ضرورت توجه به مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت و ترویج مسئولیت‌پذیری همگانی

به گزارش وبدا، مهندس رضا محمودی لموکی، مشاور وزیر در امور اجتماعی و دبیر کارگروه خیرین سلامت و مشارکت های مردمی، مصداق بارز مشارکت مردمی را در سالیان اخیر و پاندمی کرونا دانست و گفت: بسیاری از خیرین، تشکل‌های مردم‌نهاد و مؤسسات خیریه، شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی مسئولیت‌پذیر اجتماعی با حضور فعال، نقش خود را در راستای برنامه‌های وزارت بهداشت به خوبی نشان دادند. این امر نتیجه اعتماد بدنه غیردولتی به نظام سلامت است و ما به امید خدا در سال‌های آینده شاهد مشارکت هر چه بیش‌تر مردم در ارتقای سطح سلامت و بهبود شاخص‌های نظام سلامت خواهیم بود.

مشاور وزیر در امور اجتماعی در ادامه با اشاره به نقش بیش از ۷۵درصدی دیگر بخش‌های خارج از وزارت بهداشت و مردم در دست‌یابی به سلامت همگانی افزود: سازمان جهانی بهداشت و کشورهای پیشرو در سلامت با اتخاذ رویکرد جامع به سلامت به جای توجه محدود بر عوامل پزشکی و رفتاری مؤثر بر سلامت، توجه خود را بر مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت و مشارکت‌های مردمی و ترویج مسئولیت‌پذیری، پاسخ‌گویی و اقدام مشترک افراد و دیگر سازمان‌ها و نهادهای دولتی و مردم‌نهاد معطوف کرده‌اند.

مهندس محمودی ضمن ابراز امیدواری نسبت به معافیت تجهیزات خریداری‌شده توسط خیرین سلامت برای مراکز بهداشتی درمانی دولتی و خیریه از شمول مالیات بر ارزش افزوده و اختصاص سهم صنایع زیربنایی در بحث مشارکت‌های اجتماعی گفت: ما باید در پی کاهش تصدی‌گری دولتی در حوزه سلامت و واگذاری بسیاری از برنامه‌ها به تشکل‌های مردم‌نهاد و خیرین حوزه سلامت باشیم.

وی با اشاره به ظرفیت مهم مسئولیت‌پذیری اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی افزود: طراحی سازوکار نشان ملی مسئولیت‌پذیری اجتماعی سلامت برای شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی فعال در حوزه سلامت با همکاری سازمان استاندارد از دیگر کارهای مورد توجه این حوزه است.

دبیر کارگروه خیرین سلامت و مشارکت های مردمی با پرداختن به احیا و بازآفرینی کارکرد تسهیل‌گری نظام سلامت در حوزه خیرین و سازمان‌های مردم‌نهاد افزود: تشکیل کارگروه و ستاد عالی خیرین و مشارکت مردمی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور خیرین و فعالان مدنی شاخص و افراد صاحب نظر و ذی‌ربط از مهم‌ترین کارهای امسال این حوزه به شمار می‌رود. هم چنین باید به توانمندسازی و جهت‌دهی مدیران حوزه سلامت به سوی بهره‌گیری از ظرفیت خیرین و تشکل‌های مردم‌نهاد بپردازیم و اهمیت بدهیم.

مشاور وزیر در امور اجتماعی و دبیر کارگروه خیرین سلامت و مشارکت‌های مردمی با اشاره به دیپلماسی سلامت و جلب مشارکت ایرانیان خیر خارج از کشور و هدایت این ظرفیت به حوزه سلامت گفت: بهره‌گیری از ظرفیت خیرین شاخص ملی و تاثیرگذار در ارکان عالی وزارت بهداشت نظیر هیات امنای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور از ضروریات به شمار می‌رود.
هم‌چنین باید بتوانیم در کنار همه این امور خیر و حضور ارزشمند خیرین در حوزه سلامت، مشارکت خیرین و خیریه‌ها را به سوی آموزش، فرهنگ‌سازی، پژوهش، پیش‌گیری و توانمندسازی سمن‌ها و جوامع سوق داده و نگاه و رویکرد جدیدی به امر خیر در حوزه سلامت ایجاد نماییم تا ارتقای سواد و سلامت همگانی به توسعه پایدار و عدالت در سلامت بیانجامد و دیدگاه درمان‌محوری به دیدگاه بهداشت و پیش‌گیری و بهبود سبک زندگی تغییر یابد.

گفتنی است نشست صمیمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با جمعی از خیرین، مؤسسات خیریه و بنگاه‌های اقتصادی مسئولیت‌پذیر اجتماعی حوزه سلامت، پنج‌شنبه، ۲۴ فروردین در مرکز همایش‌های بین‌المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید