1393/02/20 ۴۰ مامای نمونه کردستاني تجلیل شدند
ظهر شنبه و با حضور جمعي از مديران و مسئولان دانشگاه علوم پزشكي كردستان، 40 ماماي نمونه و برتر استان معرفي و از آنها تقدير شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در ابتداي اين مراسم گفت: مامایی شغلی بسیار حساس و سخت است که هم با جان مادر و هم با جان فرزند ارتباط تنگا تنگی دارد و به همين دليل نيازمند دقت و توجه زيادي است.
طیب قدیمی اظهار داشت: مامایی یکی از رشته های مهم پزشکی است که دارای نقش بسیار گسترده ای از جمله مشاوره، آموزش، مراقبت، حمایت، درمانگری و تحقیقاتی است که تمامی این نقش ها در ارتباط با مادر و کودک مفهوم پیدا می کند.
وی افزود: رعایت، هدایت و پیگیری سلسه مراتب و مراحل قبل و بعد ازتولد نوزاد برای تضمین سلامت حرف اول را می زند که ماماها در این عرصه نقش آفرینی می کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد: توجه جدی و احساس مسئولیت کارشناسان مامایی در آموزش مادران باردار می تواند ارتقای فرهنگ جامعه در استقبال از زایمان طبیعی را به همراه داشته باشد.
قدیمی یادآور شد: شاخص توسعه جوامع بشری به سلامتی زنان و کودکان وابسته است و ماماها باید با آگاهی بخشی عمومی و تشویق مادران به زایمان به روش طبیعی در راستای تامین و حفظ سلامت خانواده ها و جامعه تلاش کنند.
وی ادامه داد: رایگان شدن زایمان طبیعی مهم ترین بسته خدمتی طرح تحول نظام سلامت است و انتظار می رود که این طرح بتواند گامی به سوی ارتقای شاخص سلامت مادر و کودک باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: ابلاغ سیاست های کلی سلامت توسط رهبر انقلاب اسلامی به معنی توسعه و ترویج عرصه بهداشت و سلامت در نقاط مختلف کشور و توجه ویژه به مناطق کمتر برخوردار و غیر برخوردار است.
قدیمی اظهار داشت: این 14 راهکار بزرگترین گامی است در راستای اجرایی شدن سیاست های کلی سلامت که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده و برای انجام دادن این راهکارها عزم جهادی مدیران و همه مسئولان نظام سلامت نیاز است.
وی با اشاره به این مطلب که مامایی جز مشاغل حساس و کلیدی در امر سلامت در جامعه هستند و دارای اجر و پاداش بسیار نزد خداوند هستند، افزود: در حال حاضر بیش از 700 ماما در مراکز بهداشتی درمانی تابعه دانشگاه و مراکز خصوصی استان مشغول ارائه خدمات هستند
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.