1397/01/30 شاخص های کشور در حوزه سلامت بهتر از سایر حوزه ها است

به گزارش وبدا، دکتر سید حسن هاشمی در حاشیه افتتاح مرکز آموزش، پژوهش و سنجش مهارتهای بالینی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، اظهار داشت: مشکل عمده حوزه سلامت به مراقبت مردم از خودشان بر می گردد که مربوط به فرهنگ است چراکه شایع ترین علت مرگ و میر در ایران، بیماری های غیرواگیر است که ناشی از پرخوری، کم تحرکی، مصرف زیاد نمک، شکر و روغن و عدم توجه به غربالگری های سالیانه است.

وزیر بهداشت تصریح کرد: مناسب نیست که 50 درصد از مردم ایران اضافه وزن داشته باشند و یا 50 درصد از مردم از فشار خون خود اطلاع نداشته باشند که این عامل می تواند به سکته های مغزی و قلبی منجر شود و سکته های مغزی و قلبی، شایع ترین علت مرگ مردم ایران است.

دکتر هاشمی با اشاره به تشکیل مجمع ملی سلامت و مجامع استانی و شهرستانی سلامت، یادآور شد: مجمع ملی سلامت به ریاست رییس جمهور و با عضویت 9 وزیر کابینه و مجمع سلامت استانی به ریاست استاندار تشکیل می شود و خوشبختانه به تدریج این فرهنگ در دستگاه های مختلف تقویت می شود که وزارت بهداشت به تنهایی مسئول تامین سلامت مردم نیست و وزارتخانه هایی مانند راه، نفت، آموزش و پرورش و جهاد کشاورزی نیز در سلامت مردم نقش دارند و در مردم نیز این انگیزه تقویت می شود که به سلامتی خود اهمیت بیشتری دهند.

وزیر بهداشت در خصوص وضعیت شاخص های سلامت ایران در دنیا، گفت: در بین کشورهای منطقه در شاخص های مرگ کودکان، مادران، طول عمر و خدمات حوزه باروری و پوشش بیمه و حمایت مالی از مردم، وضعیت ایران بسیار مناسب است.

دکتر هاشمی مهمترین اولویت وزارت بهداشت در سال 97 را ادامه اجرای طرح تحول سلامت دانست و گفت: کار ما از جنس فرهنگی است و در حوزه فرهنگ، به چندین نسل زمان نیاز است که شاهد ارتقا یا تخریب فرهنگ باشیم. اساس کار ما در حوزه بهداشت و درمان، پیشگیری است و باید در این حوزه بتوانیم برنامه هایی که از قبل شروع شده را با خطای کمتر ادامه بدهیم و در بخش حمایتی نیز اجازه ندهیم علیرغم محدودیت های مالی دولت، پوشش خدمات کاهش پیدا کند بلکه باید کیفیت آن افزایش یابد.

وزیر بهداشت ضمن تاکید بر لزوم افزایش سخت گیری در حوزه آموزش پزشکی در کشور، گفت: جان مردم ایران بعد از خدا، در اختیار کادر بهداشتی و درمانی است و باید سختگیری های بیشتری در آموزش پزشکی داشته باشیم و فاصله خود را با رقبای منطقه ای و بین المللی، حفظ کنیم و بتوانیم در تراز انقلاب اسلامی در مرز دانش حرکت کنیم و در حوزه ثروت آفرینی، فناوری، حمایت از تولید داخل و تحقق اقتصاد مقاومتی گام های بیشتری را برداریم

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید