1393/09/23 نتایج مثبت طرح تحول نظام سلامت در بیمارستان بعثت سنندج ملموس است

در حال حاضر در اکثر کشورهای پیشرفته از بخش بهداشت و درمان علاوه بر رعایت استانداردهای لازم بهداشتی و تندرستی، انتظارات تولیدی، فراهم‌آوری فرصت‌های شغلی، کسب درآمد و سودآوری و همچنین بسترسازی مناسب اجتماعی را دارند.

در استان کردستان به تبع از کشور، اهمیت زیادی به بخش بهداشت و درمان داده می‌شود و همین امر موجب شده مردم به عنوان ولی‌نعمتان نظام مشمول این توجهات گردیده و امنیت سلامت و درمان خود را به صورت ملموس ببینند.

با اجرای طرح نظام سلامت در دولت یازدهم، بستری مناسب برای ارتقای سطح درمان و خدمات بهداشتی در کردستان فراهم شد و بیمارستان‌ها و مراکز دولتی عرضه خدمات بهداشتی و درمانی از مزایای این طرح منتفع شدند که تبعات آن به رضایتمندی مردم و کاهش دغدغه آنان در مباحث مربوط به درمان انجامید.

بیمارستان بعثت سنندج به عنوان یکی از مراکز دولتی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اجرای تحول نظام سلامت به نحوی فعالیت کرد که جزو مراکز بهداشتی و درمانی موفق کشور شد تا جایی که بعد از بازرسی مجموعه معاونت درمان وزارت بهداشت و درمان، نشان اعتباربخشی درجه یک عالی کشوری را به خود اختصاص داد و در زمره بیمارستان‌ها برتر کشور قرار گرفت.

چنین مباحثی نگارنده را بر آن داشت تا بدون اطلاع مسئولان بیمارستان به آنجا بروم و از نزدیک ضمن مشاهده فضای بیمارستان، با بیماران در خصوص وضعیت خدمت‌رسانی به آنان صحبتی داشته باشم. 

پس از کلی صحبت با بیماران و اطلاع از روند خدمات‌دهی به افرادی که تحت عنوان بیمار در این مرکز بستری شده‌اند، به این نتیجه رسیدم که در زیر این آسمان بی‌کرانه، بیمارستان بعثت سنندج تنها جایی در استان کردستان است که برای درد خانواده‌هایی که بیمار دارند، مرهم دارد.

آری؛ در این بیمارستان کسانی مشغول خدمت هستند که دست‌هایشان هوای صاف سخاوت را ورق می‌زند و مهربانی را به سمت بیماران کوچ می‌دهد. شوق خدمت همراه با محبت بی‌دریغ، دو لذت شریف هستند که آفریدگار مهر در وجود کارکنان بیمارستان بعثت سنندج به ودیعه گذاشته تا آن را مرهمی برای تسکین درد بیماران این دیار کنند.

ای کاش، همه ما را این‌گونه شوق ایثار بود، ای کاش همه آدمیان را این تار و پود پاک و این مایه مهر بود.

با ورود به بیمارستان و عبور از در شیشه‌ای، سه <fon< font=””>لاین</fon<> قرمز، زرد و سبز نمایان می‌شود، قرمز اورژانس خدمات فوری، زرد بیماران تحت نظر و لاین سبز نیز مختص بیماران سرپایی است که در آنها بستری شده‌اند.

در لاین قرمز، امکانات حرف اول را می‌زند و سه بیمار به صورت کامل در آن احیا می‌شود و مریض دیگر نیاز به مراجعه به بخش‌های دیگر بیمارستان را ندارد.

با توجه به امکانات و برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، بیمار در بخش اورژانس، تعیین ‌تکلیف شده و با ارائه خدمات اولیه و لازم در صورت نیاز به دیگر بخش‌ها ارجاع داده می‌شود. نکات خاص و ارزشمندی در اورژانس بیمارستان بعثت وجود دارد که در هیچ بیمارستانی در کشور نمونه ندارد که انتقال بیمار از اورژانس به اتاق عمل بدون نیاز به عبور از راهروهاست که شرایط مطلوبی را برای بیمار ایجاد کرده است.

