1396/09/13 برنامه پیشگیری از HIV از اولویت های اول وزارت بهداشت است

به گزارش وبدا، دکتر محمد مهدی گویا در همایش روز جهانی مبارزه با ایدز ضامن موفقیت برنامه مبارزه با ایدز در کشور را داشتن یک برنامه منسجم با رهبری واحد با مشارکت همه سازمان ها اعم از دولتی و غیر دولتی و از همه مهم تر مشارکت مردمی و حمایت همه جانبه از این برنامه بیان کرد و گفت: برای این برنامه سرمایه گذاری ویژه ای صورت گرفت و کمیته کشوری نظارت بر اجرای برنامه پیشگیری و کنترل اچ آی وی تشکیل و با نهایت قدرت و توان کار خود را پیش می برد.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به تشکیل ۵ کمیته فنی برای تدوین استانداردهای اجرایی، افزود: در تمام استان ها کمیته استانی شکل گرفته است که اقدامات اجرایی را هدایت می کنند.

دکتر گویا یکسان سازی دستورالعمل های اجرایی و تعیین استاندارد فرایندهای اجرایی برای همه شرکا برنامه مبارزه با ایدز را از اهداف کمیته نظارت بر اجرای این برنامه بیان کرد و افزود: برنامه مدون پایش و ارزشیابی برنامه، پایش روند انتقال و تصمیم گیری در رابطه با مداخلات آینده، تامین منابع مالی و حمایت از توانمند سازی جامعه از دیگر اهداف این کمیته است.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر این که برنامه پیشگیری از اچ آی وی از اولویت های اول وزارت بهداشت است، افزود: ۲۶ درصد بودجه مبارزه با ایدز کشور به برنامه پیشگیری از این بیماری اختصاص دارد.

دکتر گویا تاکید کرد: ما استراتژی خود را مبتنی بر برنامه های پیشگیری ترکیبی قرار داده ایم و در برنامه پیشگیری از ایدز انقلابی بوجود آوردیم و همه امکانات خود را بسیج کردیم.

وی ادغام برنامه های پیشگیری در نظام مراقبت های بهداشتی اولیه را یکی از موارد انقلاب در برنامه پیشگیری از بیماری ایدز بیان کرد و گفت: استفاده از همسانان و صاحبان رفتارهای پرخطر در برنامه پیشگیری جایگاه ویژه ای پیدا کرده است و در حوزه پیشگیری برای نوجوانان و جوانان رنگ و بویی تازه دادیم و کمپین های خیابانی در بسیاری از نقاط کشور ایجاد کردیم.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به بازنگری برنامه های کاهش آسیب از نظر کیفی، گفت: مداخلات تغییر رفتار مبتنی بر شواهد به صورت محل جمعیت ( location population) در دست انجام است و پیشگیری از انتقال اچ ای وی از مادر به کودک تحول چشمگیری پیدا کرد.

دکتر گویا همچنین، در خصوص برنامه های درمان در حوزه ایدز، به بازنگری برنامه مراقبت و درمان اشاره کرد و گفت: تقویت مراقبت و درمان سرپایی را در اولویت برنامه خود قرار داده ایم و با تشکیل شبکه پزشکان درمانگر ایدز امکان دسترسی به خدمات درمان استاندارد را فراهم آوردیم.
وی در پایان با اشاره به تهیه دستورالعمل جدید کشوری درمان اچ آی وی، گفت: سیاست تشخیص و درمان جایگزین سیاست های قبلی شد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید