لیست مراکز معین ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته دانشگاه‌ برای مقابله با کرونا ویروس

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در برنامه “سیمای سلامت” صدا و سیمای مرکز کردستان حضور و در زمینه فعالیت مراکز خدمات جامع سلامت در مقابله با کروناویروس در استان به صورت مستقیم با مردم صحبت کردند.

به گزارش وب دا، دکتر آرزو فلاحی مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در این برنامه ضمن اهمیت شناسائی زودرس مبتلایان  و کاهش بار بیماری، بیان کرد: برنامه مهم و با ارزشی که در کشور ما برای کنترل همه گیری راه اندازی شده است این فرصت را فراهم کرده که ما زودتر به سراغ افراد مبتلاء برویم و با  تشخیص و درمان زودرس بتوانیم مداخلات مهم تری را انجام دهیم.

وی در ادامه افزود: برای سهولت در تشخیص و غربالگری بیماران، وزارت بهداشت اقدام به راه اندازی سامانه خودارزیابی کرده است که به دو شیوه تماس از طریق شماره ۴۰۳۰ و  مراجعه به سامانه خودرارزیابی salamat.gov.ir  می باشد.

مدیر روابط عمومی دانشگاه در ادامه افزود: مراقبین سلامت با افرادی که در سامانه سیب ثبت نام کرده اند  از طریق شماره ۴۰۳۰ تماس گرفته، آنان را راهنمایی کرده و آموزشهای لازم را ارایه می دهند.  

دکتر فلاحی با اشاره به علائم بیماری کرونا ویروس ابراز کرد: افراد شناسایی شده دارای علایم توسط مراقبین سلامت داری علائم به مراکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعت مشخص شده در هر شهر جهت معاینات بیشتر ارجاع داده می شوند.

وی با اشاره به پیگیری بیماران توسط مراقبین سلامت، گفت: در صورت وجود علایم شدید، بیماران از این مراکز به بیمارستان معین بیماری کرونا ارجاع داده می شوند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه در ادامه با معرفی مراکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته از هم استانی های عزیز خواست تا با پاسخگویی به شماره تماس ۴۰۳۰ و یا مراجعه به سامانه salamat.gov.ir همکاری لازم را برای کنترل اپیدمی و کاهش بار بیماری داشته باشند

ردیف نام دانشگاه نام شهرستان نام مرکز خدمات جامع سلامت
۱ کردستان بانه شماره ۳  (مرکز ۱۶ ساعته فعال)
۲ کردستان بیجار شماره ۴ (مرکز ۱۶ ساعته فعال)
۳ کردستان بیجار حسن­آباد یاسوکند  (مرکز ۲۴ ساعته فعال)
۴ کردستان دهگلان شماره ۱ (مرکز ۱۶ ساعته فعال)
۵ کردستان دیواندره قدس ۲ (مرکز ۱۶ ساعته فعال)
۶ کردستان دیواندره زرینه (مرکز ۲۴ ساعته فعال)
۷ کردستان سروآباد سروآباد (مرکز ۱۶ ساعته فعال)
۸ کردستان سروآباد اورامان تخت (مرکز ۲۴ ساعته فعال)
۹ کردستان سقز شهید کرباسی  (مرکز ۱۶ ساعته فعال)
۱۰ کردستان سنندج فاتحی کرجو (مرکز ۱۶ ساعته فعال)
۱۱ کردستان سنندج بهاران  (مرکز ۱۶ ساعته فعال)
۱۲ کردستان سنندج حسین آباد (مرکز ۲۴ ساعته فعال)
۱۳ کردستان قروه شماره ۱  (مرکز ۱۶ ساعته فعال)
۱۴ کردستان قروه سریش آباد (مرکز ۲۴ ساعته فعال)
۱۵ کردستان کامیاران شماره ۱ (مرکز ۱۶ ساعته فعال)
۱۶ کردستان کامیاران موچش (مرکز ۲۴ ساعته فعال)
۱۷ کردستان مریوان شماره ۵ (مرکز ۱۶ ساعته فعال)

دکتر فلاحی با اشاره به شایعات اخیر در مورد انتقال کرونا ویروس از طرق هوا اذعان کرد: مستندات علمی تا کنون نشان داده اند که کرونا ویروس از طریق هوا انتقال پیدا نمی کند و فقط در فضاهای بسته و پر ازدحام نیاز استفاده از ماسک هست.  

وی با اشاره به اینکه کودکان هم از این بیماری در امان نبوده و در حال حاضر ۳ کودک زیر ۱۰ سال در استان به کرونا ویروس مبتلاء شده اند، اظهار داشت: کودکان نیز  باید همچون بزرگسالان رعایت بهداشت فردی و خود مراقبتی را انجام داده و از حضور در تجمعات خودداری کرده و در خانه بمانند.

ابتلای قطعی ۴۰۴ نفر به کرونا ویروس

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان از ابتلای قطعی ۴۰۴ نفر از هم استانی ها به کرونا ویروس از ابتدا تا پیش از ظهر امروز یکشنبه دهم فروردین ماه ۱۳۹۹ خبر داد.

به گزارش وب دا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان ضمن اعلام این خبر گفت: از ابتدای شیوع کروناویروس در استان تا پیش از ظهر امروز تعداد ۴۰۴ بیمار مبتلای قطعی شناسایی شده است.

دکتر فرزین رضاعی گفت: شهرستان های سقز۱۳۴ نفر، بانه ۷۶ نفر، سنندج ۹۱ نفر، کامیاران ۱۱ نفر، قروه ۳۲ نفر، مریوان ۱۱نفر، دیواندره ۱۷ نفر، بیجار۲۲ نفر، دهگلان ۷ نفر و سروآباد ۳ نفر مبتلای قطعی به کرونا ویروس دارند.

وی ابراز داشت: از ابتدا تاکنون تعداد کل آزمایشات انجام گرفته برابر ۸۸۵ نمونه است که از این تعداد ۴۰۴ مورد مثبت،۴۰۶ مورد منفی و ۷۵ مورد اعلام نشده است.

رئیس دانشگاه ضمن بیان اینکه تا کنون ۱۱۰ نفر بهبود یافته اند و ۷ کودک زیر ۱۰ سال جزء مبتلایان هستند، افزود: متاسفانه ۵۱ نفر از هم استانی های عزیزمان (۲۱ نفر در سقز،۸ نفر در قروه، ۵ نفر در سنندج، ۸ نفر در بانه، ۲ نفر در مریوان، ۲ نفر در بیجار، ۲ نفر در کامیاران و ۳ نفر در دیواندره ‌) به دلیل ابتلا به کروناویروس فوت شده‌اند که همه موارد به صورت بهداشتی و با رعایت دستورالعمل های مرتبط دفن گردیده‌اند.

نامه اعضای جامعه پزشکی کشور ایران به دبیرکل سازمان ملل متحد

سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران با تالیف نامه‌ای خطاب به دبیرکل سازمان ملل به انتقاد از تحریم‌های ظالمانه و ‏ناجوانمردانه درمانی و دارویی ایران آن هم در شرایط اپیدمی کرونا پرداخت.‏
🔹در این نامه تاکید شده است که به خطر انداختن سلامت مردم برای اهداف سیاسی نه تنها غیرقانونی بلکه وحشیانه است و سازمان ‏ملل باید ایالات متحده را وادارد تا موانع تأمین تجهیزات پزشکی ضروری به ایران را برطرف کند.‏
🔹این دادخواست که در آدرس  https://fa.petitions.net/irimc 
‏ برای امضای جامعه پزشکی خطاب به آنتونیو گوترش در ‏دسترس قرار گرفته است.‏

🔼 این نامه را برای سایر اعضای جامعه پزشکی فوروارد کنید
در این نامه آمده است:

آقای آنتونیو گوترش
دبیرکل محترم سازمان ملل

جناب آقای گوترش

زیان انسانی و اقتصادی ناشی از گسترش بیماری COVID-19 در ایران با بالاترین میزان تحریم ها علیه این کشور مقارن شده است. تحریم هایی که ماهیت آن سیاسی است.
اگرچه برای چهار دهه گذشته تحریم های مختلفی وجود داشته است، از ماه مه سال ۲۰۱۸ ، تحریم های یکجانبه اعمال شده توسط ایالات متحده آمریکا علیه ایران به طور چشمگیری افزایش یافته است که عملا به قفل شدن فضای اقتصادی انجامیده است. تحریم هایی که شامل شرکت های غیر آمریکایی که با ایران تجارت می کنند، نیز میشود.
اگرچه به نظر نمی رسد که تحریم ها سلاح های جنگی باشند، اما اگر نه بیشتر که به همان اندازه این سلاح ها مرگبار هستند. به خطر انداختن سلامت مردم برای اهداف سیاسی نه تنها غیرقانونی بلکه وحشیانه است. ما نباید بگذاریم تاریخ تکرار شود. با توجه به همه گیری بیماری COVID-19 و نتایج نگران کننده آن در ایران، لازم است جامعه جهانی در برابر تحریم هایی که به میلیون ها ایرانی آسیب می رساند، بایستد. آنچه در مقطع کنونی حیاتی است، این است که شورای امنیت سازمان ملل متحد، ایالات متحده را وادارد تا به طور موقت موانع تأمین تجهیزات پزشکی ضروری به ایران را برطرف کند.
در آینده، لازم است جامعه جهانی تأثیرات احتمالی تحریم ها در مورد کمک های بشردوستانه را پیش بینی کرده و برای جلوگیری از وقوع فاجعه انسانی اقدام کند.
ما، پزشکان ، پرستاران و فراهم آورندگان خدمات سلامت در جمهوری اسلامی ایران که در خط مقدم مبارزه با شیوع گسترده بیماری COVID-19 در کشور هستیم، همسو با بسیاری از ارائه دهندگان خدمات بهداشتی و درمانی ایرانی و غیر ایرانی سراسر جهان با امضای این دادخواست، از سازمان ملل درخواست می کنیم تا به طور مؤثر دراین خصوص مداخله کند و تمام ظرفیت های خود و‌جامعه جهانی را به کار بندد تا ایالات متحده آمریکا را وادارد تا همه مجازات های یک جانبه علیه ایران را لغو کرده یا از شدت آن بکاهد.

خواهشمندیم که همین حالا اقدام نمایید، فردا دیر خواهد شد. ویروس‌ها هیچگونه تبعیضی قائل نیستند، انسان‌ها نیز نباید تبعیض بگذارند.

ابتلای قطعی ۲۹۷نفر به کرونا ویروس

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان از ابتلای قطعی ۲۹۷ نفر از هم استانی ها به کرونا ویروس از ابتدا تا پیش از ظهر امروز چهارشنبه ششم فروردین ماه ۱۳۹۹ خبر داد.

به گزارش وب دا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان ضمن اعلام این خبر گفت: از ابتدای شیوع کروناویروس در استان تا پیش از ظهر امروز تعداد ۲۹۷ بیمار مبتلای قطعی شناسایی شده است.

دکتر فرزین رضاعی گفت: شهرستان های سقز ۱۰۶نفر، بانه۶۰ نفر، سنندج ۶۲نفر، کامیاران۱۱ نفر، قروه ۱۹نفر، مریوان ۸ نفر، دیواندره۱۰ نفر، بیجار ۱۶ نفر، دهگلان ۳ نفر و سروآباد ۲ نفر مبتلای قطعی به کرونا ویروس دارند.

وی ابراز داشت: از ابتدا تاکنون تعداد کل آزمایشات انجام گرفته برابر ۷۵۰ نمونه است که از این تعداد ۲۹۷ مورد مثبت،۳۹۱ مورد منفی و ۶۲ مورد اعلام نشده است.

رئیس دانشگاه ضمن بیان اینکه ۹۰ نفر بهبود یافته‌اند و ۳ کودک ۵، ۶ و ۸ ساله جزء مبتلایان هستند، افزود: متاسفانه ۳۴ نفر از هم استانی های عزیزمان (۱۵ نفر در سقز، ۳ نفر در قروه، ۳ نفر در سنندج،۷نفر در بانه، ۲نفر در مریوان، ۲نفر در بیجار و ۲نفر در کامیاران‌) به دلیل ابتلا به کروناویروس فوت شده‌اند که همه موارد به صورت بهداشتی و با رعایت دستورالعمل های مرتبط دفن گردیده‌اند.

تصمیمات سخت برای حفاظت از جان مردم است/ مکاتبات و پیگیری های سازمان نظام پزشکی به ثمر نشست.

به گزارش روابط عمومی سازمان به نقل از ایسنا، رئیس جمهور، لازمه اجرای موفقیت آمیز هر طرحی در کشور را کمک و همیاری مردم دانست و تاکید کرد که مبارزه با ویروس خطرناک کرونا و تامین همزمان نیازمندی های ضروری مردم، از جمله اقدامات اساسی دولت در چند روز و هفته اخیر بوده است.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت با قدردانی از همراهی و مشارکت مردم اظهار داشت: مردم امروز برای تامین نیازمندی های ضروری، در شرایط نسبتا مناسبی قرار دارند و کمبود تخت، پزشک و پرستار نداشته ایم و اتخاذ تصمیمات سخت، صرفا برای حفاظت از جان مردم است.

متن سخنان رئیس جمهور به این شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

در آغاز صحبت می‌خواستم خدمت مردم توضیحی بدهم نسبت به اقدامات مهمی که در این چند روز و هفته اخیر برای سلامت مردم انجام گرفته است. مبارزه با این ویروس خطرناک و همزمان تامین نیازمندی‌ های ضروری مردم –  این هر دو مساله-  برای ما اساسی و لازم بوده است.

اینکه در روزهای گذشته ناچار شدیم فعالیت اقتصادی را در بخش بزرگی از کشور تعطیل و کسب و کارها را مگر جاهایی که مواد لازم و ضروری و کالاهای ضروری را در اختیار مردم قرار می‌دهند مثل فروشگاههای مواد غذایی یا داروخانه‌ها یا جاهایی که برای زندگی مردم ضرورت دارد تعطیل کنیم، به این دلیل بوده که سلامت مردم برای ما اهمیت داشته است.

بخش اعظم حدود دو میلیون و ۴۵۰ هزار کارمند دولت سر کار نیستند و تعطیل شده‌اند جز یک اقلیتی و البته در بخش بهداشت و درمان با همه وجود دارند کار می‌کنند و یک جمعیت زیادی آنجا فعال هستند و تلاش می‌کنند اما در بخش‌های دیگر، آن مقداری که ضروری بوده، فعال هستند. به بسیاری از بخش‌های دولتی گفتیم که به صورت گردشی آن مقداری که ضروری است یک سوم کارمندها سر کار بیایند و بقیه در خانه‌ها بمانند.

اینها به این خاطر است که ما ناچاریم آب، برق، انرژی و مواد غذایی را تامین کنیم، محصول کشاورز را به مغازه برسانیم و همه آنهایی که برای تولید کار می‌کنند تمام کارخانجاتی که الان مواد خوراکی لازم یا مواد شوینده لازم را تولید می‌کنند آنها باید بتوانند به فعالیت خود به صورت حداکثری ادامه دهند برای اینکه نیازهای مردم تامین شود.

پس بنابراین توجه کنیم که هم نیاز داریم به اینکه بخش اعظم مردم در خانه بمانند و هم نیاز داریم یک اقلیت کوچکی برای تامین نیازمندی های ضروری مردم کنار فعالیت های اقتصادی و کارگاه های تولیدی خود باشند.

این کار به خوبی دارد انجام می‌گیرد یعنی امروز مردم برای تامین نیازمندی های ضروری خود بحمدالله در یک شرایط نسبتا مناسبی قرار دارند و چیزهایی که ضرورت زندگی آنهاست در فروشگاهها هست و در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

از همه رانندگانی که از مبداء بنادر کار می‌کنند و جنس‌ها را می‌آورند و  به کارخانه‌ها مواد اولیه را می‌رسانند و دوباره از کارخانه‌ها محصولات تولیدی را به مغازه‌ها می‌رسانند و در اختیار مردم قرار می‌دهند، باید تشکر کنیم.

باید تشکر کنیم از کارکنان بخش ریل و هواپیمایی که محصولات لازم را در اختیار مردم قرار می‌دهند، پروازهای لازم را انجام می‌دهند و باید تشکر کنیم از بخش اقتصادمان که نیازمندی‌ها را از لحاظ اقتصادی تامین می‌کنند.

 آنچه برای دارو و درمان مردم و برای مواد شوینده ضرورت دارد که ما از خارج تامین کنیم بدون استثنا ارز آن تامین می‌شود علیرغم اینکه ما مشکلات داریم و آنجایی که لازم است هواپیمای ما می‌رود و مواد لازم یا تجهیزات لازم پزشکی را وارد کشور می‌کند، ما از همه اینها باید تشکر و سپاسگزاری کنیم به خاطر کار عظیم و بزرگی که دارد انجام می‌گیرد.

در زمینه درمان و مراجعه مردم به پزشکان و کار غربالگری هم یک کار خوبی در کشور انجام گرفته و امروز تقریبا شناسایی می‌کنیم که چه کسانی به مراقبت بیشتر نیازمند هستند و یا لازم است که حتما باید در خانه بمانند ، چه کسانی باید به بیمارستان مراجعه کنند و چه کسانی باید در بخش‌ مراقبت‌های ویژه باشند. یعنی غربالگری پیشاپیش به ما کمک می‌کند ما یک قدم جلو برمی‌داریم نسبت به آینده ۵ یا ۱۰ روز آینده. کار مجموعه کادر پزشکی ما هم کار عظیم و بزرگی بوده در سراسر کشور تلاش می‌کنند.

بحمدالله تا امروز کمبود تخت، پرستار و پزشک نداشتیم حتی در بخش‌های مراقبت‌های ویژه در اکثر شهرها و استان‌های ما بخش اضافی داریم. دیروز در مشهد که یک مقدار در این ایام نگران بودیم، آنجا معلوم شده که ۶۰ درصد تخت های بیمارستانی و ۳۰ درصد تخت های بخش مراقبت ویژه ما در شهر مشهد خالی است. معلوم است که برنامه‌ریزی خوبی دارد انجام می‌گیرد حالا ممکن است در یک شهری هم مراجعه‌کننده بیشتر و مقداری شرایط متفاوت باشد اما اکثر شهرها کار بزرگی انجام دادند و من باید تشکر کنم از بخش نظام سلامت برای تامین این نیازمندی‌هایی که بوده و اجرا شده است.

از وزارت خارجه هم باید تشکر کنم. مردم عزیز ما مطلع باشند دستورالعمل اولیه ما این بوده که هر کشوری می‌خواهد کمک کند، کمک‌های او را برای مساله کرونا دریافت کنیم.

برخی از کشورهای مختلف کمک کردند و ماسک، قرص‌های مورد نیاز و برخی از تجهیزات پزشکی را دادند و کمک‌های آنها وارد کشور شده است. ما نباید از کمک یک کشور که یک خرده کم و یا زیاد است و ممکن است خیلی هم به آن صورت به آن کمک کم آنها نیاز نداشته باشیم، ولی مبنای ما این است هر کشوری از ما کمک بخواهد در حد توان ما به آنها کمک می‌کنیم و ما هم از هر کشوری کمک خواستیم کمکی‌ که آنها کردند کمک‌ آنها را دریافت می‌کنیم در این زمینه وزارت کشور ، وزارت خارجه و  بهداشت و درمان همه در یک چارچوب سیاست درستی عمل کردند و کار را پیش بردند و ما باید به این نکته توجه داشته باشیم.

از آن طرف هم وزارت خارجه یک تلاش بسیار خوبی شروع کرده برای حرکت افکار عمومی و نه گفتن به تحریم، الان در شورای امنیت سازمان ملل هم این بحث مطرح است که یک مصوبه‌ای به تصویب برسد که در شرایط کرونا همه تحریم‌ها کنار زده شود و در این زمینه فعال هستند.

من با یکی از کشورهایی که عضو غیردائم بود تلفنی صحبت کردم و می‌گفت طرح ما آماده هست دنبال این هستیم که در شورای امنیت مطرح کنیم.

تلاش بر این است که پول‌های مسدود شده ما در کشورهای مختلف در این شرایط آزاد شود، قدم‌های خوبی هم در این زمینه دارد برداشته می‌شود.

می‌خواهم به مردم عزیزمان بگویم که همه بخش‌های مختلف امروز تلاش می‌کنند برای اینکه نیازمندی‌های مردم در زمینه بهداشت و درمان تامین شود. البته پیداست بار اصلی مسوولیت به دوش وزارت بهداشت و درمان، پزشکان عزیز ، پرستاران عزیز و  کادر پزشکی ما است که آنها این مسوولیت را انجام می‌دهند .

این نکته را هم اینجا به عرض مردم برسانم همه مقامات از مردم درخواست کردند که در این ایام سفر را انجام ندهند و مراکزی که به طور معمول، اعیاد و همه نوروزها مردم می ‌رفتند مخصوصا مشهد مقدس و یا بخش‌هایی در شمال ، مرکز  و یا جنوب کشور، درخواست شد که مردم کمتر بروند و دیروز آماری که استاندار خراسان رضوی به من داد نشان این است که مردم بسیار همراهی کردند. ایشان می‌گفت در ایام عید امسال نسبت به سال گذشته ۷۸درصد مسافر کاهش پیدا کرده و می‌گفت همه هتل‌ها و مراکز اقامتی ما خالی است.

آماری که می‌داد می‌گفت خطوط ریلی ما امسال نسبت به سال‌های گذشته ۸۵درصد مسافر کمتر به مشهد آورده ، پروازهای هواپیمایی ما و سفرهای هوایی ۸۸ درصد کاهش پیدا کرده و این همه به معنی همکاری مردم است.

اینکه ۷۸ درصد مردمی که عاشق علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) بودند و دلشان می‌خواست در ایام روزهای اول سال در کنار مرقد مطهر آن حضرت باشند گوش کردند به آنچه که دولت ، مسوولین، پزشکان و علما توصیه و تاکید کردند و ۷۸ درصد مردم نرفتند این بدان معنا است که همکاری خوبی در کشور انجام می‌گیرد و این همکاری باید ادامه پیدا کند.

می خواهم به مردم عزیز کشورمان بگویم که دیروز در ستاد مبارزه با کرونا یک بحث مفصلی شد که سخت‌گیری‌ها باید بیشتر شود. وزارت بهداشت و درمان یک طرحی را تحت عنوان فاصله گذاری اجتماعی آورده بود و گفته بود در برخی از جاها باید سخت‌گیری‌های بیشتری انجام دهیم.

در جلسه دیروز بحث کردیم چون این موضوع مقداری به تخصص و دقت بیشتر نیاز داشت این امر به کمیته امنیتی- اجتماعی محول شد که به ریاست وزیر کشور برگزار می‌شود.

دیروز بعدازظهر تا آخر شب دیشب که با وزیر محترم کشور در تماس بودم بحث‌های مفصلی آنجا صورت گرفت، طرحی آماده شده ، صبح هم دنبال می‌کردم تدوین این طرح تا ظهر طول می‌کشد. به هر حال این طرح تصویب و ابلاغ خواهد شد.

این ابلاغ ممکن است کمی سخت‌گیرانه باشد برای سفرها مشکلاتی را برای مردم درست کند و از مردم بخواهد که سریع‌تر برگردند به موطن اصلی خود و از سفر زودتر برگردند و سفرهای موج بعدی را ممانعت کنند.

مردم ما باید مطلع باشند این تصمیمات سخت برای حفاظت از جان آنهاست می‌دانیم این تصمیماتی که اجرا می‌کنیم برای مردم سخت خواهد بود ممکن است همه پارک‌ها بسته شود. ممکن است  سیزدهم فروردین مثل سال‌های قبل نباشد و مردم باید قناعت کنند به شرایط سخت‌تری. چاره‌ای جز این نداریم.

دلیلش این است که جان مردم برای ما بسیار مهم است. امروز که در دولت وزیر بهداشت ما موج اول این بیماری را توضیح می‌داد بحمدالله از این موج عبور کردیم ولی در عین حال موج دیگری ممکن است پیش روی ما در روزهای آینده باشد و باید آن را هم مدیریت کنیم.

بحث این است که مردم کمترین خسارت را از لحاظ جانی ببینند، حتی الامکان برای ضروریات زندگی‌شان دچار مشکل نشوند و این دوران را به حداقل زمان کوتاه کنیم. چون یک دورانی است باید این دوران را بگذرانیم. امروز کسب و کارها دچار مشکل است. یک دوره‌ای است که ۱۵ روز برای آن مد نظر قرار دادیم چند روز هم از آن ۱۵ روز گذشته است.

به هر حال تا شنبه ۱۶ فروردین این طرح باید به دقت اجرا شود و این طرحی که از امروز اجرا می‌شود و سختگیرانه است. مردم بدانند، چون نیاز ضروری برای سلامت مردم بوده این کار انجام می‌گیرد و بر این مبناست.

در زمینه کمک به کسب و کار و زندگی مردم، آن مقداری که تا امروز توان داشتیم به مردم اعلام کردیم.

یعنی برای ۳ میلیون نفر یک بسته معیشتی ویژه ۴ ماهه در نظر گرفتیم و برای ۴ میلیون نیز وام و تسهیلات خاصی در نظر گرفتیم.

برای مسأله مالیات، چک، بیمه کارگران برای کارفرماها که می‌توانند مهلت دهیم. اینها همه مصوباتی بوده که تصمیم گرفتیم و ابلاغ کردیم. مصوبات دیگری هم خواهیم داشت. فردا هم جلسه ویژه همین بخش اقتصادی در این زمینه است. هر توانی داشته باشیم از توان دولت و امکان کشور استفاده خواهد شد برای اینکه مردم در فشار کمتری باشند.

اما در عین حال هر طرحی بخواهد موفق شود، کمک و مشارکت شما مردم عزیز را نیاز دارد. یعنی اگر شماها همه پای کار باشید و همه دولت را یاری و کمک کنید و همه کنار هم باشیم، راحت‌ می‌توانیم اجرا کنیم ولی اگر عده‌ای از مردم نخواهند، خیلی کار سخت‌تر می‌شود.

اما در عین حال یک سخت گیری‌هایی از فردا اجرا و عمل می‌شود. مردم باید آمادگی برای این سختگیری‌ها داشته باشند بخاطر ضرورتی که برای زندگی آنها بوده است.

نکته آخری که می‌خواهم بگویم اینکه این چند روز در بخش هایی از کشور بارندگی داشتیم و این بارندگی‌ها شدید بود و منجر به سیلاب‌ها شد، اینجا باید تشکر کنم از همه آنهایی که به امداد شتافتند برای این مردم عزیز، استاندارها ، فرماندارها و ستاد بحران همه پای کار هستند، وزارتخانه‌های مربوطه پای کار هستند که آب و برق مورد نیاز مردم تامین شود. برای اینکه پل ها بتواند زودتر مرمت شود و مردم عبور و مرور خود را انجام دهند، کار خوبی انجام گرفته، در ۳ استان گرفتاری‌مان بیشتر است. سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان.

ان‌شاء الله این تلاش‌ها هم انجام می‌گیرد برای اینکه تسریع شود در کاهش خسارت‌های مردم اقداماتی در نظر گرفته شود، اعتباراتی که مورد نیاز است همه را مصوب خواهیم کرد و در اختیار قرار می‌دهیم و ان‌شاء الله این خسارت‌ها را ترمیم می کنیم. مردم عزیز ما هم در این زمینه به کمک استان‌هایی بشتابند که این روزها سختی‌های زیادی دارند و تحت فشار هستند.

ان‌شاء الله با کمک همدیگر و به حول قوه و الهی از این مشکلات در زمان کوتاه عبور کنیم. ایام پیش روی ماه شعبان و میلادهایی که پیش رو داریم پیشاپیش بر مردم عزیز ما مبارک باشد ان شاء الله.

والسلام علیکم و رحمت‌الله و برکاته»

آخرین آمار جهانی کرونا+جدول

 بر اساس آخرین آمار جهانی پایگاه اطلاعاتی “worldometer”، تا این لحظه ۴۲۲ هزار و ۹۴۵ نفر در جهان به ویروس کرونا (کووید۱۹) مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۱۸ هزار و ۹۰۷ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

از مجموع کل مبتلایان تاکنون تعداد ۱۰۹ هزار و ۱۴۳ مبتلا در جهان بهبود یافته و توانسته‌اند این ویروس را شکست بدهند.

کشور چین به‌عنوان مبدأ شیوع این ویروس با ۸۱ هزار و ۲۱۸ مبتلا در رده نخست جهان قرار دارد؛ بعد از آن کشورهای ایتالیا، آمریکا، اسپانیا و آلمان به‌ترتیب در رده‌های دوم تا پنجم قرار گرفته‌اند.

در این بین دو کشور ایتالیا و آمریکا همچنان با افزایش چشمگیر تعداد مبتلایان و کشته‌شدگان مواجه هستند؛ ایتالیا با افزایش ۵ هزار و ۲۴۹ مبتلا در ۲۴ ساعت گذشته، در مجموع به تعداد ۶۹ هزار و ۱۷۶ مبتلا رسیده است؛ تعداد فوتی‌های این کشور نیز در مجموع ۶ هزار و ۸۲۰ نفر است.

آمریکا نیز کماکان با افزایش چشمگیر روبه‌رو است؛ این کشور با افزایش ۸ هزار و ۷۲۲ مبتلا در ۲۴ ساعت گذشته به مجموع ۵۴ هزار و ۸۶۷ مبتلا رسیده است؛ تعداد فوتی‌های این کشور نیز در مجموع ۷۸۲ نفر است.

دو کشور اسپانیا و آلمان که در رده‌های بعدی قرار دارند از این قاعده مستثنی نیستند و تعداد مبتلایان آنان نیز روزانه افزایش قابل توجهی دارد؛ اسپانیا با افزایش ۶ هزار و ۹۲۲ مبتلا در ۲۴ ساعت گذشته، در مجموع با ۴۲ هزار و ۵۸ مبتلا در رده چهارم جهان قرار دارد.

آلمان نیز با افزایش ۳ هزار و ۹۳۵ مبتلا نسبت به روز گذشته، به مجموع ۳۲ هزار و ۹۹۱ مبتلا رسیده است.

مصوبات کرونایی شورای عالی نظام پزشکی

به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی دکتر معین رئیس شورای عالی نظام پزشکی در نامه ای به دکتر ظفرقندی رئیس کل سازمان مصوبات کرونایی این شورا را اعلام نمود.

استاد ارجمند جناب آقای دکتر محمدرضا ظفرقندی

رئیس کل محترم سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران

با سلام  و درود

باتوجه به وقوع پاندمیCOVID-19   که در حال حاضر بالغ بر ۱۵۰ کشور جهان و کلیه استان های کشور عزیزمان  به ویژه استان های گیلان ، تهران ، قم ، مازندران  و اصفهان را درگیر نموده و خسارات جانی ، مادی و اجتماعی فراوانی را به همراه داشته و با کمال تاسف ده ها نفر از همکاران کادر درمانی جان گرانقدر شان را در راه حفظ سلامتی هم نوعان فدا کرده و یا در مراکز مختلف بستری می باشند، ضمن تشکر ویژه از آحاد سختکوشان حوزه سلامت و طلب مغفرت و علو درجات برای آن عزیزان فقید و عرض تسلیت به هم وطنان، خانواده بزرگ سلامت و بازماندگان آنان و نیز آرزوی شفای عاجل برای کلیه ی بیماران ، سی و سومین جلسه فوق العاده ی شورای عالی به صورت مجازی در تاریخ ۲۵/۱۲/۹۸ برگزار و پس از استماع گزارش ها مربوط و بحث و تبادل نظر پیرامون مسائل مختلف ، موارد ذیل مصوب که جهت استحضار و دستور اقدام مقتضی ایفاد می گردد.

مصوبه (۱)

شورای عالی ضمن حمایت قاطع از مفاد مکاتبه شماره ۴۶۳۵۳/۱۰/۱۰۰/۱۳۹۸ مورخ ۲۰/۱۲/۱۳۹۸ رئیس کل محترم سازمان در خصوص ضرورت فرماندهی و مدیریت اپیدمی COVID-19  در بالاترین سطح ممکن و نقش دبیرخانه ای وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی، هشدار می دهد که در صورت تاخیر در انجام این مهم، خسارتهای انسانی، اجتماعی و اقتصادی آن ممکن است جبران ناپذیر باشد. 

مصوبه (۲)

شورای عالی ضمن عرض ارادت ، قدردانی و تعظیم تمام قد در قبال تلاش ها و فداکاری های بی وقفه کلیه پزشکان، پرستاران و سایر پرسنل بهداشتی ، درمانی، تشخیصی و پشتیبانی، برضرورت حل مشکلات این مراکز  اعم از نیروی انسانی، تجهیزات و داروهای مورد نیاز به هرنحو ممکن از داخل یا خارج از کشور تاکید می نماید . همچنین با توجه به اهمیت و فوریت موضوع رئیس کل محترم سازمان نیز می توانند با هماهنگی نهادهای ذیربط نسبت به پیگیری موضوع از طریق سازمانهای متناظر در کشورهای مختلف جهان اقدام نمایند.

مصوبه (۳)

پیرو گزارش های واصله در خصوص مشکلات متعدد و کمبودهای دستیاران رشته های مختلف در مراکز بیمارستانی بویژه در فرآیند مدیریت اپیدمی COVID-19، شورای عالی ضمن تشکر ویژه از این عزیزان و با توجه به استقرار دفتر دستیاری در سازمان مرکزی ، سازمان را مکلف نمود که در اسرع وقت نسبت به پیگیری و حل و فصل نقائص و معضلات آنان اقدام و گزارش کاملی از مشکلات و پیگیری های بعمل آمده را به جلسه آتی شورای عالی ارائه نماید.

مصوبه (۴)

پیرو مصوبه شماره ۲ و با توجه به مشکلات متعدد اعضای محترم سازمان در سراسر کشور جهت تأمین اقلام حفاظتی و بهداشتی       بالاخص همکارانیکه در خط اول مواجهه با بیماران  COVID-19  می باشند و نظر به اینکه پیگیریهای مکرر نظام پزشکی های مناطق مختلف نیز به نتیجه مطلوبی نرسیده است و متاسفانه به طور مستمر شاهد عوارض وخیم این بیماری در برخی از پرسنل خدوم درمانی هستیم  مقرر گردید سازمان در اسرع وقت و بصورت جدی ، موثر و قاطع نسبت به انعکاس و پیگیری موضوع تا حصول نتیجه از طریق مراجع ذیربط منجمله وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ، وزارت کشور و … اقدام نماید.

مصوبه (۵)

مقرر گردید با توجه به ضرورت مستند سازی کلیه ابعاد این اپیدمی منجمله اطلاعات مربوط به وضعیت سلامت قبلی مبتلایان، نحوه ابتلا، علائم بالینی، سیر بیماری، علائم پاراکلینیکی ودرمان های انجام شده به ویژه میزان تاثیر یا عوارض احتمالی داروهای مورد استفاده حداقل جهت کلیه افراد بستری شده به منظور استخراج نتایج کاربردی برای زمان حال  و نیز مطالعات آتی،  اقدامات لازم صورت پذیرد . همچنین ضروری است  گردآوری اطلاعات و انجام پژوهش های فوری در خصوص کادر درمانی  مبتلا و  همکاران عزیز جان باخته ناشی از COVID-19   نیز مورد توجه خاص قرار گیرد .

مصوبه (۶)

بر اساس اطلاعات واصله، در مورد اپیدمی COVID-19 نیز دستگاه های مختلف به ویژه دانشگاه های علوم پزشکی همچون گذشته مکانیسم مشخص و مطلوبی جهت بهره مندی از پتانسیل ها و نقطه نظرات کارشناسی نظام پزشکی های سراسر کشور و انجمن های علمی اتخاذ ننموده اند، با اذعان به اینکه اپیدمی COVID-19  واقعیت های ناخوشایند در خصوص ضعف ها و نقائص مدیریتی و ساختاری کشور و نیز حوزه ی سلامت را بر ملا نمود که قطعاً در جای خود باید به آن پرداخته شود، تاکید می گردد که علیرغم تمامی کم لطفی ها و با توجه به فاجعه ملی در حال وقوع، کما فی السابق آمادگی  کلیه ارکان سازمان جهت  ایفای نقش کارشناسی و عملیاتی مورد نیاز اعلام و انتظار می رود که از ظرفیت های ارزشمند این حوزه منجمله در ستادهای استانی و دانشگاهی (بهداشت و درمان)  مبارزه با COVID-19 بهره برداری مناسب تری صورت پذیرد. همچنین بدون قصد یادآوری خاطرات تلخ، در این برهه زمانی خاص بجاست عواقب سنگین ناشی از بی توجهی  به هشدار های مکرر سازمان و صاحبنظران حوزه سلامت در خصوص طرح تحول سلامت را به یاد  آوریم که خود می تواند بخش مهمی از علل ناکارآمدی مدیریتی و لجستیک در مقابله با اپیدمی فعلی باشد.

مصوبه (۷)

اگرچه اقشار مختلف جامعه پزشکی ثابت کرده اند که خدمت به همنوعان را به عنوان یک تکلیف الهی و حرفه ای  سرلوحه خود قرار داده اند که با هیچ ما به ازاء دنیوی قابل مقایسه و جبران نیست ، لیکن به منظور فراغ بال و دوری از دغدغه های روزمره و تمرکز بیشتر بر انجام وظایف تخصصی توسط آنان ، مقرر گردید سازمان نسبت به پیگیری پرداخت سریع مطالبات همکاران توسط سازمان های بیمه گر، مساعدت ویژه در خصوص بازپرداخت اقساط وام های بانکی و نیز اعطاء تخفیفات و بخشودگی های مالیاتی اقدام نماید.

مصوبه (۸)

مقرر گردید سازمان در اسرع وقت پیگیری های لازم در این خصوص را انجام دهد که هرکدام از همکاران جامعه پزشکی که مایل به محاسبه و پرداخت مالیات عملکرد سال ۱۳۹۸ خود حداکثر معادل با مالیات عملکرد سال ۱۳۹۷ مشروط به هزینه کرد آن جهت تامین تجهیزات حفاظتی کادر درمانی بیمارستان های خاص بیماران COVID-19   می باشند ، ادارات دارایی رسید پرداخت مبلغ مذکور به حساب دانشگاه های علوم پزشکی را به عنوان مدرک تسویه قطعی مالیات عملکرد سال۱۳۹۸ بپذیرند.

مصوبه (۹)

با توجه به مشاهده و تجارب قبلی در خصوص  نحوه عملکرد دستگاه های مختلف در مدیریت سوانح و حوادث غیر مترقبه و پیرو مصوبات شماره ۱ بیست و دومین جلسه شورای عالی مورخ ۲۲/۱/۹۸ و شماره ۱ بیست و سومین جلسه شورای عالی مورخ ۱۲/۲/۹۸   در خصوص ضرورت راه اندازی ستاد یا مرکز مدیریت و هماهنگی سوانح و حوادث غیرمترقبه سازمان ( با لحاظ  ساختار و گردش کار دینامیک و پاسخگو )، سازمان مکلف گردید با قید فوریت نسبت به ارائه پیشنهاد جامع و کامل خود جهت طرح در جلسه شورای عالی و عملیاتی شدن هرچه زودتر موضوع اقدام نماید. بدیهی است کما فی السابق باید  انعکاس نقطه نظرات پیشنهادی و نیز ضعف ها و نقائص دستگاه های متولی به صورت جدی تداوم یابد.

مصوبه (۱۰)

از آنجایی که بیم آن  می رود به هر دلیل در خصوص مسافرت ها و دید و بازدید های نوروزی و سرویس دهی هتل ها، اماکن اقامتی، سیاحتی ، زیارتی و … تساهل و تسامح حاکمیتی یا  اجتماعی صورت پذیرد ، مقرر گردید با توجه به ضیق وقت، سازمان با قید خیلی خیلی فوری و استفاده از کلیه ظرفیت ها نسبت به انعکاس نقطه نظرات جامعه پزشکی جهت در نظر گرفتن مکانیزم های تشویقی و در صورت نیاز کنترل شدید و اعمال جرائم سنگین در مبادی ورودی و خروجی شهر ها  و نیز محدودیت شدید هرگونه تردد منجمله دید و بازدیدهای نوروزی در سطح شهرها اقدام نماید، چرا که در غیر این صورت تحمیل ضربه سهمگین دیگری بر پیکره ی سلامت جامعه و کادر درمانی قطعی است.

مصوبه (۱۱)

 شورای عالی ضمن ابراز تاسف و گله مندی از عملکرد بسیار ضعیف سازمان هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بزرگترین نهاد های مسئول در سوانح و حوادث غیر مترقبه و ضرورت پاسخ گویی به آحاد مردم درخصوص دلایل این کم کاری آشکار ، از کلیه نهاد های حمایتی اعم از وزارت رفاه‌،کار و امور اجتماعی ، بنیاد مستضعفان ، کمیته امداد امام خمینی ( ره ) ، سازمان بهزیستی و خیرین معزز درخواست مینماید که در اسرع وقت نسبت به تامین معیشت اقشار ضعیف منجمله کارگران روز مزد ، رانندگان ، دست فروشان و … اقدامات واقعی و موثر را مد نظر قرار دهند، چرا که به غیر از تکلیف شرعی، انسانی و حکومتی شکستن زنجیره ی انتقال پر سرعت این ویروس بدون حمایت از این اقشار غیر ممکن خواهد بود .

مصوبه (۱۲)

شورای عالی ضمن تشکر از کلیه اشخاص حقیقی یا حقوقی که در قالب  سازمان های مردم نهاد، انجمن ها ، خیریه ها و            کمپین های مختلف و به دور از اقدامات نمایشی و شعارگونه به یاری دولت  و به ویژه حوزه سلامت شتافتند ، از تمامی اقشار مختلف صاحب نفوذ اجتماعی همچون دانشمندان ، روحانیون ، سیاسیون ، ورزشکاران ، هنرمندان ، نویسندگان ، شعرا ،
سلبریتی ها  و معتمدین درخواست مینماید که با استفاده از کلیه امکانات قدمی ، قلمی و زبانی خود  در جهت مدیریت و کنترل این اپیدمی همت گمارند .

مصوبه (۱۳)

شورای عالی با توجه به ضرورت جلب مشارکت همگانی جهت کسب نتایج بهتر ، ضمن تاکید بر  اطلاع رسانی سریع و شفاف به کلیه اقشار جامعه به ویژه جامعه پزشکی در خصوص واقعیت های موجود و پرهیز از مصلحت اندیشی های غیر منطقی  و با توجه به پتانسیل های بی بدیل جامعه پزشکی مقرر نمود سازمان نسبت به راه اندازی سامانه مستقل ثبت گزارش ها ، اطلاعات و داده ها در حوادث و سوانح غیر مترقبه اقدام نماید تا به غیر از فواید متعدد دیگر در مواقع مورد نیاز بتواند در اولین فرصت  فارغ از هرگونه محدودیت نسبت به  اعلام به موقع اخبار تهدید کننده سلامت  به مسئولان و مردم اقدام نماید.

مصوبه (۱۴)

شورای عالی ضمن تقدیر از عملکرد سازمان درخصوص مدیریت و کنترل اپیدمی COVID-19 بر لزوم افزایش آموزش های تخصصی برای همکاران و آموزش های عمومی برای مردم  با استفاده از توانمندی های صاحبنظران و کارشناسان و نیز تکنیک های آموزشی متنوع تأکید می نماید.

مصوبه (۱۵)

پیرو اتخاذ و ابلاغ برخی تصمیمات در خصوص تامین و توزیع اقلام بهداشتی و حفاظتی منجمله  ماسک ، الکل ، دستکش و … که بعضا باعث بروز مشکلاتی برای همکاران محترم داروساز نیز شد ، مقررگردید سازمان پیگیری های لازم جهت  رفع این محدودیت ها و تاکید بر ضرورت اخذ نقطه نظرات کارشناسی ارائه کنندگان خدمات و انجمن های علمی در کلیه موارد مربوط را انجام دهد.

 دکتر مصطفی معین

              رئیس شورای عالی

ابتلای قطعی ۱۰۲ نفر به کرونا ویروس در استان

به گزارش وب دا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان ضمن اعلام این خبر گفت: از ابتدای شیوع کروناویروس در استان تا پیش از ظهر امروز تعداد ۱۰۲ بیمار مبتلای قطعی شناسایی شده است.

دکتر فرزین رضاعی شهرستان های سقز و بانه را در استان دارای بیش از نیمی از بیماران مبتلای قطعی به کرونا ویروس(۶۳ نفر) برشمرد و گفت: شهرستان های سقز ۴۰ نفر، بانه ۲۳ نفر، سنندج ۱۵ نفر، کامیاران چهار نفر، قروه نه نفر، مریوان دو نفر، دیواندره سه نفر، بیجار سه نفر، دهگلان دو نفر و سروآباد یک نفر مبتلای قطعی به کروناویروس دارند.

وی افزود: از ابتدا تاکنون تعداد کل آزمایشات تکمیلی انجام گرفته برابر با ۳۱۷ نمونه است که از این تعداد، ۱۰۲ مورد مثبت، ۱۸۲ نمونه منفی و مابقی تاکنون اعلام نشده است.

رئیس دانشگاه از فوت ۱۰ نفر بدلیل ابتلا به کروناویروس در استان خبر داد و گفت: بر طبق آزمایشات انجام گرفته،  هفت مورد در سقز و در شهرستان های بانه، قروه و مریوان هم، هر کدام یک مورد فوتی به ثبت رسیده است.

اماکن ورزشی سطح استان کردستان ضدعفونی شد

به گزارش دفتر کردستان پایگاه خبری تحلیلی پزشکی ورزشی ایران، در اقدامی مهم و با ابلاغ اداره کل ورزش و جوانان استان و همکاری هیات های ورزشی به منظور پیشگیری از ویروس کرونا، تمام اماکن و مجموعه های ورزشی استان گندزدایی و ضد عفونی شد.

در این اقدام همه وسایل، سرویس‌های بهداشتی و دوش‌ها، درب‌های ورودی، دیوارها، تشک‌های کشتی و… در اماکن مربوطه ضد عفونی و تمیز شدند.

در این راستا ستاد نظارت بر سلامت اماکن ورزشی هیات پزشکی ورزشی استان نیز باتوجه به ابلاغ مصوبه ستاد مقابله با کرونا و تاکید فدراسیون پزشکی ورزشی کشور بر این موضوع، ضمن نظارت ویژه بر رعایت استانداردهای بهداشتی در باشگاه­ها و اماکن ورزشی سطح استان توسط ناظرین ستاد نظارت بر سلامت اماکن ورزشی در دستور کار قرار گرفت و تدابیر لازم برای مقابله با این ویروس انجام شد.