در بیمارستان بعثت سنندج تمامی ملزومات بیمار در داخل خود بیمارستان تامین می‌شود و حتی برای انجام آزمایشات و یا تصویربرداری، هیچ مریضی به بیرون هدایت نمی‌شود و این از نقاط قوت این مرکز است.

فضا و تجهیزات، فرآیند رسیدگی به بیماران، حضور متخصصین مقیم و اورژانس مطلوب در بیمارستان بعثت سنندج نتیجه یک مدیریت ارزشمند و خوب است که این مرکز را به یک مرکز نمونه ارائه خدمات درمانی در کشور تبدیل کرده است.

فضای داخلی بیمارستان نیز به نحوی زیبا و جذاب شده است که روحیه بیماران را باز می‌کند و احساس کسالت و ناراحتی در بیماران و همراهان بیمار را از بین می‌برد.

بیمارستان بعثت سنندج قطب درمانی کردستان قلمداد می‌شود و به عنوان مجموعه‌ای موفق در سطح کشور عمل کرده است به نحوی که می‌توان این مرکز آموزشی درمانی را ویترین دانشگاه علوم پزشکی کردستان دانست، چراکه بهترین خدمات را به بیماران ارائه می‌کند و قابل مقایسه با سایر مراکز استان است.

رضایتمندی بیماران بدون کمترین موارد گلایه و شکایت از سوی بیماران حاکی از آن است که این مجموعه، علاوه بر دارابودن تجهیزات و امکانات و نیز ارائه خدمات مورد نیاز به بیماران، از مدیریت خوبی برخوردار است که این بیمارستان را همتای بیمارستان‌هایی با نشان اعتباربخشی درجه یک عالی کشوری قرار داده است. 

علی‌محمد ناصری یکی از بیماران بستری در بخش داخلی مردان این بیمارستان بود که جز قدردانی از خدمات مورد نیاز به وی، چیز دیگری بر زبان نیاورد.

وی گفت: تا به حال به چندین بیمارستان استان و شهرهای دیگر برای مداوا مراجعه کرده‌ام اما هرگز اینچنین خدماتی را مشاهده نکرده‌ام و در نظام اسلامی که ما به عنوان ولی‌نعمت آن هستیم باید چنین باشد تا ما را از سایر کشورهای دیگر متمایز سازد.

جواهر مرادی هم که در بخش داخلی زنان بستری بود، گفت: شاید انتظار چنین برخوردی از پرسنل این بیمارستان را نداشتم، واقعا خدمات آنان شایسته تقدیر است و من به عنوان یک انسان باید قدر این نعمت را بدانم.

به گفته یکی از مسئولان بیمارستان بعثت سنندج، یکی از طرح‌هایی که از اول خرداد ماه سال جاری در این بیمارستان در راستای رفاه بیماران اجرایی شده است، تهیه ساک‌های شخصی بیمار است که در آنها، دمپایی، لیوان، قاشق و چنگال، دستمال کاغذی و دیگر وسایل بهداشتی مورد نیاز بیماران وجود دارد که به بیماران بستری داده می‌شود.

در بیمارستان بعثت سنندج دو اتاق عمل وجود دارد که در اتاق عمل شماره یک، 6 تخت به صورت 24 ساعته خدمات ارائه می‌دهد و اتاق عمل شماره دو متخصص زنان با پنج تخت تنها در نوبت صبح فعال است.

به گفته مسئولان بیمارستان، در مجموع در دو اتاق عمل موجود، ماهانه یک‌هزار و 500 عمل جراحی انجام می‌شود و در این زمینه نیز بیمارستان بعثت سنندج یکی از مراکز نمونه کشور است.

اما آنچه که بیمارستان بعثت را به یک بیمارستان برتر در کشور تبدیل کرده، فارغ از اجرای موفق طرح تحول نظام سلامت، مقیم نمودن متخصص‌های جراحی مغز و اعصاب، ارتوپدی، جراحی عمومی، دو متخصص بیهوشی در اورژانس و آی‌.سی‌.یو، زنان و زایمان و طب اورژانس، یک مدیریت منسجم و خوب است که به راحتی می‌توان در صحبت‌های کارکنان بیمارستان و بیماران به آن پی برد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید