیرساخت‌های مورد نیاز، بودجه‌ای را در اختیار وزارت بهداشت و درمان قرار دادیم و به آن دو سال مهلت دادیم تا پایان سال دوم برنامه ششم این کارها انجام شود، که خوشبختانه در موعد مقرر توسط رییس جمهور افتتاح شد.

تلاش کمیسیون بهداشت مجلس برای تقویت شبکه نظام بهداشتی و درمانی

نوبخت با بیان اینکه درمان محور نکردن نظام سلامت کشور یکی از اهداف اصلی کمیسیون بهداشت مجلس بود، یادآور شد: نظام سلامت باید با گسترش شبکه‌های بهداشتی و درمانی، انجام به موقع واکسیناسیون، دفع صحیح زباله و تامین آب آشامیدنی برای شهروندان و آموزش‌های لازم به سمت پیشگیری و بهداشت حرکت کند.

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: جنبه‌های پیشگیری بیشتر در نظام سلامت تنها با تقویت شبکه نظام بهداشتی و درمانی از طریق نظام ارجاع و پزشکی خانواده عملی می‌شود که در حال حاضر بخش اعظم ایران را دربرگرفته است، به نحوی که گذشته فقط دو استان مازندران و فارس را شامل می‌شد اما امروز تعدادی از شهرها را نیز تحت پوشش قرار داده است. این مسئله یکی از اقدامات مهم و ماندگار حوزه سلامت کشور بود که با همکاری نزدیک کمیسیون بهداشت و درمان در برنامه ششم توسعه نهادینه شده است به نحوی که کارایی نظام سلامت در مهار بیماری کویید-۱۹ بیش از پیش نمایان گردید.

دبیر مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشکی ایران، با بیان اینکه ایجاد راهنمای بالینی یکی دیگر از اقدامات مهم کمیسیون بهداشت مجلس برای ریل‌گذاری مسیر درمان بیماران بود، تصریح کرد: تجربه‌های جهانی نشان داده که حتما باید گاید‌لاین در نظام سلامت تنظیم شود. گفتنی است که امروز بیش از هفتصد گاید‌لاین با همکاری‌های مجلس، وزارت بهداشت، سازمان بیمه سلامت، سازمان تامین اجتماعی و انجمن‌های علمی گروه پزشکی ایران ایجاد شده است.

جهت دهی بودجه به سمت تولید داخلی مواد اولیه دارو، دارو و تجهیرات پزشکی 

نوبخت جهت دهی بودجه دارو به سمت تولید داخلی مواد اولیه، دارو و تجهیرات پزشکی را از اقدامات مهم کمیسیون بهداشت در دوره دهم مجلس دانست و تصریح کرد: یک مسأله مهم در ابعاد نظارتی، شفاف سازی فعالیت‌های سازمان غذا و دارو بود. چرا که شکوایه‌های متعددی از وجود رانت‌ها و سوءاستفاده‌ها به دستمان رسیده بود. از طرفی سامانه تی‌تک خارج از وزارت بهداشت و درمان بوده و در خصوص فعالیت‌های آن در جهت تایید اصالت داروها ابهاماتی وجود داشت که کمیسیون در ابعاد نظارتی ورود کرده و برای رسیدگی به آن کمیته‌های مختلفی را تشکیل داد و نتیجه آن تعویض مدیریت ذی‌ربط بود. از طرفی با شروع کار وزیر جدید بهداشت، نظام غذا و دارو نیز ساماندهی شد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در رابطه با نحوه اجرای طرح تحول نظام سلامت تذکراتی به دولت دادیم. همه ما موافقیم که مردم خدماتی در حد رایگان از بیمارستان‌های دولتی دریافت کنند اما این شیوه نباید با بی‌نظمی همراه باشد. از این رو تلاش کردیم قطار طرح تحول نظام سلامت را که از ریل قانونی خارج شده بود به ریل قانون بازگردانیم.

همکاری کمیسیون بهداشت برای تدوین قانون هوای پاک

وی همکاری فعال در تدوین قانون هوای پاک را یکی دیگر از اقدامات مهم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دانست و افزود: بهبود آلودگی هوای تهران و سایر کلاشهرها نیازمند قانون مشخصی بود که ۲۶ سال دست نخورده باقی مانده بود اما با ورود کمیسیون کشاورزی و بهداشت مجلس به تصوب رسید. حال در این زمینه کمبود و خلاء قانونی وجود نداشته و تنها باید اجرای دقیق آن را از وزارتخانه‌های ذی‌ربط طلب کنیم.

تنقیح قوانین موجود در حوزه بهداشت و درمان و حذف قوانین ناکارآمد

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، در رابطه با تنقیح قوانین موجود در حوزه بهداشت و درمان و حذف قوانین ناکارآمد در این حوزه، گفت: از ابتدای فعالیت مجلس در کشور که به سال ۱۲۸۵ یعنی ۱۲۵ سال پیش برمی گردد، تاکنون حدود ۱۷۱۰ قانون برای بخش سلامت در مجالس متعدد قبل و بعد از انقلاب تصویب شده بود و حدود ۸۷۰۰ حکم وجود داشته است؛ بدیهی است که این تعداد قانون کلاف سردرگمی را ایجاد میکرد.

وی ادامه داد: کمیسیون بهداشت از یک سال گذشته با کمک مسئولین وزارت بهداشت به خصوص  معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت ، معاونت قوانین و مرکز پژوهش‌های مجلس به موضوع اصلاح قوانین حوزه سلامت ورود کردیم. از این رو قوانینی که قوانین دیگر را نقض کرده و یا زمانشان گذشته بود و دیگر موضوعیت نداشته و منطبق بر اهداف روز نبودند، بررسی شدند و بیش از ۶۵۰ قانون و بیش از ۱۵۰۰ حکم منسوخ و حذف شد. این اقدام را یکی از دست آوردهای بزرگ و بی‌نظیر کمیسیون بهداشت در مجلس دهم می دانیم و امیدواریم که راه را برای اجرای قوانین سالم و کارآمد مهیا کرده باشیم و این غل و زنجیر‌ها را از دست و پای مسئولین اجرایی و نظارتی باز کرده باشیم.

تبدیل سازمان اورژانس کشور به یک سازمان مستقل

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: تبدیل سازمان اورژانس کشور از یک اداره زیرمجموعه وزارت خانه به یک سازمان مستقل با ردیف حقوقی مستقل از دست آوردهای کمیسیون بهداشت مجلس دهم است.

وی ادامه داد: کمیسیون بهداشت در رابطه با مسائل تامین اجتماعی و افراد سالمند با همکاری کمیسیون اجتماعی و سازمان بهزیستی گام های بلندی را برداشت. چرا که توجه به طب سالمندی، توان بخشی و درمان آنها برای ما بسیار مهم بود.

نوبخت اضافه کرد: معتقدیم که فقط مسأله درمان افراد مطرح نیست، بلکه نگهداری بیماران در منزل، توان‌بخشی و مراقبت پس از ترخیص از بیمارستان نیز خیلی مهم است. از طرف دیگر امید به زندگی در کشور ما به دلیل پیشرفت‌های حوزه بهداشت و درمان حدود ۲۵ سال افزایش یافته است. وقتی امید به زندگی افزایش پیدا می‌کند سالمند در جامعه بیشتر می شود و طب مخصوص به خود را می خواهد که کمیسیون بهداشت به این قسمت نیز توجه کرد و با کمک کمیسیون‌های ذیربط از جمله کمیسیون اجتماعی، قوانینی را در جهت طب سالمندی به تصویب رساند.

توجه ویژه کمیسیون بهداشت به امنیت غذایی مردم 

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، امنیت غذایی از مزرعه تا سفره مردم را از موضوعات بسیار مهم و مورد تاکید کمیسیون بهداشت دانست و تصریح کرد: در رابطه با امنیت غذایی نسبت به محصولات تراریخته و غیره بسیار حساس بودیم و با کمک کمیسیون کشاورزی در این حوزه نظارت جدی داشتیم.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: موارد مذکور اهم موضوعات مطرح شده و اقدامات کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس شورای اسلامی در دوره دهم بود که به اختصار بیان شد

پیشرفت بسیار خوب ایران در زمینه کنترل کووید ۱۹

به گزارش وبدا، دکتر کریستف هملمن در حاشیه هفتاد و سومین مجمع جهانی سلامت که به صورت ویدیوکنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: یکی از مهمترین اقدامات نظام سلامت ایران، افزایش ظرفیت آزمایشگاهی در سراسر کشور است که می تواند سرعت شناسایی بیماران را افزایش داده و زنجیره انتقال ویروس را قطع کند.  وی افزود: ابتدای اپیدمی کرونا در ایران مانند سایر کشورها، وضعیت بخش های مراقبت های ویژه با مشکلاتی روبرو بود اما در حال حاضر، هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد و بیماران خدمات تخصصی مورد نیاز را دریافت می کنند. در ایران نیز همانند سایر نقاط جهان، مشکلاتی در تامین وسایل حفاظت فردی و تجهیزات مورد نیاز برای مبارزه با کرونا وجود داشت و در حال حاضر نیز تهیه این اقلام در بازار جهانی برای بسیاری از کشورها، دشوار است اما مشکلات ایران در این زمینه بسیار کمتر است.  نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سازمان ملل و آژانس های وابسته به این نهاد از جمله سازمان جهانی بهداشت، در ابتدای شیوع کرونا کمک هایی به ایران داشت اما در حال حاضر با افزایش ظرفیت تولید داخلی در زمینه لباس های حفاظتی، ماسک و تجهیزات پزشکی از جمله ونتیلاتور و دستگاه های کمک تنفسی در ایران و حتی صادرات کیت های تشخیصی روبرو هستیم.  دکتر هملمن یادآور شد: باید توجه کنیم که کرونا به هیچ عنوان تمام نشده و اقدامات فراوانی باید انجام شود و تا زمانی که واکسن یا درمان موثر برای این بیماری، ساخته و عرضه نشود به هیچ عنوان نمی توانیم بگوییم که این بیماری را پشت سر گذاشته ایم و تا آن زمان باید به بهداشت فردی، فاصله اجتماعی و کاهش مراودات با سایرین توجه کنیم.  وی گفت: البته ممکن است شرایط در آینده به گونه ای باشد که محدودیت های اجتماعی در برخی مناطق افزایش یا کاهش پیدا کند و این موضوع به رفتار فردی همه ما، وابسته است. در کشور بزرگ ایران همانند سایر کشورهای بزرگ ممکن است که تفاوت های جغرافیایی در توزیع بیماری کووید۱۹ وجود داشته باشد بنابراین بیماری و محدودیت ها ممکن است در برخی استانها بیشتر باشد.  نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران ادامه داد: در حال حاضر در ابتدای راه برای آزمایش های تشخیص کرونا در مراکز سرپایی در ایران قرار داریم و ممکن است این وضعیت ادامه پیدا کند و یا لازم باشد محدودیت هایی که برداشته شده، در برخی استانها مجددا برقرار شود. در ماه های آینده شاید شاهد پیک بیماری در برخی استانهای ایران باشیم که باید با هوشیاری، وضعیت را بررسی کرده و تصمیم بگیریم.  دکتر هملمن خاطرنشان کرد: امروز هفتاد و سومین مجمع جهانی سلامت با حضور وزرای بهداشت کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت به صورت مجازی و از طریق ویدیوکنفرانس برگزار شد. یکی از مهمترین پیام های صحبت مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در این نشست این بود که کووید۱۹ فقط یک بحران برای نظام سلامت کشورهای مختلف نیست بلکه این بیماری یک بحران برای حوزه اقتصادی و اجتماعی کشورها نیز محسوب می شود و این آزمایشی برای ما است که بدانیم چقدر همبستگی بین کشورها و ملت ها می تواند مشکلات را برطرف کند.   وی افزود: وظیفه سازمان جهانی بهداشت و دفتر این سازمان در ایران این است که همبستگی برای مقابله با کرونا را تسهیل کنیم البته تجارب سایر کشورها  را به ایران و تجارب موفق ایران را به سایر کشورها منتقل می کنیم و این اشتراک تجارب، باعث مدیریت بهتر کووید۱۹ می شود./۲۰۶

مردم کرونا را تمام شده تلقی نکنند/ضرورت توجه به حجم رفت و آمد ها

به گزارش وبدا، دکتر سعید نمکی در حاشیه رونمایی از پیشرفته ترین لباس محافظتی کادر درمانی ساخت ایران که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: امروز وضعیت کرونا نسبت به گذشته مطلوب تر است، اما هر لحظه ممکن است این ویروس در دقیقه ۹۰ از دروازه ای که از آن بی خبر هستیم، به ما گل بزند بنابراین از مردم می خواهیم همانگونه که در شب های قدر و بازگشایی مساجد، پروتکل های بهداشتی را رعایت کردند، این همراهی را فراموش نکنند.
 
وی افزود: بازگشایی اماکن زیارتی و متبرکه به بعد از عید سعید فطر موکول شد که بهانه ای برای افزایش حجم مسافرت به سمت شهرهای زیارتی نباشد و در شهرهایی مانند مشهد مقدس با فشار سنگین سفر زائران روبرو نباشیم، اما در استانهایی مانند خوزستان، شاهد افزایش موارد ابتلای قطعی به کرونا هستیم، گرچه همکاران ما به شدت مراقبت می کنند و امیدواریم که هفته آینده شاهد نزول سیر بیماری در این استان باشیم اما استانهایی مانند لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد و استان های همجوار با خوزستان ممکن است در خطر شیوع کرونا قرار داشته باشند.
 
وزیر بهداشت تاکید کرد: چنانچه مردم اوایل خردادماه همانند ماه های گذشته با ما همراهی کنند، می توانیم به مردم بگوییم که تیرماه بسیار راحت تری خواهند داشت، اما اگر این همراهی وجود نداشته باشند، نمی دانم چگونه می توان تضمین کرد که روزهای سخت تری در پیش نداشته باشیم.
 
تشریح جزییات برگزاری مراسم راهپیمایی روز قدس
 
دکتر نمکی در خصوص برگزاری مراسم راهپیمایی روز قدس در کشور گفت: امروز در نشست ستاد ملی کرونا این موضوع مطرح و مقرر شد که در مناطق سفید که نماز جمعه با رعایت فاصله و پروتکل های بهداشتی برگزار می شود، مراسم روز قدس بنا بر توصیه امام راحل مبنی بر اعلام انزجار از استکبار جهانی بدون راهپیمایی و با رعایت فاصله گذاری و پروتکل های بهداشتی، انجام شود.
 
وی تصریح کرد: در مناطقی که قرمز هستند و یا سفید نیستند، مراسم روز قدس برگزار نمی شود اما در تهران مقرر شد با مدیریت سپاه پاسداران و بسیج بتوانیم در مسیری مشخص به شکل سواره با اتومبیل یا موتورسیکلت به صورت نمادین، انزجار خودمان را اعلام کنیم.
 
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: تولید لباس های محافظتی کادر درمانی در کشور در زمان بسیار کوتاهی انجام شد و در روزهای اول، یکی از مشکلات عمده ما، کمبود این اقلام و لوازم بود و علیرغم ذخیره ای که داشتیم اما با هجمه سنگین بیماری و عدم همراهی خیلی از کشورها و مجامع بین المللی با ایران روبرو بودیم و برخی از همکاران ما به دلیل کمبود این اقلام، ازبین رفتند و داغ آنها بر دل ما خواهد ماند و روزهای سختی که ناجوانمردانه در شرایط تحریم به ایران تحمیل شد، فراموش شدنی نیست.
 
وی افزود: با غیرت ملی و همّت مردم، صنایع، وزارت صمت، سازمان غذا و دارو، تجهیزات پزشکی، هیات امنای ارزی و دیگر دستگاه های اجرایی در طول ۵۰ روز از یک وارد کننده صرف به یک تولید کننده و امروز صادر کننده مقتدر در زمینه ماسک، لباس های محافظتی و ونتیلاتور تبدیل شدیم و امیدواریم که در آینده نزدیک با تلاش های شبانه روزی همکاران ما در شرکت های دانش بنیان و با دعای خیر مردم ،شاهد صادرات داروهای موثر این بیماری باشیم./

انتهای پیام

علت بروز انواع خفیف و شدید کووید ۱۹

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس شماره بیست و چهارم سلسله جزوات آموزشی خود تحت عنوان علت بروز انواع خفیف و شدید کووید ۱۹ را در تاریخ ۲۸ اردیبهشت در دسترس قرار داد.

این جزوه سودمند را می توانید از اینجا دانلود و مورد استفاده قرار دهید.

برای دستیابی به سایر انتشارات این گروه می توانید از اینجا اقدام نمایید.

کووید-۱۹ وبیماری کاوازاکی در کودکان

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، گروه تازه های پژوهشی کووید ۱۹ معاونت آموزشی و پژوهشی سازمان در جدیدترین مقالات منتشره به موضوع کووید ۱۹ و بیماری کاوازاکی کودکان پرداخته است. متن این مقاله به قرار زیر است:


گسترش سریع کووید -۱۹ باعث پاندمی جهانی سندرم حاد تنفسی شدید با موارد ابتلا در همه گروه‌های سنی گردیده است جمعیت کودکان به نسبت بسیار کمتر از بزرگسالان مبتلا گشته و تنها ۲٪ بیماران در سنین زیر ۲۰ سال گزارش شده‌اند.

🔹در یک مطالعه بر روی پرونده کودکی ۶ ماهه که به عفونت کووید -۱۹ مبتلا شده بود، بیماری کاوازاکی نیز همراه آن گزارش شد که تحت درمان قرار گرفت و در اینجا به توصیف این پرونده می‌پردازیم.

بیمار دختر بچه‌ای ۶ ماهه که قبلا سالم بوده و واکسیناسیون کامل سن خود را دریافت داشته است می‌باشد‌. بیماری در ابتدا بایک روز تب و امتناع از غذا خوردن شروع که به مراقبت‌های ویژه کودکان آورده شد. بیمار سرفه، احتقان و آبریزش بینی نداشت.

🔸در معاینه تب ۳۸/۸ درجه بدون علایم کانونی عفونت نشان داد.
ارزیابی آزمایشگاهی با یک سواپ تست رپید آنفلوانزا و آزمایش و کشت ادرار انجام شد که همگی منفی بودند. بیماری ترخیص و در خانه تحت نظر بود.

🔸تشخیص اولیه عفونت ویروسی بود. در روز دوم تب؛ همزمان بثورات اریتماتو با ظاهر لکه‌دار و بدون خارش بروز کرد.

🔸در روز چهارم تب؛ بثورات تداوم داشت و احتقان خفیف بینی بدون سرفه داشت.

در معاینه مجدد؛ تحریک پذیری، کنژکتیویت، لب ترک خورده وخشک قابل مشاهده بود و هیچ لنفادنوپاتی نداشته و صدای تنفس نرمال بوده است.

🔸ارزیابی مجدد آزمایشگاهی حاکی از شیفت WBC سمت چپ، کم خونی نروموستیک، پلاکت نرمال، افزایش CRP و ESR، هایپوناترمی، هایپو آلبومینمی با آنزیم‌های کبدی نرمال بود.

🔸تست RT-PCR و کشت خون منفی بود.

🔸در بررسی Chest Xray یک کدورت خفیف در ناحیه چپ midlung دیده شد که با توجه به تب، احتقان و یافته‌های رادیولوژیک برای بررسی کووید -۱۹ در بخش اطفال پذیرش شد.

🔸در هنگام پذیرش بیمار در پنجمین روز تب‌داری بود و کنژکتیویت، پاپیلای برجسته زبان، بثورات پلی مورفوس، راش ماکولاپوپولار، تورم دست‌ها و اندام تحتانی نشان داد که عملا با معیار کلاسیک برای کاوازاکی مطابقت داشت.

🔸بیمار با یک دوز واحد IVIG )2gr/kg) ، و دوز بالای آسپری۲۰mg/kg۴ چهار مرتبه در روز طبق دستورالعمل درمانی تحت مداوا قرار گرفت.

🔸اکوکاردیوگرام: نرمال بود، بدون هیچ گونه شواهدی از اتساع عروق کرونری یا آنوریسم وجود نداشته و بدون پریکاردیال افیوژن عملکرد قلب طبیعی بود.

🔸قبل ترخیص نتیجه RT-CRP رسید که برای کووید -۱۹ مثبت نوی بنابرین به خانواده توصیه شد از تاریخ مثبت شدن آزمایش تا ۱۴ روز در خانه قرنطینه گردند.

🔸بیمار با دوز کم اسپرین ترخیص و برنامه پیگیری و ارزیابی مجدد شامل اکو کاردیوگرام ۲ هفته بعد از ترخیص و ۱۴ روز بعد از قرطینه اجباری توصیه شد.
این اولین مورد توصیف شده از بیماری کاوازاکی با عفونت همزمان کووید -۱۹ می‌باشد.

🔹بیماری کاوازاکی یک واسکولیت حاد در دوران کودکی است که از علل اصلی بیماری قلبی اکتسابی در کودکان و در کشورهای توسعه یافته می‌باشد. هنوز علیرغم چندین دهه تحقیق ماهیت و منشا آن ناشناخته مانده است و تشخیص بیماری با علائم کلاسیک آن می‌باشد که عبارتند از: بیمارانی که به مدت ۵ روز با تب همراه بوده و حداقل ۴ مورد از ۵ معیار بالینی را داشته باشند:
۱) Changes in extremities: Acute: Erythema and edema of hands and feet Convalescent: Membranous desquamation of fingertips
2) Polymorphous exanthema
3) Bilateral, painless bulbar conjunctival injection without exudate
4) Changes in lips and oral cavity: Erythema and cracking of lips, strawberry tongue, diffuse injection of oral and pharyngeal mucosae
5) Cervical lymphadenopathy (≥۱٫۵ cm in diameter), usually unilateral

تا به امروز رایج‌ترین علایم کووید -۱۹ در اطفال بدون علامت بودن آنهاست و یا علایم خفیف عفونت حاد تنفسی فوقانی همانند تب، خستگی، سرفه، گلودرد، رینوره، تنگی نفس است.
البته در موارد شدیدتر، علایم می‌تواند شامل؛ علایم گوارشی نیز باشد. این بیماری می‌تواند در اطفال ندرتا می‌تواند به سمت نارسایی تنفسی، شوک، اختلال در انعقاد و آسیب کلیوی پیش برود.

🔸معیارهای بالینی برای آزمایش کووید -۱۹ ممکن است به دلیل محدودیت‌هایی مانند در دسترس نبودن تست‌های تشخیصی برای همه افراد فقط به علایم بالینی و تنفسی و رادیولژیک محدود گردد.

🔹این گزارش به عنوان یک مرجع مفید برای سایر پزشکان در زمان ملاقات با کودکانی که مشکوک به کووید -۱۹ باشند می‌تواند باشد هر چند درک ما از الگوهای بالینی کووید-۱۹ همچنان در حال تکامل است.

✍دکتر سارا رودگری، متخصص ENT
بیمارستان ۱۵ خرداد، تامین اجتماعی استان تهران

کارگروه تازه‌های علمی کرونا
سازمان نظام پزشکی کشور

پیگیری اعاده حق تعرفه گذاری بخش خصوصی به سازمان نظام پزشکی

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی،  جلسه مجازی شورایعالی سازمان نظام پزشکی صبح امروز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹ و با حضور حداکثری اعضا تشکیل شد. در این جلسه که روسای شورایعالی، رییس کل، رییس مجمع عمومی و نواب رییس شورای عالی و اکثریت اعضا حضور داشتند، بحث زیادی بر سر تعرفه مصوب هیات وزیران برای سال ۱۳۹۹ مطرح گردید.
دکتر مصلحی دبیر شورایعالی در پاسخ به خبرنگار روابط عمومی سازمان در خصوص مطالب مطرح شده د راین جلسه گفت:همانگونه که مستحضرید هر سال موضوع تعیین و ابلاغ تعرفه های تشخیصی و درمانی بخش خصوصی با چالشهای فراوان سیاسی ، اجتماعی، رسانه ای، صنفی و … همراه بوده ، به نحویکه علیرغم اتلاف وقت و انرژی بسیار از ارکان سازمان ، انجمن های علمی و سایر مراجع آخر الامر نیز نتیجه مطلوبی حاصل نمی گردد. علیهذا با توجه به اینکه به روال سالهای گذشته در چند روز اخیر نیز به طور مکرر اعتراضات و انتقادات مربوطه از ابعاد و طرق مختلف منعکس گردیده ، به منظور پیشگیری از اطاله کلام ضمن حمایت قاطع از مواضع رئیس کل ، شورای عالی، هیأت رئیسه و نیز نظام پزشکی های سراسر کشور و انجمن های علمی درخصوص اجزاء مختلف تعرفه و مشکلات ناشی از غیرواقعی بودن آن و پیرو نقطه نظرات اعضای محترم هیأت مدیره های نظام پزشکی های کشور و مذاکرات روسای محترم شورای هماهنگی سراسر کشور در نشست روز جمعه مورخ ۹۹/۲/۱۹مواردذیل ارائه  شد و درخواست شد که تمامی ارکان سازمان با استفاده از کلیه ظرفیتهای بالقوه و بالفعل اعم از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ، مرکز پژوهش های مجلس ، اصحاب رسانه و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی ذیربط نسبت به پیگیری موضوع تا تعیین تکلیف قطعی آن اقدام نمایند، چرا که در غیر این صورت کماکان می بایست شاهد تکرار ملال آور عوارض مختلف و نتایج زیان بار ناشی از سیاستگزاریهای غلط و ناصواب باشیم
مصلحی ادامه داد اولین موضوعات این جلسه، اجرای صحیح برنامه سطح بندی خدمات و نظام ارجاع با استفاده از نقطه نظرات کارشناسی ارائه کنندگان خدمات بود که  متأسفانه علیرغم الزامات قانونی در اسناد بالادستی و برنامه های پنج ساله توسعه به بهانه های مختلف از این مهم غفلت شده است، بدیهی است که در صورت اجرای منطقی این برنامه به غیر از ساماندهی نظام سلامت، شاهد حفظ و صیانت از منابع و نیز ارائه خدمات مناسب در بخش دولتی به اقشار آسیب پذیر و کم درآمد بوده و طبعاً بخش خصوصی مجبور نخواهد بود جبران نواقص و مشکلات بخش دولتی را بنماید. پر واضح است که در سالهای گذشته بسیاری از متولیان به بهانه عدم وجود منابع کافی در سازمانهای بیمه گر و نیز مشکلات اقتصادی مردم عزیز، بار مسئولیت خود را به بخش خصوصی تحمیل نموده اند. در صورتیکه با تمرکز بخش دولتی به انجام بهینه وظایف مربوطه، بخش خصوصی می تواند با لحاظ قیمت تمام شده خدمات، به ارائه خدمت به مراجعین خود بپردازد نه اینکه کاستی ها و ضعف های بخش دولتی را پوشش دهد.

دبیر شورای عالی افزود: دغدغه اساسی دیگر اعضاء که وقت زیادی نیز به خود اختصاص داد آن بود که  بیش از یک دهه از سلب حق تعرفه گذاری بخش خصوصی توسط سازمان نظام پزشکی می گذرد و بررسی تبعات این اقدام شبه سیاسی، غیرمنطقی و غیر کارشناسی نشان می دهد که نتیجه ای جزء ایجاد هرج و مرج، افت کیفیت خدمات ، ایجاد محدودیت در دسترسی عادلانه به خدمات فراگیر و مناسب بخش خصوصی، عدم توسعه کمی و کیفی مراکز تشخیصی و درمانی ، مهاجرت همکاران و اخذ وجوه نامتعارف توسط برخی افراد و من حیث المجموع تضییع حقوق جامعه پزشکی و مآلا مردم نداشته است، به عبارت دیگر علیرغم اینکه این اقدام غیرمنطقی با شعار فریبنده دفاع از حقوق مردم تحقق پیدا نمود، نتیجه ای جزء محروم نمودن مردم عزیز کشورمان از امکانات مناسب تشخیصی و درمانی و یک سیستم سالم و نیز جامعه خدوم پزشکی که خود نیز بخشی از مردم می باشند، در بر نداشته است.  علیهذا شورای عالی نظام پزشکی  مصوب نمود که سازمان  با تبیین ابعاد مختلف موضوع به ویژه برای سران سه قوه و سایر نهادهای مسئول و موثر به ویژه تشریح مخاطرات وضعیت موجود برای سلامت آحاد مردم علیرغم ظاهر پوپولیستی آن ، به جد نسبت به اعاده حق تعرفه گذاری بخش خصوصی به سازمان نظام پزشکی و نیز توجه به نقطه نظرات کارشناسی سازمان در سایر حوزه های مرتبط و حتی تعرفه های بخش دولتی ، عمومی غیر دولتی و خیریه اقدام نماید.
مصلحی در بخش دیگری از این گفتگو یکی از راهکارهای علمی و دوراندیشانه ای که می تواند متضمن رسیدن به مسیر درست باشد را از نقطه نظر اکثریت اعضای شورا، عمل به طور کامل به کتاب سی پی تی دانست و گفت: اضای شورایعالی نظام پزشکی در این جلسه اتفاق نظر داشتند که سازمان پیگیری های جدی خود برای اجرایی شدن آخرین ترجمه کتاب کالیفرنیا باشند.

دبیر شورای عالی سازمان نظام پزشکی در پاسخ به این پرسش که نظر اعضای شورایعالی در این نشست بر کاهش فشار بر قاطبه مردم چیست گفت: اتفاقاً روی این موضوع نیز بصورت جدی بحث شد. اعضای شورایعالی معتقدند اگر به موارد پیشگفت توجه نشود، افت کیفیت در خدمات به همراه عدم توسعه همه جانبه مراکز درمانی را شاهد خواهیم بود. از دیگر سو ورشکستگی مراکز خصوصی، بیکاری فزاینده علی رغم شعار دولت تدبیر و امید، مهاجرت نخبگان و تعدیل شرایط با توجه به درآمد بوجود می آید که قطعاً همه اینها پرداخت از جیب را به بواسطه دوباره کاری ها و … چندبرابر کرده و سلامتی جامعه را به شدت کاهش خواهد داد.
دکتر مصلحی همچنین مبحث مهم دیگر مطرح شده را لزوم پوشش همگانی بیمه و تقویت صنعت بیمه گزارش کرد و افزود: تقویت صنعت بیمه درمان در دو بخش پایه و تکمیلی و پوشش همگانی بیمه کارآمد و پاسخگو و در عین حال هوشمند و مبتنی بر راهنماهای بالینی، امکان اجرای سیاست های کلان و راهبردی  مورد بحث را میسر خواهد نمود. بدیهی است در این صورت پرداخت هزینه های بخش خصوصی براساس قیمت تمام شده نه تنها باعث افزایش هزینه های سازمان های بیمه گر نخواهد گردید بلکه در میان مدت و دراز مدت موجب ذخیره منابع مالی و ایجاد امکان پوشش خدمات نوینی را فراهم خواهد نمود. 
 عضو شورایعالی در پایان این گفتگو در پاسخ به این سوال که اعلام تعرفه ای که به شورای عالی بیمه از طرف سازمان ارسال شده بود در زمان ماقبل کرونا بود و به نظر می رسد مصوبه اخیر هیات وزیران به هزینه های ناشی از پاندمی کرونا توجه نکرده گفت: اتفاقاً اعضای شورا روی این موضوع هم بحث مفصلی کردند و مقرر شد با توجه به اینکه محاسبه تعرفه های پیشنهادی سازمان پیش از پاندمی کرونا انجام و  به مراجع ذیربط منعکس گردیده (که متأسفانه همان تعرفه هم مورد توجه قرار نگرفته) و با پیدایش پاندمی کرونا از یک طرف 
فعالیت های درآمدزای مراکز تشخیصی و درمانی به شدت کاهش و از طرف دیگر با شروع سال جدید و نیز بیماری کرونا هزینه ها به شکل بی سابقه ای افزایش پیدا کرده است ، سازمان  به موازات پیگیری مجدانه جهت اصلاح تعرفه های اعلامی، احتساب و اخذ هزینه های بالای اقلام حفاظتی و بهداشتی را نیز در مذاکرات با مراجع ذیصلاح مطرح نماید.