تشکلهای مردمی و گروههای مرجع، مردم را به انجام واکسیناسیون ترغیب کنند/ جلوگیری از سویه جدید کرونا در گرو کنترل مرزهای کردستان است
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا با حضور استاندار کردستان، رییس دانشگاه علوم پزشکی و جمعی از مدیران و رؤسای ادارات سطح استان در محل سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد.
در این جلسه گزارشی مبنی بر اقدامات مصوبات طرح شهید سلیمانی ارائه شد و پیگیری اجرای مفاد طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیتها توسط دستگاههای مسئول و گزارش اقدامات مصوبات ستاد ملی در دستور کار جلسه قرار گرفت.
استاندار کردستان در این جلسه اظهار کرد: تشکلهای مردمی و نهادهایی مانند بسیج از سرمایههای اجتماعی هستند که می توانند در روشنگری و آگاهسازی مردم نسبت به مزایای واکسیناسیون علیه کرونا، نقش مؤثری داشته باشند.
اسماعیل زارعی کوشا با قدردانی از استاندار قبلی کردستان برای مدیریت مطلوب ستاد کرونا در کردستان، گفت: استان در ارزیابیهای ستاد ملی مقابله با کرونا همواره جایگاه مطلوبی داشته و حالا بالا بودن تعداد افراد واکسن نزده از متوسط کشوری، بر روی خدمات انجام گرفته تأثیر منفی خواهد داشت.
وی با تأکید بر فراهمسازی شرایط واکسیناسیون سیار بهویژه برای مناطق حاشیهنشین و روستاها اضافه کرد: هر جا که مقاومتی علیه واکسیناسیون شکل گرفته نیازمند فرهنگسازی و روشنگری است و از آنجا که تأمین سلامت آحاد مردم از سیاستهای کلی دولت است، ایجاد مقاومت اجتماعی و ترویج واکسن هراسی از هیچکس قابل قبول نیست.
استاندار کردستان از روحانیون و مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور خواست تا نسبت به اصلاح ذهنیتهای منفی علیه واکسیناسیون با بهرهگیری از ظرفیت ائمه جمعه و جماعت اقدام کنند و یادآور شد: دشمنی با علم، به منزله دشمنی با خورشید است و در این زمینه آسیب آن به کل جامعه بر می گردد.
زارعی کوشا به لزوم مشارکت فعالانه دستگاههای فرهنگی و رسانه های استان برای اقناع مردم اشاره کرد و گفت: برای رفع شبهات و روشنگری در این زمینه تمرکز اصلی بر روی مناطقی باشد که آمار واکسیناسیون در آن پایین است و در صورت لزوم، حتماً کارگروه ویژه ای برای آن تشکیل شود.
وی احصاء مشکلات سامانه امید و بررسی و رفع آن و نیز تشدید نظارت بر ورود مسافران از مرز باشماق را مورد تأکید قرار دارد و افزود: در ارتباط با سویه جدید ویروس کرونا، بدون بر هم زدن امینت روانی و آرامش جامعه باید مراقبتهای لازم انجام شود.
استاندار کردستان اضافه کرد: مراکز تجمیعی واکسیناسیون علیه کرونا در استان تا پایان واکسیناسیون کامل باید در اختیار دانشگاه علوم پزشکی باشد.
راهاندازی پویش مردمی «برای هم بمانیم»
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در این نشست با اشاره به راهاندازی پویش مردمی «برای هم بمانیم» در استان، دستاوردهای این پویش را مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: این پویش برای تشویق خانوادهها برای انجام سریع واکسیناسیون علیه کروناست که در مساجد، مدارس و اماکن دیگر توسط تیمهای سیار واکسیناسیون در حال انجام است.
دکتر فرزین رضاعی افزود: اگرچه استان از لحاظ رنگبندی کرونا در وضعیت آبی و زرد به سر می برد ولی این آرامش و ثبات به معنای کاهش حساسیت و بی تفاوتی نباید تلقی شود.
وی با بیان اینکه کنترل همه گیری کرونا نیازمند مشارکت همه دستگاههای اجرایی است، تأکید کرد: با توجه به شناسایی سویه جدید این ویروس به نام اُمیکرون که جهش جدید در آن شکل گرفته، با وضعیت مبهمی روبرو هستیم که نمی شود از روی ظن و گمان درباره آن اظهار نظر کرد و دست روی دست گذاشت تا ویروس ما را غافلگیر کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان خواستار کنترل شدید مرزهای کردستان در زمینه ورود مسافران خارجی شد و افزود: ایجاد پایگاهی برای کنترل مسافران در مرز باشماق ضروری است.
دکتر رضاعی با بیان اینکه در طول موج پنجم کرونا، کردستان از استانهای آخر در زمینه نرخ مرگ و میر کرونا بوده است، از مطالب برخی رسانههای استان انتقاد کرد و افزود: پروازی خواندن من در حالیکه در ماه اخیر حتی یک روز به مرخصی نرفتهام، بی انصافی است.
وی تخریب عملکرد دانشگاه علوم پزشکی کردستان در مقابله با کرونا را غیرعقلانی دانست و افزود: این تخریب ها به منزله سلب اعتماد عمومی نسبت به واکسیناسیون علیه کرونا و عملکرد کادر بهداشت و درمان است که ایثارگرانه ۲۲ ماه تمام به مقابله با این بیماری پرداخته اند.
انجام واکسیناسیون ۷۵ درصد جمعیت کردستان علیه کرونا
سرپرست معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم اظهار داشت: از یک میلیون و ۳۴۶ هزار نفر جمعیت بالای ۱۲ سال استان تاکنون یک میلیون و ۱۵ هزار و ۱۶۸ نفر نوبت اول را دریافت کرده اند که ۷۵ درصد جمعیت را شامل می شود.
دکتر بهروز اخوان افزود: ۷۷۰ هزار و ۲۴۴ نفر نوبت دوم و ۱۳ هزار و ۵۴۹ نفر هم نوبت سوم را دریافت کرده اند.
وی اضافه کرد: بیجار بیشترین و مریوان کمترین میزان پوشش واکسن علیه کرونا در استان را دارند.
سرپرست معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه کنترل بخش مسافری مرز باشماق مطلوب است، گفت: با توجه به سویه جدید ویروس، لزوم کنترل مرزها دو چندان شده که در حال حاضر در بخش ترانشیپمنت و رانندگان ترانزیت، کنترلی بر رفت و آمد افراد نیست و ۹۵ درصد تردد را همین افراد تشکیل می دهند و باید برای آن فکری کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.